Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  14-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 februari Valentijn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op deze Valentijnsdag kon ik niet anders dan een gepaste foto maken, uit mijn mauw schudden, in elkaar knutselen…
  Aan het Beleven ( lees dit niet als een werkwoord, maar als een ven dat Beele als eerste deel heeft
  J ) net over de Nederlandse grens tussen Arendonk en Reusel heeft een of andere kunstenaar dit werk neergezet. Ik denk niet dat er veel verbeelding nodig is om daar een Cupidootje in te zien, zeker op een dag als deze. Wat meer is, ik zag zelfs de hartjes in het rond vliegen. Ik denk dat er vandaag veel in vruchtbare bodem zullen vallen… Ik was gelukkig alert genoeg om een van de salvos vast te leggen. Ik heb trouwens enkele hartjes mee naar huis genomen, je weet maar nooit of ze vanavond van pas komen. :)  


  14-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 februari De maten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik probeer alle dagen net vóór middernacht iets on-line te zetten in deze blog om mijn dag en de fotografische invulling ervan te illustreren. Meestal lukt dat ook wel. Soms evenwel wordt het te laat en dan draai ik de computerklok even terug om de upload toch op de goede dag te plaatsen. Dit is dus zo’n dag.
  Vandaag, of laat ik maar meteen zeggen vannacht, is het weer laat geworden. Gezelligheid kent geen tijd en de middernachtgrens was al even gepasseerd toen ik besloot dit beeld van de kern van ons vriendenclubje te schieten. Rudi, Thierry, Guy en Jef beleven het gesprek alle vier op een andere manier meende ik te merken. De plek waar ondergetekende zat is ook duidelijk herkenbaar aan het bijna lege Duvelglas en ook onze meisjes waren aanwezig, maar omdat er in zo’n cafézithoek niet echt plaats is voor 10 personen zaten die in de box ernaast. Daar gingen de gesprekken over koken, ballet, kleedjes, en nog enkele ondefinieerbare giechelonderwerpen terwijl wij het hadden over meer serieuze zaken zoals motorrijden, motorrijden, motorrijden, drank, vrouwen en hoe we morgen Valentijn gaan vieren… Dat laatste onderdeel van het gesprek is niet meteen geschikt voor publicatie, maar, als het allemaal waar is belooft het wél leuk te worden.


  13-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 februari Krokusjes.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er is geen mooier licht dan tegenlicht hoor je wel eens van geroutineerde fotografen. Nu wil ik mezelf nog niet in die groep indelen, verre van, maar dat belet me niet soms eens te experimenteren met dat gegeven.
  Deze namiddag ondernam ik een grote wandeling in het Peerdsbos in Brasschaat. Voor de tweede dag op rij waren de weergoden ons gunstig gezind en dan plan je iets in een groene omgeving toch? In de weide tegenover de Melkerij, gekend bij alle Peerdsbosbezoekers neem ik aan, zag ik in het lage winterlicht deze krokusjes smeken om gefotografeerd te worden. Aan die vraag kon ik niet weerstaan. Om het met de woorden van fotomaatje Alex te zeggen: Alweer een platopdebuik of een vuilevoorkant foto… Tja een mens heeft zo zijn rare kanten he…  


  12-02-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 februari Alweer ondersteboven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn wandel-GPS en mijn stappenteller hadden mij al een tijd redelijk verwijtend aangekeken want het vreselijke grijze regenweer was niet meteen bevorderlijk geweest voor outdoor-lichaamsbeweging. Van mijn goede voornemen om minimaal 10.000 stappen per dag te doen was al enkele dagen niet veel terecht gekomen. Maar vandaag stonden we op met kleur in de lucht en met het vooruitzicht dat het de hele dag droog zou blijven. We hebben daar gebruik van gemaakt om alvast een deel van de gemiste stappen van de voorbije dagen in te halen. In de buurt van Postel had ik een en ander uitgestippeld en zowel Phaido als het vrouwtje gingen mee. Het prachtige wandelgebied is voor de hobbyfotograaf een paradijs natuurlijk en ik heb er dan ook lustig op los geschoten. Ik zal morgen wel een album aanmaken op facebook maar mijn favoriet plaats ik zoals altijd op deze blog. Het is weer eens een omgekeerde spiegeling geworden, onderste boven dus, het is nu eenmaal een van mijn dada’s. Voor alle duidelijkheid: de bovenkant is geen lucht maar water. En verder hoort deze foto ook in het vakje “Less is more” vind ik.     


  11-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 februari Ook als het regent komen de vogeltjes eten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het regent, het regent nog altijd en het blijft maar regenen… veel zin om er op uit te trekken had ik niet.
  Ik ben daarom vandaag weer een tijdje bezig geweest als luie fotograaf. Voor het gesloten raam van een slaapkamer heb ik de camera op statief gezet, gericht en scherp gesteld op een van de voedselzakjes die daar, niet toevallig binnen zoomafstand, hangen, de afstandsbediening in de hand en lekker lui liggend op het stapelbed van de kleinkinderen kon ik rustig afwachten tot de goede shots zich aandienden.
  Ook bij dit miezerige weer willen de vogeltjes eten immers en ze kennen de weg ondertussen naar de plek waar altijd wel iets te vinden is. Ik wilde de sluitertijd niet al te kort want naast de bezoekers van de feesttafel wilde ik als het even kon ook de neervallende regen vangen in de vorm van streepjes. Enkele proefopnames zonder enig gevogelte in beeld bracht me bij een aanvaardbare f 5,6 – ISO 500 en 1/100. Ik moest daarna niet lang wachten voor ze kwamen, zoals meestal veel koolmezen en af en toe ook een dapper pimpelmeesje er tussendoor. Van die laatste soort bleef er eentje net lang genoeg redelijk stil zitten om hem scherp in beeld te krijgen.   


  10-02-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 februari Moeder en dochter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het kleedje had oma nog in de kast hangen. Dochter Ilse had het gedragen tijdens de bruiloft van mijn jongste zus Lily. De twee jongens die tijdens deze krokusvakantie logeren kunnen het best goed met elkaar vinden en Hannelore die als enig meisje ook meegekomen is moet daardoor vaak andere manieren vinden om zich bezig te houden tijdens de verplichte TV- en tabletvrije uren.
  Gisteren begaf ik me al op glad ijs door te praten over typisch jongensgedrag en vandaag waag ik me nog iets dieper in de gevarenzone door te stellen dat het zo voorspelbaar was dat Hannelore in de kleerkasten zou duiken om zich diverse prinsesjes outfits aan te meten… typisch meisjes
  J
  Toen we haar vertelden dat haar mama dit kleedje nog ooit had gedragen was ze onder de indruk en toen we haar ook nog oude fotos toonden om dat te bewijzen wilde ze meteen ook  poseren. Dan is het maar één stap verder in het denkproces om me aan het photoshoppen te zetten en moeder en dochter in hetzelfde plaatje te toveren. De oude foto kon ik niet veel beter maken, met de nieuwe had ik minder problemen om wat kontrast, en scherpte terug te halen, maar de tinten kreeg ik toch niet voldoende gelijkgestemd. Dan heb ik maar gekozen voor zwart wit en hoewel de geoefende criticus nog duidelijk kan zien dat we hier te maken hebben met een samengestelde foto kan ik met het resultaat wel leven.


  09-02-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 februari Jongens
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Krokusvakantie. Er zullen weer gedurende enkele dagen kleinkinderen logeren in huize Pake Pol en Oma. We zijn ze deze middag zelf gaan oppikken. Eerst waren we langs Herentals gereden want Jefke wilde mee naar Wuustwezel waar nog twee passagiers stonden te wachten. Uiteraard had ie gegokt op de mogelijkheid om daar samen met Pieter en Nicolas nog wat te stoeien. En dat gebeurde ook.
  Nauwelijks waren we binnen of de boys hadden al de weg gevonden naar achter. Op de boerderij is altijd wel iets te beleven, en het duurde dan ook niet lang voor ik een tractor hoorde starten.
  Nicolas - 13, bijna 14 -  en Pieter - 12 - weten drommels goed hoe alles functioneert op de boerderij, Nicolas zit trouwens op de landbouwschool. Met de tractor rijden kunnen ze allebei als de beste hoewel ze daar natuurlijk nog veel te jong voor zijn. Op de openbare weg kan al helemaal niet, maar zo lang het op privé terrein is vinden ze dat het mag. Van achter in de wei tot voor aan de straat dan manoeuvreren en op een klein binnenplaatsje dat ding keren en weer de andere kant op. Big fun !!! Boys will be boys… jongens zullen altijd wel jongens zijn.  


  08-02-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!