Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  02-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 april Peer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was een hele tijd geleden, maar vandaag was ik nog eens in Peer, mijn geboortedorp. Eigenlijk moet ik stad zeggen, want Peer kreeg stadsrechten in 1367 en hoewel ik er al eind zestiger jaren vertrok om elders een nieuwe heimat te vinden voel ik toch nog altijd enige verbondenheid met de geboortegrond en de plagerige confrontatie van een stadsbewoner met gewone dorpelingen zoals de inwoners van Lommel bijvoorbeeld durf ik ook wel eens aanwakkeren.
  Na een mooi rondje geocachen in het gehucht Bomen kon ik het niet laten de kerktoren even te vereeuwigen. Was het de wetenschap dat het de hoogste toren van de regio is, ooit benoemd als La Cathédrale de la Campine, was het de mooie wolkenlucht, was het de wonderbare prachtige lentedag die ook stiekem in de opname is geslopen? Ik vind dit alleszins een plaatje om te koesteren.


  02-04-2017 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 april De Korte Heide
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik hou van spiegelingen en ik zal ook niet nalaten mijn fototoestel te gebruiken als ik ergens een mooie zie. Vanavond zaten we gezellig met een bevriend stelletje te tafelen in de Korte Heide, de taverne bij de gelijknamige camping. Het wateropppervlak van de vijver was werkelijk spiegelglad en na een druilerige dag begon het duidelijk op te klaren, er kwam warempel nog een streepje avondrood piepen in het westen. Ik weet niet hoe laat het precies was, moet tussen acht en half negen geweest zijn vermoed ik en de omstandigheden leken mij gunstig om even naar buiten te glippen om enkele plaatjes te schieten. Dit is er een van.    


  01-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 maart De wandelgroep
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het wandelseizoen is weer begonnen in zorgtehuis Hoevezavel. Ze waren er zo ongeveer allemaal, de vrijwilligers die we sedert jaar en dag onze vrienden en collegas mogen noemen. Ook enkele nieuwelingen en toevallige bezoekers waren bereid om het eens te proberen. Fijn… hoe meer zielen hoe meer vreugd en vooral hoe meer bewoners we kunnen verblijden met een welgekomen uitstapje tijdens een supermooie vroeg-lentedag als vandaag. Een rolstoel een tijdje duwen is heus niet zo moeilijk en je hebt er geen idee van wat het betekent voor de passagiers.  
  Afhankelijk van welke richting de tocht uitgaat zijn er doorheen de jaren enkele vaste stop- en rustplaatsen in de wandeltrajecten geslopen en de kleine parking in de buurt van de kerk van Heeserbergen is er zo een. Ik heb hier al vaker fotos gemaakt van groepen die op één lijn stonden te poseren maar vandaag was de groep te groot en daarom ben ik maar eens aan de andere kant op een bank gaan staan om  een totaaloverzicht te schieten. Dat Phaido, zoals altijd, zeer geconcentreerd in de gaten houdt waar het baasje nu weer mee bezig is vond ik lekker meegenomen in het plaatje.


  31-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 maart Allochtoon
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De meest dringende klus(sen) had ik gisteren afgewerkt en deze morgen het ik de riem er helemaal afgegooid. Ik ben de ganse dag gaan fietsen. Omdat de tocht die ik had uitgestippeld, inclusief de nodige geocache zoekmomenten natuurlijk, nogal ambitieus was had ik me door het vrouwke samen met mijn stalen ros een eind van huis laten afzetten. Dik 50 km en veel gelogde cachen later kwam ik rond 7 uur vanavond redelijk moe maar voldaan weer thuis, net op tijd om te eten, te douchen en naar de donderdag-vergadering van de fotoclub te gaan.
  Na afloop heb ik snel de fotooogst doorgenomen en een close up van een allochtone inwoner van Mol Millegem vond ik het best geschikt om vandaag weer eens voor “iets anders” te zorgen op deze pagina.  


  30-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  29-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 maart Groepsfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nog één keer moet ik noodgewongen terugvallen op een opname van vorige zondag, de laatste dag van de fotoshoots voor de dansvoorstelling van Balance. Er was gevraagd de fotos klaar te hebben tegen donderdag en gezien het feit dat ik een echte deadline opzoeker ben heb ik vandaag weer een flink stuk van de dag voor de PC doorgebracht om de laatste opnames te bewerken. Echt erg vond ik dat niet trouwens, na zulke mooie lentedagen vol met wandel- en fietsplezier kregen we een iets mindere dag en morgen barst de lente weer in alle uitbundigheid los voorspellen ze. Tijd nuttig besteed dus…
  Deze opname was eigenlijk de moeilijkste van allemaal, niet dat de dames slecht meewerkten of zo, integendeel, maar de omstandigheden zaten behoorlijk tegen en qua nabewerking kwam er nogal wat kunst en vliegwerk bij kijken. De zwarte achtergrond was eigenlijk te klein voor zo’n grote groep en langs beide kanten moest er behoorlijk wat bijgetoverd worden. Selecteren, klonen, een hele klus. Daar komt bij dat de opstelling in de dansstudio zo was dat op het uur van deze opname de zon binnenscheen langsheen de achtergrond en dat zorgde voor enkele levensgrote flares, die ik uiteraard ook allemaal weggewerkt heb. Ik moest ook wat meer afstand nemen en om de boel goed belicht te krijgen moest ik dus de power van de flitser en de reikwijdte een beetje pimpen, een van de mogelijkheden om dat te doen is een hogere ISO-waarde en dus moest ik toch ook enige ruisreductie toepassen. Er kwamen nog wel enkele filters en routineuze handigheidjes voorbij en aan het einde van het verhaal was er deze plaat. Daar ben ik toch wel een uurtje zoet mee geweest.


  29-03-2017 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  28-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 maart Parking
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hoezo parkeerproblemen?
  We parkeerden de wagen deze morgen op de grote parking die de gemeente Brecht aangelegd heeft om het natuurgebied De Merel te ontsluiten. Nadat we de fietsen er af gehaald hadden en we eens rond gekeken hadden viel ons op dat de parking… leeg was, en ik bedoel he-le-maal LEEG. Naar wij vernamen door de info te lezen  die we vonden op de geocaching site zou de gemeente Brecht plannen gehad hebben om hier een Sport-recreatie-toeristisch giga project te ontwikkelen toen ze dit domein aankochten eind vorige eeuw. Voorlopig is het dus bij deze super de luxe giga-parking gebleven. Moeilijk bereikbaar is ie ook nog eens, want de laatste twee kilometers moesten we over een onverharde hobbelweg tot op de bestemming rijden. Ons niet gelaten… we wilden dit stukje Noorderkempen komen ontdoen van nog niet door ons gevonden geocachen en daar zijn we ook in geslaagd. Het werd een fijne dag in een grotendeels onbesmeurde intacte natuurlijke omgeving. Dat ze dan voor een net iets te grote parking hadden gezorgd voor ons, daar zaten we niet mee in. Je kunt met een beetje goede wil trouwens onze auto heel eenzaam zien staan een beetje rechts uit het centrum… Voor we aan onze tocht begonnen en we de parking afreden heb ik me nog eens omgedraaid om deze foto te maken.       


  28-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 maart Lente
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze morgen kriebelde het al erg tijdens de dagelijkse pipi en kaka ochtendwandeling met Phaido. Ik zou de lente in beeld brengen op zulke prachtige dag en ik had de bloemekes, de vlindertjes en alle mogelijke andere uitingen van een ontwakende natuur in gedachten. Ik schoot wat links en ik schoot wat rechts, maar bijzonder enthousiast was ik niet over de oogst.
  Na mijn krantje, de sudokus en het middagnieuws zijn we dan deze namiddag naar Lommel getogen om de verjaardag van schoonbroer Swa wat mee te vieren. Samen hebben we nog wat meer gewandeld, niet toevallig weer eens richting Hobos. De zoektocht voor het spaarkaske kon nog enkele verfijningen gebruiken. En ook daar ben ik weer enkele keren op mijn buik gaan liggen in een poging om wat bloemekes in tegenlicht te pakken te krijgen met een groot diafragma. Niks wereldschokkends evenwel op mijn geheugenkaartje vanavond en ik heb dan maar gekozen voor dit fotografisch lentecliché: een flink ingezoomd stukje japanse kerselaar.       


  27-03-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!