Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  10-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 juli Afscheid van Carla
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na de geijkte, min of meer verplichte ceremoniën bij gelegenheid van het overlijden van onze vriendin Carla hadden we besloten dat we in beperkte kring nog haar laatste wens zouden laten in vervulling gaan. Ze had zelf het plekje uitgekozen en ook omtrent hoe het allemaal moest verlopen waren we op de hoogte. Of het allemaal volgens de regels en conform de wettelijke voorschriften was kon ons geen snars schelen.
  Zo kwam het dat we deze middag in de buurt van de Verkeerde Lieve Heer, in het natuurgebied Hageven, verzameld waren met enkele familieleden en close-friends. Er werden enige bubbels ontkurkt, we hebben getoast op Carla en leuke herinneringen opgehaald en dan kwam het moment dat een van de zonen de as van zijn moeder uitstrooide in de buurt van een jonge eik. Ik vond het al bij al een erg pakkend ritueel, veel echter en oprechter dan al het officiële gedoe, of het nu kerkelijk of niet is. Zo wil ik het ook wel als ik, hopelijk binnen minimaal 50 jaar, ook ooit moet gaan.  


  10-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 juli Bij de watermolen van Tielen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben nog eens een dagje gaan geocachen met mijn maatje Jackie. Dat was alweer veel te lang geleden. Ikzelf drie weken USA en Jackie daarna een week Portugal… we hadden weer wat om bij te praten. En er was ook een en ander om te zoeken. In Tielen, vlakbij huis, waren ondertussen twee veelbelovende multicachen op de kaart verschenen en die zouden we dus maar eens aan ons palmares gaan toevoegen.
  Na dat we bij de watermolen van Tielen de laatste gegevens hadden gevonden om de eind-coördinaten van de GC6GGP3 te berekenen vond ik dat het hoog tijd was om de camera uit de tas te halen. Jackie zou zich wel alleen doorheen dat laatste rekenwerk werken. De watermolen en omgeving is een veelbezocht en dankbaar foto-onderwerp natuurlijk en ik heb er dan ook duchtig op los geschoten. Toen mijn met allerlei wiskundige formules worstelende vriend in beeld kwam kon ik het ook niet laten…  


  09-07-2016 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 juli De Lourdes Grot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor vandaag had het personeel dat verantwoordelijk is voor de ontspanning en de vrijetijdsactiviteiten in Hoevezavel een wandeling naar de Lourdesgrot in Lommel Werkplaatsen op de agenda gezet. Dat is een net iets pittigere tocht dan we meestal plegen te doen op vrijdag en, al is het maar omdat zoiets de normale routine een beetje doorbreekt, ik vond het een prima idee. De bewoners en ikzelf ook, we hebben er van genoten.
  Het zou in eerste instantie een beetje oneerbiedig kunnen overkomen maar het was zeker niet zo bedoeld: het altaar voor de grot bleek een ideale plek om wat versnaperingen, hapjes en drankjes, voor de bewoners klaar te maken. Er werd een volwassen appeltaart is stukken gesneden, de nodige frisdranken uitgeschonken en daarna bleken er ook nog snoepjes en chocolaatjes in de aanbieding te zijn. Toen Heidi, een van onze favoriete personeelsleden teken deed dat de appeltaart klaar was om geconsumeerd te worden – ze deed dat door een stukje in de hoogte te steken – vond ik de tijd rijp om, naar analogie met de rituelen die daar vaker plaatsvinden, het moment vast te leggen.  


  08-07-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 juli Het Blauw Kanneke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben vandaag naar een begrafenis geweest. Alweer heeft de vreselijke ziekte toegeslagen in mijn onmiddellijke omgeving, ze mogen er nu wel eens mee ophouden daarboven…
  Carla was lid van “ Het Blauw Kanneke “, ikzelf ook en er waren nog tal van leden aanwezig. Het Blauw Kanneke is een geocachers collectief, als we er samen op uit trekken met de groep loggen we onder die naam i.p.v. met allemaal met onze eigen pseudoniemen. Dat bespaart ons een hoop schrijfwerk en de cache-eigenaars hoeven niet zo dikwijls de vaak erg kleine logboekjes te vervangen.
  Toen er gediscussieerd werd over een naam stond het bewuste kanneke op tafel en iemand suggereerde dat we ons zo maar moesten noemen. Omdat er geen tegenwerpingen kwamen was dat van af dan zo. Nu Carla er niet meer is, vinden wij met z’n allen dat het blauw kanneke een soort relikwie geworden is en hoewel soortgelijke kannekes nog altijd voor geen geld te koop zijn in de Action willen wij dit exemplaar voor geen geld ter wereld nog kwijt.  


  07-07-2016 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 juli Waterski
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het begint er op te lijken dat we toch nog een beetje zomers gevoel gaan mogen plukken. We hadden 2016 al in de verdomhoek van zomerloos jaar geklasseerd maar eindelijk kregen we vandaag iets wat de deur lijkt open te zetten naar enig terras-, waterkant- of zonnebadweer. En het leuke er aan is dat, naar men zegt, het de volgende dagen alleen maar beter wordt. Wat het waterkant gedeelte van die vaststelling betreft is zoonlief meteen in de opportuniteit gedoken. Een avondje Albertkanaal was een snelle en logische keuze om de nieuwe motor van zijn boot wat vaaruren te gunnen en kleinzoon Jefke alvast weer wat uit de waterski-winterslaap te halen.
  Pake Pol wil zelf ook nog wel eens op de skis en zijn vaarbewijs is altijd handig in geval zoonlief over het kanaal wil gaan slalommen, maar vandaag was het evenwel aan de jeugd en dan blijft pake Pol aan de kant zitten met de telelens op zijn fototoestel.
  Ik moet toch eens aan de kapitein vertellen dat ze de volgende keer best eens wat dichterbij mogen komen voor wat close ups trouwens…


  06-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 juli Zonsondergang in de Smallebroeken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de loop van de avond klaarde het op en ik verwachtte een mooie zonsondergang. Ik ben daarom met de camera en statief iets na achten de Smallebroeken ingetrokken om te zien of ik daar geen leuke plaatjes uit kon puren. Naarmate de zon dichter bij de horizon kwam, roder werd en mooier kwamen er in de verte toch weer enkele wolken. Terwijl de dazen en de muggen me met huid en haar begonnen op te vreten kwamen er gelukkig de nodige gaten in die verre wolkenlaag. Omdat het interessante deel van het schouwspel zich afspeelde in een klein hoekje heb ik dan maar de tele op mijn toestel gezet. Landschapsfotografie met de 300 mm, het is weer eens wat anders. Het is maar een smal stukje dat ik in beeld genomen heb en door het tele-effect lijkt het allemaal een beetje samengedrukt, maar de zon komt voldoende groot precies goed door een opening piepen en daar doe ik het voor. Het is een HDR opname geworden, drie shots, een goed belichte, een met twee stops onderbelichting en een met twee stops overbelichting. De samengestelde HDR die DynamicPhoto er van maakte vond ik al best OK maar toch heb ik er in Photoshop nog enkele lagen uit de originele fotos aan toegevoegd. Het gedeelte met de zon heb ik zo uit de onderbelichte versie gehaald en de ganse onderste helft met de voorgrond uit de overbelichte. Dat laatste leek me dan toch weer net iets te flets zodat ik daar weer de filter Dark Shadows van Nik Color EFEX Pro4 op losgelaten heb. Qua sfeer is het nu zo ongeveer waar ik naar zocht. Met al dat gestapel en gefilter ben ik wel een beetje scherpte verloren meen ik, maar als ik moet kiezen tussen sfeer en scherpte is het niet altijd de scherpte waar ik voor ga…     


  05-07-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 juli We missen er een
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De rij bandjes waarin ik ooit speelde is lang. Ik ken nog veel ex-collegas, met sommigen heb ik nog contact, anderen heb ik helemaal uit mijn geheugen gewist, maar de relatie met de vrienden van The Lonely Boys ( what’s in a name? ) waar ik van 1966 tot ’69 mee optrok is altijd intact gebleven. Vanaf 2001, dik 30 jaar na datum, kwamen er zelfs regelmatig reunies, vaak gepaard gaand met een reunie-optreden. Na het aller-, aller-, allerlaatste optreden zijn die reunies zelfs een jaarlijkse traditie geworden. En dan komt dus het moment dat je er eentje mist… Jack, onze Amerikaanse bassist is helaas niet meer bij ons, hij verloor eerder dit jaar de strijd tegen de vreselijke ziekte, het was een beetje onwezenlijk toen we vandaag samen zaten. Ik heb geprobeerd dezelfde foto die ik naar ik me meen te herinneren 4 jaar geleden maakte vandaag opnieuw te maken… het plekje waar Jack toen zat hebben we vrij gelaten… Okee, Jack was iets breder dan dat vrije plekje, maar ik hoop dat ie ons dat foutje niet kwalijk neemt…   


  04-07-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!