Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  11-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 mei Conchita
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik vond het frappant dat de Conchita die Tom Waes bezong ook al voorzien was van een baard… J De Conchita die ik vandaag in gedachten had is uiteraard niet de echte diva die zo vaak 12 points of the jury kreeg, maar een knipoog naar de actualiteit vind ik altijd wel leuk.
  Communiefeest in huize Pol en Josee, alle zes de kleinkinderen aanwezig, dan heb je keuze zat om modellen te vinden waar een mens zijn inspiratie op fotogebied kan op loslaten. Ik had gisteren mezelf er niet toe kunnen bewegen naar het grote circus dat Eurovisiesongfestival heet te kijken maar natuurlijk had ik al eerder, via kranten, TV en sociale media, het fenomeen Wurst leren kennen. En vandaag kon je er al helemaal niet meer aan ontsnappen… ze/hij heeft warempel nog gewonnen ook. Dan heb ik zo’n rare hersenkronkel die daar iets mee wil doen. De mooie haren van de oudste kleindochter waren een voor de hand liggend hulpmiddel om enige begroeing op een vrouwengezicht te suggereren, maar dan nog zag het er mij niet voldoende hermafrodiet-achtig uit. Een oude vilten hoed maakte het plaatje dan weer wél geloofwaardig vond ik.


  11-05-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 mei Communiefotos.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag was het voor Julieke de grote dag. Ze deed haar plechtige communie. De fotos had ik al een hele tijd geleden gemaakt en wel in de locatie die haar als fervent danseresje erg nauw aan het hart ligt: Balance Health Center. Het is een moeilijke bevalling geworden. De fotos waar ik de collage die ik in gedachten had moest mee in elkaar knutselen boden niet echt de mogelijkheid er een harmonisch geheel van te maken. Overal waren er spiegels rondom, zodat al te veel onnodige spullen in beeld kwamen, ik noem het een beetje oneerbiedig “rommel”, er was wel de mogelijkheid om gordijnen voor de spiegels te schuiven, maar al die plooien in de grote achtergrondfoto en de kleine deelfotos die daarenboven niet in dezelfde verhouding, grootte en belichting waren maakten er een erg onrustig geheel van en ook de aansluiting met de parketvloer vond ik maar niks. Uiteindelijk besloot ik één opname helemaal op te poetsen en van een neutrale achtergrond te voorzien, daarin plaatste ik dan de geplande hartjes met enkele opnames uit afwisselende perspectieven. Nog een verloopje in de achtergrond, schaduwen er bij geshopped, enkele details gerepareerd en uiteindelijk was ik er gelukkig mee. Maar nog veel belangrijker, ook ons modelletje en de mama en papa toonden zich tevreden. Toen ik na de plechtigheid de creaties van de andere communicantjes onder ogen kreeg, - de kids wisselen die dingen uit he - wist ik dat ik me absoluut niet hoefde te schamen voor mijn ontwerp.


  10-05-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 mei Lichtgewicht Jef
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden met Werner en Els afgesproken om iets te gaan eten en daarna ook iets te drinken in ’t Ligt Daar bij de Jo. ( ‘t Ligt Daar in Lichtaart, snapt U hem? ) Toen we binnen kwamen schrokken we ons een bult. Was ie dat echt, onze lievelingsgarçon Jef? We waren er al een tijdje niet meer geweest en we wisten wel dat ie met een of andere kuur bezig was, maar dit hadden we niet verwacht. Van de Jef die wij ons herinnerden bleef maar 70% meer over… met de stevige windvlagen die op het ogenblik over de Kempen razen moeten ze hem echt met ballast verzwaren anders wordt ie zo weggeblazen. Hij had net eetpauze en toen we zagen wat er in zijn bord lag konden we niet anders dan ons gesterkt voelen in onze overtuiging dat al te mager zijn het gevolg is van slechte eetgewoontes. Ik vrees dat Jef binnenkort rare voortandjes en heel lange oren gaat krijgen. Ik heb nog maar eens het voornemen gemaakt me ver weg te houden van dat soort ongezonde voeding.
  En stel je voor, na een tijdje kwam vriend Chris daar binnen, ook al een hele tijd niet gezien. Waarschijnlijk was ie gewoon onder de deur door gegleden, want die had ook al maar een fractie van zijn vroegere lichaamsomvang over… Ik vermoed dat er hierboven een duistere samenzwering is om mij er van te overtuigen dat mager synoniem is van mooi en gezond… Het zal ze niet lukken verdomme !!!   


  09-05-2014 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 mei Barbeque
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Kleindochter Julie is aanstaande zaterdag aan de beurt om haar plechtige communie te doen. Voor de fotos hebben we al gezorgd, misschien dat die dus binnenkort ook wel voorbij komen op deze plaats, maar voorlopig blijven die nog top secret.
  Het leukste aan het hele gebeuren vinden wij zelf het bijhorende feest, dat hebben we op zondag gepland. De feestelinge zelf opteerde voor een barbecue en wij waren maar wat blij dat huize Pol en Josee als feestlocatie werd gekozen. Barbequeën is immers wel besteed aan pake Pol. We hebben dus vandaag voor het eerst dit jaar onze set uit de berging gehaald, kwestie van het allemaal weer in de vingers te krijgen. Om helemaal zeker te zijn dat alles zou functioneren hebben we zelf ook maar meteen proefkonijn gespeeld. Een stuk spareribs en twee lamskoteletjes per persoon vond ik een aanvaardbare portie vlees voor een tête à tête met het vrouwtje.
  Het echte barbecue-gevoel was evenwel toch niet aanwezig met die kletterende regen op het dak van de pergola en de giga waterplassen in het tuinpad. Hopelijk werken de weergoden zondag wat beter mee…


  08-05-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 mei Lama
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dat dit geen inheemse bewoner is, geen autochtoon, zal wel duidelijk wezen. We hebben hier dus te maken met een allochtoon, hoewel we voorzichtig moeten zijn met het gebruik van dat woord, want sommige meer dan correcte medeburgers vinden dat vies en ongepast. Dit dier van vreemde origine merkten wij dus op tijdens een korte droge periode waar wij gebruik van maakten om ook vandaag toch even de wandelschoenen aan te trekken. De lama, want dat is de soortnaam menen wij, komt uit Zuid Amerika en is daar al sedert mensenheugenis gedomestikeerd. Dat het dier ook hier niet in de vrije natuur rondliep moge al even duidelijk zijn als je de afsluiting in de achtergrond ziet, maar toch hadden wij de indruk dat ie niet echt te beklagen is. De manier waarop ie dartel in de wei rond huppelde tussen andere al even zonevreemde species liet vermoeden dat wij hier te maken hebben met een economische immigrant die hier een beter leven kwam zoeken en dat ook gevonden heeft.


  07-05-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  06-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 mei Bloemeke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nog net op tijd vóór de voorspelde malse lenteregen heb ik mezelf er toe kunnen brengen toch maar eens over het gras te rijden met de grasmaaier, of anders en meer correct uitgedrukt, heb ik de wildernis die voor gazon moet doorgaan een beetje gefatsoeneerd met het grasmachien. Het feit dat Josee daar nog al overtuigend op aandrong heeft ook meegespeeld in de besluitvorming moet ik toegeven…
  Dat de mooie wilde bloemetjes die overvloedig overal stonden hun best te doen om ons al die tijd tot andere gedachten te brengen daardoor ook moesten sneuvelen hebben we uiteindelijk hardvochtig uit ons geweten gebannen. We hebben wel als aandenken eerst nog even met de camera en de macrolens op onze buik gelegen om enkele close ups te maken alvorens we aan de slachtpartij begonnen.  


  06-05-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 mei Kanaal Schoten Dessel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Volgens Sabine zou het vandaag de laatste werkelijk aangename lentedag zijn uit deze goed weer periode. Vanaf morgen wordt het allemaal wat minder. Een betere uitvlucht hadden we niet nodig om nog maar eens alles te laten vallen en een grote wandeling te ondernemen. We kozen het natuurgebied De Goorkens uit in de buurt van Arendonk. Niet toevallig lag daar ook een multicache op ons te wachten en we hebben de ganse tocht samen met Phaido met succes afgehaspeld. De zeer afwisselende route voerde ons onder andere een eind langs het kanaal Schoten Dessel en uit de vele fotomogelijkheden die zich de ganse namiddag aandienden kozen wij voor dit plaatje om een aanbevelingswaardige wandeling te illustreren. Helemaal in de verte zie je trouwens de nieuwe brug die een aantal jaren geleden, de industrie ter wille, per sé het mooie rustieke ophaalbruggetje moest komen vervangen en waar toen zoveel om te doen was.  


  05-05-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!