Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  21-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 februari Veertien Kapellekes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Veertien kapellekes? “Ik zie er maar dertien” hoor ik al als opmerking. Dat heeft de opmerkzame criticus goed gezien ( en geteld). Nummer veertien is evenwel net iets groter en stond achter mijn rug, met de beste wil ter wereld en zelfs met de meest wijde groothoek ter wereld kon ik die van deze kant uit niet in beeld krijgen. Van af de andere kant heb ik het ook geprobeerd maar dan kon ik net niet ver genoeg achteruit om het eerste kapelleke mee te nemen.
  De wandeling die ik deze namiddag gepland had in Vorselaar had deze locatie niet eens als hoofddoel, maar toen ik er toch langs kwam heb ik uiteraard de Eos uit de tas gehaald en ik ben er een hele tijd bezig geweest. De geocache die er verborgen zat ( moeilijkheid 4,5 op een schaal van 5 ) heb ik niet gevonden maar dat was niet eens zo erg, ik had het veel te druk met fotograferen.
  Hoewel ik dus maar dertien stuks in deze foto te pakken gekregen heb, noem ik ‘m toch” Veertien Kapellekes”… zo heet de site nu eenmaal, dat staat ook op het info-bord naast de weg en ik kan met de hand op het hart verzekeren dat ik ze zelf ook enkele malen geteld heb.


  21-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  20-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 februari De Tikkebroeken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Tikkebroeken is een natuurgebied in Kasterlee, ruwweg gesitueerd tussen het gehucht Groot Rees en de priorij van Corsendonck. Als bestemming om enkele van mijn hobby’s te combineren is het een top-locatie. Het is een erg mooi wandelgebied, als fotograaf kun je er terecht voor landschappen, voor allerhande water- en andere dieren, je kunt er aan macrofotografie doen en afhankelijk van de seizoenen is er een uitbundige flora en plantenpracht. En last but not least… er is een multi cache die je na een tocht door het gebied kunt vinden. Voor lezers die niet op de hoogte zijn van de finesses van mijn geocache-hobby: een multicache is een zoektocht waar je op diverse waypoints gegevens moet verzamelen om uiteindelijk de coordinaten te berekenen van een plaats waar iets verborgen zit. Ik was een hele tijd geleden, hier al eens doende geweest en spijtig genoeg bleken mijn notities en/of mijn berekening toen niet nauwkeurig genoeg want ik moest zonder succes terug naar huis.
  Ik had ondertussen thuis een en ander nagerekend en overlezen en ik had wel een idee waar het de vorige keer fout gegaan was. De aangekondigde regen zou pas in de loop van de namiddag voorbij komen volgens de buienradar en dus zag ik de kans om er nog eens naar toe te rijden en een tweede poging te wagen. Helaas, driewerf helaas… Deze keer was het de Rode Loop die de spelbreker was. Na langdurige natte periodes zet die beek zowat het ganse gebied onder water, er was geen doorkomen aan. Qua geocachen zal er dus binnenkort wel een derde poging komen, qua wandelen zijn Phaido en ik ook op onze honger blijven zitten maar qua fotografie heb ik toch enkele shots mee naar huis gebracht. Omwille van de sfeer heb ik uit deze opname een klein beetje kleur verwijderd.


  20-02-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 februari Ezeltjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een afspraak bij de tandarts in Overpelt om half elf, het vrouwtje had even geen rekening gehouden met de agenda van Phaido die rond dat uur altijd mee uit wandelen mag voor zijn dagelijkse pipi- en kaka rondje. Na een crisisvergadering hebben we dan maar beslist erg vroeg ( nog vóór 9 uur ) richting Limburg te vertrekken en dan konden we, net voor Dokter De Houwer aan de reparatiewerkzaamheden in de eetkamer van mijn teergeliefde begon, toch nog een korte ochtendwandeling doen ergens in de buurt van de Keiheuvel. Qua pipi en kaka werd dat alleszins een succes. Ook het tandartsbezoek verliep voorspoedig en dan is het zo dat, als we toch in die buurt zijn, er automatisch een vriendenschaar bij elkaar wordt getelefoneerd, ge-smst, en gemultimediat. Als het dan nog zulk mooi weer is als vandaag mondt dat uit in een fikse tocht doorheen de Limburgse natuur en enkele geocache-zoekmomenten worden dat ook altijd wel in de planning opgenomen.
  Terwijl we met z’n vijven ergens tussen Kattenbos en Kerkhoven druk aan het zoeken waren naar een gegeven voor een opdracht werden we nauwgezet in de gaten gehouden door enkele in de aangrenzende weide residerende ezeltjes. Ik heb het zoeken dan maar even onderbroken om ze op het geheugenkaartje van de Eos te zetten.


  19-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 februari Zwaan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Van uit de vogelkijkhut aan de Kattensteertvijver had ik al een dik uur zitten wachten om een of andere interessante vogel te pakken te krijgen in een ietwat leuke pose. Verder dan wat alledaagse eenden, enkele meerkoeten, een aalscholver, een gans en een fuut die net buiten het bereik van mijn 300 mm bleef was ik evenwel niet gekomen. Dan ben ik maar eens rond gaan wandelen en zowat diagonaal aan de overkant is er een klein steigertje. In de buurt er van waren twee zwanen druk doende en toen ik daar een geschikt standpunt koos bleken ze zich verrassend genoeg van mijn aanwezigheid helemaal niks aan te trekken. Ik heb dan ook een hele reeks geschoten, gaande van een overzicht van de vijver met de zwanen op de voorgrond, via een groot-plan foto van één zwaan tot een extreme close-up. Die laatste foto is hier bij gevoegd ter illustratie.


  18-02-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 februari De Stuw op de Nete
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wat een lekker weertje was het vandaag! Onder een heerlijk blauwe hemel begonnen we er nog een beetje frisjes aan, wat wil je midden februari, maar in de loop van de namiddag had ik zoveel lentegevoel over me heen gekregen dat ik mijn goede vriend de fiets nog eens uit de garage gehaald heb, dat was weer een hele tijd geleden. Ik meende dat ik enkele stille verwijtende reacties gewaar werd toen ik er vol goede moed tegenaan ging. Het kan ook zijn dat ik zelf de routine een beetje kwijt was na die lange fietsloze wintermaanden. Hij was wel even enthousiast als ikzelf. Ik heb hem nog niet meteen een groooote tocht onder de wielen geschoven maar een verzameling kleine stukjes naar leuke plekjes waar eventueel een interessante foto te scoren is vond ik ook al de moeite waard. Het enige minpunt hieraan is dat Phaido niet meekon, maar dat heb ik deze avond dan weer goedgemaakt. Groot Kasterlee was het actieterrein en daar zijn zat locaties die ik al in maanden niet meer bezocht had.
  Dit is de plaats aan de Nete waar de aftakking met de vistrap, voorbij de Stuw, weer samenvloeit met de rivier. Ik heb hier al vaker gefotografeerd en ik meen zelfs dat ik enkele jaren geleden al eens een zwart-wit foto - met lange sluitertijd - van de stuw in deze blog getoond heb, vandaar dat ik deze keer voor een iets groter plan gekozen heb. Een 16x9 formaat leent zich daar uitstekend voor.


  17-02-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 februari 't Scheld
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Antwerpse haven had ik vandaag uitgekozen om samen met Phaido te verkennen. Niet meteen een voor de hand liggend wandelgebied zou je denken maar rond de Ekerse putten en in de aangenzende bospolder vind je een onverwachte groene oase van rust. Na dat we daar uitgebreid van genoten hadden, en uiteraard enkele geocachen gescoord en de nodige fotos gemaakt hadden was onze honger nog niet gestild en een volgend doel was snel gevonden. We zouden een eindje langs de Schelde, voor de Antwerpenaars ’t Scheld, gaan lopen. Het werd misschien iets minder leuk voor Phaido want die moest hier echt aan de lijn en ook de cachkes lieten zich niet meer zo gemakkelijk boven halen maar het fototoestel kwam des te meer in actie.  


  16-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 februari Shetlandpaardjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We waren net op tijd terug thuis van een middagje Herentals om nog een avondwandeling te doen. Ik had in de wagen al in de gaten dat het een mooie kleurige zonsondergang ging worden en de Smallebroeken leek mij een leuke stek om dan even te vertoeven. Zo’n extra tochtje met Phaido is een ideale gelegenheid om ook het fototoestel weer aan het werk te zetten natuurlijk.
  Uiteraard heb ik de nodige avondrood opnames gemaakt maar toen we bij onze vriendjes de shetlandpaardjes kwamen vond ik dat zij nog eens een keer als onderwerp mochten figureren. Een groot diafragma gekozen dan maar om de aandacht niet te al te zeer naar de kleurige achtergrond te laten gaan. Deze twee schatjes kwamen solliciteren voor een close-up en die heb ik dan ook graag geschoten.


  15-02-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!