Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  25-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 januari Mosselen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze namiddag mochten we weer gaan smullen voor het goede doel. Een van de meest voor de hand liggende manieren om de kas van je vereniging te spijzen is het inrichten van een eetfestijn. Ik wil hier meteen aan toevoegen dat ik dat ook een van de sympathiekste manieren vind. Van alle eetfestijnen is in ons Vlaanderenland het mosselsouper het meest populaire.
  De carnavalsvereniging “De Barrierse Rietschieters” waar nichtje Jill lid van is had, zoals ieder jaar, weer beroep gedaan op de eetlust van vrienden, kennissen en sympathisanten om de werking van de club te sponsoren. Zoiets moeten ze ons geen twee keer vragen natuurlijk. Wij weten een volwassen portie heerlijke Zeeuwse lekkernij wel te smaken en als dat dan ook nog in het gezelschap van enkele goede vrienden kan en er komen de nodige dranken voorbij om het culinaire plezier compleet te maken, dan mogen we spreken over een geslaagde namiddag toch?  
  Tussen het smikkelen door houdt deze jongen natuurlijk altijd de ogen open en de camera binnen handbereik. De manier waarop de kloeke carnavalisten de potten met mosselen op een groot dienblad naar de klanten brachten vond ik het bekijken… en het fotograferen alleszins meer dan waard.  


  25-01-2015 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 januari Winterlandschap
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen ik deze morgen rond acht uur de gordijnen opentrok sneeuwde het en was het wit buiten. Ik was niet speciaal zo vroeg opgestaan omdat de nationale weermannen en –vrouwen dat voorspeld hadden, neen, we zouden met enkele leden van de fotoclub naar een studiedag rond AV-producties gaan in het Nederlandse Rijen. Koffie, ontbijt, krantje, tandjes poetsen… maar rond kwart voor negen kwam een telefoontje van Alex: of het wel zin had om met dit weer zo ver te rijden? Ik was het er meteen mee eens, je moet het gevaar niet uitdagen.  Nog eens vijf minuten later stond ik al in wandeltenue om het bos in te trekken.
  De temperatuur bleek nogal mee te vallen, te warm eigenlijk om te kunnen rekenen op een maagdelijk blijvend sneeuwtapijt. En inderdaad, het bos en de weilanden lagen niet onder die indrukwekkende winterpracht die ik had verwacht. Het was wit, dat wel, maar op veel plaatsen kwam de gesmolten dooi-smurrie er al doorheen. Als er zich dan toch eens een mooi landschap aandiende en ik mijn twijfels had of de foto niet te “plat” zou worden met zo’n grote lege ruimte vooraan had ik gelukkig Phaido nog bij me die gewillig op de goede plaats in de voorgrond ging poseren. 


  24-01-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 januari Neonazis in de Kempen?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sedert ik las dat een foto van ene Gursky verkocht werd voor 4,3 miljoen € en meer nog nadat ik de foto in kwestie ook gezien had ( althans een copie ervan op het net ) riskeer ik me ook regelmatig op het pad van de minimalistische fotografie… less is more he. Je weet maar nooit of er misschien een of andere kunstkenner eens een bedrag met meerdere nullen te spenderen heeft…
  Bij dit beeld waar ik deze ochtend tegenaan liep moest ik ook aan onze oosterburen denken – de heer Gursky is een Duitser namelijk – en de voor de hand liggende titel leek mij eerst: Schutzstaffel, wat drie kwart eeuw geleden werd afgekort als SS
  J. Bij nader inzien leek me dat toch net iets te recht voor de raap en heb ik er van gemaakt: “ Neonazis in de Kempen?” ( met een vraagteken he )  


  23-01-2015 om 23:44 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 januari 't Huske
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er was een tijd dat in het bos langs onze wandelroute overal chalets en vakantiehuisjes te vinden waren, het ene al wat luxueuzer dan het andere, en allemaal zeer zonevreemd natuurlijk. Toen besliste de overheid dat ze daar iets aan gingen doen en dat ze allemaal moesten verdwijnen. Bij de meeste was dat ook onherroepelijk het geval, het bos herwon zijn rechten, de enkele uitzonderingen bewijzen waarschijnlijk dat als je de juiste mensen kent er net iets creatiever met de regels mag omgesprongen worden.
  Op deze plek stond ook een mooi buitenverblijfje en nu de permanente bebouwing afgebroken is komen de eigenaars toch nog regelmatig hier naartoe maar dan met de motorhome. Eén ding hebben ze evenwel niet afgebroken en dat is de WC, het toilet, in het mooi Kempens: het “huske”.
  Ik herinner me de tijd dat ik een klein manneke was en dat er thuis, bij de buren en bij de familie, kortom zo ongeveer overal wel in een schuur of in een klein gebouwtje langs het huis een “huske” was met een soort grote zitbank, de onderkant gemetseld en daarop een brede plank met een gat er in. Daar moest je op gaan zitten om je ontlasting te deponeren en die hoorde je dan anderhalve meter dieper in de beerput ploffen, en in de winter was het er koud want het begrip tochtvrij was nog niet uitgevonden... Keurig in stukken geknipte of gescheurde stukken krantenpapier die op een grote kepernagel tegen de muur geprikt hingen en waarmee je je achterwerk kon opschonen ( ik had bijna geschreven om je kont af te vegen ) kan ik me ook nog levendig voor de geest halen… en daaraan moet ik elke keer weer denken als ik tijdens de dagelijkse wandeling langs dit verlaten “huske” kom.
  Ik zou bijna zeggen historisch erfgoed, beschermen die handel in plaats van af te breken !!!      


  22-01-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 januari Grote voetenfoto.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik las nog niet zo lang geleden in een of ander fotografie-tijdschrift een artikel over standpunten, meer bepaald hoe je creatief kunt omgaan met standpunten om verrassing in je fotos te brengen. Er zijn van die termen die geen uitleg nodig hebben, zoals kikkerperspectief, vogelperspectief en zelfs dikke neuzenfoto is ook voor niet fotografen nog best verstaanbaar: het effect dat optreedt als je iets van te dichtbij fotografeert. Dan worden onderdelen die het dichtst bij de camera zijn buiten proportie vergroot namelijk. Als kleindochter Julie vóór ze naar de balletles gaat thuis al even aan het warmlopen is en ik beslis dat ik haar gedoe van uit een vogelperspectief in beeld wil nemen dan is het resultaat dus een vogelperspectiefdikkeneuzenfoto als er toevallig net een voet voorbij de camera komt op het moment dat ik afdruk. Elf lettergrepen en een woordwaarde om een scrabblekampioen jaloers te maken maar toch noem ik het liever grote voetenfoto. J     


  21-01-2015 om 23:46 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 januari Schade in het bos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na twee dagen binnen zitten ben ik deze morgen toch weer maar eens met het vrouwtje en Phaido de Smallebroeken in getrokken. Ik ben nog niet terug helemaal ok maak ik voel beterschap…
  Tijdens de wandeling viel het me weer eens extra op dat er zo ongeveer nog nergens iets gedaan is aan de schade die in het bos veroorzaakt is door de zware natte sneeuw van ondertussen al weer meer als drie weken geleden. Afgerukte takken liggen nog altijd over wandelwegen, soms zelfs hele bomen en het lijkt er op dat er geen instantie is die zich daar iets van aantrekt. Vroeger was dat misschien ook wel zo maar dan ging iedereen die op zoek was naar brandhout wel zijn deel van het opruimwerk doen… Nu mag dat niet meer he.
  Phaido heeft alleszins minder problemen dan het baasje en het vrouwtje om tussen de hindernissen door te laveren en die staat enkele tientallen meters verder zich af te vragen waar ze toch blijven. Baasje moet eerst een foto maken…    


  20-01-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 januari Printer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben in de fotoclub een erg goede professionele printer en tegen een zeer minimale kostenvergoeding mogen we die ook gebruiken. Het probleem is evenwel dat iedereen elke keer weer alle instellingen naar zijn eigen voorkeuren aanpast, andere papierprofielen, gebruikersprofielen, kleurruimte en dies meer. Daar komt nog bij dat ik ook voor familie, vrienden en kennissen wel eens iets afdruk en dan vind ik het een beetje ongepast daar ook elke keer de clubprinter voor te gebruiken. Vorige donderdag ben ik daarom zelf een Canon Pixma Pro 1 gaan kopen.
  Iedereen die mij kent weet wel hoe graag en hoe snel ik met nieuwe speeltjes aan de slag ga.  Ik wil me wel eerst even door de handleiding worstelen. Vrijdag: te druk, zaterdag: te druk, en dan sloeg de griep toe. Gisteren, vandaag… echt te ziek om aan fotograferen of handleidingen te denken.
  Ongelooflijk maar waar: hij staat dus nog altijd ingepakt in de doos. Daar een foto van maken leek mij nog net mogelijk onder grieperige omstandigheden. Laten we hopen dat ik morgen weer de deur uit kan, Phaido vind die korte wandelingetjes met het vrouwke alleen ook maar niks heeft ie mij gezegd.


  19-01-2015 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!