Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  22-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 maart Smoutebollen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er was een tijd dat we bij gelegenheid van Lichtaart kermis op dinsdagavond smoutebollen aten met de vrienden. We spraken ergens af in een café en iemand ging dan net voor sluitingstijd naar de kraam om een berg lekkers te halen. Die vielen we dan aan met z’n allen en de traditie bleef lang overeind. Met het tanen van het succes van de meeste dorpskermissen werd er enkele jaren geleden een dag van de Lichtaartse kermis afgeknaagd. De traditie verhuisde dan maar naar maandagavond. Dat ging weer enkele jaren goed tot er vorig jaar plots geen smoutebollenkraam meer op de kermis stond. Einde verhaal denk je dan.
  Vorige week stak er plots een flyer in onze brievenbus, we kregen het heuglijke bericht dat er dit weekend op zaterdag en zondag smoutebollen zouden te koop zijn in een kraam aan de kerk. Enkele ondernemende jonge heren hadden blijkbaar een project opgestart om een ingeschatte niche in de markt op te vullen. Ons kregen ze alvast als klant en kwam het door de grote toeloop of door het feit dat alles nog niet erg vlot verliep bij de smoutebollenbereiding, feit is dat we behoorlijk lang moesten wachten voor we aan de beurt waren. Maar het was het wachten waard. Eerst en vooral gaf mij dat de gelegenheid de nodige fotos te maken en het smikkelen op een bank bij het beeld van de Wannes was nadien dubbel zo heerlijk.
  Om het nostalgische aspect van het gegeven wat meer te benadrukken heb ik deze foto van de twee smoutebollenverkopers omgezet in zwart-wit en er een licht sepiatintje aan toegevoegd.   


  22-03-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 maart Het Getouw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als het past in onze agenda, dus als we niet op geocache-tocht, op familie- of vriendenbezoek of met vacantie zijn, als we geen kleinkinderverplichtingen hebben en als er niet te veel nevelen in ons hoofd hangen van zware avonden willen wij op een weekenddag wel eens interesse betonen naar hoe het er bij andere fotoclubs aan toegaat. Via het blad van het CVB en ook door de mails binnen onze eigen club zijn wij altijd wel op de hoogte van wat er in de omgeving gebeurt op fotogebied. Ik had daarenboven deze week in de krant een artikel gelezen over Doka, de club uit Mol en die zouden dit weekend exposeren in het CC Het Getouw, dus zijn Josee en ik daar naar toe getogen deze namiddag.
  Meteen bij het binnenkomen kregen we al een eerste opdoffer. We vernamen dat de vertoningen van de audio-visuele projecties alleen op zondag zouden plaats vinden. Dan richt je gedurende 2 ( twee !!! ) dagen een fotosalon in en dan laat je de bezoekers voor dat gedeelte van je werk al meteen de eerste dag in de kou staan. Dat was nota bene het onderdeel dat mij het meest interesseerde.
  Ik vrees dat ik de werken die in de tentoonstellingsruimte hingen niet helemaal objectief meer heb kunnen beoordelen uit frustratie, dus daar wil ik me even niet over uitspreken. Toen ik enigszins ontgoocheld buitenkwam zag ik die man op de hoek van het oude gedeelte van Het Getouw. Ik zag er een gelijkgestemde in, hij liep ook het hoekje om…      


  21-03-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 maart Zonsverduisteringsverduistering
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een ex-collega muzikant had de strijd tegen de gevreesde ziekte verloren en deze middag om 12 uur moest ik in Lommel zijn om de rouwdienst bij te wonen. Josee ging samen met Phaido ook mee, die zouden ondertussen een rondje gaan wandelen in de buurt. De al lang verwachte zonsverduistering tussen half tien en half twaalf wilde ik evenwel ook niet graag missen. Een tijd geleden had ik voor die gebeurtenis al enkele mogelijke plekjes uitgezocht en aan het Zilvermeer, in de buurt van de Baileybrug moesten we toch passeren. Alles wat de zonsverduisteringsfotograaf zich kan wensen is daar te vinden: water - je weet maar nooit of je een spiegeling kan te pakken krijgen -, riet - altijd leuk als voorgrond -, veel watervogels - stel je voor dat er eentje in de buurt van de zonnesikkel wil vliegen op het moment suprême -, bomen, ongestoorde privacy…
  We zijn anderhalf uur vroeger vertrokken om zeker het hoogtepunt van de eclips, voorzien om tien uur zesendertig, te kunnen meepikken. Ik was er helemaal klaar voor, fototoestel, lenzen, een 10 stops ND-filter, enkele opzet-grijsverloopfilters in diverse sterktes, kortom, ik was op alles voorbereid, ze zouden mij niet verrassen, maar helaas….
  Toen we thuis vertrokken zag het er helemaal niet zonnig uit en het leek er niet op dat het snel ging verbeteren, ik had er toen al weinig hoop op. Hoe meer we richting Mol-Postel reden hoe dichter de ochtendnevel leek te worden. We hebben langs het Zilvermeer vergeefs gewacht op een glimp van een opklaring, de hemel bleef egaal grijs en gesloten, geen stukje zon te zien. De zonsverduistering was verduisterd als het ware, een zonsverduisteringsverduistering.
  Hoe jammer ook, ik heb heus niet zitten kniezen en toch links en rechts enkele interessante shots kunnen scoren. Om tien uur zesendertig precies heb ik deze foto gemaakt van het vrouwtje en Phaido, een alternatief waar ik ook mee kan leven.    


  20-03-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  19-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 maart Gespiegelde would-be wielerkampioenen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb deze namiddag samen met Phaido en mijn trouwe Canon enkele leuke plekjes bezocht in Turnhout. Dat daar elke keer een korte wandeling aan vastzat vond hij helemaal te gek en ik zelf ben daar ook niet vies van. De regelmatige lezer heeft na deze eerste zinnen wel begrepen dat we weer eens op geocache-tocht geweest zijn.
  Langs het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten hebben we een tijdje richting Beerse gelopen en ik was druk bezig met spiegelingen van bomen, brugpijlers en andere ornamenten. Eendjes en ganzen had ik ook al verschalkt, toen ik bedacht dat het toch nog leuker zou zijn als er indien mogelijk wat mensen in beeld zouden komen. Wandelaars zie je daar op het fietspad nauwelijks, die lopen zoals wij, liever aan de onverharde zuidkant, maar fietsers zijn er des te meer- daarom is het ook een fietspad
  J. Binnen de kortste keren had ik een mooie selectie van naar huis fietsende scholieren, een ouder echtpaar op electrische rijwielen, enkele losse, vaak in het zwart geklede solitaire recreanten, een hele groep okra-leden ( donderdag fietsdag ), en veel zich uitslovende would-be wielerkampioenen. Die vond ik het leukst want dat brengt kleur in je plaatje. Als er dan een paar kerels voorbij komen die zien dat je aan het fotograferen bent en die dan ook nog de moeite doen om je te groeten, dan heb je het goede moment te pakken… met spiegeling natuurlijk want daar was het me oorspronkelijk om te doen.


  19-03-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 maart Julie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De zonsverduistering die aangekondigd is voor aanstaande vrijdag is in Lichtaart geen twee dagen te vroeg voorbij gekomen, hoewel deze in de namiddag gemaakte foto dat zou kunnen laten vermoeden…
  Julieke was deze morgen naar de tandarts geweest, ze zal het een tijdje met blokjes op haar tanden moeten doen. Als je later in het leven met een volmaakt gebit wilt rondlopen moet je daar als je jong bent een prijs voor betalen. Ik heb er mijn twijfels over of ze het mooi vindt want in eerste instantie wilde ze helemaal niet gefotografeerd worden. Vlak voor we ze naar de balletles brachten, rond half drie, ging ze dan toch overstag. Het mocht. Dat gaf mij de gelegenheid om iets uit te proberen waar ik al een tijdje over aan het piekeren was.
  Ook overdag kun je manueel de belichting zo “fout” instellen dat je nauwelijks nog licht op je sensor krijgt. Als je dan flitst wordt alleen de voorgrond verlicht bedacht ik, want de flits draagt nooit zo ver. Dan moet je wel naar buiten om de ruimte te zoeken. Ik neem aan dat geroutineerde fotografen deze werkwijze al langer kennen maar ik vond het een experiment waard. Ik zette de Iso-waarde zo laag mogelijk, het diafragma zo klein mogelijk en met een relatief korte sluitertijd leverde dat mij een testfoto op die veel te donker was. Hoera !!! Toen ik met die instelling Julie in onze tuin in beeld nam moest ik toch nog enkele keren het flitsvermogen aanpassen om het resultaat te krijgen dat ik zocht. Eigenlijk zou ik de achtergrond zelfs best nog wat donkerder willen…. Ik ga hier zeker nog vaker mee aan de slag.    


  18-03-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 maart Het Vennenbos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met zulk mooi lenteweer hebben we er vandaag een lange wandel- en geocachedag van gemaakt. Na de gebruikelijke pipi- en kaka- ochtendwandeling met Phaido mocht ie nog eens mee want we hadden met mede-hobbyisten Jacky en Annemarie afgesproken om er samen op uit te trekken. Een rondje van 10 traditionals en een bonus in het vakantiepark Het Vennenbos in het Nederlandse Hapert zou de hoofdbrok worden van onze tocht. Leuke plekjes zat daar en fotomogelijkheden bij de vleet. Mijn twee vaste modellen moesten dan ook meermaals poseren en de taak om een foto te selecteren voor deze blog was niet gemakkelijk.
  Dat we daarna nog wat verder op jacht zouden gaan was ingecalculeerd en dat we iets samen zouden gaan eten en drinken ook eigenlijk. Dat Jacky ons daarna nog op sleeptouw nam op een initiatietocht rond het wherigo gebeuren binnen de geocachewereld was een gesmaakt toetje. Het was me het dagje wel… Phaido ligt helemaal uitgeteld naast me op het moment dat ik dit zit in te tikken. Wij hebben er alleszins een aantal leuke fotos voor het album 2015 aan overgehouden, een rijke oogst aan succesvolle geocache logs en voor morgen enige stramheid in de oude knoken vrees ik.   


  17-03-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 maart Loslopende narcissen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb het hier al eerder verteld: bloemen vind ik het mooist als ze je ergens in de vrije natuur verrassen met hun pracht. Jazeker kan ik ook genieten van een mooie tuin waar de perken vol staan met netjes uitgelijnde en in het gelid gezette kleurige afrikaantjes, salvias, dahlias, viooltjes of andere begonias, maar er is niks fijner dan tijdens een wandeling ergens in de wegberm of in the middle of nowhere enkele schoonheden te zien die je daar totaal niet verwacht.
  Deze morgen zag ik aan de rand van het bos, nauwelijks enkele honderden meters van onze achterdeur een troep loslopende narcissen. Hoe ze daar terecht gekomen waren, wie zal het zeggen. Had iemand daar een zak met narcisseneitjes verloren, had een naburige handige Harry enkele kruiwagens overbodige aarde weg gekieperd waar toevallig een aantal narcissen embryo’s in zaten, of had een of andere vogel misschien uit een aanpalende tuin enkele narcissenzaadje opgepikt en wat verder gedeponeerd? Feit is dat ik ze op die plaats zo opvallend en zo mooi vond dat ik besloot na de wandeling wat tijd te nemen om ze te fotograferen. Eerst ben ik thuis nog mijn statief gaan halen – ik kan dat gelukkig tot helemaal plat tegen de grond openplooien – en met de macrolens er op ben ik tot onder de narcisjes geslopen, met dit resultaat. Het is duidelijk dat het al een hele tijd geleden is dat ze nog onder de douche geweest zijn, maar wie maalt daar om als je pas ontsnapt bent en van de herwonnen vrijheid kunt genieten…


  16-03-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!