Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  15-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 januari Sneeuw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het blijft iets magisch: sneeuw!!! Ik weet niet of ik zelf ooit nog op de latten zal staan, me aan skipret zal overgeven… mijn knieën zijn alleszins niet meer in optima conditio. Vorig jaar heb ik alvast over geslaan…
  Maar als er sneeuw voorspeld wordt in onze contreien leef je daar toch wel een beetje naar toe. We waren al enkele dagen ontgoocheld opgestaan maar deze morgen was het raak, een beetje toch. Toen we vertrokken voor de ochtendwandeling bleek dat het niet echt een sneeuwtapijt maar wel een sneeuwlakentje was, of zullen we zeggen een sneeuwsigarettenvloeitje…


  15-01-2017 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 januari De Rulloop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ons dagelijks wandelrondje loopt bijna steeds via hetzelfde parcours: door het bos achter ons huis naar de Hoogstraat, Dressenstraat, Kabouterpad, Smallebroeken en weer naar huis. We hebben die wandeling, ongeveer 4,5 km., trouwens ook in de vorm van een multicache op de geocaching site gezet om collega hobbyisten de gelegenheid te geven kennis te maken van onze mooie regio en er van te genieten.
  Er zijn enkele variaties mogelijk en soms voegen we er een of twee lussen aan toe. Vandaag hadden we er zin in, het weer leende er zich ook toe moet ik zeggen. We hebben er een stuk aan gebreid en we trokken een eind verder langs de Rulloop en via Ossegoor en Kasterlee terug naar de Dressenstraat. Ergens langs de Rulloop met aan de andere kant het domein de Hoge Rielen schoot ik dit plaatje. Het vrouwke en Phaido staan zoals zo vaak geduldig te wachten tot baaske weer eens klaar is.


  14-01-2017 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 januari Een trosje druppels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sabine en Frank hadden sneeuw voorspeld en ik had deze morgen al mijn wilskracht bij elkaar geschraapt om eens iets vroeger uit de echtelijke warme bedstee  te komen, ik had sneeuwfotoplannen. Helaas… niks sneeuw hier in Lichtaart, nada, noppes…
  In plaats daarvan was ons wandelparcours gewoon op z’n Belgisch, kletsnat, met grote plassen alom – zelfs Phaido vond het niet leuk meende ik te merken – en het enige positieve dat en aan vast zat was dat na een tijdje de zon er warempel doorkwam. Dan zie je met al die nattigheid binnen de kortste keren duizenden oplichtende druppeltjes die allerlei schitteringen en lichteffecten meekrijgen van het invallende zonlicht en dat is ook wel een gegeven waar ik graag mee aan de slag ga.
  Toen ik dit trosje opmerkte wist ik meteen dat het een sterk onderwerp kon zijn. In tegenlicht had ik op het eerste zicht niet eens gezien wat het eigenlijk was, alleen maar die gezellig samentroepende druppels.  Pas tijdens de nabewerking thuis op de PC zag ik dat er warempel ook nog enige kleur in zat... besjes inderdaad, daardoor konden die vier zo mooi bij elkaar hangen om mij te plezieren. Ik had de 16-35 op mijn toestel zitten want het oorspronkelijke plan was sneeuwlandschappen fotograferen immers, maar van uit de minimale scherpstelafstand, en dat is toch nog verrassend dichtbij met die lens, kon ik toch alles gedetailleerd genoeg in beeld krijgen. Een beetje croppen ( voor de fotobewerkings-leken: da’s een ander woord voor “uitsnijden” ) was nog nodig voor een aanvaardbare compositie  en dat kon zonder de scherpte al te zeer te compromitteren.
  35 mm  -  F 5  -  1/250  -  ISO 800


  13-01-2017 om 23:44 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 januari Fotoshoot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb vandaag een heel leuke fotoshoot gedaan. Het meest volgzame, luisterende, brave model dat ik me ook maar kon wensen wilde graag voor me poseren. Phaido wil dat altijd wel trouwens. Aan visagie moest ik geen tijd besteden, Phaido heeft een natuurlijke schoonheid die je met de beste make up niet kunt overtreffen. Qua haartooi hadden we wel een en ander in petto.
  We hebben toevallig onlangs nog ergens een oude doos met pruiken gevonden namelijk en die kwamen goed van pas om enkele originele typetjes neer te zetten. We hebben ons met z’n tweeën een tijdlang goed geamuseerd in onze badkamer, het vrouwtje werkte trouwens ook enthousiast mee om pruiken te kiezen en aan te passen. Een van de leukere plaatjes toon ik graag op deze pagina.
  F 4  -  1/50  -  ISO 800 met de 50 mm-lens


  12-01-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 januari Visser
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een foto van een visser heb ik vandaag in de aanbieding. Ik heb geprobeerd ‘m volgens de regels van de kunst te fotograferen. Compositie, belichting en dergelijke…, ik weet wel dat het geen absolute wetten zijn maar als het effe kan hou ik me er wel aan. Tot daar… of toch niet, er zit een annecdote achter dit plaatje.
  We kwamen terug van Lommel waar we de begrafenis van Josee’s nonkel Jos hadden bijgewoond. Nu weet ik dat onze vriend “De Jakke” ( let wel, we hebben meerdere vrienden die we “De Jakke” noemen, hier praten we over die uit Vosselaar ) vaak aan het Zilvermeer zit te vissen en ik weet ook ongeveer waar. Een ommetje langs de Zilvermeerlaan en de Pannenkoekenboot is nauwelijks enkele honderden meters verder dan onze normale route dus besloot ik eens te gaan kijken of we hem niet konden verrassen. In de verte spotten we het bekende busje en ik besloot een eindje verderop te stoppen om ongezien dichterbij te komen, hem te fotograferen en dan van dichtbij “Verrassing !!!!” te roepen. Dat lukte perfect tot de visser zich na onze kreet verschrikt omdraaide en het bleek helemaal niet De Jakke te zijn… bloos bloos bloos… Het toeval wilde dat er op dezelfde stek iemand met een gelijkend busje dezelfde hobby aan het beoefenen was. We hebben het misversand uitgelegd aan de persoon in kwestie en er eens goed mee gelachen achteraf.
  F 5,6  -  1/160  -  ISO 1000 ( zonder ruisreductie, da’s voor de 6D geen enkel probleem )


  11-01-2017 om 23:43 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 januari De Zandpoort
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met enkele leden van de fotoclub waren we vanavond naar Zoersel geweest om een zeer interessante voordracht van Anton Kusters, fotograaf, o.a. gekend van zijn ondertussen wereldwijd gelauwerde serie over de Japanse Yakuza. Ik was met fotomaatje Alex meegereden want voor het vertrek wilde hij me nog een en ander tonen.
  Alex woont vlak bij de Zandpoort in Herentals en toen we na afloop terug bij hem thuis waren kreeg ik plotsklaps de ingeving dat die Zandpoort ook wel eens op een andere manier kon gefotografeerd worden. Nachtfotografie is zoals geweten echt wel mijn ding en met de groothoeklens die toevallig (?) op mijn toestel stond kon ik van bijna onder de poort de Zandstraat in kijken en de nog steeds aanwezige kerstverlichting in beeld nemen. Dat ik de achterlichten van een voorbijkomende auto en zowel het knipperend voorlicht en achterlicht van een verdwaalde nachtelijke fietser in beeld kreeg vond ik een welgekomen toevoeging. Ik stond bij de opname niet echt recht voor het midden van de poort en daardoor is de symmetrie niet helemaal zoals ik het graag heb… maar ik wilde toch ook die verste ster nog helemaal in beeld… Tja, misschien doe ik dit nog wel eens ooit over zonder kerstverlichting.
  J Voorlopig vind ik dit ook wel geslaagd.


  10-01-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  09-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 januari Jogster in de sneeuw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Neen, er ligt vandaag geen sneeuw meer in Lichtaart, gisteren wel !!!
  Ik moet voor een zeldzame keer gebruik maken van het aan mezelf toegekende recht om in geval ik op een dag eens niet zou gefotografeerd hebben, terug te vallen op een beeld dat ik die dag wel bewerkt heb. Nu is bewerken in dit geval een groot woord, want veel meer dan uitsnijden heb ik er eigenlijk niet aan gedaan.
  De griep heeft huize Pol en Josee gevonden, het vrouwke is behoorlijk ziek en zelf ben ik er ook tegen aan het vechten, het lijkt er voorlopig op dat ik aan de winnende hand blijf maar ik voel me toch een beetje slapkes. Geen zin in fotograferen, geen fototoestel vast gehad vandaag, dat gebeurt niet zo vaak.
  Ik gaf het al aan, de oogst was gisteren wél groot en gevarieerd en achter de PC zittend had ik niet zoveel moeite om uit dat aanbod een beeld te selecteren dat een ander facet van die dag toont. Vóór ik vertrok naar het geocache-event van maatje Jackie had ik er al een witte mistige boswandeling opzitten met Phaido. Er boden zich wel degelijk de nodige fotomogelijkheden aan. Als je dan ergens met het fototoestel in de hand staat om een en ander vast te leggen en er komt toevallig een jogster in beeld gelopen is dat mooi meegenomen om wat kleur in het plaatje te brengen. Ik ken de schoonheid die zo fief en vrolijk voorbij kwam helemaal niet maar ze vond het klaarblijkelijk niet erg om gefotografeerd te worden want ze groette en lachte, wat ik dan weer interpreteer als “doe gerust”.
  Ik heb de opname een beetje overbelicht om de sneeuw wit te houden en daardoor is mijn sluitertijd iets langer dan ik eigenlijk zou willen. De dame is niet 100 percent scherp maar voor het formaat dat deze blog toelaat stoort dat niet meen ik, een A3 print zou ik hier niet van maken…
  J
  Met dank aan mijn onbekend gelegenheidsmodel.

  F 5,6  -  1/160  -  ISO 1000  -  +2/3 stop belichtingscompensatie.


  09-01-2017 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!