Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  27-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 september Guusje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hoewel we vandaag een luie dag gepland hadden na de ochtendwandeling met Phaido vonden we rond de middag dat je met zulk mooi weer toch echt niet binnen kunt blijven zitten. Een korte telefonisch rondje Lommelse vrienden volstond om ons vaste clubje op te trommelen. Niet zoveel later parkeerden we de wagens bij de tennisclub in de Kolonie. Dat is een ideaal startpunt om van daar uit de mooie Kempense natuur in te trekken. Langs de zandputten en de Heuvelse Hei ging de tocht. Met z’n achten en daar ook nog eens drie woefkes bij genoten we van de vriendschap, de geanimeerde gesprekken, de mooie tocht en de verdiende verfrissingen achteraf.
  Guusje, net als Phaido van het merk Golden Retriever is een over-enthousiaste jongeling van nauwelijks één jaar oud en meestal vindt de ondertussen tot de middelbare leeftijd gekomen Phaido al dat rennen en stoeien maar niks. Hij wil best ook wel eens gaan zwemmen in de plassen waar we voorbij lopen, maar om in competitie te gaan met Guus die achter elke stok of ieder speeltje aanging dat we in het water gooiden had ie duidelijk geen zin. De water-actie-fotos van vandaag waren dus allemaal voor rekening van Guus.  


  27-09-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 september Mobiele fruitpers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tijdens de tuin en fruitdagen bij Hoebenschot-Plant hadden ze een mobiele fruitpers ter beschikking gesteld van al wie er met zijn oogst naar toe kwam. Die kon dan met fris geperst sap weer naar huis. Nelly, de dame van de boomgaard in de Smallebroeken had ons gevraagd of wij misschien deze middag met de wagen een lading appels tot daar konden brengen want zij verplaatst zich meestal met de bus en dat is niet zo handig om een tiental bakken fruit te vervoeren.
  Wij deden dat graag en het nuttige aan het aangename koppelend hebben we er wat rondgekeken, een en ander geproefd en natuurlijk de nodige fotos gemaakt. Bijgaande foto  geeft een idee van de installatie. Via de rollende band links komt het fruit in de pers. Het sap wordt gezeefd, gepasteuriseerd en dan in plastic-5-litter zakken gevuld door de dame in het midden. De meneer rechts zorgt er voor dat die dan terecht komen in een frisse kartonnen doos en zo kan het sap maanden bewaard worden.


  26-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 september Himalayan Balsam
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We waren een half uur vroeger vertrokken naar Lommel. Vóór we als vrijwilligers de bewoners van Hoevezavel hun vrijdagse portie frisse lucht bezorgden door de rolstoelen enkele blokken rond te duwen wilden we eerst met Phaido een echte wandeling maken in de vrije natuur. Er zijn zat groen gebieden waar we onderweg kunnen stoppen en deze keer hadden we gekozen voor een parking in de buurt van de Blauwe kei waar we richting De Maat kilometers en kilometers ongestoord konden genieten. De wandeling op zich is de ene helft van het plezier voor mij in dat geval. De andere helft haal ik uit het fotograferen van alles waar mijn oog op valt.
  Deze bloemen bijvoorbeeld vond ik erg mooi en met een groot diafragma probeerde ik ze mooi in beeld te nemen, met bezoekende insecten, zonder, close, totaalbeeld… Als ik eenmaal aan het fotograferen ben wordt er geduld gevraagd van het meewandelend gezelschap…
  Al even leuk vind ik het om dan achteraf wat meer info omtrent mijn onderwerpen te zoeken te zoeken op het internet. In eerste instantie kwam ik door een foto te uploaden op een Engelstalige site er achter dat we hier praten over een “Himalayan Balsam”. Met dat gegeven verder zoekend vond ik ook de Nederlandse naam nl. Reuzenbalsemien, een exoot, een invasieve plant, afkomstig uit de Himalaya, zoals de Engelse benaming aangeeft, die ooit hier als sierplant werd ingevoerd en die nu het leefgebied van onze eigen inheemse planten dreigt in te nemen. Niet alleen bij de fauna hebben we problemen met dat fenomeen blijkbaar. Er lopen diverse bestrijdingprogrammas sedert enkele jaren en naar ik lees lijken die ook succesvol te zijn. Maar langs het parcours dat wij vandaag liepen merkten wij daar niks van… reuzenbalsemienen zat…     


  25-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 september Stilleven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn er aan begonnen. De eerste druifjes staan te trekken in de cognac. Daar gaan we volgende week nog wat suikerwater aan toevoegen en dan alles nog eens even aan de kook brengen. daarna moeten ze enkele maanden rusten. Het is de bedoeling dat we weer een tiental dergelijke potten gaan in de berging zetten en daar zouden we dan de koude winteravonden mee moeten doorkomen. Ik vond het een goed idee er een stilleven van te maken. De lege fles cognac die hoort er bij natuurlijk en voor de aardigheid heb ik er ook een pot rozijntjes op rum naast gezet, want die hebben we ook al in de wachtkamer staan.
  Een licht sepia effect en een klein beetje vignettering in de hoeken vond ik wel aardig om het plaatje af te maken.      


  24-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 september Mijn schatje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dat ik deze foto niet vandaag gemaakt heb mag wel duidelijk zijn. Meer nog, ik heb vandaag helemaal geen fotos gemaakt. Na de drukke fotografie dag van gisteren, de massas fotos uit de Aarschotse Fashion Week, die op me liggen te wachten in ongeopende mappen en de avonturen van de Trans Alpine Run die ik ook nog in een albumvorm wil gieten heb ik weer eens een volledige dag achter de PC doorgebracht. Daar komt nog bij dat ik morgen mijn fotos voor het salon moet presenteren bij de fotoclub, de selectie had ik al wel gemaakt, maar ze moesten nog afgeprint worden… pfff.
  Doorheen diverse vergeten hoekjes van mijn harde schijf surfend kwam ik zo toevallig bij een vergeten, toevallig in de verkeerde map verzeild pareltje uit een zeer oude doos terecht. Ik had er al ooit een naam op gekleefd en het blijkt een opname te zijn mijn schatje. Ik kon het niet laten die tussendoor ook maar eens onderhanden te nemen, een beetje te fatsoeneren en een opfrisbeurt mee te geven. Zo zou je toch kunnen stellen dat dit een werkstuk is dat ik op vandaag mag dateren, en van deze reddingsboei maak ik graag gebruik.    


  23-09-2015 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 september Shopping Center Stadsfeestzaal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben vandaag nog eens naar Antwerpen geweest samen met mijn fotomaatje Alex. Ik vind altijd wel een excuus om er op uit te trekken en deze keer was het dat ik dringend naar Grobet moest om fotopapier te gaan kopen. Dat we daar met zijn tweeën een lange namiddag fotografeerplezier aan vast geknoopt hebben vonden wij niet meer dan logisch. We hadden geen specifiek doel en eigenlijk is dat het leukste.
  Toen we uit het station kwamen zag het er regenachtig uit. De eerste druppels vielen toen we ergens halfweg de Meir waren en dus trokken we maar de tot shopping center omgebouwde oude stadsfeestzaal binnen om te schuilen… en te fotograferen. Het neoclassicistisch gebouw uit 1908 werd na de brand in 2000 heropgebouwd en in 2007 heropend als prachtig winkelcentrum. De fotograferende medemens die hier nog nooit geweest is moet er dringend eens een kijkje gaan nemen, beslist de moeite waard.
  We zijn nadien nog wel enkel winkels, cafés en andere schuilplaatsen binnengelopen, niet alleen omdat het regende trouwens, en veel gekende Antwerpse leuke plekjes hebben we met een ongepland bezoekje vereerd, de Groenplaats en de winkelstraatjes er omheen, de Scheldekaaien, Linkeroever, de voetgangerstunnel… noem maar op… Toch koos ik uit de rijke oogst van deze tocht de eerste foto die ik vandaag schoot, een majestatisch stuk plafond van de stadsfeestzaal.  


  22-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 september Paddenstoel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn stappenteller – app waar ik de laatste tijd toch wel veel belang aan hecht – heeft vandaag niet veel werk gehad. Ik ben er deze morgen heel even op uit getrokken en had maar meteen de Eos meegenomen, ik wist namelijk al dat ik de rest van de dag voor de PC zou zitten. Ik heb namelijk na enkele drukke fotografiedagen heel wat selecteer- en fatsoeneerwerk voor de boeg.
  Het is weer paddenstoelentijd en het bos achter ons huis is vanaf nu dus een zeer bereikbaar en dankbaar jachtterrein. Een klein kwartiertje rondlopen was ruim voldoende om enkele exemplaren te verschalken. Uit de oogst koos Josee voor deze kleine witte half transparante. Ik ben nog steeds niet de meest beslagen paddenstoelenkenner maar ik vermoed dat dit een lid van de mycenafamilie is. Ik moest nog flink door de knieën en uiteindelijk zelfs plat op de grond, tot groot ongenoegen van de stramme ledematen, om hem van uit dit laag standpunt te pakken te krijgen, maar ik had de rest van de dag om alles weer in de goede plooi te krijgen.


  21-09-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!