Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  12-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 oktober Hubertusviering
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De St Hubertusviering aan de St Hubertushoeve in Lichtaart is een traditie die na een onderbreking van één jaar vandaag weer in ere hersteld werd. Of het nu folklore is of godsdienst laat ik in het midden maar als evenement was het alleszins geslaagd. De pastoor van dienst maakte er een zeer entertainende diervriendelijke misviering van, de hoornblazers toeterden zich de longen uit het lijf, de ruiters en hondenbaasjes genoten zichtbaar van het gebeuren en bijhorende viervoeters vonden het waarschijnlijk ook leuk. Natuurlijk is het vrouwtje met Phaido in de rij gaan staan om de zegen te krijgen. Het stuk gewijd Hubertusbrood dat ze meekregen was niet meteen het lekkere hapje waar Phaido op gehoopt had toen hij vol verwachting voor de pastoor zat en de zwaai in zijn richting met dat ding waar 4 druppeltjes water uit kwamen vond ie ook maar niks…. maar we hebben hem ingefluisterd dat hij vanaf nu gezegend is en beschermd tegen alle kwaad.
  Ik vraag me af of ie nog braver kan worden dan ie al was…   


  12-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 oktober Vrij Podium
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Marie-Leentje loopt school in het college van Essen. Ook een zo gerenommeerd instituut moet allerhande fondsen-wervende evenementen organiseren om deze besparings-tijden te overleven. Vandaag was er daarom een eetdag. We hebben voor het goede doel onze buik weer eens extra goed gevuld. Aansluitend hadden ze een vrij podium georganiseerd, waarop de leerlingen hun ding mochten doen.  Onze oogappel voor de microfoon… dat vroeg om uitgebreid gefotografeerd te worden.
  Dan kom je in een donkere zaal waar naast enkele rustige ouders en grootouders ook enkele honderden super-enthousiaste kids hun medeleerlingen komen toejuichen.Dat die dan te pas en te onpas voor je lens springen moet je er maar bij nemen. Dan is de belichting niet echt professioneel te noemen en achteraf kom je tot de constatatie dat je na de nachtfotografie op statief van gisteren vergeten bent de beeldstabilisatie weer in te schakelen… Toch slaag je er in enkele aanvaardbaar scherpe opnames mee naar huis te nemen. Ik heb toch nog een vrij vaste hand concludeer ik dan maar…  
  De gegevens: Met de 24-105 op de Eos 6D helemaal ingezoomed tot 105 mm… ISO 4000  -  1/200  -  f4.

    


  11-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 oktober Avondlicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was deze namiddag naar Kinrooi gereden om passe-partouts te halen voor mijn fotos op het salon van de fotoclub en aansluitend had ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele geocachen te gaan oppikken daar in de buurt. Het was iets later geworden dan gepland toen ik terug thuis kwam en ik had al gezien dat, van uit het oosten, een wolkenband langzaam westwaarts trok. Er was nog een flinke streep onbewolkt en daarin waren de allermooiste avondkleuren aan het solliciteren naar een fotomoment. Nadat ik even gestopt was om het vrouwtje te vertellen dat ik veilig en wel terug was ben ik meteen naar enkele plekjes gereden waarvan ik wist dat ze mogelijkheden bieden. Deze bomenrij boven de nog niet geoogste mais, gezien vanaf de iets hoger gelegen kanaaldijk, was misschien niet de locatie die ik in eerste instantie zou gekozen hebben, maar hier was het licht het mooiste…

  voor de geïnteresseerden... Iso 100  -  F 7,1  - 30 sec. 

   


  10-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 oktober Het hof van Tielen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn dagen dat je probleemloos naar een of andere Europese hoofdstad reist met de trein om daar wat te gaan fotograferen en er zijn dagen als vandaag, dagen waar je eigenlijk niets gepland hebt en je de weersomstandigheden de gang van zaken laat bepalen. We hadden het droog kunnen houden tijdens de wandeling met Phaido deze morgen en enkele buien en evenveel opklaringen later vond ik de tijd rijp om toch maar even de fiets uit de garage te halen. Een uurtje er tussen uit om de vermoeidheid van gisteren wat te counteren en eventueel een leuke fotomogelijkheid te spotten, dat was het plan. Meer inhoud had dat plan niet want het was louter toevallig dat ik richting Tielen fietste. Het Hof - of kasteel - van Tielen zou wel eens een leuk onderwerp kunnen zijn voor de blog vandaag bedacht ik onderweg. Het dateert uit de veertiende eeuw heb ik ooit gelezen en hoewel het enkele malen verbouwd is en de meeste delen ervan wel enkele eeuwen jonger zijn ziet het er toch vrij authentiek uit.
  Je kunt daar evenwel slechts van uit een beperkt aantal posities je onderwerp voldoende in beeld krijgen. Ik kwam dus thuis met enkele shots die erg leken op wat ik al ooit eerder gefotografeerd had. Deze foto van de rechtervleugel, met de oude ophaalbrug vond ik wel iets hebben en daar ben ik dan ook mee aan de slag gegaan om er wat meer sfeer in te brengen in de nabewerking. Ik heb na enig geëxperimenteer de kleurverzadiging een flink eind terug gehaald en voor het vroege herfstgevoel heb ik er ook nog een snuifje sepia in gemixt.


  09-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 oktober Parijs in één dag.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Om vijf uur ging de wekker in huize Pol en Josee. Ik zou samen met schoonbroer Swa naar Parijs gaan om het autosalon aldaar te bezoeken. Best doenbaar in één dag had ik bedacht. Zes uur vier en twintig, de trein in Herentals naar Brussel Zuid. Acht uur dertien, de Thalys naar Parijs. Met de Métro naar Porte de Versailles om naar de nieuwste bolides te gaan kijken. Na de middag toch even de verleiding niet kunnen weerstaan om ook enkele niet te missen Parijse highlights te gaan bezoeken. Place de la Concorde, Obélisque, Champs Elysées, Arc de Triomphe, tussendoor twee halve liter frans bier gedronken in de bistrot Alexandre, een op de Seine drijvende drankgelegenheid aan de gelijknamige brug, prijskaartje 18€ (!!!), Eiffeltoren… nog een geocache opgeraapt daar in de buurt… pffff. Wat is die metro toch fijn als je een dagkaart hebt. Nog snel een pizza in de buurt van de gare du Nord en de omgekeerde weg terug naar huis. Om negen uur weer bij moeder de vrouw, moe, maar voldaan.
  Ondanks de vele gefotografeerde Parijse must-sees, heb ik toch iets van het autosalon gekozen om deze dag te illustreren. Dat was immers de oorspronkelijke kapstok om dit dagje Parijs aan op te hangen. Ik was bijzonder gecharmeerd door de inrichting en de belichting van de Nissan stand, de ook al in Brussel opgemerkte computer-gestuurde lampenhemel van Renault in de achtergrond zag ik in dezelfde kijkrichting en die combinatie vond ik een foto meer dan waard.


  08-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 oktober Het kabouter-pompoenhuisje.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  … of is het “ Het pompoen-kabouterhuisje”… ?
  Inwoners van groot Kasterlee dragen hun bijnaam “de pompoenpapeters” met fierheid. Van alle zelfverklaarde pompoendorpen in Vlaanderen en omliggende gebieden zijn wij zonder twijfel het pompoenste. Het is weer oktober en dan hebben wij ieder jaar de pompoenschieterij, de pompoenmarkt, de pompoenweging en de pompoenregatta. De drie dorpskernen zijn telkens weer uitbundig versierd met pompoen-constructies groot en klein, eenvoudig of ingenieus…
  Ook onze kabouters van de bij kinderen uit de regio gekende kabouterberg doen telkenjare hun duit in het zakje qua pompoengekte. Een van hun huisjes wordt met pompoenen versierd en ergens in de gemeente te pronk gezet. Deze avond kwamen we er langs en het was niet geheel toevallig dat ik statief en camera meegebracht had.
  Kabouters en pompoenen, een leuke combinatie.      


  07-10-2014 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 oktober De Melle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de loop van de vooravond ben ik nog eens rond de Melle gaan wandelen met Phaido. Dat was geen toevallige bestemming natuurlijk, er lag daar een multicache die ik nog niet op mijn palmares had staan. En uiteraard combineert deze jongen dan diverse hobbies. Wandelen in de natuur, al dan niet achter de GPS aan lopend, genieten van de vogeltjes, de planten, de bloempjes, de bomen en het groen, de paddestoelen en op z’n tijd de nodige fotos maken van al dat moois, het is weer eens wat anders dan de ganse dag bezig zijn met computers, smartphones, tablets of andere laptops. Het echte leven is toch nog altijd interessanter dan het virtuele…
  Uit de foto-oogst van de tocht koos ik voor deze shot van een natuurgebied dat zeker in deze tijd van het jaar het bezoeken meer dan waard is. Ik heb bewust de compositie erg eenvoudig gehouden en de regeltjes toepassen, daar heb ik ook niks tegen. Opdeling in drie horizontale vlakken met een eenvoudig voorgrond-object op een sterk punt. Zo simpel kan landschapsfotografie zijn.
  O ja, de geocache heb ik tussen al dat gefotografeer door ook gevonden. Geïnteresseerden kunnen dat controleren op de pagina van geocaching.com. Het was de GC42M4W die er vandaag aan moest geloven en mijn log met het relaas van de tocht kun je daar vinden. Mijn geocache-naam zal wel duidelijk zijn…
  J     


  06-10-2014 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!