Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  28-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 februari Maarheeze
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het dreigt een beetje eentonig te worden, daar ben ik me helemaal van bewust, maar ook vandaag heb ik van het mooie weer geprofiteerd om te gaan geocachen. Met z’n vijven waren we naar Maarheeze gereden. Dat is in Nederland ergens op de grens tussen Noord Brabant en Limburg. Het natuurgebied waar we een uitgebreide wandeling hebben ondernomen strekt zich ook uit over die twee provincies. Hobby-gewijs hebben we gevonden wat we zochten en dat geldt zowel voor het geocache gedeelte van onze uitstap als voor het fotograferen.
  Dit panorama beeld heb ik samengesteld uit zes vertikale fotos. Achteraf heb ik er een 16x9 formaat van gemaakt. Dat wordt meer en meer de norm, zeker bij landschapsfotografie, en laten we wel wezen, onze TV-toestellen, schermen van PC’s, laptops en smartphones hanteren ongeveer allemaal al dat formaat, dan kun je als fotograaf toch niet achterblijven?        


  28-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 februari De Rietschieters
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alaaaaaf !!!
  Ik ben niet zo’n carnavalsmens, maar toch ben ik al enkele keren naar de jaarlijkse stoet gaan kijken in Winkelomhei. Dat komt hoofdzakelijk door het feit dat Jill, een nichtje van het vrouwtje lid is van de Lommelse carnavalsvereniging De Rietschieters. Telkenjare komen die met de club afgezakt naar de Geelse deelgemeente om mee te lopen in de stoet.
  Als je dan langs het parcours staat en je ziet al dat kleurige gedoe voorbijkomen dan krijg je evenzovele onderwerpen voor je neus om te fotograferen natuurlijk. Zo waren er dit jaar 51 groepen die solliciteerden naar een plaatsje in deze blog, maar dat was uiteraard voorbehouden aan de Rietschieters. Als je het goede aanspreekpunt hebt dan is het ook niet zo moeilijk om ze zelfs midden in de actie even samen te laten poseren. Dit jaar was American Footbal hun invalshoek en het mag gezegd worden dat ze er goed uit zagen. Big fun… Alaaaaaf !!! Ik moet toegeven dat ik het zelf ook leuk vond.    


  27-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 februari Flying Shoe
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben deze avond nog eens naar een optreden van Flying Shoe geweest, mijn favoriete jonge rock&roll-bandje. Ze hadden me gevraagd om eens langs te komen want er was onlangs zowel qua bezetting als qua repertoire een en ander veranderd binnen de groep. Dat ik ook zou fotograferen was bij de uitnodiging inbegrepen natuurlijk. Nadat ik me eerst blauw geërgerd had aan de huis-DJ die voordat de jongens aan de beurt waren loeihard hard-metal lawaai de zaal in keilde, genre Rammstein en erger, mocht ik toch genieten van een erg leuk optreden, van het beste dat ik de boys al zag en hoorde produceren.
  Fotos maken was een ander paar mouwen evenwel. Ze bleven maar kunstrook de zaal in spuiten zodat flitsen überhaupt uit den boze was en in die erg donkere nevelige ruimte met constant tegenlicht en weinig belichting naar de voorkant van de band moest ik het dus wel met een erg hoge ISO-waarde, met een heel groot diafragma en dan nog met een relatief lange sluitertijd doen. Daarenboven vond de bediener van de huislichtinstallatie dat ie alle knopjes, effecten, standjes en pre-sets in een waanzinnig tempo achter elkaar moest mixen zodat een witbalans instellen gewoon hopeloos was. Het was al laat, of moet ik zeggen vroeg, toen ik thuis mijn geheugenkaartje in de PC overzette en ik zoals verwacht merkte dat er niet veel bruikbaar materiaal op stond. Van de 150 gemaakte fotos heb ik er zegge en schrijven 10 over gehouden waar ik min of meer mee kan leven… Je hebt van die dagen…


  26-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 februari Brug
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De bruggen over het Albertkanaal worden allemaal verhoogd. De scheepvaart vraagt een grotere doorvaarthoogte en dus moet het wegdek een stuk omhoog. Soms wordt dat verwezenlijkt door de ganse brug gewoon op te krikken, maar meestal komt er een gloednieuw kunstwerk, zo ook hier in Zittaart Meerhout.
  Ik had hier onze namiddagwandeling gepland en een mij onbekende collega fotografe was net met de brug aan het stoeien. Mijn interesse was gewekt. Natuurlijk maak ik dan een praatje en ik schoot ook enkele fotos. Het licht zat evenwel niet goed maar toen ik na de wandeling terug naar de wagen ging en de zon al een stuk lager stond kon ik in tegenlicht met de zon verborgen achter de berm toch enkele opnames maken waar ik wél tevreden over was. In het bijzonder was ik blij met de belichting op de onderkant van de brug, die wordt veroorzaakt door de weerkaatsing van het invallend licht op de schuine kant van de brugconstructie. Dat er in het midden enige overstraling en uitgebeten lichte delen zijn neem ik er met dit tegenlicht graag bij.  


  25-02-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 februari 's Hertogenheide
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We moesten snel weer eens samen op pad. Mijn vaste cachemaatje Jackie en zijn vrouwtje waren vorige zondag behouden teruggekeerd van een weekje Madeira. Voor maandag en dinsdag hadden nationale Frank en Sabine ons niet meteen de beste vooruitzichten gegeven op mooi weer maar vandaag leek er een fijne dag aan te komen. Een bestemming hadden we snel gevonden. Een korte zoektocht op Geocaching.com leerde ons dat we eens moesten gaan kijken net ten zuiden van Aarschot. Een onvermoed mooi natuurgebied werd zo het decor van alweer een meer dan gesmaakte wandeling.
  ’s Hertogenheide en het Kloesebos waren namen die me tot dusver helemaal niks zegden maar dat is na vandaag wel net iets anders. Voor wandelfanaten en natuurliefhebbers is dit een Geheimtipp die nog een extra blinkend randje krijgt, want sedert kort is er een erg leuke serie van twaalf geocaches plus bonus verstopt… Dat we die allemaal gevonden en gelogd hebben is bijna vanzelfsprekend en dat ik weer met enkele mooie fotos ben thuisgekomen ook natuurlijk. Dit is een beeld van op een van de hoger gelegen punten van ’s Hertogenheide.


  24-02-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 feb Paard
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb vandaag weer eens gekozen voor een zwart - wit omzetting. Het is een van mijn dada’s op fotogebied, dat is inmiddels geweten mag ik aannemen. Ik heb daarenboven vrij rigoureus met de schuifjes gespeeld deze keer want de opname vroeg er om vond ik.
  Toen ik deze middag op weg was naar de GC5WXR, een zeer aanbevelenswaardige superleuke cache trouwens, leek het er op dat het weer plots helemaal op tilt sloeg. Enerzijds scheen de zon nog altijd, maar anderzijds kwamen er van uit het noorden dreigende wolken die vrij onverwacht voor wat winterse neerslag zorgden. Er kwam enige motsneeuw naar beneden dwarrelen en meteen daarna kregen we, vrij intens, zelfs wat hagel te verwerken, kort, maar heftig.
  In een weide langs de weg, tussen enkele verdwaalde bomen, stond een boerenknol de grillen van de weerman te ondergaan en ik vond het een moment dat ik niet mocht missen. De Eos heb ik gelukkig altijd binnen handbereik. Het licht, de schaduwen veroorzaakt door de relatief lage winterzon, de sporen van winterse neerslag op de rug van het paard en op de grond… ik vond dat ik het in de nabewerking allemaal nog net iets dikker in de verf moest zetten.  


  23-02-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 februari Druppel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is niet meteen mijn favoriete weer. De nattigheid waar we de ganse dag mee moesten leven werkt echt deprimerend. Ik denk niet we vandaag langer dan 5 minuten aan een stuk zonder regen waren. Het mag dan ook niet verwonderen dat ik daardoor geïnspireerd was toen ik de fotografiekriebels toch even voelde opkomen. Water, regen, nat… het duurde niet lang voor ik in de eigen tuin onderwerpen vond. Ik moest er eigenlijk niet naar zoeken, druppels waren er overal, in alle maten en gewichten. Aan de waslijn, aan de rand van de dakgoten, op het gras, aan de takken van de bomen, ik had de keuze uit miljoenen mogelijkheden. Dat het net deze druppel, aan het uiteinde van een tak, geworden is, is puur toeval. Hoewel…, ik vermoed dat de suggestie van een groene knop, klaar om te ontbotten, die de belofte van de komende lente tegen beter weten in toch even wilde tonen, er iets mee te maken had. Ik had de macrolens op het toestel gezet en wilde een zo klein mogelijke scherptediepte. Het vrouwtje was zo lief om met mij mee naar buiten te gaan om een paraplu vast te houden. Zelf kan ik wel tegen een spatje water, maar mijn apparatuur stel ik daar liever niet aan bloot. Uit de losse hand heb ik enkele reeksen fotos geschoten van dezelfde druppel en er waren er gelukkig enkele bij die net voldoende scherp waren. Ingewijden zullen wel weten dat zo iets met een macrolens en f2,8 niet voor de hand liggend is. Aan nabewerking hoefde ik niet veel te doen, een beetje vigneteren in de hoeken voor nog wat meer grijzigheid en klaar is kees. Het is weer eens wat anders, minimal art, less is more…


  22-02-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!