Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  17-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 augustus Genietend van de avondsfeer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is me het dagje wel geweest. Deze morgen zijn we al erg vroeg naar de luchthaven van Bergamo gereden om dochterlief te gaan op halen samen met drie kwart van haar kroost. Om 7h55 zouden ze daar landen en dat betekende dus de wekker zetten om 5h45. Alleen Nicolas verkoos in Belgie te blijven om samen met zijn papa de continuiteit van de boerderij te verzorgen. Na een terugrit  naar Lazise met het nodige Gardameer fileleed zijn we een flink stuk van de dag bezig geweest hun kampeer-accomodaties op te bouwen.
  Pas in de loop van de avond vonden we tijd om even met Phaido naar het stadje te trekken voor wat sfeerproeverij. De zonsondergang en het mooie kleurenspel van de avondlucht leende zich daar uitstekend toe, tot groot plezier van de amateurfotograaf in mij.
  Bij deze opname had ik mezelf zo gepositioneerd dat de zon precies achter het hoofd van Josee zit. Met zulk sterk tegenlicht moest ik dus wel flitsen om de voorkant ook een beetje behoorlijk belicht te krijgen. Het resultaat mag er best zijn, al zeg ik het zelf. Het vrouwtje lijkt wel heilig met die aura rond haar hoofd… of dat in werkelijk ook zo is laat ik in het midden
  J.  


  17-08-2014 om 23:34 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  16-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 augustus Avond over het haventje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het haventje van Lazise, sedert wij er in de zeventiger jaren voor het eerst kwamen met onze eigen kinderen is er nog helemaal niets veranderd. Nu de kleinkinderen er bij zijn voel ik me ineens 35 jaar terug geflitst in de tijd. Ik zou eigenlijk wel eens een foto van uit die jaren langs een van nu willen leggen en los van de fotokwaliteit zou je er weinig verschil in zien. Dezelfde sfeer, dezelfde stemmige avonden, dezelfde gezellige drukte, hetzelfde decor natuurlijk… zelfs de kleinkinderen lijken als gegoten op hun ouders… sommige boten zijn weliswaar herkenbaar als daterend uit recentere tijden maar al bij al is dit een plek waar de tijd heeft stil gestaan. Na een heerlijk eerste avondmaal in een van de vele restaurantjes, overgoten met de nodige hugos en wijntjes, borrelde de romantiek weer op toen ik onderweg naar La Mimosa hier voor de zoveelste keer onder de indruk geraakte van de unieke locatie. Avondfoto dus… probleem: geen statief bij… oplossing: camera op een bank leggen en goed vast aandrukken zodat de sluiter toch drie seconden open kan.


  16-08-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 augustus Zillertal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden er voor gekozen deze keer de reis naar Italie in twee dagen op te splitsen. De eerste keer dat Phaido zo’n lange tijd in de wagen moest zitten wilden we het wat rustig aan doen. Hij doorstond de test met verve. Bij elke tussenstop wipte hij fris en monter uit de exclusief voor hem voorbehouden kofferruimte en hij verteerde de kilometers alsof hij al jaren een geroutineerde Europa-reiziger was. Toen we aankwamen in het Zillertal – dat leek ons een fijne plek om te overnachten – was hij zonder twijfel het fitste van ons drieen…
  Het was trouwens behoorlijk koud in Uderns, en nat... Buiten in de overdekte Biergarten van het hotel zaten we warempel helemaal alleen. Aperitiefje voor het vrouwtje en aperitiefje voor het baasje die even iets verder op was gaan staan om de foto te maken. Phaido profiteert natuurlijk meteen van de gelegenheid om baasje zijn plaats in te nemen…
  Er was toch wel volk in het hotel, maar die allemaal hadden wijselijk besloten maar binnen te blijven, iets wat rond etenstijd ook niet helemaal onlogisch is. Wij zullen morgen zorgen dat we zo snel mogelijk aan het Garda Meer zijn en hopen dat het daar beter weer is.     


  15-08-2014 om 23:08 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 augustus Laura de boompoes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op bezoek bij dochterlief en gezinnetje in Wuustwezel is er altijd wel iets te fotograferen. Zijn het niet de kleinkinderen dan hebben ze ook nog een uitgebreide veestapel en de natuur in de omgeving is er ook al niet verkeerd. Dat Laura Jr., een van de huispoezen, vandaag mijn onderwerp zou worden was wel erg onverwacht.
  Phaido, mijn beste vriend en trouwe gezel tijdens mijn tochten, was mee richting stallen en weiden gelopen en de ontmoeting met het poesje resulteerde niet meteen in een gezellig onderonsje, integendeel. Katten en honden… da’s zoals water en vuur he. Laura had geen oog voor de vriendelijk kwispelende staart van Phaido en ze interpreteerde dat zeker niet als een verzoenend vredesteken. Binnen de kortste keren zat ze al blazend in een boom. Zelfs nadat ik een verbouwereerde Phaido aangelijnd had en weg geleid, kon of wou ze er niet meer uit… Tja, eerst haalt de amateurfotograaf dan zijn toestel uit de tas natuurlijk en na de nodige shots hebben we ettelijke pogingen gedaan om het beestje weer veilig beneden te krijgen. Gelukkig zat ze niet al te hoog. Enkele schrammen later is dat ook gelukt en kon Laura in de veilige armen van kleindochter Marie Leen uit de potentiele gevarenzone weggedragen worden.


  14-08-2014 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 augustus Koeien in de Smallebroeken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ondanks de sombere voorspellingen hebben we vandaag hier in de Kempen weer geen druppel regen gezien. Ik heb me deze morgen bij een heerlijk precies-goed-weertje nog eens bezig gehouden met een van mijn fotografische dadas, nl. de panoramafotografie. Ik bedoel dan niet gewoon met een compactje eens van links naar rechts bewegen terwijl je de sluiterknop openhoudt maar een aantal volle resolutie opnames in een programma samen stitchen tot een giga afbeelding. Deze bewerking is samengesteld uit 12 staande fotos en om ‘m in zijn volle glorie te kunnen zien zou je monitor 6 m breed moeten zijn. Het is dan ook een beetje jammer dat in deze blog het maximaal toegelaten uploadformaat 1,5 Mb is - ik heb mijn werk dan ook behoorlijk moeten verkleinen -  en dat doet het kijkplezier een beetje onrecht. Toch wil ik hem als foto van de dag gebruiken omdat ie op het einde van het jaar zoals alle andere weer in een album zal belanden en dan zal dat over twee vlakliggende paginas zijn.


  13-08-2014 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 augustus Jean, de one-man-band
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn ondertussen al een hele tijd muzikant-af. Na een lange beroeps-carrière waren de reunies met The Lonely Boys, een van mijn eerste bandjes, uit de sixties, de laatste stuiptrekkingen van mijn muzikale aspiraties. Nu we daar ook definitief een punt achter gezet hebben wil dat niet zeggen dat we geen vrienden meer zijn, integendeel. We houden kontakt, en als het effe kan komen we ook regelmatig samen. Met Eddy die in Gambia woont en met Jack uit Omaha Nebraska is dat niet voor de hand liggend. Jack was deze week weer eens in het land, voor zijn werk… en zo konden we met zijn vieren - helaas deze keer zonder Eddy - toch een dagje gezellig bijpraten, bijtafelen en bijdrinken. Toetsenist Jean wilde bij die gelegenheid persé zijn nieuwste speeltjes tonen. Waar is de tijd dat keyboard-spelers met een muur van synthesisers voor hun neus op het podium stonden? Tegenwoordig heb je daarvoor alleen een draagbaar klaviertje nodig, via blue tooth, draadloos dus, verbind je dat met een gecombineerde geluidenbank-sequencer-module, voeg daarbij een tablet met loops, samples en andere slimmigheden en een klein mengtafeltje, alles samen in een niet eens zo grote flight-case en je bent klaar om als one-man-band het podium op te stappen. De demonstratie was alleszins overtuigend.


  12-08-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 augustus De kapster
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een van de vervelende nevenaspecten van ouder worden is dat er regelmatig relaties wegvallen. En dan bedoel ik niet alleen dat er in je kennissenkring mensen overlijden maar ook dat lieden waar je beroepsmatig mee te maken krijgt plots hun beroep niet meer uitoefenen. Zo zie ik met schrik de dag tegemoet dat onze tandarts er mee ophoudt, de man is al in de zeventig en hij verzorgt onze bijtertjes al meer dan 40 jaar. Onze huisarts is nog zo iemand die binnen afzienbare tijd van een verdiend pensioen zal gaan genieten. En mijn kapper Jef heeft per 1 juli de deuren definitief gesloten… Dan moet je op zoek naar alternatieven.
  Het vrouwtje insinueerde dat Anniek,het kapstertje dat voor haar aan huis komt, ook wel mannen knipt... Na veel overredingskracht van mijn schatje wilde ik het wel eens proberen. De wiskundige zekerheid dat Jef van mijn steeds schaarser wordende begroeiing elke keer weer het allerbeste maakte werd vervangen door de twijfel aan de kennis van de anatomie van ouder wordende mannen, die ik Anniek toedichtte. Maar ach, zoveel is er niet meer om te verknoeien tenslotte…
  J Een lief jong ding die in je haren zit te friemelen, geef toe, er zijn ergere dingen in het leven. En Anniek is alleszins veel mooier dan Jef…
  Tijdens het knippen kreeg ik ook nog eens een telefoontje. Josee kwam met het toestel aangelopen, in de andere hand de fotocamera… Jack uit America, tja, die kon ik niet laten wachten toch? Zo zie je me in onze badkamer op een stoel zitten met een wachtende kapster achter me terwijl ik de GSM tegen mijn oor heb. En dan te weten dat ik de eerste ben om constant grappen te maken over de alomtegenwoordigheid van mobieltjes, smart-phones en de verslaafdheid van een hele generatie aan die dingen. Ik wil terloops toch ook nog even vermelden dat Anniek met brio geslaagd is in het wegwerken van mijn scepticisme...

   


  11-08-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!