Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  04-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 januari Phaido en vriendjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden vandaag bezoek. Theo, Ellygoreth en Wieteke hadden hun golden retriever pup Guusje meegebracht en Swa en Monique waren in het gezelschap van hun vliegende pommeriaan Rox. Dat je met dit heerlijk open winterweer, voor je aan tafel gaat, eerst een wandeling op het programma zet leek ons vrij logisch. Onze gasten vonden het alvast een prima idee en ook bij de vierpotige medewandelaars was geen extra aansporing nodig.
  Phaido kon het erg goed vinden met zijn jeugdige vriendjes en ik heb de hele wandeling lang geprobeerd ze alle drie samen goed in beeld te krijgen maar dat was echt niet de meest eenvoudige opgave… Phaido weet ondertussen wel wat poseren is, zijn speelkameraadjes evenwel waren moeilijk te overtuigen dat ze even rustig naar de camera moesten kijken. Uiteindelijk heb ik toch één enkel shot kunnen maken waar ze alle drie op staan maar ik vrees dat ik ofwel niet alert genoeg was om snel de beste instellingen te kiezen op mijn toestel ofwel dat ik in mijn enthousiasme even de zelfbeheersing verloren heb en met de camera bewogen heb. De opname is alleszins niet zo scherp als ik het zou gewild hebben. Toch wil ik hem hier plaatsen, de inhoud is soms even belangrijk als de vorm toch?           


  04-01-2015 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 januari Foto accessoire
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je bent amateur-fotograaf en je investeert in je hobby. Het gebeurt dat je 1600 € op tafel legt voor een lens, of 2000 € voor een nieuwe body terwijl de oude eigenlijk ook nog helemaal oke is. Tassen, statieven, filters, externe flits-units, extenders, tussenringen… kortom, het lijstje bruikbare hebbedingen die ondertussen in de fototas kunnen is al vrij uitgebreid. Deze week vond ik in de Aldi iets waarvan ik vermoedde dat het wel eens van pas zou kunnen komen bij het fotograferen. Ik investeerde net geen 5 € voor een opplooibaar opstapje waardoor ik indien nodig 22 cm hoger kan staan. Opgeplooid is het ding amper drie cm dik en je kunt het in het laptopvak van een grote rugzak kwijt. Als je weet dat ik ooit met een heuse trapladder naar een tigermeeting van de luchtmacht in Kleine Brogel zeulde is dit een verademing.
  Als foto is dit artistiek gezien misschien niet meteen een topper, maar ik vond het wel de moeite waard om op deze plek even te vertellen hoe leuk ik dit vind.    


  03-01-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 januari Geocache event
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Goede vriend en geocache-collega Jackie is een creatieve meneer in het beoefenen van onze gemeenschappelijke hobby. Al sedert enkele jaren brengt ie bij gelegenheid van de jaarovergang, precies om middernacht, een nieuwe cache on-line. Het was ondertussen een wedstrijd geworden tussen de vele first-to-find-jagers om er zo snel mogelijk bij te zijn en als eerste een naam in het logboekje te kunnen zetten. Dit jaar wilde hij ze allemaal het gras voor de voeten wegmaaien en organiseerde hij op 2 januari een meet and greet geocache event waarop hij zijn nieuwe creatie voorstelde. Het moet gezegd dat die weer erg listig in elkaar zat. De jongste aanwezige kreeg de eer er als eerste mee aan de slag te gaan en daarna mochten we hem allemaal loggen. Vanaf morgen is ie beschikbaar voor de niet-aanwezigen op het event.
  De echte bedoeling achter het hele gebeuren was natuurlijk om eens een aantal gelijkgezinden samen te brengen en bij een drankje en een hapje gezellig kennis te laten maken. Nu konden we eindelijk eens zien wie er achter die schuilnamen zit die we in de logs zo vaak zien opduiken.
  En wat het drankjes en hapjes gedeelte betreft hadden we zeker niet te klagen… Annemarie had wafels gebakken en de keuze in al dan niet alcoholische andere versnaperingen was groot genoeg om de meest moeilijke klant tevreden te stellen. Om elf uur in de voormiddag was de koffie nog zeer in trek, voorzichtig werd daar iets later een neutje aan toegevoegd en tegen één uur was het hek al helemaal van de dam… Het zijn zware tijden voor de door het nieuwjaarsvieren al erg geteisterde levers.    


  02-01-2015 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 januari Sporen in de sneeuw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ook in 2015 ga ik blijven fotograferen natuurlijk en deze blog blijft dientengevolge gewoon op dezelfde manier dagelijks een update krijgen. De camera zal tijdens de wandelingen, geocache-avonturen, fietstochten, vakanties, feesten, partijen en alle mogelijke andere evenementen ook dit jaar mijn trouwe gezel zijn. Vandaag was ie er ook bij toen we deze morgen ons vaste rondje Smallebroeken afhaspelden met Phaido.
  Als je goed kijkt en een beetje creatief bent vind je altijd wel iets leuks om te fotograferen. De ene dag let ik meer op landschappen, als de kleinkinderen er bij zijn worden die vanzelfsprekend het onderwerp, Phaido en Josee neem ik ook graag in beeld, de macrolens komt regelmatig van pas en de mogelijkheden zijn legio. Vandaag was ik vertrokken met het plan om mijn aandacht te richten op details in sneeuw en ijs. Dan let je op structuren, lijnen, opvallende vormen en alles wat de winter aan interessants biedt. Deze tractorsporen, achteloos achtergelaten op een grasveld door een boer die zijn dieren was gaan verzorgen, waren gefundenes fressen voor de speurende fotograaf. Het beeld was op zich al bijna kleurloos, maar het laatste beetje koppig groen heb ik er ook nog uit gehaald in de nabewerking. Als zuiver zwart-wit is ie nog sterker vond ik.   


  01-01-2015 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  31-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 december Een gezond en een gelukkig nieuwjaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het vrouwtje houdt van engeltjes. Ze verzamelt ze ook. Of ikzelf het pronkstuk uit haar verzameling ben durf ik te betwijfelen – ik vermoed dat ik in een andere categorie geklasseerd ben – maar zeker in deze tijd van het jaar zijn er overal in huis op strategische plaatsen mooie exemplaren uitgestald. Ze staan of liggen op kasten, rekken en andere meubels, hangen aan bijna onzichtbare nylondraadjes plots voor je neus en ik vermoed dat er alvast tot driekoningen geen engelen meer over zijn in de hemel want ze zitten allemaal in huize Pol en Josee.
  Het engeltje dat voor ons raam onhoorbaar “vrede op aarde” aan het toeteren is hing deze middag wel erg mooi in het zonnetje. Daar onze nieuwjaarswensen aan vast knopen leek mij niet eens zo verkeerd. Het is een parelmoeren bijna tweedimensionaal ding en daar kon ik een erg groot diafragma op los laten zo dat alle rommel in de achtergrond mooi in de onscherpte verdwijnt. Je kunt nog net zien dat de sneeuw nog niet weg is voor ons huis. Een bijpassend lettertype was ook snel gevonden en het meest belangrijke dat ik al onze kennissen wil toewensen is een gezond jaar. Een ferme kwak geluk mag er ook bij natuurlijk en hopelijk worden alle goede voornemens aan de andere kant van de jaarwisseling ook bewaarheid deze keer.
  J


  31-12-2014 om 23:39 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 december De overkant
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De zon deed pogingen om zich te laten zien vandaag. Het lukte niet zo vaak maar als er dan toch enkel stralen tot in de buurt van huize Pol en Josee geraakten hingen er in alle bomen in de buurt duizenden dooidruppeltjes te glimmen. Ik wilde die natuurlijke feestverlichting best wel eens fotograferen maar toen ik na een aantal pogingen de beelden bekeek op de PC bleef er van de schitteringen toch niet zo veel over. Een groothoek is daar dus niet geschikt voor vrees ik.
  Verandering van aanpak dan maar… de macrolens er op en één enkel druppeltje in beeld nemen was het nieuwe plan. De overkant van onze straat fotograferen doorheen zo’n “waterlens” leek mij namelijk een uitdaging en indien mogelijk wilde ik ook nog wat sneeuw mee in beeld krijgen. Op een van de daken was nog niet alles weg gedooid – noordkant en goede isolatie vermoed ik – en deze keer was ik wél tevreden met het resultaat.


  30-12-2014 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 december Herentals
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

   We hadden een afspraak in een kantoor in Herentals op de markt om half twee. Met dit weer weet je maar nooit wanneer en hoe je aankomt, dus waren we maar goed op tijd vertrokken. Toen we de wagen geparkeerd hadden en aanbelden stonden we voor een gesloten deur.
  “ Hoe laat is het? ” vroeg Josee.
  “ Kijk eens daarboven…” repliceerde ik, en terwijl ikzelf ook keek zag ik dat de toren van het stadhuis zo mooi in het winterzonnetje stond dat ik niet anders kon dan mijn fototoestel uit de tas te halen. Even enkele stapjes opzij schuiven om een mooi symmetrisch beeld te krijgen en …klik.   
  En als je dan toch in Herentals bent maak je van de gelegenheid gebruik om iets te gaan consumeren achteraf… Samen met vriend Alex en Leentje naar de Tasse Tout, er zijn ergere dingen in de wereld.  29-12-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!