Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  05-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 januari Alle zes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben ze vandaag toch weer eens allemaal samen in huize Pol en Josee gekregen. Tussen alle recepties, nieuwjaarsborrels, drinks, etentjes en andere jaarwisseling-gerelateerde sociale verplichtingen door was het zowaar een hele klus om een gemeenschappelijk gaatje in de agendas te vinden. De nieuwjaarswensen van kinderen en kleinkinderen nemen wij graag in ontvangst en het omgekeerde is al even waar natuurlijk, na het traditionele voorlezen van de nieuwjaarsbrieven is het niet meer dan normaal dat pake Pol zijn portefeuille bovenhaalt…
  Na het eten, - we kozen er deze keer voor om samen gezellig te gourmetten -, en de plichtplegingen begint de pret voor het jonge grut pas echt. Samen spelen, stoeien, ravotten… ik word al moe alleen maar van ze bezig te zien. En dan liggen ze plots, schijnbaar rustig, alle zes naast elkaar boven in een stapelbed. Als ze me in de gaten krijgen met mijn fototoestel in de hand willen ze wel eens voor een spontaan fotomoment zorgen…


  05-01-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 jauari Kaas en wijn avond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Kaas- en wijnfeest van de fotoclub vandaag. Collega Alex, die meestal de taak op zich neemt om een fotografisch verslag van het gebeuren te maken, moest in laatste instantie verstek geven omdat gemeen toeslaande virussen en microben hem even in de ziekenboeg geduwd hadden, en dientengevolge kreeg ik een telefoontje of ik alles dan maar wilde in de gaten houden van achter mijn fototoestel.
  Goed, ik heb dus de diverse hoofdstukken in het verloop van het feest vastgelegd, en één van de highlights  is altijd weer het buffet. Enkele prominente leden heb ik hier in één beeld kunnen vangen en de overige shots zal ik zo snel mogelijk wel op de site van de club plaatsen.
  De link naar die site staat ook hier naast trouwens. Even geduld he…               


  04-01-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 december Polien
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zeer uitzonderlijk is dit een oudere foto die ik voor de gelegenheid uit mijn archieven heb opgediept.
  “Polien is dood.” De boodschap trof me als een mokerslag toen ik vanmiddag in Lommel aankwam om even binnen te wippen op een nieuwjaarsreceptie... Dit kan niet waar zijn… Polien was achter in de tachtig maar ze was nog altijd de prachtige vrouw die in café De Lindeboom een begrijpend en luisterend oor leende aan haar vele klanten. Na het kerstfeest in zorgcentrum Hoevezavel zijn we er nog binnen gevallen en hebben we met haar nog uitgebreid gepraat over de wereldproblemen… Als ik uit mijn lijst van favoriete horecazaken er een zou moeten kiezen die de titel authentiek bruin café verdient dan is het wel De Lindeboom, en Polien was daar voor 90% voor verantwoordelijk. Polien was een prachtmens, ik hield van haar.
  Toeval bestaat niet zegt de volkswijsheid. Gisteren had ik, voor de eerste keer sedert ik lid ben van onze fotoclub, toevallig en eigenlijk totaal onvoorbereid, fotos en een projectie rond Polien getoond tijdens de wekelijkse vergadering en dan hoor je enkele uren later dat ze er niet meer is…
  Ik kan het nog nauwelijks geloven, maar we zullen het voortaan zonder haar moeten doen, zonder die goed getapte pintjes, zonder die ouderwetse warme gemoedelijke familiaire sfeer die ze rond zich meedroeg, zonder café De Lindeboom vrees ik en zonder haar steevaste afscheidsgroet “ Kom zo rap mogelijk terug”…  
  Polien, we zien elkaar ooit wel weer, ik hoop niet zo rap mogelijk, maar ooit…

  Klik even op de link hiernaast trouwens (“ Onderweg no Polien” ) , die staat er al heel lang. Nu wordt ie weer zeer actueel, ik had het liever bij een andere gelegenheid gezien.

  03-01-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  02-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 december Requiem voor een voetbalkantine
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nu de feestdagen achter ons liggen herneemt het gewone leven zijn dagelijkse gangetje, zo ook de wandelingen met Phaido langs de Smallebroeken. Niet dat we die in de voorbije weken ooit hebben overgeslaan maar we hadden meestal wel andere onderwerpen om te fotograferen.
  Ik had het er vorig jaar al eens over. FC De Molenkring heeft afscheid genomen van zijn accommodaties aan de Dressenstraat en alles lag er al een tijdje behoorlijk te verloederen. Nu ze met de afbraak van de kantine begonnen zijn kon ik vandaag de verleiding niet meer weerstaan en ben ik er toch maar eens naar binnen geslopen. Je kunt het niet echt een urbex-ervaring noemen maar het gaat in die richting. Wat ooit het decor was van feestjes omdat de Molenkring gewonnen had en nog vaker van feestjes om door te spoelen dat ze verloren hadden, waar familiefeesten, teerfeesten, pensenkermissen en mosseldiners werden ingericht, waar ik menige Duvel soldaat gemaakt heb, waar de oorzaak van vele katers te vinden was… Zucht… het was triestig om te zien hoe het er nu bij ligt. Om dat gevoel nog een beetje te accentueren heb ik de kleurverzadiging van de foto flink naar beneden gehaald.
  Wat de toekomst op deze plek zal brengen is me voorlopig niet duidelijk maar ik zal hier nooit voorbij kunnen wandelen zonder te denken aan de gezellige drukte die binnen altijd heerste en aan de heroïsche sportprestaties - op de bodem van vierde provinciale - die op dit terrein, waar het onkruid nu een meter hoog staat, ooit werden geleverd.       


  02-01-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 januari Een spetterend 2014
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij willen ons graag aansluiten bij wat Phaido zo enthousiast in dat tekstballonnetje neerzet. Vanwege Josee en mezelf de beste wensen voor een geweldig 2014, met vooral een goede gezondheid, vreugde, geluk en succes in alles wat jullie ondernemen.
  Laten we proberen er een betere wereld van te maken dit jaar, als iedereen zijn eigen kleine steentje bijdraagt lukt dat wel.
  Wat mijn eigen goede voornemens betreft kan ik me bij hetzelfde als vorig jaar houden, ik ben er jammerlijk in mislukt immers… als ik het me goed herinner was dat iets met 25 kg… Een ander goed voornemen is dan weer wel gelukt. Ik heb 2014 gehaald. Daar hoef ik alleen het jaartal maar aan te passen. Ik zou dus graag 2015 halen, in goede gezondheid, al fotograferend en al bloggend…
  Enneuhhh… Phaido, de volgende keer dat ge zo op mij afgestormd komt als ik roep, moet ge wel afremmen op het laatste he. Dat gras was nat en ik kan niet meer zo gemakkelijk recht op mijn leeftijd…   


  01-01-2014 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  31-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 december Nieuwjaarszangeresjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hehe, ik ben er weer in geslaagd, elke dag een foto met een omschrijving, een verhaaltje of een anekdote, weer een jaar zonder één dag te missen. Ik ben best trots op mezelf, nooit gedacht dat ik zoveel discipline kon opbrengen. Het houdt je scherp als fotograaf moet ik zeggen.
  Waar kan ik het jaar beter mee afsluiten dan met een foto van de nieuwjaarszangertjes, in dit geval: zangeresjes… Het is een mooie Kempense traditie dat de kinderen op de laatste dag van het jaar komen zingen van deur tot deur en natuurlijk krijgen ze dan een centje of een snoepje. Dat centje of dat snoepje hoeft voor mij niet maar toch wil ik me graag aansluiten bij de zangertjes. Speciaal voor de volgers van deze blog dus: een spetterend 2014 toegewenst en natuurlijk gaan we verder met onze dagelijkse bezigheid.
  En als het dan toch moet, dan hou ik me aanbevolen om vroeg of laat eens een Duvel te nuttigen met alle volgers.
  See you in 2014 !!! 


  31-12-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  30-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 december Kennismaking
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

   “ Wandelen in het bos. Je ziet een handschoen liggen een beetje verscholen tussen de afgevallen bladeren en takken. Je raapt 'm op en hangt 'm goed zichtbaar aan een afgeknapte tak langs het wandelpaadje. De dag erop kom je er weer langs, en vind op dezelfde plek een mooie wenskaart met op de achterzijde deze boodschap. Hartverwarmend... “ Dit is wat ik eerder deze maand schreef in een berichtje op mijn facebookpagina. Ik voegde er een foto bij van de achterzijde van het kaartje, daar stond in een mooi handschrift: “ Aan degene die mijn handschoen terug bezorgde: Van harte bedankt en Prettige Feestdagen. Rita en Cumbel “.
  De dag erna heb ik aan dezelfde tak ook een zelfgemaakt kaartje gehangen, een foto van Phaido met onze nieuwjaarswensen, en de boodschap “ Graag gedaan “
  En vandaag ging het verhaal verder. Toen wij vertrokken voor de wandeling met Phaido werden we aangesproken door een dame met hond. Rita had Phaido namelijk herkend van op ons kaartje en ze wilde weten of wij… inderdaad… Eerst hebben we elk onze eigen wandeling voortgezet maar in het bos kwamen we elkaar weer tegen. Dan hebben we wat beter kennis gemaakt, de honden ook en nadien hebben we thuis nog samen koffie gedronken en zij had een gebakje meegebracht. Het is een wat langer en meer diepgaand gesprek geworden dan we verwacht hadden, maar we zijn blij dat we een luisterend oor konden bieden. Niet voor iedereen is het leven vol rozengeur en maneschijn blijkbaar. We gaan zeker kontakt houden en ook Phaido lijkt het goed te kunnen vinden met Cumbel…
  Phaido zal het mij wel niet kwalijk nemen dat ik voor één keer gefocust heb op zijn nieuwe vriendje en hemzelf daardoor een beetje in de onscherpte gezet heb.          


  30-12-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!