Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  06-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 juli Jong geleerd is oud gedaan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onze dagelijkse wandeling voert ons steevast langs het oefenterrein van LRV De Kempenridders in de Dressenstraat. Op zondagmorgen is het daar een drukte van belang maar rond elf uur- half twaalf, dat is het tijdstip dat wij er gewoonlijk voorbij komen, zijn de reguliere oefeningen meestal net afgelopen. We hadden evenwel al enkele keren gezien dat er nog enkele leden blijven plakken en dat er dan toch ook nog wel wat activiteit is op het oefenveld, zo ook vandaag. We zijn deze keer dan ook gewoon naar het clubhuis gewandeld en hebben gevraagd of ze het erg vonden dat we enkele fotos maakten… helemaal niet dus.
  In deze sport worden de rijdieren blijkbaar op maat aangepast want moeder en dochter waren met respectievelijk een volwassen paard en een pony rondjes aan het rijden. Je kunt er in de ruiterij niet vroeg genoeg aan beginnen neem ik aan, de instructies vlogen in het rond. Jong geleerd is oud gedaan… hier rijdt misschien een toekomstige olympische kampioene. De inzet, ijver en trainingsintensiteit waren alleszins op quasi professioneel niveau.
  En tja, is er iets mooier dan samen met je kinderen dezelfde hobby delen?   


  06-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 juli Groen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het mocht niet zijn voor onze Duivels vandaag. Ik geef het graag toe, ik had verwacht dat ze over de Argentijnen zouden heen walsen en de ontgoocheling is dan ook redelijk groot in huize Pol en Josee. Na een kletsnatte ochtendwandeling had ik nog weinig zin om het huis uit te gaan en in afwachting van de wedstrijd, met een half oog de tour de France bekijken op TV, dan even de macrolens op de Eos geplaatst om te zien of er buiten niks te fotograferen viel… alles in afwachting van de kwartfinale… zenuwen, zenuwen…
  Het is pas na dat ik deze foto van onze nog groene druiven gezien had op de monitor dat ik het verband met de Belgische ploeg zag. Ons team was nog te groen om met enige kans op succes tegen deze geroutineerde, lepe en sterke tegenstander te strijden. Geef die mannen nog twee of vier jaar om respectievelijk op het volgend EK of op het WK in Rusland te schitteren en dan zullen ze er wel staan, dan zijn ze rijp… Bij onze druiven zal dat zo lang niet meer duren, nog een drietal maandjes en dan is het weer smullen, persen en boerenjongens maken.   


  05-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 juli Groepsfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De eerste invasie van kleinkinderendrukte tijdens deze vacantie is achter de rug ondertussen. De respectievelijke mamas zijn ze in de loop van de late namiddag komen oppikken. We hebben het redelijk goed doorstaan, drie dagen en twee nachten om het jonge geweld in toom te houden, daar kunnen we nog wel overheen kijken. Met z’n vijven en tijdelijk slechts met vier waren ze, en dat kunnen we wel aan. TV en tablet-gebruik zoveel mogelijk proberen te beperken,  buiten spelen en ravotten, de dagelijkse pipi en kaka wandelingen met Phaido, geocachen, zwemmen, kortom bezig zijn… we proberen de tijd goed te vullen met allerhande activiteiten zodat ze ’s avonds moe genoeg zijn om snel in slaap te vallen. Julieke was er dus vandaag niet bij, voor het jaarlijkse foto-album is dat jammer natuurlijk en ook haar nichtje en hartsvriendin Marie Leen was een beetje ontgoocheld meende ik te merken.
  De aversie die ze vroeger hadden voor de camera is ondertussen helemaal verdwenen en ik denk dat ze het nu zelfs leuk vinden om te poseren. Als volleerde fotomodellen hebben ze maar enkele aanwijzingen nodig om de poses die pake Pol en oma hun vragen ook aan te nemen. En zelf komen ze ook al wel eens met ideeen zoals bij dit plaatje dat ik kon maken tijdens de wandeling langs de Smallebroeken deze middag.
  Opgelucht dat de drukte weer even voorbij is dus, maar tezelfdertijd kijken we al uit naar de volgende inval…


  04-07-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 juli Zwemmen in de Melle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Afkoeling, dat is waar het om gaat als de temperatuur in de buurt van de 30° komt. In ons hoekje van Belgenland, op de Kempense zandgrond lukt dat meestal net iets beter dan elders en dientengevolge hebben wij ook enkele remedies achter de hand voor in geval het te warm dreigt te worden. Ieder jaar gaan we met onze logés wel enkele malen naar de Melle, waar een uitnodigende prachtige plas de ideale plek is om een verkwikkende plons te plegen. De borden met verboden te zwemmen worden door iedereen al jaaaaren straal genegeerd en het is er meestal gezellig druk. Erg leuk is ook dat niemand er een punt van maakt dat je de woef ook mee in het water neemt. Integendeel, er lopen en zwemmen nogal wat hondjes en zoals uit deze foto mag blijken wilde Phaido ook graag bewijzen dat Golden Retrievers eigenlijk gemuteerde waterratten zijn. J
  Vier kleinkids ( Julieke is even terug naar Herentals, die komt morgen terug ), pake Pol en Phaido plonsen, zwemmen, badderen en amuseren zich kostelijk terwijl oma de camera bedient van op de veilige oever.   


  03-07-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 juli Acro-turnen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vakantietijd… kleinkinderentijd.  Vijf zijn er ondertussen geland in huize Pol en Josee. Met zulk mooi weer als vandaag ga je niet binnen zitten, dan speelt ons leven zich hoofdzakelijk buiten af. De lenigheid en de energie waarmee het jonge volkje te keer ging in de tuin is iets dat ons met weemoed doet terugdenken aan hoe wij dat vroeger ook deden. De twee zusjes uit Wuustwezel zijn lid van een acro-turnvereniging en die wilden meteen hun kunnen demonstreren. Dat leverde enkele mooie plaatjes op, de map voor het jaarlijkse album begint alweer serieuze afmetingen aan te nemen en we zijn nog maar halfweg 2014.


  02-07-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 juli Cheer4Belgium
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We kunnen er niet omheen natuurlijk. De voetbalgekte is alomtegenwoordig. Phaido, die eerlijk gezegd weinig van de spelregels begrijpt, dat blijkt tenminste als we samen met de bal spelen, heeft zelfs voor een gepaste outfit gezorgd om de Duivels over de Yanks heen te zien walsen. Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat we hem een beetje geholpen hebben.
  De foto is gemaakt voor de wedstrijd, dat mag wel duidelijk zijn, even later was Phaido niet opgewassen tegen het uitbundige supporterslawaai dat het baasje produceerde en hij is op veilige afstand op zijn matje gaan liggen in de buurt van de slaapkamers.  Eigenlijk is het maar goed dat baasje achter de camera stond en Phaido model was, het omgekeerde zou absoluut belachelijk en ontoonbaar geweest zijn… zeker na de wedstrijd.
  J

   

           


  02-07-2014 om 11:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 juni Volkstuintjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Moeke Miet heeft vorige vrijdag een nieuwe heup gekregen in het ziekenhuis in Herentals. Vandaag wilden we graag eens gaan zien hoe de patient er aan toe was. Toen we met de wagen in de buurt kwamen merkten we snel dat de parkeerproblemen er zeker niet minder op geworden zijn. De ziekenhuisparking zelf stond afgeladen vol en in de verre omgeving was geen vrij plaatsje meer te vinden. Liever dan toch maar de parking op te rijden en dure parkeertijd te verkwisten aan de zoektocht naar een plekje kozen wij voor het plan B dat wij in zo'n geval in petto hebben. In vogelvlucht ligt het Elisabeth-ziekenhuis niet zo ver van de Olympiadelaan namelijk en daar is altijd wel parkeerplaats. Met de wagen is dat wél een hele afstand omdat je zo ver moet omrijden maar te voet kennen wij een mooi paadje langs de volkstuintjes en langs daar loop je in minder dan 10 minuten naar de hoofdingang. Dat het er uiteindelijk 11 of 12 werden heeft alles te maken met het feit dat ik snel een foto wilde maken van het ziekenhuis met de tuintjes op de voorgrond.
  En… o ja… met de patient ging het verrassend goed, ze zat al recht in de zetel nauwelijks drie dagen na een toch wel erg zware ingreep.    


  30-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!