Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  23-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 oktober Allerheiligenweer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De weermeneren en weermadammen van alle nationale zenders hadden ons een mooie dag beloofd met veel zon als de nevel zou verdwenen zijn. Maar die neven verdween niet…
  Wat een trieste dag was me dat, dit zou ik, zij het een week te vroeg, typisch Allerheiligen weer willen noemen, kil, klammig en mistig. Dan bedoel ik niet die mist die fotografen zo leuk vinden, met een laagje net boven de grond, neen, mist die een vies, nat waas van boven tot onder, van links naar rechts en omgekeerd legt over alles wat binnen je gezichtsveld komt tijdens een natuurwandeling. Ik kon het niet beter illustreren dan met deze foto van een stuk prikkeldraad met flarden spinnenrag en dauwdruppels tegen een nauwelijks aanwezige achtergrond in de Smallebroeken.  


  23-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 oktober Kasteeltuinen Arcen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Fotomaatje Alex is een regelmatige bezoeker van de kasteeltuinen in het Nederlandse Arcen. Zo wist hij dat er dezer dagen, nog tot 6 november, een avond evenement plaats vindt: Enchanted Gardens. Ik kreeg de vraag om mee te gaan en ik hapte meteen toe, achteraf gezien een gelukkige beslissing.       
  De verschillende delen van deze werkelijk prachtige tuinen waren sprookjesachtig verlicht, elke afdeling net iets anders en de wandelroute die uitgezet was bood de nodige afwisseling en verrassingen. Naar mijn smaak waren de gebruikte kleurtjes misschien soms iets over the top maar al bij al was het echt de moeite waard. Omdat ik nu eenmaal moet kiezen als ik één foto uit mijn oogst van de avond wil tonen dan ga ik voor dit beeld van een van de brugjes waarover de wandeling ons voerde. Tegenlicht is altijd mooi en ook meestal een uitdaging. Dat was hier niet anders. Ik kon er niet mooi midden voor staan om voor symmetrie te zorgen, da’s ook een van mijn dada’s zoals de vaste volgers wel weten, ik wilde namelijk die spots absoluut achter delen van de brug houden om alleen de stralen te zien in de lichte nevel. Ik moest dus zeer zorgvuldig positie kiezen. Als dat de toegeving is die ik moet doen om zulke tegenlichtopnames te schieten dan ga ik er voor…
  J  


  22-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  21-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 oktober Parkeergarage
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanavond was ik onderweg om nog eens te proberen bij de Herentalse sluizen iets te scoren qua nachtfotografie. Dan moet ik voorbij het shoppingcentrum in Olen en dat is ook een plek waar ik regelmatig eens een tussenstop inlas om eventueel enkele punten van mijn to-do lijstje weg te werken. Even checken en warempel, de parking onder de Decathlon was deze keer helemaal leeg. Daar was ik al lang op aan het wachten. Ik heb er een hele reeks fotos geschoten vanuit diverse standpunten en perspectieven. Toen ik ze thuis ging beoordelen was er niet echt een uitschieter en ook na bewerking vond ik de meeste wel oke maar dat detail, die kleinigheid, dat “ietsje” waardoor ik zou beslissen “dat is ‘m” was er niet. Tot ik na de zoveelste zwart-wit omzetting een cliché uit de kast haalde… Zwart wit met een rood toets…, de rode vlakken selecteren en buiten de omzetting houden. Het is niet origineel, akkoord, maar in deze plaat heeft het wat mij betreft een toegevoegde waarde. Zo heeft ie wél dat tikkeltje extra.       


  21-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 oktober Schapen aan het Zilvermeer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik vermoed dat mijn motorrijdersverleden er iets mee te maken heeft want ik probeer bijna altijd een alternatieve terugrit te bedenken als ik ergens naar toe geweest ben. Puur toeval dat ik hier passeerde deze namiddag.
  Ik maakte kennis met een herder die voor de VZW Kemp een kudde schapen hoedt. Het is een van de drie kuddes die de VZW inzet voor natuurbegrazing en rond het Zilvermeer hebben die beestje behoorlijk wat werk te verrichten. Naar ik hoorde is dit de meest natuurvriendelijke, goedkoopste en uitstoot-armste manier om natuurgebieden te beheren. Bijzonder bij geaccidenteerde oppervlaktes zoals hier is dit de aangewezen methode.
  Ik was er eigenlijk al voorbij gereden, had het te laat gezien eigenlijk, ik kwam terug van Kinrooi waar ik een bestelling van de fotoclub was gaan ophalen. Via de door de GPS aangewezen snelste route was ik er naar toe gereden en natte vinger werk bracht met tijdens de terugrit langs deze fotomogelijkheid. Zoals al aangegeven, ik ben terug gedraaid, heb de wagen op een veilige plek geparkeerd en ben dan maar eens wat dichterbij gaan kijken, met een aangenaam gesprek en enkele leuke plaatjes als oogst.


  20-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 oktober Onkruid
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In Photoshop wil ik wel eens stoeien met de zogenaamde Little Planet bewerking. Het is eigenlijk niet eens zo moeilijk, voor de ingewijden: je maakt een beetje creatief gebruik van een filter genaamd poolcoördinaten.
  Dat ik daar vandaag op terugviel is puur toeval. Ik voel me nog steeds niet echt lekker maar in de vooravond vond ik toch dat ik er maar eens op uit moest trekken. Ik had de macrolens op mijn toestel gezet en het plan was dat ik enkele paddestoeltjes, bessen of andere herfstsymptonen in het bos zou te pakken krijgen. Dat viel zwaar tegen, het was overal behoorlijk nat door de regen van de afgelopen uren, buikliggen was uit den boze en de paddestoelen hadden zich ook goed verstopt. Daarenboven sleepte ik me na een halve wandeling zowat terug naar huis, het ging niet zoals het hoort. Bijna terug thuisgekomen zag ik deze herfstbloeier, onkruid, maar wel mooi genoeg om er de macrolens op los te laten.
  Ik heb een beetje vals gespeeld en ik heb er een afgeplukt, mee naar huis gebracht, met enkele wasknijpers vast gepind voor een achtergrond van onze al in prachtige herfstkleuren getooide wilde wingerd. Met de macrolens heb je sowieso altijd al een erg kleine scherptediepte en dat vond ik in dit geval mooi meegenomen om voor een onscherpe achtergrond te zorgen. In fotografie terminologie heet dat bokeh. Toen ik het resultaat zag op de PC vond ik meteen dat dit een Little Planet bewerking waard was.    


  19-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 oktober Tegenlicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Iedereen die op deze dag even de neus buiten de deur heeft gestoken zal wel weten dat dit geen foto van vandaag is. Ik ben namelijk een beetje ziekskes… Ik vermoed dat ik iemands griep heb overgenomen en zelfs de ochtendwandeling met Phaido heb ik aan me laten voorbij gaan. Ik ben dan ook niet aan fotograferen toegekomen.
  Ik gun mezelf bij deze het recht om even terug te grijpen naar vorige zondag. Uit de kunstwandeling toonde ik toen een van de weinige werken waar ik enigszins in kon komen. Ik vertelde er ook bij toen dat de wandeling op zich helemaal ok was. Dit plaatje kan dat dan weer illustreren. De vijver bij het fiets- en wandelcafé De Bever ligt er in tegenlicht gezien op zijn mooist bij.
  Hopelijk gaat het morgen al een beetje beter, ik ga na de 4de warme wijn met kaneel  tussen de lakens. Ik heb zo mijn eigen routines om ziektesymptomen te bestrijden.


  18-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 okt De bib
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben al een tijdje van plan op een avond eens naar de sluizen van Herentals te rijden om te zien of daar niks interessants te doen is met nachtfotografie. Deze avond had ik de camera en het statief in de wagen gelegd. Eerst moest ik nog naar de vergadering van een werkgroep binnen de fotoclub maar daarna zou ik tot daar willen rijden. Aangekomen bij het OC – dat is waar we vergaderen – zag ik dat er nog licht brandde in de bib ernaast. Dat leek me ook wel een mooi plaatje. In no time had ik het op mijn geheugenkaartje en op het kleine schermpje van mijn camera zag het er best OK uit, geschikt voor de dagelijkse blog meende ik, de noodzaak om nog naar Herentals te rijden was plots veel minder groot.  De sluizen blijven daar nog wel even liggen. In de loop van de volgende weken komen die ook wel voorbij.


  17-10-2016 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!