Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  22-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 december De kerk van Langdorp
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn zus woont in Langdorp, zeg maar minder dan 3 km van het centrum van Aarschot. Het gebeurt wel eens dat we samen een of andere klus te verwerken krijgen. De Kerstman die gisteren ook al in Aarschot rondliep had vandaag ook nog een heleboel kadootjes overgehouden om uit te delen aan de bezoekers van deze koopzondag. We waren, niet toevallig, alweer te vroeg ter plaatse om er aan te beginnen, dus ik had nog wel wat tijd om in de buurt wat rond te lopen om te zien of er geen fotografeerbare onderwerpen te vinden waren. Ik had meteen prijs. Tussen de Demer en de tuin van huize zus kreeg ik deze blik op de kerk van Langdorp. Naar ik hoorde is er geen priester meer die hier de honneurs waarneemt. De kerk zelf lijkt me ook al ooit flink gerestaureerd en ik vraag me af of er in deze tijden waar er toch op zowat alles bezuinigd wordt nog geld zal zijn voor het onderhoud van dit stuk patrimonium.


  22-12-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 december Hohohoooo
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zo vlak voor de Kerst is het vanzelfsprekend dat de Kerstman al druk doende is met zijn voorbereidingen om overal op tijd de nodige pakjes op de goede plaatsen te krijgen. Zo nodig gaat hij zelfs de straat op en de winkels in om de mensen bij te staan bij hun kerstinkopen en ze soms ook nog te verblijden met allerhande kadootjes, waardebonnen en snoepjes voor de kinderen.
  In Aarschot was dat vandaag niet anders. De plaatselijke middenstand had kontakt opgenomen met het hoofdkwartier van de Belgische afdeling van het Finse Kerstconcern en die hadden uit het Lichtaartse filiaal hun beste kracht gestuurd om de boel daar op te vrolijken. Vlak voor de Kerstman aan zijn tocht begon samen met zijn assistente – zou het de zus van de Kerstman kunnen zijn? – kon de schoonbroer van de Kerstman met de camera van de Kerstman dit tafereeltje vastleggen. Hohohoooo… Hoe deze foto nu op mijn blog beland is, is mij ook een raadsel.  


  21-12-2013 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  20-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 december Prikkelbaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als je met de macrolens op je toestel vertrekt voor de dagelijkse wandeling dan kijk je anders, dan let je op de details. Ik kreeg deze prikkeldraad in de gaten net op het moment dat ie zich koesterde in een streepje zon. Die laatste scheen weliswaar volop vandaag maar doordat ze dezer dagen zo laag staat kwam ze maar spaarzaam doorheen het lover en de dapperste straaltjes vielen toevallig net goed. De prachtige roesttinten riepen van ver al om mijn aandacht. Met prikkeldraad heb ik wel eens minder prettige ervaringen gehad, een van onze honden ook ooit trouwens, maar in dit geval wilde ik daar liever niet aan terugdenken. Ik heb onverwijld de Eos uit zijn tas bevrijd. Met een redelijk groot diafragma kon ik de scherpte precies op die middelste engerd leggen. De geringe scherptediepte van de lens zorgde voor rust in de achtergrond.
  Ik zal dit afprinten voor Phaido met de boodschap “Pas op, prikkelbaar”.


  20-12-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 december Kerstverlichting in Lichtaart City
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vóór de vergadering van de fotoclub heb ik deze avond een tijdje, met de camera op statief, op de hoek van de Leistraat en de Kloosterstraat gestaan. Ik wilde, als foto van de dag, de kerstverlichting in het dorp fotograferen zonder voorbijkomend verkeer, maar daarvoor was dat toch niet het goede tijdstip. Lichtaart City is blijkbaar een populaire bestemming om acht uur ’s avonds… De autos bleven maar komen, rode achterlichten en witte koplampen zoefden quasi onafgebroken voorbij. Ze deden het om me te pesten zo leek het wel. Uiteindelijk kon ik toch even profiteren van een autoluw moment met slechts één naderende auto. Daar deed ik het dan maar mee. Ik had wel het voornemen gemaakt om het na de vergadering nog eens te proberen, als de meeste pestkoppen al slapen waren. Verkeersvrij was het toen inderdaad, maar de meeste lichtjes waren ook al gedoofd. Besparingen neem ik aan. Tja, dan hebben we gelukkig nog dat eerste shot he…


  19-12-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 december Olen Shopping Centrum
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het vrouwtje wilde naar het shopping centrum in Olen en natuurlijk ging ik mee, Phaido ook. Sta me toe meteen iedereen die me beter kent gerust te stellen… ik zou ondertussen in de buurt een paar uurtjes gaan wandelen met de woef. We hebben er van genoten en toen we terug bij de wagen kwamen was Josee ook bijna klaar met winkelen. We hadden nog net de tijd om even een schaduwen-foto te maken van baasje met hond voor de overkapping op het centrale plein.
  Toen begon de miserie… De planologen die dat gedoe daar op die plaats hebben ingeplant en dan ook nog eens zulke onmogelijke in- en uitritten hebben bedacht zonder de verkeersinfrastructuur aan de verwachte drukte aan te passen, zouden wat mij betreft gevierendeeld moeten worden. Anderhalf uur hebben we in een onontwarbare verkeersknoop gestaan, een onoverzichtelijk kluwen van gestresseerde, ongeduldige, in de  valstrik van de projectontwikkelaars gelopen slachtoffers van de grootheidswaanzin…
  Mensen mensen toch, waarom gaan we niet gewoon bij de winkelier in de dorpsstraat, te voet of met de fiets? De leefbaarheid in onze dorpen zou er zeker niet slechter op worden, de ene na de andere middenstander zou niet de deuren moeten sluiten, de mensen zonder wagen zouden nog inkopen kunnen doen in hun eigen straat en de verkeersinfarcten zouden veel kleiner worden.
  Maar de lobbyisten van de multinationals en projectontwikkelaars doen hun werk goed blijkbaar. En dan vernemen we dat langs de Brusselse ring, waar nu al het verkeer drie kwart van de dag stil staat, ook weer zo een megalomaan onding gepland is… Daar kan de sakkerende automobilist die het shopping centrum van Olen probeert te verlaten met zijn boerenverstand niet bij. 
   

  18-12-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 december Koolmeesje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We vonden het tijd om de pinda- en hazelnootjes, de vetbollen en andere versnaperingen voor onze kleine gevederde vriendjes weer in de tuin te hangen. Ik neem aan dat er nog wel voldoende te vinden is in de natuur, maar we wilden ze toch nu al de weg laten ontdekken naar de plek waar ze in het barre seizoen aan voedsel kunnen geraken. Ik had de camera op statief gezet en door een spleet van een openstaand raam scherp gesteld op één van de bollen. Met de draadontspanner in de hand zat ik quasi onzichtbaar te wachten, en al snel hadden ze het gratis diner in de gaten.
  Helaas vond ik deze avond tegen de glazen wand van de veranda een dood vogeltje. We hebben de zuid-west kant met een grote ruit in veiligheids-glas afgeschermd voor de elementen. Men had ons verzekerd dat het absoluut idiot-proof is, je loopt er niet doorheen… en zo’n klein koolmeesje al zeker niet. Dan probeer je al eens iets goed te doen… zucht.
  Ik moet dringend kleefstickers van roofvogels op dat glas plakken, anders gebeuren er nog meer ongelukken.     


  17-12-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 december Het Kempisch Kanaal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De voorbije dagen heb ik weer zeer uitgebreid het Kempisch Kanaal bezocht. Dat heeft uiteraard te maken met een grote serie geocachen die een mede-hobbyist daar recent gelegd heeft en die ik nu wil loggen. Dat het weer ook nog eens uitzonderlijk goed is voor de tijd van het jaar en dat er zich dientengevolge ook wel de nodige fotomogelijkheden zouden voordoen was ook een leuke bijkomstigheid natuurlijk. Gisteren en eergisteren had ik de fiets gekozen als vervoermiddel, vandaag wilde ik het laatste stukje al wandelend afleggen samen met het vrouwtje en Phaido. We hadden de wagen geparkeerd in de buurt van de jachthaven van Herentals en van daar tot aan het Albertkanaal en terug bleek best nog een pittige tocht. Na acht gelogde cachen en een goede daad ( zie daarvoor mijn facebookpagina ) kwamen we terug op deze plek. Ik had hier een dik uur eerder ook al enkele opnames gemaakt in het tegenlicht, maar nu zat de zon zo mooi laag, pal langs achter, dat ik dit plaatje niet kon laten voorbij gaan.


  16-12-2013 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!