Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  15-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 mei Alternatieve selfie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nadat de restanten van het feestje van gisteren waren opgeruimd en voordat de drie gekoppelde feesttafels weer naar de bergplaats achter in de garage verhuisden om plaats te maken voor het normale woonkamer meubilair zag ik de kans schoon om dit plaatje te schieten. Ik zat er al een tijdje op te broeden… een gigantische tafel voor één persoon. Dat ik zelf die persoon zou worden was een laatste instantie beslissing mede door het gebrek aan andere kandidaten enerzijds en ook door de mogelijkheden geboden door de hedendaagse cameras anderzijds. Laten we het een alternatieve selfie noemen.  


  15-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 mei Accordeon
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er gebeurde vandaag weer veel. Dan is het jammer dat ik me binnen deze blog de beperking heb opgelegd dagelijks slechts één enkele foto met wat commentaar te plaatsen.  
  Uiteindelijk leek me het laatste stuk van de dag het leukste. Een weekend-dag prikken die voor iedereen past is niet zo eenvoudig in deze periode van het jaar, vandaar dat we mijn verjaardagsfeestje voor de vrienden pas dik twee weken na datum konden organiseren. Het vrouwtje had er weer een culinaire hoogdag van gemaakt en de gezelligheid bleef gestaag omhoog gaan. Toen de Jakke ( ik heb meer vrienden die zich de Jakke laten noemen ) ter sprake bracht dat hij ook wel een beetje accordeon speelde wilde Josee per sé haar oude instrument boven halen om aan een gemeenschappelijk rondje nostalgie te beginnen. Gelukkig bestaan er geen geluidsopnames hiervan maar we zullen ons allemaal wel de lachsalvos, de luidkeelse samen- en solozang en de stemming herinneren. Na al die jaren van stilzwijgen klonk het instrument nog meer dan voorbeeldig moet ik er bij vertellen.  


  14-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 mei IJsje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik zal maar meteen vertellen dat ik dit met mijn iPhone gefotografeerd heb.
  Ik had toevallig gisteren een nogal pittige discussie met een would-be superfotograaf na een reactie op een upload in een fotogroep op Facebook. Het heerschap maakte er zijn beklag over dat er toch zoveel gefotografeerd wordt met smartphones tegenwoordig en dat iedereen zich daarom fotograaf noemt, o heiligschennis. Hij was er klaarblijkelijk van overtuigd dat het de apparatuur is die de kwaliteit van de opname bepaalt en niet het manneke ( of vrouwke
  J
  Vandaag vrijdag, wandeldag met de bewoners van Hoevezavel… het vrouwtje is deze keer niet mee naar Lommel gereden want morgen hebben we een feestje en er wordt gekookt in huize Pol en Josee… Phaido is ook thuis gebleven en zelf was ik van plan om ook meteen na de vrijwilligersplicht ( contradictio in terminis
  J ) zo snel mogelijk weer naar Lichtaart te rijden. Laten ze nu toch precies vandaag een stop gepland hebben in een ijssalon… 19 vrijwilligers met 19 bewoners in rolstoelen en daarbij nog enkele personeelsleden, een complete overrompeling… en dan heb je geen fototoestel meegenomen. Na enkele vloeken heb ik me dan ook maar aan het smartphone-fotograferen gezet. Een oude fotografenwijsheid zegt immers dat het beste fototoestel datgene is dat je bij hebt. Deze foto van collega-vrijwilliger Dré die een van de bewoonsters helpt bij het genieten van haar ijsje mag dan bij extreme vergroting misschien niet zo scherp en gedetailleerd zijn als ik met mijn 6D voor mekaar gekregen zou hebben, maar in dit formaat vind ik ‘m helemaal ok.
  Ik denk dat ik ‘m eens ga plaatsen in die groep en dan de reacties afwachten van de elite super materiaal gebruikers.  


  13-05-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 mei Hoornaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het vrouwtje gilde opeens dat er een grooooooote wesp zat. Ik griste de camera mee naar buiten en zag meteen dat het een hoornaar was, zo'n 3,5 cm groot. Hij bewoog wat lusteloos heen en weer…, was ie gekwetst, moe misschien, of ziek? Ik ben met de camera wat rond hem gaan kruipen en toen ik 'm van alle kanten fotografeerde zoemde hij wel eens vervaarlijk maar hij vloog niet weg. De 24-105 stond nog op mijn toestel van gisteren en toen ik vond dat ik voldoende beelden had ben ik binnen de macrolens op mijn toestel gaan zetten om wat meer detail te plukken. Terug buitengekomen zat ie er nog steeds. Ik ben voor hem gaan liggen en heb 'm recht in zijn ogen gekeken. De close up die ik zo kon schieten vond ik nog net iets leuker, mede door de erg kleine scherptediepte die je met de macrolens krijgt. De smalle strook die echt scherp is kun je best zien in de ondergrond, precies daar is ook de voorkant van de kop met de ogen. Dat al de rest zowel naar voor als naar achter snel onscherp wordt zorgt er voor dat de aandacht precies daar terecht komt waar hij zijn moet.


  12-05-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.011 mei Dikkopjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tijdens een wandeltocht door het Prinsenpark belandde ik bij een plas die ik na enig opzoekwerk meen te kunnen definiëren als de Gretryvijver. Ik heb er mijn aandacht deze keer eens gericht op een diersoort die ik eigenlijk nog nooit gefotografeerd heb, in die fase van hun bestaan althans. Toch zijn er ieder voorjaar weer meer dan voldoende van te spotten in alle plassen, vennetjes en sloten. Het is dikkopjestijd namelijk.
  In eerste instantie vond ik het jammer dat ik de macrolens niet op mijn toestel had zitten, maar ik kwam er al snel achter dat die nutteloos zou geweest zijn. Met de 24-105 kan ik ook best dichtbij en het bleek al snel dat die beestjes een veiligheidsperimeter hadden ingesteld. Telkens ik te dicht bij het water kwam om ze groter in beeld te krijgen stoven ze uiteen als waren ze gewaarschuwd voor naderend gevaar… Ik zie er toch niet uit als een reiger of een ooievaar verdorie???
  Mijn close-up plannen werden dan maar ingeruild voor een groepsfoto. Zodra ze zich weer op een interessante locatie verzameld hadden duwde ik op het knopje van iets verder af.


  11-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 mei De Kasseman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was deze morgen al vrij vroeg vertrokken om samen met de geocache-vrienden Raf, de Jakke, Jackie en Annemarie een rondje te gaan fietsen. De voorspelde regen hadden we niet als een onoverkomelijke omstandigheid beschouwd en dat bleek ook helemaal terecht te zijn want meer dan enkele verdwaalde druppels hebben we niet over ons heen gekregen. Toen ik, thuisgekomen, deze avond voor de computer ging zitten om de gevonden cachen te loggen en de foto-oogst te bekijken kwam Phaido langs me zitten en hij bekeek me met zulke verwijtende ogen dat ik niet anders kon dan hem achter in de wagen te laten, naar de Kasseman te rijden en daar nog een lekkere avondwandeling met hem te doen, uiteraard met mijn fototoestel. Daar lag trouwens ook nog een niet gevonden cache en alle excuses zijn goed om die terloops te gaan oppikken J. De avondsfeer bij een van de plassen werkte inspirerend en ik heb er dit panoramabeeld van geschoten. Het is samengesteld uit 8 vertikale fotos, gestitched ( samengevoegd ) in Photoshop en overgoten met een vleugje Nik-filter-saus.  

  10-05-2016 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 mei De Shetland-pony's
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb deze morgen de tele-lens er nog eens opgezet om door de Smallebroeken te trekken. Fotografen zullen dit meteen herkennen: door het inzoomen wordt alles in de verte weliswaar behoorlijk dichterbij gebracht maar ook fel samengedrukt. Deze foto van een onderwerp dat niet voor de eerste keer voorbijkomt op deze paginas ( en waarschijnlijk ook niet voor de laatste keer ) illustreert dat heel duidelijk. De Shetland pony’s waarop ik scherp stelde lijken vlak bij de beide afsluitingen er achter te staan, tussen die afsluitingen lijkt er ook weinig ruimte en meteen daarachter zie je die dikke bomen en het struikgewas. Het geeft de indruk dat het hele tafereel maar enkele meters diep is, typisch tele…
  Voor de liefhebbers zijn hier de gegevens: f 5,6 – ISO 200 – 1/1250 –  300 mm.
  Ik koos voor die korte sluitertijd omdat het met 300mm toch wel erg moeilijk wordt om bewegingsonscherpte te vermijden zonder statief, bij deze toch vrij aardig gelukt dacht ik.


  09-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!