Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  22-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 mei Bruinisse
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben er weer een bijzonder fijn weekend met de fotoclub opzitten. Zeeland is altijd wel een aanbevelenswaardige bestemming en met gelijkgestemde zielen wordt het nog leuker. Het weer was ons ook welwillend vrijdag en zaterdag, alleen vandaag kregen we enkele malen de voorspelde regendruppels over ons heen.
  Voor onze terugrit kozen we er voor een ommetje te maken over Schouwen Duiveland, één van die Zeeuwse eilanden, we hebben vroeger vaak opgetreden in Bruinisse en daar wilden we nog wel eens gaan zien hoe het er nu uitziet. Aquadelta, het vakantiepark waar we dus lang geleden één keer in de week onze kunstjes vertoonden hebben we deze keer links laten liggen, maar er zijn gelukkig nog een heleboel andere leuke dingen te bekijken. Naast de nodige geocachen die ik in mijn to-do lijstje had gezet, hebben we bootjes gekeken, mosselculturen, uitkijktorens, sluizen, Zeeuwse huisjes, verkeersinfrastructuur en uiteraard heb ik er driftig op los gefotografeerd.
  Dit panoramabeeld van de oude mosselculturen aan de Vluchthaven is samengesteld uit acht staande opnames en uit de vele mogelijke kandidaten koos het vrouwtje deze als foto van de dag.     


  22-05-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 mei Hobby"s
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het plaatje klopt, dat is een gevoel dat me wel eens overvalt, meestal als ik bij het overschouwen van de dagelijkse foto-oogst er in Photoshop wat langer naar kijk. Dat had ik vandaag bij deze opname ook.
  Je gaat met de fotoclub een weekend naar Goes in Zeeland. Uiteraard ga je daar naar toe om te fotograferen. Phaido krijgt evenwel de eerste dag enkele problemen met zijn darmpjes – lees: diarree.. – en daarom besluit je maar te verzaken aan de gelande activiteiten van de tweede dag, want stel je voor dat zoiets weer gebeurt tussen een massa mensen in Veere tijdens de herdenking van de 100ste verjaardag van de aankomst van de eerste stoomboot aldaar of tijdens het ringrijden in Biggekerke.
  Je plant dan maar als alternatief een wandeling in de natuur, een andere hobby die we even fervent beoefenen en daar kan Phaido zich ontlasten zonder al te dramatische gevolgen voor de omgeving en voor het schuldgevoel van de baasjes.
  Niet toevallig kwamen we tijdens die wandeling op ons pad een stuk of zeven geocachen tegen… nog zo’n hobby.
  En toen we net over een spoorwegovergang waren begon de bel te rinkelen, de slagbomen kwamen naar beneden en er stopten twee motorrijders, alweer een hobby, zij het aflopend. Dat dit een foto waard was is toch vanzelfsprekend ( hobby )…
  Al die hobby’s samen in één beeld… het plaatje klopt !!!    


  21-05-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 mei Podiumbouwer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn met de fotoclub een weekend aan het genieten in Goes. Zeeland is sowieso een regio waar ik graag vertoef – veel mooier dan onze lelijke, volgebouwde Belgische kust – maar ook de totaal andere bouwstijl van de huizen, de windmolens, de stadsontwikkeling, de waterkes, Ooster- en Westerschelde, het verrassende uitbundige groen… evenzoveel facetten die voor ons, amateurfotografen meer dan interessant zijn, en dat op nauwelijks 100 km. van huis.
  Toen wij in ons hotel aankwamen, aan de grote markt van Goes, bleek dat ze daar in het weekend een of ander evenement plannen want men was het hele plein aan het volstouwen met vanalles en nog wat, niet in het minst met een gigantisch podium. De podiumbouwers had ik natuurlijk meteen in het visier en zeker die gast die in de hoge palen klom om kabels te bevestigen waarmee ze dan later de overkapping naar boven zouden hijsen.
  Eigenlijk was ik van plan er een soort silhouet-foto van te maken maar toen ik dit beeld wat groter bekeek op de laptop constateerde ik zeer tevreden dat er toch voldoende definitie was in de man. Een zwart-wit omzetting leek me dan een leuk idee. Zo blijft mijn oorspronkelijke bedoeling toch een klein beetje overeind en is toch het onderwerp zeer herkenbaar. Eten van twee walletjes noemen we zoiets.
  J      


  20-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 mei Grote bloempot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onze geocache-tochten brachten ons vandaag o.a. langs het Albertkanaal in de buurt van Grobbendonk. Vlak bij de eindlocatie van de multi GC3NZYP Puente Nueve zag ik dit gigantisch verwaarloosde betonnen ingraaf-reservoir. Het ligt er al een tijdje, getuige daarvan is de begroeiing rondom en vooral de volwassen struik die uit de opening aan de bovenkant prijkt. Zij het aan de erg grote kant, ik vond het best een mooie bloempot, een beetje asymmetrisch maar wel artistiek verantwoord in het landschap neergelegd. Ik kon dan ook niet weerstaan aan de drang om dit vast te leggen terwijl de collega-cachers Jackie en Annemarie onze namen in het logboekje aan het zetten waren.


  19-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 mei Lijnen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn nogal wat soorten fotografie, de meest beoefende en dus eerst genoemde zijn natuurlijk landschaps- en modelfotografie, je hebt macro-, straat-, reis-, architectuur- en urbexfotografie, dieren-, planten-, onderwater- … en zo zouden we nog een tijdje kunnen doorgaan. Er zijn ook nog wat alternatieve stromingen zoals abstract, experimenteel en minimaal en ik vergeet er nog een heleboel zonder twijfel. Dan zijn er binnen al die richtingen ook nog vele sub-afdelingen zodat je bijna zou denken dat er evenveel soorten fotografie zijn als fotografen. Men stopt alles in streng afgelijnde doosjes tegenwoordig.
  De duurst verkochte foto ooit bestaat trouwens uit niet meer dan enkele kleurvlakken die horizontaal een landschap zouden moeten vormen. Het heeft waarschijnlijk iets te maken met een wiskundige formule die in een zogezegde compositie is gebruikt, een gulden snede of een warhoofdige denkoefening. Boven mijn inzicht omtrent wat kunst nu eigenlijk is gaat het alleszins. Waarom is Mondriaan zo beroemd, zo mooi en/of zo duur eigenlijk?
  Toen ik dit tafereel, me gratis aangeboden door de plaatselijke landbouwers, zag vond ik dat dit kunst van de bovenste plank was. Ik vond het in eerste instantie een beetje jammer dat ik geen ladder of zo bij had om een hoger standpunt in te nemen, maar met dit lijnenspel kan ik ook wel leven als gooi naar een duur verkocht kunstwerk. Alle kunstpausen, galerij-houders, verzamelaars en analisten mogen me uiteraard contacteren via een reactie op deze pagina bijvoorbeeld.


  18-05-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 mei Avondlicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een avondwandeling rond de Kasseman leek me een prima plan om mijn zinnen een beetje te verzetten, een beetje uit te waaien en vooral… weer eens aan het fotograferen te gaan. Er is daar altijd wel iets opvallends, leuks, moois of merkwaardigs te zien waarvan je denkt dat je het op een of andere creatieve manier een beetje “anders” op je geheugenkaartje kan krijgen. Het was redelijk grijs weer maar dat betekent niet automatisch dat je dan geen geslaagde fotos kunt maken natuurlijk, ik had al enkele leuke plaatjes trouwens, maar soms heb je geluk. Net toen ik bij een fotogeniek hoekje was kwam de lage avondzon van onder een wolk en ze strooide prachtig warm licht over het decor. Na twintig seconden was het alweer voorbij, maar toen had ik al afgedrukt.


  17-05-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 mei Jack
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had helemaal geen zin in fotograferen vandaag.  
  We dachten allemaal dat Jack de ziekte overwonnen had. Maar in januari bleek dat plots niet het geval: uitzaaiingen… en erg agressief. Op mijn verjaardag, 25 april, nauwelijks 3 weken geleden belde hij nog en plots zegde hij heel cru: “ Pol, I’m dying ” . Dat komt hard aan. Deze morgen kreeg ik het gevreesde telefoontje. Hemelvaart krijgt plots een andere betekenis.
  Jack, mijn beste vriend, soulmate, meer dan een broer… ze zullen er daarboven in de hemel snel achter komen welke aanwinst je voor hen bent… hier beneden missen we je.
  Dit is een foto die ik van Jack maakte tijdens de soundcheck voor een reunieconcert in 2009.


  16-05-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!