Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  02-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 oktober De bomenkiller
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er sluipt weer een vreselijk bomen verslindend monster doorheen de bossen. Deze morgen kon ik hem op de foto te pakken krijgen terwijl ie zijn roes stond uit te slapen. De slachtoffers van de strooptochten van de voorbije dagen zijn ook goed te herkennen in beeld en als de schurk morgenvroeg uitgeslapen is vrees ik dat er opnieuw veel onschuldigen zullen sneuvelen.
  Ik begrijp dat onze dennenbossen vroeger zijn aangeplant als houtwinning en dat die ooit gerooid moeten worden, daar heb ik geen problemen mee. Dat ik het jammer vind is ook waar, het zal weer een tijdje duren voor het op die plekken in het bos opnieuw even mooi is. Waar ik voor vrees is dat er nu binnenkort weer van die grote vrachtwagens over de boswegeltjes zullen komen denderen om al dat hout op te pikken, alles stuk zullen rijden en dat we de volgende maanden onze dagelijkse tocht zullen moeten ondernemen over nauwelijks begaanbare wandelwegen. We hebben hetzelfde vorig jaar zien gebeuren aan de andere zijde van de Kasterleesteenweg namelijk.


  02-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 oktober Panorama
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het gebeurt uiterst zelden, bijna nooit eigenlijk… ik heb vandaag geen enkele foto gemaakt. Tijdens de ochtendwandeling was het er niet van gekomen en de geplande geocache tocht deze namiddag is in het water gevallen, letterlijk dan met al die regen. Ik heb me dan maar verder doorheen mijn fotos van ons midweekje aan de Rijn gewerkt en zodoende kan ik toch nog iets tonen wat wel vandaag gemaakt is nl. een panorama samengesteld uit 9 staande fotos.  
  Tijdens de terugrit hadden we er voor gekozen nog even langs de Rijn te blijven en pas in Boppard draaiden we richting snelweg. Bij een uitzichtpunt stopten we om nog een laatste keer achterom te kijken en deze serie fotos kwam als vanzelf in mijn toestel. Die zijn dus weliswaar eergisteren gemaakt maar de bewerking om ze tot een breed beeld samen te voegen is vandaag gebeurd. Het stadje Boppard, een grote Rijnbocht, een prachtige wolkenpartij, het geaccidenteerde reliëf van de streek, de uitgestrekte wouden met de eerste tekenen van de herfst, meer moet dat niet zijn. Zo kan ik me toch aan de mij zelf opgelegde routine houden: alle dagen eentje.
  J  Jammer dat het formaat dat hier kan getoond worden verre van voldoende is om alle details weer te geven die er in zo'n samengesteld panorama verborgen zitten. 


  01-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 september Vrijwilligerswerk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vrijwilligerswerk houdt uiteraard niet op bij het uitvoeren van dat gedeelte van de taken waarvoor je gekozen hebt. De manier waarop je omgaat met de bewoners is al even belangrijk als de fysieke inzet.
  Als wij met ons groepje vrijwilligers elke vrijdag weer op wandel gaan met de bewoners van Hoevezavel  vinden wij het ook belangrijk dat we onze passagiers behandelen als volwaardige medemensen. In de mate van het mogelijke proberen we dan ook contact te maken, te praten, emoties te delen, de dingen die je binnen een vriendenkring ook zou doen.
  Tijdens de rustpauze gedurende zo’n wandeling loop ik altijd met de camera op scherp om dat soort momenten te vangen. Ik word ondertussen aanvaard als huisfotograaf en ik bezorg elk beeld ook consequent aan de medewerkers.
  Dit vond ik weer zo’n hartverwarmend moment. Vrijwilligster Linda ( rechts
  J ) had een intiem gesprek met haar toevallige gezel en je kunt uit de beide gezichten aflezen dat ze het leuk vonden en er van genoten…. Daarvoor doen we het.   


  30-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 september Domp op ut woater
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb ooit met een bandje waarin ik speelde een cover-versie opgenomen van de bekende Deep Purple hit “Smoke on the Water”. In het Lommels werd dat “Domp op ut woater” waarbij woater voor niet geoefende dialectologen nauwelijks uit te spreken is, de beste benadering verkrijg je door met “woweter” te beginnen als uitgangsbasis…
  Dit gezegd zijnde heb ik meteen een aanknopingspunt om bij dit beeld te komen, geschoten tijdens een erg vroege ochtendwandeling langs de Rijn met Phaido. Ook tijdens vakanties en weekend- of midweek trips moet ie regelmatig de gelegenheid krijgen om zijn natuurlijke behoeften te doen snappie? Hotel Landsknecht in Sankt Goar, waar we enkele nachten verbleven, ligt pal langs de Rijn, alleen een smalle, meer dan rustige wandelweg loopt er nog tussen. Da’s natuurlijk ideaal. Gewapend met een poepzakje zijn we er elke morgen nog voor het ontbijt op uit getrokken en het lukte ook steevast, bravo voor Phaido. Ik slaag er niet vaak in mijn nachtleven gewoon zijnde lijf zo vroeg uit bed te krijgen en als er dan situaties zoals deze zijn heb ik natuurlijk de camera ook altijd bij me.
  Ook vandaag werd het weer een erg mooie dag aan de Rijn en dat kondigde zich al vroeg aan. Terwijl de rondvaart - en cruiseboten zich naar hun uitgangsposities begaven hing er nog behoorlijk wat nevel. Bij de nabewerking in Photoshop heb ik er de functie “nevel verwijderen” op los gelaten en dat zorgde er voor dat zowel Burg Maus als de kerk van het gehucht Wellmich aan de overkant nog voldoende herkenbaar zijn hoewel dat in het echt nauwelijks het geval was. Net boven het water was die nevel evenwel net iets te onvermurwbaar voor Photoshop en die is dan ook echt zichtbaar aanwezig op de foto. De link was snel gelegd. Ik noem ‘m “Domp op ut woater”…    


  29-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 september Onderweg naar Sankt Goar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Van het hotel naar de aanlegsteiger van de Rijn-rondvaartboten in Sankt Goar is toch wel 3,5 km. Hoewel de hoteleigenaar een gratis shuttle-dienst aanbiedt vonden wij door onze jeugdige overmoed dat we dat wel te voet aankonden. Achteraf gezien was het misschien niet zo slim want omdat we in Bacharach ook nog een en ander bewandelden en we vanavond ook nog terug moesten bleek onze stappenteller deze avond behoorlijk in het rood te staan. Phaido ligt ook in diepe coma terwijl ik dit intik trouwens.
  Tijdens de wandeling naar Sankt Goar toe, met de zon pal in de ogen vond ik het nodig de schittering in de Rijn te fotograferen, tegen beter weten in eigenlijk. Het resultaat bleek echter ver onder de wegwerp-grens te blijven en na enig Photoshop-werk op de laptop vond ik dat het misschien wel eens een leuk plaatje zou kunnen zijn. De voorwaardelijke wijs gebruik ik hier omdat ik met de laptop en in totaal andere lichtomstandigheden nooit zeker weet of wat ik zie op het scherm ook wel waarheidsgetrouw is en bij dit soort beelden komt dat nog al nauw vind ik. Thuis op de PC, met een gecallibreerd scherm, zal ik het nog wel eens bekijken en eventueel fine-tunen.   

  28-09-2016 om 23:16 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 september Burg Maus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Burg Maus is het slot dat wij aan de overkant van de Rijn zien van uit onze hotelkamer. Interessant object en dus heb ik al enkele keren aangelegd met de Eos voor we naar de eetzaal gingen om van een heerlijk culinair festijn te genieten. Ik heb 'm gefotografeerd met de 300 mm plus extender helemaal ingezoomd, helemaal uitgezoomd, met de 24-105 in alle mogelijke composities en dit totaalbeeld vond ik al bij al het meest geschikt om een dag lang de volle aandacht te krijgen op deze blog. Blauwe lucht, enkele mooie wolkenpartijen, het slot dat majestueus hoog boven het gehucht Wellmich uit torent en de alomtegenwoordige Rijn op de voorgrond.... meer moet dat niet zijn...

  27-09-2016 om 23:37 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 september Wandelknooppuntennetwerk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Naast het bij de meeste mensen veel beter gekende fietsknooppuntennetwerk bestaat er ook nog zoiets als het wandelknooppuntennetwerk ( da’s zelfs nog een lettergreep meer ). Uiteraard weet ik als fervente wandelaar dat het bestaat maar… heb ik er ooit gebruik van gemaakt of een kaart ervan in mijn bezit gehad? Neen dus. Als ik ga fietsen neem ik vaak het knooppunten systeem in mijn route op, al is het meestal maar gedeeltelijk, maar als wandelaar loop ik de gekende paaltjes steevast gewoon voorbij zonder op nummers of pijltjes te letten. Ik zou ook niet weten waar knooppunt 10, 20 of elfendertig is en in welke richting ik 56 of 88 moet zoeken. Ik heb daar nooit aandacht aan besteed moet ik toegeven.
  Toen ik vandaag een ping binnenkreeg op de smartphone om me te vertellen dat er op nauwelijks vijf kilometer van mijn deur een nieuwe geocache was gelegd en ik dientengevolge nieuwsgierig op de site ging zoeken naar de gegevens las ik dat de legger stelde dat dit een plek was die een ideale toegang was naar het Olens Broek, een prachtig wandelgebied binnen het wandelknooppuntennetwerk volgens hem. Stel je voor, zo dichtbij en ik was daar nog nooit geweest. Ik ben er deze avond met Phaido naartoe getrokken, heb eerst de cache gevonden, een snelle oppikker, makkie, stelde weinig voor, maar dan zijn we verder gelopen en we hebben zeer genoten van de omgeving en van de mogelijkheden ons geboden door de paaltjes. Toch maar eens wat meer aandacht aan besteden in de toekomst.


  26-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 september Aan boord
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik mocht vandaag mee met het personeel van het bedrijf Eriks tijdens een rondvaart doorheen de Antwerpse haven. Je mag zoiets rustig een buitenkansje noemen voor de schietgretige amateurfotograaf. De nodige interessante onderwerpen kwamen voorbij op en langs het water, maar ook aan boord was er wel een en ander te rapen. Deze trap met spiegel bijvoorbeeld, kon mij een hele tijd bezig houden.


  26-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!