Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  27-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 april Groepsfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met de leden van de fotoclub die zich vrij konden maken hebben we een weekend-uitstap gemaakt naar Bollezeele in Frans-Vlaanderen. Bienvenue chez les Ch’tis…
  Twee dagen lang zijn we naar alle mogelijke kanten uitgezwermd en hebben we de meeste bezienswaardigheden tussen Cap Griz Nez en Cassel en tussen Duinkerken en Eperlecques gefotografeerd. Op het einde van een vruchtbare tweedaagse waren we in Bergues aangeland en daar zou de obligate groepsfoto gemaakt worden. Met de zelfontspanner ging eerst het ganse gezelschap op de foto, vóór het Hotel de Ville samen met een lokale beroemdheid, daarna de mannen alleen en tenslotte ook onze wederhelften. Die laatste shoot vond ik zelf de meest geslaagde, niet alleen zijn de onderwerpen uiteraard een stuk mooier, maar de manier waarop Marianne terugschiet en ook Walter die de luciditeit heeft om de voltallige batterij fotografen in beeld te nemen in plaats van de dames, die zo bereidwillig poseren, maken hiervan een bijzonder leuk plaatje. En dan spreken we nog niet eens over Phaido die overal de show kwam stelen.
  Benieuwd om de foto uit het toestel van Walter te zien trouwens…


  27-04-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 april It takes 2 to tango
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor iedereen die dacht dat onze Belgische stranden geweldig, gigantisch en ongeëvenaard zijn hebben wij een advies. Ga eens kijken op het strand van Wissant tussen Cap Blanc Nez en Cap Griz Nez aan de Franse Opaalkust. Niet alleen is het décor er toch echt wel net iets mooier, de breedte en de ongereptheid van wat ze daar te bieden hebben overtreft ook behoorlijk de troeven van zeg maar Blankenberge, Knokke of andere Oostendes. Phaido vond het ook een wereldschokkende ervaring, het beestje had nog nooit het genoegen gehad de zee te zien, laat staan over het strand te rennen, te springen of te ravotten. We hebben eerst het enthousiasme zijn gang maar laten gaan en toen hij een beetje uitgeraasd was wilde hij ineens ook nog een vreugdedansje plegen met Josee. Ik heb zoals geweten het fototoestel altijd schietensklaar en in dit geval was het natte zand, dat nog verzadigd was van het wegtrekkende water, een bondgenoot om nog voor een extra spiegeling te zorgen.


  26-04-2014 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 april Hostellerie St. Louis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Waarom zou een mens op zijn verjaardag thuis blijven? We zouden sowieso morgen al met de fotoclub op weekend gaan naar Noord Frankrijk, we zijn met z’n tweetjes stiekem maar een dag eerder vertrokken, kwestie van het hotel al eens uit te proberen. En moet het gezegd… we zijn met ons gat in de boter gevallen. Dat zullen die andere gasten morgen hopelijk ook wel ervaren…  


  25-04-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 april Soudal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Donderdagavond is fotoclubavond. Vandaag zouden we het hebben over architectuur. Ik had al enkele dingen geselecteerd om mee naar de vergadering te nemen maar omdat ik toch even naar Konijnenberg moest in Turnhout om fotopapier te kopen ben ik langs de Everdongenlaan gefietst om nog één foto te maken die ik al een tijdje in mijn achterhoofd had zitten. Het gebouw van Soudal had ik al meerdere keren gefotografeerd, ik vind dat ook erg fotogeniek. Nu had ik bij vorige bezoeken aan Konijnenberg al gemerkt, toen ik daar langs kwam, dat er een bolle spiegel langs de straat staat om de buitenrijdende betuurders een betere kijk op het verkeer te gunnen. Ik hoopte dat ik het gebouw helemaal in beeld kon krijgen in die spiegel. Met de wagen kun je evenwel moeilijk stoppen op die plaats, vandaar dat ik vandaag met de fiets wél van de gelegenheid gebruik maakte. Bingo… hij paste precies, en de kleurtjes werkten ook mee om het plaatje te vormen waar ik gelukkig mee ben. De medeleden in de club vonden ‘m ook okee trouwens. 


  24-04-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  23-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 april Vobaco
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een sport waar ik tot nu toe weinig voeling mee had is korfbal, eigenlijk alleen maar populair in Belgie en Nederland en dan nog loopt het grote publiek er meestal niet storm voor. Ik wist wel dat wij in Lichtaart met Vobaco een team hebben dat in eerste nationale speelt, maar mijn kennis en interesse ging ook niet verder dan dat.
  Vandaag moest ik toevallig in het domein Hoge Rielen zijn, er zat in de buurt van de sportterreinen een nieuwe geocache verborgen en die wilde ik uiteraard gaan zoeken. De jeugd van FC De Kempen en de ploegen van De Molenkring hebben daar hun accomodaties, maar ook Vobaco is er gehuisvest merkte ik. Toen ik met de fiets voorbij de oefenterreinen van de club reed zag ik daar een drukte die me toch wel even met de ogen deed knipperen. Dit is een sport die leeft blijkbaar. Of het nu een open-deur-dag, een initiatie-dag dan wel een regulaire training betrof, ik heb bij geen enkele plaatselijke sportvereniging ooit zoveel enthousiaste jonge beoefenaars samen aan het sporten gezien. Ik zal binnenkort toch eens naar een wedstrijd moeten gaan kijken. Volgende thuiswedstrijd is tegen Riviera zag ik…   


  23-04-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 april Kippenhok-appartementjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik denk dat de kippen die hier wonen best gelukkige kippen zijn. Iedere keer dat wij hier voorbij komen tijdens onze wandelingen denk in vertederd aan de zorg die de beestjes toebedeeld krijgen met zulke mooie woonst. En toch kan ik het ook niet helpen dat ik dan ergens in mijn achterhoofd steeds weer de gedachte voel opkomen dat ik nooit in een appartement zou willen wonen. Ik vergelijk dat dan elke keer weer met een kippenhokje ergens hoog boven de bewoonbare wereld.
  Ik weet het wel, het is een bizarre link, en helemaal rechtlijnig is deze manier van denken niet. Maar van niet rechtlijnig denken heb ik wel eens meer last
  J
  Nu enkele vrienden het huisje-tuintje hebben omgeruild voor een hoog hokje in een giga woonblok en andere kennissen ons de voordelen van wonen in een kippenhok-equivalent proberen aan te praten kon ik niet anders dan het idee even in mijn denkwereld toelaten. Maar ik heb het meteen weer afgevoerd. Dit soort verblijven is niks voor mij. Zelfs al heb ik dan geen groene vingers, ik vind het idee dat ik niet uit mijn achterdeur de tuin in zou kunnen wandelen ondraaglijk.
  Dat dit soort gedachten mij elke dag bij het begin van onze wandeling overvalt doet natuurlijk helemaal niks af van het feit dat dit echt wel mooie kippenhokjes zijn.


  22-04-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 april Kunstwerk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We maakten vandaag samen met Josee’s broer Swa en zijn vrouwtje Monique een fikse wandeling doorheen de mooie natuur van Lommel-Kattenbos. We waren nog maar net vertrokken toen ik deze constructie zag, of moeten we zeggen kunstwerk… We zagen, helemaal onaangekondigd en onverwacht op die plaats, een soort groot net tussen de bomen, gevlochten uit takken, je zou het giga-hangmat voor enkele dozijnen natuurliefhebbers kunnen noemen en we hebben uitgebreid de tijd genomen om het te bekijken. Ik moest onwillekeurig denken aan de dingen die Arne Quinze in elkaar knutselt overal ter wereld, in Nice, in de Verenigde Staten, in Parijs en onlangs ook nog aan het Vlaams Parlement in Brussel. Ik meen me te herinneren dat er toen nog een rel was omtrent de kostprijs, 400.000€ als ik het niet mis heb…
  Deze naamloze creatie, - ik kon alleszins geen naam van de maker(s) vinden -, midden in het bos was volgens mij minimaal even ingenieus en even vakkundig gemaakt. Ik vond het zeker een foto waard maar ik betwijfel of de makers van dit ding daar een som voor gekregen hebben die ook maar in de buurt komt van het getal dat ik zonet noemde… Dit is waarschijnlijk dan ook geen kunst met een grote K. Wat de criteria zijn om te bepalen wat dat dan weer is weet ik ook niet. Dit werk was wel niet oranje geverfd... en het stoorde me dan ook helemaal niet :) 


  21-04-2014 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!