Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  09-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 oktober Jeugdvoetbal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een van de weinige dingen waarmee je me op zondagmorgen iets vroeger uit bed krijgt is jeugdvoetbal. Jefke moest deze morgen op verplaatsing naar Geel. Om half tien was de wedstrijd gepland en terug rekenend wilde dat dus zeggen dat ik er iets over achten uit moest… man, man, man.
  Ze hebben de wedstrijd zwaar verloren, de tegenpartij was beter, zo iets moet je kunnen toegeven. Op die leeftijd is winnen of verliezen trouwens niet echt belangrijk, hoofdzaak is dat ze plezier blijven beleven aan het spelletje. De lichamelijke ontwikkeling speelt ook een grote rol als je elf bent, sommigen zijn dan al net iets meer man en als je in deze wedstrijd de beide teams met elkaar vergeleek dan zaten de echte kerels bij Geel. Dat zou je wel niet zeggen als je bijgaande foto bekijkt. Ondanks het feit dat ie tussen vier Herentals-spelers zit slaagt die kleine pittige rosse van Geel er in een atoomschot af te vuren richting Herentals doel. Jef probeert ‘m nog af te weren. Gelukkig ging ie er deze keer niet in.         


  09-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 oktober Eclairkes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als we op stap gaan met ons geocacherscollectief “ Het Blauw Kanneke “ is dat uiteraard met de bedoeling ergens een uitdaging te tackelen en zegevierend uit de strijd te komen… J
  Toch is dat geocachen meestal maar de kapstok waar we een heleboel andere dingen aan ophangen. Gewoon onder gelijkgestemden wat samenzijn, gemoedelijk wat bijkletsen, een mooie wandeling onder de voeten doorschuiven, een uitvlucht zoeken om ergens op een gezellig terras neer te strijken, we hebben allemaal wel onze verborgen agendas om regelmatig Het Blauw Kanneke weer eens de hort op te sturen.
  We gingen vandaag achter  “De verdraaide Urbanus” aan in Hamont-Achel - ik kan ‘m aan alle collegae aanbevelen - en na een glorieuze prachtige finale bleek dat Miek een verrassing in petto had. Het was de ganse namiddag al erg gezellig geweest en nu kwam plots zo maar een doos met éclairkes uit de kofferbak van de wagen, een reden te meer om nog wat langer na te genieten op de parking voor we de onvermijdelijke kroeg zouden induiken om ook de dorstigen te laven. Voor alle duidelijkheid, op deze foto staan er maar drie, maar de zes anderen van het gezelschap genoten er evenveel van.           


  08-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 oktober De basiliek van Koekelberg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was uitgenodigd op een feestje vanavond, in de basiliek van Koekelberg. Het is misschien niet algemeen geweten maar onder de basiliek is er een restaurant – feestzaal, “ Le Basilic “. Het was niet de eerste keer dat ik er kwam en ook deze keer kon de cabaret voorstelling die we na een copieuze maaltijd te zien kregen de vergelijking met gekende Parijse etablissementen best doorstaan. Aan mooie, niet altijd overdadig geklede dames was er geen gebrek en dat ze ook nog uitstekende actrices en danseressen bleken was lekker meegenomen, zonder de boys uit de goed in elkaar geknutselde show te vergeten.
  Ik was een beetje vroeger vertrokken. Je weet maar nooit op een nationale stakingsdag… misschien zat het verkeer naar Brussel wel in een gordiaanse knoop, daarenboven was er de internationale voetbalwedstrijd België – Bosnië op de Heysel. Ik was toch ruim op tijd ter plaatse en dat gaf mij de gelegenheid enkele Koekelbergse cachen uit hun schuilplaats te halen en… de nodige fotos te schieten natuurlijk.         


  07-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  06-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 oktober Groepsfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In het zorgpakket voor bejaarden zijn vrijwilligers belangrijk, onmisbaar eigenlijk. Eén keer per jaar wil het zorgtehuis waar wij ons het ganse jaar voor inzetten de waardering hiervoor tonen door ons een vrijwilligersfeest aan te bieden. Een lekker etentje, voldoende lavenis voor de dorstigen, gezellig samenzijn en er zijn meestal nog wel wat extraatjes. Deze keer waren er enkele dames ingehuurd die voor ieder die dat wenste een hoedje op maat in elkaar knutselden. Hoe later op de avond, hoe meer mensen er met een opvallende hoofdtooi bij liepen, een beetje oneerbiedig uitgedrukt zou ik zeggen dat ik meer en meer aan de Waregemse koerse ging denken. Ik heb uiteraard zo ongeveer elke creatie gefotografeerd en ook vele echtparen en vriendengroepjes passeerden de revue. Een groepsfoto leek me toen een prima idee. Ik kon niet alle hoedjesdragers samen op de foto krijgen, sommigen waren al naar huis, anderen druk in gesprek en voor een enkeling hoefde het niet, maar zij die wél op de foto wilden vormen samen een leuk geheel vond ik.

  De gegevens: 24 mm  -  f 4  -  1/60  -  ISO 2000  -  niet geflitst.      


  06-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 oktober Voetgangersbrug
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Westerlo, de parel der Kempen… of de ronkende benaming terecht is, daar wil ik me niet over uitspreken, er zijn nog parels zou ik voorzichtig durven suggereren. Maar redenen om aanspraak te maken op dat predikaat hebben ze natuurlijk wel in Westel, er is natuurschoon in overvloed en daar zijn wij niet ongevoelig voor. Het was vandaag niet de eerste keer dat we een wandeling ondernamen in de Beeltjes in de buurt van het Boshuis. Tussen de Beeltjes en de Kwarekken, het natuurgebied aan de overkant van de drukke weg Zoerle-Westerlo, hebben ze, tot heil van de wandelaars, enkele jaren geleden een voetgangers-brug opgetrokken. Ik wist wel van het bestaan er van maar zelf waren we nog nooit die kant op getrokken tijdens onze tochten. Vandaag kwamen we er eerder toevallig terecht en ik ben meteen aan de slag gegaan met mijn camera. Mijn twee favoriete modellen wilden graag poseren op een zonbeschenen plekje aan de Kwarekken-kant.   


  05-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 oktober Tweespan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onderweg naar Vessem deze morgen, mijn cachemaatje Jackie aan het stuur. Plots gooit hij alle remmen dicht en stuurt hij de wagen de parking van een soort camping-café op terwijl hij iets mompelt als “Godallemachtig, hedde da gezien? “
  Jackie, die naast fervente geocacher ook paardrijder en paardenliefhebber is had dit tweespan gespot achter de groenwal die fungeert als afsluiting langs de doorgaande weg. Als absolute leek in de paardologie vond ik dit toch ook wel leuk en ik ben dan maar mee uitgestapt om dat alles wat beter te bekijken, een praatje te slaan met de trotse eigenaars en om de nodige fotos te maken natuurlijk. Ik meen verstaan te hebben dat dit twee Oostenrijkse gevlekte Noriker paarden waren, het vlekkenpatroon is uiterst zeldzaam en er worden ieder jaar maar enkele zulke paarden geboren… wow. Jackie attendeerde me ook nog op de koets, helemaal uit roestvrij staal… man, man, man… “ da zal ook wel nie goedkoop zijn “.
  Ik vond het al bij al een interessante,  leerzame en op fotogebied vruchtbare tussenstop.   


  04-10-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 oktober Avondkleuren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Phaido heeft een zesde zintuig. Zelfs als ie in de allerdiepste rust verzonken is schiet ie plotsklaps vol leven als baasje op de PC heeft gezien dat er een nieuwe geocache in de buurt is verschenen. Baasje denkt er aan daar maar eens naar toe te rijden, het is niet erg ver en een avondwandeling kan net zo goed daar als in de ons vertrouwde Smallebroeken. Phaido’s zesde zintuig vertelt hem dat hij mee mag…
  Voor de tweede keer in een week tijd kwam ik in het Olens Broek terecht, prachtig wandelgebied inderdaad, en deze keer was er nog een extraatje… de hemel stond in brand. Na dat ik enkele voor de hand liggende opnames gemaakt had om de omgeving en de kleuren in het westen vast te leggen begon ik uit te kijken naar een origineel standpunt en toen deze plas midden op het wandelpad zich aandiende hoefde ik niet lang na te denken om nog eens iets voor mijn spiegelingenverzameling te schieten.   


  03-10-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!