Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  15-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 november ZVC Lierseweg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben niet meteen een fanatieke volger van het reilen en zeilen in de zaalvoetbalwereld en al zeker niet in de regionale of lokale afdelingen. Maar vandaag werd ik er op geattendeerd dat de wedstrijd tussen de nummers twee en drie uit het plaatselijk verbond, ZVC Lierseweg versus FC Hertals waarschijnlijk zou beslissend zijn over promotie naar een divisie hogerop. Dat onze zoon bij Lierseweg speelt was van enige invloed op onze beslissing om er eens een kijkje te gaan nemen moet ik toegeven.  
  Ik ben er met mijn fototoestel naar toe getogen en het moet me van het hart dat ik onder de indruk was van de intensiteit, het technisch niveau en vooral de sportiviteit. Uiteraard heb ik  de nodige actiefotos van de wedstrijd kunnen schieten, maar een groepsfoto van het zegevierend team vond ik bij deze toch nog net iets leuker.
  Het scoreverloop kende trouwens een onwaarschijnlijke ommekeer… nadat Lierseweg bij de rust met 7-3 achter stond werd de einduitslag alsnog 8-10 in hun voordeel.
  Op de overwinnaarsfoto ligt zoon Michael onderin en kleinzoon Jefke, die ook helemaal voetbal ademt en die zijn papa onvoorwaardelijk steunt natuurlijk, zit vooraan rechts.


  15-11-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 november Watertoren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Niet zo lang geleden was ik op zoek naar een mooie watertoren voor de AV-reeks over water die ik op ons fotosalon wilde tonen. Deze beauty heb ik toen niet gevonden, ik parkeerde er deze middag de wagen vlak bij en kon er niet naast kijken. Een geocache reeks in Herselt had mij verleid en de aangegeven parking was hier… Jammer genoeg leken de weergoden niet geneigd mijn wandelambities te ondersteunen, want hoe verder ik in de namiddag verzeild geraakte, hoe dreigender de lucht werd. Ik heb de tocht dan ook zeer voortijdig afgesloten en ik ben vierklauwens terug naar de wagen gestapt. Even een foto maken kon ik evenwel toch niet laten. Vrienden die mijn interesse – sommigen noemen het obsessie – voor symmetrie kennen zullen wel begrijpen waarom ik dit standpunt koos. Jammer van die lelijke GSM mast boven op de toren, helemaal uit het centrum dan nog… Ik heb even er aan gedacht hem weg te klonen maar uiteindelijk ging ik toch maar voor de realiteit….


  14-11-2015 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 november Treinwagons
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik reed vandaag naar Aarschot om bij de brouwerij Wolf het leeggoed van ons speciaalbier tijdens het fotosalon terug te brengen. Als het op reclame lijkt dan mag dat wat mij betreft, maar ik wil toch graag nog eens vermelden dat het een groot succes was, het Carte Blanche bier van Wolf werd door zowat iedereen als top ervaren.
  Uiteraard ga ik dan dingen combineren, retourtje Aarschot zonder gebruik te maken van andere interessante bezigheidstherapieën dat gaat er bij deze jongen niet in… Geocache-coördinaten in de GPS, fototoestel bij de hand en er kwamen weer enkele hobby’s voorbij waar ik graag in verdwaal. Zo belandde ik deze keer aan de achterkant van het station in Aarschot en deze helemaal aan het uiteinde van een zijspoor geparkeerde wagons trokken mijn aandacht. Wit geschilderd… raar, trapjes aan alle deuren, huh?... voorziening voor krachtstroom… ik vond het intrigerend genoeg om er even bij stil te staan en enkele fotos te maken.  


  13-11-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 nov Marguerite
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik vind koeien best fotogenieke beesten. Ik wil ze ook wel eens fotograferen. Gisteren nog tijdens een lange wandeling in de buurt van Maredsous heb ik bij diverse gelegenheden de camera gericht op deze vriendelijke dames, voorbeelden daarvan heb ik trouwens op mijn facebookpagina gepost.
  Vandaag, tijdens de ochtendwandeling kwamen er zich weer enkele would-be modellen aanbieden en liever dan voor de lachwekkende, uit laag standpunt, dikke neuzen foto te gaan, wilde ik deze keer eens een verantwoorde close up maken. Waarom ik plots aan Fernandel moest denken zal de meesten wel ontgaan, zeker lieden die enkele decennia jonger zijn als ondergetekende. “Le prisonnier et la vache” was een legendarische film uit de prehistorie van de cinéma français. De koe van Fernandel heette Marguerite en bij deze wil ik mijn onderwerp vandaag ook zo noemen, liever dan het afgezaagde Bella.


  12-11-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november De heks van Maredsous
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is eigenlijk mijn tweede keus foto. De eerste keus foto kon ik helaas niet maken…
  Ik had het plan opgevat om samen met mijn geocache-maatje Jackie en zijn vrouwtje vandaag in de buurt van Maredsous te proberen een mooie serie geocachen te vinden. The witch of Maredsous – de heks van Maredsous, stond op het programma.  Daaraan gekoppeld, en misschien wel mijn privé hoofddoel van de uitstap, wilde ik graag wat avond- of nachtfotos maken van de abdij.
  Na dat we de zoektocht tot een goed einde hadden gebracht en we de inwendige mens wat hadden aangesterkt, was het donker genoeg om nog even met de wagen naar boven te rijden, naar de site van de wereldberoemde abdij. Wie schetst mijn verbazing en ontgoocheling toen we merkten dat het hele complex in het stikkedonker lag. Geen lampje, laat staan een schijnwerper of wat dan ook verlichting is daar te bespeuren om iets wat toch moet doorgaan als een van Belgie’s meest bekende toeristische attracties op een nationale feestdag al was het maar heel spaarzaam in het licht te zetten. Zelfs de kerk van Bommerskonten baadt de ganse avond in het licht bij wijze van spreken…
  Ik heb dan maar gekozen voor een foto van de heks, waarop we de hele dag aan het jagen waren, in haar doodskist. We hebben ze te pakken gekregen. Sta me toe voor mede-hobbyisten even reclame te maken: deze serie is een absolute aanrader, beginnen bij GC5XCA1 enzovoort…
  Een korte bedenking achteraf toch nog… stel je voor dat, diep in het bos, spelende kinderen die helemaal niks van onze hobby afweten toevallig deze redelijk levensechte, van hekserij en toverformules voorziene doodskist zouden vinden… hoe zouden die dan reageren?


  11-11-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 november De N19g tijdens het blauwe uurtje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De nieuwe N19g die de automobilist rechtstreeks van Turnhout naar Geel breng via een tunnel onder het natuurgebied Hoge Mouw, waardoor het dorpscentrum van Kasterlee eindelijk weer leefbaar werd, is er al een tijdje. Ik vermoed dat zelfs de meest rabiate, fundamentalistische tegenstander van toen ondertussen wel overtuigd zal zijn van het nut en de voordelen. De natuur herstelt zicht trouwens razendsnel van de schade die er werd aangericht tijdens de werken en ik vind het nog steeds een prima plek om te vertoeven al wandelend, al stoeiend met Phaido en al fotograferend. Ook ’s avonds zijn er interessante plaatjes te schieten merkte ik vandaag weer. Ik liep even met camera en statief tot midden boven de ingang van de tunnel rond kwart voor zes en met een lange sluitertijd ( 30 seconden ) fotografeerde ik het verkeer dat in en uit de grote gapende mond reed. Het blauwe uurtje dat zich wonderlijk genoeg ook bij dit bewolkte weer duidelijk manifesteerde zorgde er samen met de sporen van voor- en achterlichten van de autos en vrachtwagens voor dat het een kleurrijk plaatje werd.       


  10-11-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 november Avondrood over de Kleine Nete
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We mochten al enkele dagen na elkaar genieten van erg mooi avondrood, niet zo uitzonderlijk in deze tijd van het jaar. Ik herinner mij dat er ons vroeger verteld werd dat Sinterklaas dan aan het koekjes bakken was voor zijn grote feest dat er weldra gaat aankomen. Die koekjes en het Sinterklaasfeest zijn door de jaren heen steeds verder uit mijn interesse-sfeer geraakt maar mooie avondluchten weet ik als hobby-fotograaf nog altijd te appreciëren natuurlijk.
  Toen ik deze avond terugkeerde van een kort geocache fietstochtje en ik over de Schoorse brug reed zag ik dit tafereel en dat laat ik niet liggen. Stop, camera uit de tas en uit de losse hand kon ik dit nog net te pakken krijgen. Het beeld is niet helemaal waarheidsgetrouw moet ik volledigheidshalve toegeven. Ik heb links in beeld de schoorsteen van het fabriek van St Jozefs-Olen weg gekloond. Na een creatieve RAW-omzetting heb ik er eigenlijk verder nauwelijks iets aan gedaan.   


  09-11-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 november Herfst
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De blaadjes hangen in steeds dunner wordende verzamelingen aan de bomen en ik vrees dat de kleurenpracht van de herfst niet lang meer zal duren. Maar voorlopig blijven we er fotos van maken natuurlijk. Ik had het plan opgevat om naar de Japanese tuin te gaan in Hasselt om met eigen ogen en camera te gaan bekijken hoe de herfst er daar uitziet maar al snel bleek dat ze ondertussen gesloten zijn tot 1 april. Herckenrode was een ingefluisterd alternatief maar toen kon ik plotsklaps mee op een geocache-tochtje – andere hobby’s blijf ik ook cultiveren he - en van fotograferen is de rest van de dag niet veel meer in huis gekomen…
  Gelukkig had ik deze voormiddag al een en ander op mijn geheugenkaartje geklikt. Het zonnetje was van de partij tijdens de pipi- en kaka-wandeling met Phaido en met de schapenwolkjes en enkele voorgrond- en nog meer achtergrondbomen kon ik dat allemaal samen in een verantwoorde compositie te pakken krijgen om er dit plaatje van te  schieten. Voor mijn dagelijkse foto ben ik daar dan maar op terug gevallen.
  Voor de aardigheid de gegevens: ISO 500,  f 16 en 1/160. Ik wilde een klein diafragma om zowel de voorgrond als de achtergrond scherp te hebben. F 16 is in dat geval een waarde die ik zonder risico durf instellen, de 24-105 lens presteert dan nog uitstekend. Een sluitertijd van 1/160 leek me ook werkbaar en om de relatie iso-diafragma-sluitertijd niet te laten vloeken kwam ik bij ISO 500
  J…   

  09-11-2015 om 00:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!