Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  22-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 januari Pruikenfestival
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is niet meer zo eenvoudig om de familie nog eens samen te krijgen voor het traditionele nieuwjaarsfeestje. Er is altijd wel een andere verplichting ergens, en ook vandaag lukte het weer niet voor de volle 100 procent, maar nu konden of wilden we niet langer meer wachten.
  Het was leuk, het was gezellig en het was lekker. Het vrouwtje had nog eens getoond wat ze als keukenprinces in huis had. De twee jongsten, die nog naar de lagere school gaan, hadden nog een nieuwjaarsbrief om eindelijk voor te lezen maar de stemming steeg pas echt naar een hoogtepunt toen ik de onlangs gevonden doos met pruiken te voorschijn haalde. Het werd een waar pruikenfestival met de nodige hillarische taferelen en lachsalvos.
  Ik ben zwaar onder de indruk van de doodsbedreigingen die ik kreeg van enkele mannelijke leden van het gezelschap voor het geval dat ik hun gepruikte fotos zou tonen op blog, Facebook of andere Whatsapps en dat doe ik dan maar niet. Het grootste deel van de dames had daar evenwel geen probleem mee. Bij deze komt hier dus een plaatje van het vrouwtje, de dochter, mijn zus en de drie vrouwelijke kleinkids op hun pruikbest.

  22-01-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  21-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 januari Bomen in het lage winterlicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Morgen hebben we een laat nieuwjaarsfeestje met de familie en de kleinkinderen. Het vrouwtje is de hele dag bezig geweest in de keuken en ze wil ook absoluut niet gestoord worden als ze aan het kokkerellen is. Ik ben deze morgen – redelijk vroeg voor mijn doen – dan maar alleen gaan wandelen met Phaido en dat gaf me de gelegenheid om zonder schuldgevoel wat meer tijd te besteden aan het licht, het landschap, de bomen enzomeer. Deze namiddag heb ik trouwens ook nog een pittige drie-kanalen fietstocht ondernomen en ook daar scoorde ik de nodige interessante shots. Maar goed, uit de ochtend sessie koos ik voor deze plaat. Ik vermoed dat ik morgen nog wel enkele bomen en landschapfotos en waarschijnlijk ook nog wel wat kanaalwater met boten op facebook zal plaatsen want anders belanden die allemaal weer in de annonimiteit van mappen op mijn harde schijven

  21-01-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 januari Led lichtjes boom
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ach ja, een mens experimenteert al eens. Ik had vandaag tijdens de Talanderwandeling in Arendonk al wel een fotos gemaakt maar wereldschokkend was ie niet. Ik ben redelijk laat vanavond dan maar begonnen om enkele opvallende dingen te fotograferen in huize Pol en Josee om alsnog eens een andere wind te laten blazen door mijn fotografie.  
  Na de voorbije kerstperiode hebben wij ons in de solden al enkele dingen aangeschaft waarvan wij denken dat we ze volgend jaar voor de kerstversiering zouden kunnen gebruiken. Twee gestyleerde bomen met van ledlichtjes voorziene doorschijnende bladeren konden we o.a. scoren, een grote en een kleine. We hebben ondertussen beslist dat de kleine in onze living zal blijven staan een jaar lang en met enige toevoegingen wilde ik daar wel eens mee aan de slag gaan. Glazen bollen zijn in de mode tegenwoordig in fotoland merk ik, de social media volgend. Wij hebben er ook nog wel zo een, nonkel Louis schonk ons dit zelfgemaakt exemplaar ooit en dat vond ik een bruikbaar object. Ik plaatste dat binnen de ledjesboom op een piedestal – fotografen zien zonder twijfel dat dit een 16-35 mm-lens is (
  J ) – en dan kwam het moeilijkste deel, nl. dit geloofwaardig fotograferen… De kleurtemperatuur, het dynamisch bereik, de scherptediepte, evenzovele probleemgebieden waar ik mee te maken kreeg. Of de foto op zich voldoende inhoud heeft om een aha-Erlebnis te veroorzaken betwijfel ik zelf, maar dat ik hem technisch gezien, aanvaardbaar belicht, kon maken vond ik dan weer leuk. Ik heb mezelf alleszins weer een uurtje bezig gehouden en ik heb ook weer een en ander geleerd.     

  20-01-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  19-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 januari Een trap en zijn schaduw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het werd alweer een prachtige heldere vriesdag met mooi winterlicht. We hadden de regio rond Geldrop in Nederland uitgekozen om een fikse geocache-wandeling te maken. De serie “Homemade” stond op het programma en we hadden de wagen geparkeerd in de buurt van een slibverwerkingsbedrijf. Los van het feit dat het daar toch wel erg stonk was ik al meteen gecharmeerd door de schaduw van de wenteltrap op de muur. Ik vind schaduwen altijd wel iets fotogenieks hebben – ik ben trouwens lid van de groep “Shadows” op Facebook – en als het effe kan haal ik dan meteen mijn toestel uit de tas.  Ik wist evenwel dat na onze wandeling de zon lager zou staan, de schaduwen dientengevolge ook langer zouden zijn en het licht nog iets warmer. Dus heb ik gewacht tot we er we er op de terugweg opnieuw voorbij kwamen om de foto die ik in gedachten had te maken. Ik kon er niet mooi midden voor staan en de perspectief-vervorming heb ik gedeeltelijk weggewerkt in Photoshop, niet helemaal, want dan werd het te onnatuurlijk. Een ander probleem was dat er een afsluiting was, ik kon dus niet dichterbij en omdat ik door de mazen fotograferen moest kon ik ook niet achteruit want dan zou het hek te dominant in beeld komen. Met de 50 mm kreeg ik het hele gebouw net in beeld, redelijk krap gekadreerd weliswaar maar het staat er helemaal op. Het ging me natuurlijk alleen maar om de trap en zijn schaduw… J
  50 mm  -  F9  -  1/320  -  ISO 640

  19-01-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 januari IJsdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De weermannan en –vrouwen hadden voorspeld dat het koud zou worden en voor een keer hadden ze het bij het rechte eind. We mochten een echte ijsdag meemaken, dat vermoed ik alleszins, na de ochtendwandeling ben ik niet meer buiten geweest om dat te controleren… Ik had het te druk met albums, kalenders en printen en dat vind ik eigenlijk ook wel leuk.
  Deze morgen was het alleszins zoals het in de winter hoort te zijn wat mij betreft, koud, droog en zeer wandelbaar. Het dagelijkse rondje biedt in verschillende omstandigheden verschillende fotomogelijkheden natuurlijk en vandaag vond ik dat ik een ijsplek in de voorgrond moest leggen in de Smallebroeken. De foto is gemaakt nog voor de zon er doorkwam en het zo geapprecieerde lage winterlicht was er nog niet. Toch vind ik dat deze opname ook wel de goede sfeer weergeeft.
  F 7,1  -  1/160  -  ISO 800

  18-01-2017 om 23:46 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 januari Twee paarden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gisteren waren we hier ook al in de buurt maar vandaag mochten we genieten van prachtig winterlicht. Langs de spoorweg in Olen stonden ze vreedzaam te grazen, twee prachtbeesten van het merk paard, verdere specificaties moet ik U schuldig blijven, ik ben geen paardoloog, wél paardenliefhebber. Ik kon het niet laten ze uit te nodigen voor een fotoshoot toen wij er voorbij gewandeld kwamen. Een van de dieren toonde de nodige reserve en die bleef veilig op afstand, het andere dier kwam meteen dichterbij maar ik merkte al snel dat het niet was om te poseren maar wel omdat daar ook iets te smikkelen viel. De lage winterzon zorgde voor prachtig tegenlicht en strijklicht langs de manen en vacht en daar ben ik uiteraard niet afkerig van. Ik heb snel scherp gesteld op het meest dichtbije dier en door de afstand tussen beide kwam die tweede al behoorlijk in de onscherpte te zitten maar dat hoeft niet echt een nadeel te zijn toch?
  70 mm -  F 8  -  1/400  -  ISO640  


  17-01-2017 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 januari Geboorteboom
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was best friskes vandaag maar we vonden dat de geocache pauze nu lang genoeg geduurd had. We hadden dan ook een fietstochtje gepland in en rond OLV. Olen waar we een aantal vondsten aan ons palmares wilden toevoegen. Zoals dat meestal het geval is tijdens het beoefenen van onze hobby kwamen we weer op onbekende, leuke en interessante plekjes. Deze geboorteboom in de wijk bij de Umicore fabriek vonden we wel erg origineel. De ooievaar breng daar de kindjes in een doek en hij hangt ze dan voorzichtig in een boom. Het is de bedoeling dat de kersverse ouders ze daar gaan plukken denk ik maar zoals we zien hebben ze er toch enkelen vergeten, of hingen die misschien te hoog? Rond de boom ernaast is dan weer een constructie gebouwd waarop voor elk kind een stamboom is aangebracht. Cachemaatje Jackie en zijn vrouwtje Annemarie zijn enkele gegevens voor onze volgende taak aan het zoeken en ondertussen maakt deze jongen de nodige fotos.


  16-01-2017 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!