Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  18-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 mei Side Car
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb nog al wat hobbies, de ene beoefen ik al wat intensiever dan de andere. Sedert ik de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heb, is er nog weinig mogelijkheid tot verveling geweest. Daarbij realiseer ik me maar al te goed dat het motorrijden bijvoorbeeld op het ogenblik op een erg laag pitje staat. De wekelijkse ritten met de boys en de regelmatige reisjes worden behoorlijk gehypotekeerd door het fotograferen, het fotobewerken, het geocachen, het stoeien met de kleinkinderen, het fietsen en het wandelen met Phaido. Dat wil uiteraard niet zeggen dat de interesse helemaal weg is… Volgend weekend trek ik er eindelijk weer eens op uit met de motorclub en als ik, zoals deze namiddag, een prachtige machine zie staan, dan haal ik met evenveel enthousiasme als vroeger het fototoestel boven om dat vast te leggen. We hadden een mooie wandeling anex Geocache-zoektocht gedaan in de buurt van de abdij van Postel en we gingen net iets nuttigen in een van de drankgelegenheden in de buurt toen dit futuristische zijspan schreeuwde om mijn aandacht.  Het is nooit mijn ding geweest, rijden met een side car, en Josee krijg ik er al zeker niet in, maar geef toe dat het een opvallend stuk speelgoed is dat daar te pronken stond.  


  18-05-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  17-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 mei Schoolfeest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ze hebben in basisschool De Wijngaard echt wel een goede relatie met de weergoden. Het jaarlijks schoolfeest hebben wij nog nooit zonder zon geweten. Zolang Julie en later ook Jef daar naar school gaan, dat is ondertussen toch al een jaar of acht, zijn wij iedere keer present geweest en telkens weer hadden ze er de fijnste dag van het voorjaar uitgepikt. Deze keer moesten ze van datum veranderen omwille van de verkiezingen volgende week, maar het beste weekend van de lente schoof mee een week naar voren…
  Omdat het de laatste keer was dat Julie aan schoolfeest deelneemt, - volgend jaar gaat ze naar de humaniora -, vond ik dat zij vandaag het onderwerp van deze blog moest zijn. We waren tijdig aanwezig, en dan zoek je een plaatsje uit, helemaal van voor aan de dranghekkens, al snel blijkt alles vol te lopen en als dan ons prinsesje aan de beurt is blijkt die helemaal aan de andere kant van het terrein te evolueren. Ik heb geprobeerd nog van positie te wisselen, maar een doorgang vinden in de massa was onbegonnen werk. En dan… tijdens het allerlaatste nummer, de gemeenschappelijke dans bij het schoollied gebeurde het mirakel. Plots openden zich de gelederen en kreeg ik alsnog vrij zicht voor een shot zonder in de weg lopende mensen of collega leerlingen. Een close up kon er niet meer bij, want toen sloten zich de rangen weer voor me.


  17-05-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  16-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 mei Vrijwilligerswerk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vrijdag is wandeldag in het rust- en zorgcentrum Hoevezavel. Met een groep vrijwilligers trekken we er elke week met de bewoners op uit, als het weer het toelaat tenminste. Vandaag was dat alleszins het geval, een heerlijke lentedag was het en de groep was dan ook behoorlijk groot, ook al omdat we de voorbije weken niet echt verwend waren op weer-gebied.
  Ongeveer halverwege de wandeling stoppen we altijd ergens om wat te rusten, te genieten, bij te praten, een snoepje te krijgen… kortom om het groepsgevoel en het sociaal contact zijn werk te laten doen. Deze keer was het petanque-pleintje in de Joost van den Vondelstraat het decor van onze tussenstop.
  Ook tijdens het duwen van de rolstoel sleur ik mijn cameratas mee natuurlijk en als de gelegenheid zich voordoet om een foto te maken zal ik het zeker niet laten he. Ik heb wat afstand moeten nemen om de ganse groep er op te krijgen, rechts stonden er nog enkelen onder een boom, maar als ik die er bij had gewild was de afstand zo groot geworden dat de figuurtjes onherkenbaar klein zouden zijn. Vandaar dus deze middenweg. De twee rusthuishonden, Quinten en Otti, staan er ook op en uiteraard was Phaido van de partij. Hij staat braaf naast Josee een tikkeltje rechts uit het centrum en het lijkt wel alsof ie zijn hele leven lang niets anders gedaan heeft dan rolstoelen begeleiden, zo flink is ie.  


  16-05-2014 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 mei Geocaching
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik manoevreer mezelf wel eens in posities die het vrouwtje interessant genoeg acht om de camera even van me over te nemen. Achteraf laat ze het zien van de beelden dan meestal vergezeld gaan van uitspraken als: “Hoe ouder hoe zotter” of “Moet ge daar zo oud voor geworden zijn…”
  We hebben vandaag een erg mooie multicache afgewerkt in de Lommelse Sahara. Op diverse plekken langs een werkelijk schitterende wandelroute moesten we aanwijzingen of coordinaten zoeken die ons uiteindelijk naar een verborgen “schat” zouden leiden. Op de voetgangersbrug over het Kempisch kanaal zouden we een plaatje met enkele gegevens moeten vinden en als tip kregen we mee dat het maar beter was dat we een spiegeltje bij hadden… natuurlijk heeft Josee dat in haar sjacoche
  J
  Met die hint leek het me logisch dat wat we zochten onder de brug zou zitten en dus heb ik op mijn knieen, op mijn buik, in het spiegeltje kijkend de hele onderkant geïnspecteerd en uiteindelijk vond ik ook een plaatje met daarop een noord- en een oost-coordinaat. Dat ik ondertussen de reden van verwondering bij andere voetgangersbruggebruikers was en het onderwerp van allerhande al dan niet humoristische opmerkingen bij de medewandelaars kon me geen snars schelen, een fanatieke geocacher gaat er voor… zelfs al weet ie dat het vrouwtje ijverig de afdrukknop aan het bespelen is.      


  15-05-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 mei Nat nat nat...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben nogal wat water over ons heen gekregen vandaag. Het begon al deze morgen. Net toen ik dacht een regenvrij gaatje gevonden te hebben in de eindeloze buienrij werd ik tijdens de terugtocht van de wandeling toch nog overgoten met alles wat de wolken de voorbije maand opgespaard hadden. Deze namiddag ging dat maar verder: twee keer een onweer om U tegen te zeggen, afschrikwekkend genoeg om Phaido, die wij toch de sereniteit in persoon waanden, op de schoot van het vrouwtje te laten kruipen van angst… Ondertussen was de straat voor de deur een rivier geworden en achter het huis kwamen de bootjes via het tuinpad tot aan de pergola. Getuige daarvan deze foto… J    


  14-05-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 mei Neroke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de Smallebroeken is het oppassen geblazen, voor je het weet wordt je er beslopen door een of ander wild dier. Wij zijn niet echt bang aangelegd en veel geloof hechten we niet aan verhalen over muskusratten zo groot als volwassen everzwijnen die in de Rulloop zouden huizen, maar vandaag dachten we toch even dat we prijs hadden…
  We waren weer eens rustig ons dagelijkse vaste rondje aan het wandelen toen Phaido erg onrustig werd. We verstaan ondertussen de lichaamstaal van onze goede vriend redelijk goed en veiligheidshalve hebben we hem maar even aangelijnd, je weet maar nooit … Phaido bleef maar naar de kant van de wei aan de linkerkant trekken en zich beschermend opstellen voor zijn baasjes en jawel hoor, toen zagen, maar meer nog, hoorden we het ook… geritsel in het gras… er lag iets in hinderlaag, klaar voor een aanval. Gelukkig werden we gered door een stem die van achter het struikgewas iets verderop kwam: “ Neeerooooo… Neeeeroookeeee !!! “ Het monster aarzelde even, draaide zich toen om en baande zich door het hoge gras een weg richting stem, niet alvorens ik toch snel een foto had kunnen maken van onze belager. Hij staat er niet helemaal op, jammer genoeg en de twijfel blijft dus, maar toch kan ik me niet van de indruk ontdoen dat we aan iets vreselijks ontsnapt zijn.


  13-05-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 mei Detailfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben al sedert een hele tijd een fervente geocacher. Ik zoek dingen, maak wandelingen, kom op plaatsen… allemaal dank zij collega geocachers die ooit de moeite namen ergens, op een interessante locatie iets te verstoppen en de coordinaten dan op de site te zetten. Ik kan niet genoeg vertellen hoe zeer ik daar van al genoten heb. Ik vond het nu stilaan tijd om eens iets terug te doen voor die community. Ik ga dus zelf ook een geocache leggen, of liever een multicache. Het lag voor de hand dat ik zo iets zou doen in de vorm van een fotozoektocht natuurlijk. Vandaag ben ik dan ook enkele tientallen detailfotos gaan maken op plekjes die als je ze verbindt samen een mooie wandeling vormen. Hoe dat de medecachers uiteindelijk naar een eindbestemming zal leiden is een verhaal dat te lang en te ingewikkeld is om in enkele woorden uit te leggen. En omdat ik toch een foto van de dag moest uitkiezen voor deze blog deed ik maar een willekeurige greep in de map die ik voor de toekomstige Smallebroekencache aanmaakte. Dit is dus een item dat de zoekers zullen moeten herkennen, er een lettertje aan een gegeven cijfer verbinden om dan samen met veel andere cijfertjes de coordinaten te berekenen waar ik een doosje met inhoud zal verstoppen.   


  12-05-2014 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!