Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  14-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 mei Ardeens landschap met geocachers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ook tijdens deze derde dag van ons Ardennenweekend bleven de weergoden halsstarrig weigeren de slechte weersvoorspellingen waar te maken. We genoten ook vandaag weer van een erg mooie wandeldag. De weinige regendruppels die naar beneden kwamen deden dat precies op het moment dat wij na een prachtige wandeling alweer terug in ons huurhuisje waren.
  Net ten noorden van La Roche en Ardenne hadden we een leuke geocachetocht uit gestippeld en onze verwachtingen werden helemaal ingelost. Het was soms wel een beetje pittig, maar de Ardennen zijn nu eenmaal niet helemaal plat… daarom komen we ook naar hier om te  wandelen. De tocht slingerde zich in een langgerekte lus rond een hoogte en onderweg hadden we op de wandel-GPS gezien dat we een fikse afkorting konden doen door dwars door enkele weiden naar een hoger gelegen gedeelte van het pad te lopen.
  De boer hebben we niet ontmoet en we hebben dus ook niet de gelegenheid gehad hem te vragen of hij het erg vond. Wij zijn er dus maar van uit gegaan dat het mocht. Het gaf mij alleszins de gelegenheid enkele van de groepsleden te fotograferen die zich in een mooi Ardeens landschap naar boven zwoegden.
  Het is een panoramafoto geworden, in Photoshop samengesteld uit acht staande fotos. Oorspronkelijk is ie meer dan 50 Mb groot en het is een beetje jammer dat, door de beperking op het toegelaten formaat hier, je er niet doorheen kunt scrollen om alle details te zien, maar zelfs in dit formaat geeft ie prima de pracht van het decor weer waarin wij ons de hele dag mochten amuseren.   


  14-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 mei Groepsfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor we aan de eerste wandeling van de dag begonnen vond ik het nodig de ganse groep samen in een foto te zetten. Een decor hadden we snel gevonden. Eerst wilden enkel haantje-de-voorsten hun hoofd wel eens door de gaten in het achtergrondpaneel bij Petite Suisse steken maar daarna poseerden we allemaal samen. Ik had geen statief bij maar ik vond gelukkig een plaatsje waar ik de camera stabiel kon leggen om met de timer op 10 seconden enkele opnames te maken. Zo kon ik er zelf ook bij gaan staan. Dat ons geocachecollectief “Het Blauw Kanneke” een leuke bende is moge blijken uit dit beeld.          

  13-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 mei De strijd met het bedlinnen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onze goede vriendin Annemarie wordt 65 en gaat met pensioen, een dubbele reden om iets speciaals te organiseren. Cachemaatje Jackie had voor zijn vrouwke een leuke viering in petto. Hij had zogezegd ergens in de Ardennen een huisje gehuurd voor het weekend om er met z’n tweetjes een romantisch weekend door te brengen. Dat huisje was evenwel net iets groter dan hij aan Annemarie verteld had en acht geocache vrienden zaten in het huis verstopt te wachten tot het koppel ook arriveerde. De verrassing was volkomen geslaagd. Na de emoties, de kussen en gelukwensen en de eerste drankjes werd het tijd om de practische invulling van het weekend te regelen en omdat Jackie niet wilde dat Annemarie die beslommeringen op zich nam zou hij zelf een en ander doen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Uit het gevecht met het bedlinnen bijvoorbeeld heb ik een aantal fotos overgehouden die onze held laten zien in diverse fases van de strijd. Hoewel je het bij het zien van dit beeld niet meteen zou zeggen kan ik getuigen dat Jackie uiteindelijk als overwinnaar het bedmeubel perfect opgetuigd had om er de geplande romantiek in te beleven.        

  12-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 mei Wie is de Wannes?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Wannes is een beeld dat op het kerkplein in Lichtaart staat. Samen met zijn hond staat hij daar symbool voor het harde leven dat de Kempenaren hadden in vroegere tijden.
  De opdracht van de fotoclub was deze keer: fotografeer eender wat in de buurt van de Wannes, doe het niet in groep zodat niemand over iemands schouder meekijkt en de resultaten zo gevarieerd mogelijk zijn.
  We hebben weer mooi werk gezien tijdens de wekelijkse vergadering vanavond, diverse standpunten, onverwachte onderwerpen, details, humor, nachtfotografie, het aanbod was alleszins erg gevarieerd en dat was ook de bedoeling.
  Naast enkele spiegelingen en wat actualiteit had ik in eerste instantie een soort fotorijm in gedachten. Ik wilde samen met Phaido, ongeveer hetzelfde gekleed als de Wannes tegenover hem en zijn hond gaan staan in ongeveer dezelfde houding. Toen de foto gemaakt was vond ik dat het eigenlijk nog beter kon. Ik ben altijd wel te vinden voor een fotograpje... Ik heb daarom de Wannes dan maar van zijn voetstuk gehaald en hem samen met zijn woef op de grond gezet om te kijken naar Phaido en mezelf die op het voetstuk gekropen waren.
  Ik heb dat natuurlijk niet echt gedaan he manneuuuhhh… maar Photoshop is bij dergelijke klussen een onvolprezen helper.


  11-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 mei Overbroek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een fietstocht in Overbroek, een deelgemeente van Brecht, dat was de planning voor vandaag. Al van bij de start was de zon van de partij en we hebben er een rustige fijne rit van gemaakt langs landelijke wegen en lieflijke hoekjes, die driftig gefotografeerd werden natuurlijk. We zagen landbouwactiviteiten ten alle kanten… fotos, hoeve- en andere dieren… fotos, het groot schietveld waar rode vlaggen hingen en verbodsplaten om er ons buiten te houden… fotos…  en na afloop zijn we nog een welverdiende verfrissing gaan nuttigen in café De Witte… nog meer fotos. Het leukste plaatje evenwel was er een van deze fiere meneer die we mochten fotograferen voor zijn woning, weliswaar doorheen de omheining.


  10-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 mei De sahara
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn vandaag naar Lommel gereden om de communiefotos van Lander te gaan brengen. Ik had dat natuurlijk ook via We Transfer of Dropbox kunnen doen maar persoonlijk kontakt is toch altijd leuker en dan was er nog die nieuwe multicache in de Lommelse Sahara die ik wilde gaan zoeken…
  Met zulk mooi weer in zulke mooie omgeving is de camera altijd schietensklaar en dat was nodig vandaag want ik kreeg weer allerlei visioenen. Om de zoveel meter zag ik een vrouwke met een Phaido en omdat ik toch even aan het twijfelen ging omtrent het waarheidsgehalte van wat mijn brein doorkreeg van mijn ogen was ik toch wel erg opgelucht toen ik thuis op de PC zag dat ik deze keer geen hallucinaties had gehad of dubbel- of trippelzicht door de alcohol…      


  09-05-2017 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 mei Hoenders
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het zou er op kunnen lijken dat er in ons dorp qua wandelmogelijkeid alleen maar de Smallebroeken bestaat. Dat is inderdaad bijna altijd het décor van onze dagelijkse ochtendwandeling met Phaido en daar heb ik het dan ook vaak over maar geloof me, er is hier nog veel meer wandelplezier te plukken. Van thuis naar Balance Health Center en/of omgekeerd is ook zo’n traject dat ik graag loop, niet langs de grote weg naar Herentals natuurlijk maar binnendoor, via de Bekenbaan, de paadjes van de heuvelrug, het Barbara pad en zo verder.
  Als ik dan vertrek van uit de taverne bij Balance is de kortste weg naar de Bekenbaan dwars over de camping en in deze tijd van het jaar is daar nauwelijks volk te bekennen op een gewone maandagnamiddag, maar kippen lopen er wél, ook in de zomer trouwens. Vandaag vond ik dat het qua vogelfotografie  niet altijd de obligate ijsvogels, roerdompen, botvinken, reigers of andere bonte spechten moeten zijn maar dat een kip ook een mooie, zeer fotografeerbare vogel is. Ik had er meteen drie voor de lens. Hoewel… ik denk dat het hanen zijn, bij twee van de drie ben ik quasi zeker, nummer drie ( rechts ) is een twijfelgeval, ik ben geen kippoloog. Sta me toe ze veiligheidshalve in de titel van dit stuk maar hoenders te noemen, dat dekt de lading in beide gevallen.       


  08-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!