Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  05-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 oktober Gele herfstbloemen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het gaat ineens erg snel met ons weer. Gisteren was het nog zomer en vandaag zitten we midden in de herfst. Zonder dat we het in de gaten hadden waren de blaadjes aan de bomen al aan het verkleuren en op een druilerige dag als vandaag valt dat dan ook ineens op. Spinnen, daar hadden we het eerder deze week al over. Bloemen, struiken, paddenstoelen… de natuur ziet er plots heel anders uit. We zullen er aan moeten wennen dat we in een ander seizoen zijn aanbeland.
  Voor de prachtige herfsttinten die we als fotograaf zo weten te appreciëren is het nog iets te vroeg, maar als je een onderwerp zoekt om je fotohonger te stillen dan vind je ook in deze periode zat mogelijkheden en daarvoor hoef je vaak niet eens ver van huis te gaan. Als je herfst en bloemen in één zin gebruikt dan kom je meestal uit bij chrysanten, maar er zijn er nog andere gelukkig. Neem nu die mooie gele herfstbloemen voor ons raam, die zonder dat we daar iets voor moeten doen, ons elk jaar weer opnieuw komen plezieren. Het was al een beetje aan de donkere kant toen ik me deze avond plots realiseerde dat er een nog helemaal leeg geheugenkaartje in mijn toestel zat te wachten op de dagelijkse megapixels. Het eerste waar mijn oog op viel waren die bloemen. Die gele kleur vind ik altijd best moeilijk om voldoende definitie in te krijgen bij het fotograferen. Ik heb dan ook erg zorgvuldig het toestel op statief gezet, een groot diafragma gekozen voor een kleine scherptediepte, scherp gesteld op de meest linkse bloem in beeld, enkele shots met licht afwijkende waarden gemaakt, de beste er uit geselecteerd en in de nabewerking heb ik uitgebreid gebruik gemaakt van de diensten van Photoshop en Nik-filters tot ik tevreden was met het resultaat.   


  05-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 oktober Make it happen for Liv
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  “Make it happen for Liv”, de benefiet happening voor het dochtertje van een van de dansleraressen van Balance Health Center was een groot succes deze avond. Liv heeft een zeer zeldzame vorm van leukemie, is erg ziek, ligt in het UZ in Gent en om Liv en haar ouders te steunen zijn er al een hele tijd allerlei initiatieven gaande. Die kaderen allemaal in een grote actie “Make it happen for Liv“ en vandaag was het dus de grootse finale. Men kon sponsoren door te lopen of te wandelen à rato van 1€ per kilometer, maar gewoon iets consumeren of doneren mocht ook natuurlijk. De doos voor de anonieme giften had ook veel succes en straks loopt Tim van Balance naar Gent, toch wel zo’n 100 km, als dank en tegenprestatie voor alle deelnemers en gulle schenkers.
  De ernst van de toestand van Liv was natuurlijk niet van dien aard om er een uitbundig feest van te maken, maar toch was het er best gezellig. Er was een bandje, “De mannen van Gisteren” en die wisten de goede snaar wel te raken. Vóór de start van het sportieve deel kwam Tim even het podium op om nog een en ander vertellen. Tim tussen de bandleden… Op dat soort momenten zit ik natuurlijk te wachten… Klik !!!


  04-10-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 oktober Kruisspin
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Spinnentijd. Eergisteren had ik de plantenspuit nog nodig om de dauwdruppeltjes op een prachtig web een beetje te “helpen” en vandaag hing deze kanjer op nauwelijks 5 meter van onze achterdeur. Deze keer heb ik de macrolens er op gezet om ‘m wat beter in beeld te krijgen.
  Hij/zij hing bewegingloos in het web te wachten op prooi en zo kon ik rustig de tijd nemen om de camera op statief te zetten en nauwkeurig scherp te stellen. Echt gemakkelijk was dat laatste niet want met die lens heb je maar een heel kleine scherptediepte en die dikke spin was altijd wel ergens onscherp… uiteindelijk heb ik het goede compromis gevonden en kan ik leven met dit resultaat.
  Ik vind spinnen sowieso prachtige beesten, nuttig zijn ze ook en er is geen enkele reden om er bang van te zijn, laat staan ze buiten te zetten als je er een ziet in huis, of erger nog ze dood te trappen. Elke mug, vlieg of wat voor ander zoem- of prikbeest dat ze in hun net verschalken hoef ik zelf niet dood te meppen…
  J Meteen nadat ik vond dat ik wel voldoende takes had om er toch zeker één goede uit te kunnen kiezen vloog er trouwens een langpootmug in het web. Ik heb gefascineerd staan toekijken hoe snel de spin er op af dook en hoe de prooi binnen de kortste keren vakkundig verpakt was en klaar om opgepeuzeld te worden…  

  03-10-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 oktober Vrijwilligersfeest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een feest, speciaal voor alle vrijwilligers, dat is een jaarlijkse attentie die we met plezier in ontvangst nemen om onze inzet te honoreren. Vandaag was het dus vrijwilligersfeest in Lommel. Een etentje en een drankje, meer moet dat niet zijn eigenlijk. Maar er was meer… Een leuk optreden van een cabaretgroep gevolgd door een dansavond met een diskjockey die muziek draaide uit tijden dat je nog melodieën kon herkennen en ritmes zich niet beperkten tot keiharde boenkeboekes. Er kwam op z’n tijd zelfs eens een slow voorbij… Waar is de tijd?
  Dat het leuk was en dat iedereen dikke fun beleefde zouden we kunnen illustreren met tientallen fotos, maar we moeten ons beperken tot deze ene…  


  02-10-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 oktober Spinnenweb
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was al enkele dagen op het goede moment aan het wachten om achter de spinnen aan te gaan in de tuin. Ik had enkele mooie webben met uit de kluiten gewassen kruisspinnen op mijn “in de gaten houden”-lijstje staan en nu ze voor deze morgen nevel voorspeld hadden dacht ik dat het zover was. Voor één keer ben ik dus eens zeer vroeg uit de echtelijke bedstee gesukkeld en vol goede moed dacht ik aan prachtige nevel-spinrag-fotos.
  Helaas de luchtvochtigheid bleek toch niet van dien aard dat ik de verwachte met dauwdruppels overladen kunstwerkjes te zien kreeg. Niet getreurd evenwel, dan is er altijd nog de nevelspuit die Josee wel eens pleegt te gebruiken om de plantjes en de bloempjes een fris laagje mee te geven. Ik wil graag bekennen dat ik flink geneveld heb voor ik de fotos kon maken die ik in gedachten had. Kenners zullen misschien wel zien dat het geen natuurnevel is maar ik ben er best gelukkig mee.
  Voor ik in de toekomst nog eens zo vroeg opsta wil ik echt wel zeker zijn dat er ook een echte erwtensoep over de Kempen hangt en dan laat ik me wel wekken door het vrouwtje…  maar dan heb ik misschien wel geen zin meer om er uit te komen…
  J          


  01-10-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 september Vliegende hond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zullen maar niet klagen over het weer tijdens deze septembermaand. Wat een schitterende nazomerdag kregen we weer vandaag! We hebben dan ook uitgebreid van de gelegenheid gebruik gemaakt om de natuur in te trekken. Na de dagelijkse vaste-prik-wandeling langs de Smallebroeken vonden we dat we in de loop van de namiddag het nummer zeven van de serie Bosbergen-geocachen die we vorige week niet te pakken kregen nu ook nog maar moesten gaan plukken. En het werd weer een fijne tocht. Het gebied kenden we uiteraard al en zo konden we enkele ommetjes inlassen waarvan we wisten dat er fotomogelijkheden waren. We kwamen niet geheel toevallig langs deze zandduin waar Josee wel een wedstrijdje wilde lopen tegen Phaido… ongelijke strijd natuurlijk. Voor het fotoplezier heb ik ze het enkele keren laten overdoen ( J )... en ik heb er wel enkele leuke shots aan overgehouden. Onze vliegende hond had al van in de start een flinke voorsprong…         


  30-09-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 september Trein
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Treinen, het heeft iets fascinerends voor de doorsnee-amateurfotograaf. Ook binnen onze fotoclub zie ik ze regelmatig voorbij komen als er weer eens nieuw werk wordt getoond. Vaak is dat dan in een foto die, middels een ietwat langere sluitertijd, beweging en snelheid in beeld wil brengen… een beetje zoals ik hier ook weer geprobeerd heb.
  Nu was dat in dit geval niet eens zo extreem lang: 1/3 seconde… voldoende evenwel om het effect dat ik zocht ook te vatten. Enkele bedenkingen heb ik wel bij dit beeld.
  Zo geldt als regel dat je de beeldstabilisatie uitzet als je fotos maakt vanaf een statief, maar de voorbij denderende trein veroorzaakte zoveel trillingen dat de opname, ondanks zorgvuldig op voorhand naar een bepaalde plek focussen met een heel klein diafragma (f22), bij vergroting niet echt gestoken scherp is. Dan vraag ik me af of je bij voorbij denderende treinen en vergelijkbare aardbevingen die stabilisatie alsnog wél moet ingeschakeld laten. Voorts merkte ik tot mijn verbazing  op hoe zo ongeveer iedereen die deze foto voor het eerst zag meende dat de trein net voorbij was terwijl ik er wel zeker van ben dat ie nog naar me toe komt… ik was er zelf bij… Eigenaardig. Interessant genoeg om de foto even met andere ogen te bekijken… als ie vragen oproept is het toch al iets meer een goede foto toch? Dat is ook zo een van die regeltjes…
  J          


  29-09-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!