Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  26-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 februari 't Jachthuis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb vandaag eindelijk de puf terug gevonden om weer eens met mijn vaste geocache maatjes op stap te gaan. Het werd een mooie niet eens zo zware wandeling van ongeveer 10 km doorheen het grensgebied tussen Belgie en Nederland ergens tussen Poppel (B) en Esbeek (Nl). “Niet eens zo zwaar” klinkt dan misschien alsof het een makkie was, maar gezien de nog steeds twijfelachtige fysieke paraatheid viel het me toch een beetje tegen. Ik was alleszins behoorlijk nat bezweet na afloop. Qua geocachen kon het niet beter lopen… een honderd procent score tijdens het rondje zorgde er voor dat we met perfecte coordinaten aan de bonus opdracht konden beginnen. Daar bleken toch nog enkele moeilijkheden ingebouwd alvorens we de eindoverwinning mochten smaken. De gegeven code van het slot op de gezochte schat bleek maar een toegang tot een kist waarin nog een tweede kist zat met enkele honderden sleutels en die moesten we allemaal uitproberen. Uiteindelijk lukte het toch met wat geduld en dat die laatste activiteit vlak bij café ’t Jachthuis lag had ik al meteen ingeschat als zeer positief. Het hoeft niet gezegd dat we nog enkele versnaperingen zijn gaan degusteren alvorens we weer naar huis togen…                 


  26-02-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 februari De Shetlandpaardjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen deze notoire langslaper deze morgen - “morgen”… dat woord hoef je niet al te letterlijk te interpreteren - naar buiten keek leek het er even op dat het eindelijk eens een mooie dag zou worden. Na het lezen van mijn krantje, het oplossen van de sudokus, de overige zaterdagspuzzels en het verdere verloop van het langzaam-echt-wakker-worden proces was het belovende zonnetje evenwel al verdwenen en werd het weer een grijze ochtendwandeling. Terug thuis gekomen ben ik eerst achter de PC gekropen voor de dagelijkse routines en daarna heb ik me voor de TV genesteld om de opening van het wielerseizoen te volgen. Voor de foto van de dag moest ik dus terugvallen op een van de shots die ik plukte tijdens het dagelijkse Smallebroeken traject. De Shetlandpaardjes neem ik wel vaker in beeld en uit het aanbod koos ik vandaag dit beeld van drie weldoorvoede – of is er iets anders aan de hand – dames die zich samen te goed doen aan een door de boer aangevoerde extra portie hooi. Ze weten ondertussen wel hoe en waar ze moeten gaan staan om een groepsfoto er fatsoenlijk te laten uitzien…             


  25-02-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 februari Bolderkar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was vandaag carnavalsfeest voor de bewoners van zorgtehuis Hoevezavel. Uiteraard waren ook familie, kennissen en vrijwilligers uitgenodigd om in de feestvreugde te delen en dientengevolge was deze jongen met het vrouwke, de Eos 6D en Phaido present. Ik was van plan om weer veeeel fotos te schieten en omdat bij vorige gelegenheden al gebleken was dat een extreem hoge ISO-waarde toch niet alleen zaligmakend is voor gestoken scherpe binnenhuis-fotos en ook al omdat de 4 AA batterijtjes die in mijn opzet-flash voor de stroom moeten zorgen toch wel erg snel leeg geraken en de wachttijd voor een volgende flits na zo’n 30 à 40 fotos wel eens wil oplopen tot 3, 4 of 5 seconden had ik me eindelijk maar eens een extern power pack aangeschaft. Dat bleek achteraf gezien een meer dan geslaagde zet. Maar nog voor we in de zaal waren kon ik dit beeld al schieten en ik wist meteen dat dit wel eens iets voor deze blog kon zijn. De kleuters van het nabijgelegen schooltje kwamen ook even acte de présence geven en die kwamen ongeveer samen met ons aan bij het tehuis. Deze drie ukjes werden door de juffen naar binnen gereden in een bolderkar en ik kon niet snel genoeg de ISO waarde toch maar naar omhoog brengen want om de flash er op te zetten en dat power pack aan te sluiten had ik geen tijd.
  ISO 1000  -  f 5,6  -  1/50           


  24-02-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 februari Osso bucco
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dat het vrouwke een echte keukenprinces is heb ik al eerder verteld meen ik, maar het kan nooit kwaad dat nog eens te herhalen. Gisteren had ze osso bucco gemaakt en dan maakt ze altijd ineens genoeg voor twee dagen ( eigenlijk nog meer J ) want de tweede dag is dat altijd nog net iets lekkerder.
  Vandaag waren de twee bengels uit Herentals te gast en Jefke wilde zich liever niet wagen aan het onbekende gerecht, hij werd op zijn wenken bediend door het vrouwke en genoot zichtbaar van een ovenschotel. Julie daarentegen die wel het risico genomen had vond het duidelijk toch maar niks, maar dan staan we er op dat ze minimaal toch proeft van wat er op haar bord ligt… Het was niet van harte. Vroeg of laat zal ze wel leren dit te appreciëren.    


  23-02-2017 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 februari Groepsfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je hoeft niet altijd te geloven wat ik vertel natuurlijk. Ergens in dit artikel zit enig “alternatief nieuws” verborgen, om het maar eens met een Trumpiaanse term te zeggen…
  We proberen in onze fotoclub regelmatig andere invalshoeken te bedenken om tot originele plaatjes te komen. Zo kwam het idee voorbij dat we in plaats van er samen op uit te trekken om te fotograferen – met als resultaat dat er veel vergelijkbare fotos geschoten worden – ook eens een locatie moesten kiezen waar iedereen op andere tijdstippen, apart aan de slag gaat. Zo krijg je alleszins van iedereen afwisselende, andere fotos waarbij niemand over de schouder van iemand anders staat mee te fotograferen.
  Op deze plek en bij deze gelegenheid  koos ik voor een groepsfoto. Mijn drie broers waren op bezoek, wij zijn een één-eiige vierling, en ik kon ze er toe overhalen samen met het vrouwtje en mezelf de gekozen locatie eens te bezoeken. We keuvelden en hadden het zeer naar de zin terwijl het vrouwke diverse keren op het knopje drukte.  


  22-02-2017 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  21-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 februari Brievenbussen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je wordt er niet vrolijk van, grijze dagen en een aanslepende verkoudheid… liefst van al was ik terug tussen de lakens gekropen deze middag. Maar dan wil je toch nog iets van de dag maken en ga je alsnog even aan de wandel met de woef, niet te ver want de fysieke paraatheid is way below zero…
  Onderweg, midden in het bos, staan deze brievenbussen sedert jaar en dag gezellig samen, er is verder in de omgeving nauwelijks een teken van bewoning, maar er zijn duidelijk mensen die hier post verwachten. Dat het nummer 1 tussen 48 en 33 woont vind ik wel een beetje raar en helemaal fiks uitgelijnd staan ze niet, het lijkt er eerder op dat ze een beetje aangeschoten zijn… ( ik ken het gevoel ), nummer 33 wenst trouwens geen reclame te ontvangen. Ik vond het wel een leuk beeld waar je hele verhalen bij kunt bedenken maar de hoofdreden waarom ik dit deze keer fotografeerde is dat ik op deze manier toch een beetje kleur in de dag kan brengen.   


  21-02-2017 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 februari Dessertlepeltjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het gevecht met de verkoudheid is nog niet gewonnen moest ik vandaag weer ervaren. Ik blijf op de sukkel. Ik vind gewoon de fut niet om er op uit te trekken en nieuw fotowerk te gaan oogsten. Gelukkig heb ik altijd wel wat creatieve mogelijkheden achter de hand.
  Vorige zaterdag mocht ik fotos maken op het feest bij 15 jaar samen en 10 jaar huwelijk van Gust en Brigitte. Naast de voor de hand liggende fotos van feestelingen, gasten en alles eromheen probeer ik bij dergelijke gelegenheden ook altijd oog te hebben voor details en zo kreeg ik vóór het dessertbuffet geserveerd zou worden een tafeltje in de gaten waarop een aantal dessertlepeltjes mooi geschikt lagen te wachten om gebruikt te worden. Een foto is dan snel meegepikt natuurlijk en vandaag heb ik die eens door het filter “Poolcoordinaten” gehaald in Photoshop –  de inmiddels welgekende Little-Planet-bewerking – en dit is het resultaat.     


  20-02-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!