Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  16-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 oktober Kunstwandelroute
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Kunstwandelroute “Reifelen” in Hamont-Achel… Een goede vriendin had ons er op geattendeerd en na enig opzoekwerk op het net vonden we dat het een namiddagje wandelen waard was. Het hoeft niet altijd van de site geocaching.com te komen vond het vrouwtje.
  Puur toevallig waren we vorige week ook al in deze kontreien en qua natuur kon het bijna niet fout gaan. Dat bleek ook. De wandeling op zich was inderdaad de moeite waard. Maar wat ons onderweg onder de gemeenschappelijke benaming “kunst” werd voorgeschoteld vond ik op enkele uitzonderingen na toch behoorlijk ontoegankelijk. Ik hou wel van wat experimenteren, maar wat ik voorbij zag komen, onder het motto “vrije geest – alles mag “ kon mij meestal toch maar matig bekoren. Misschien dat gekende kunstpauzen mij met een klare uitleg meer inzicht zouden kunnen geven in des kunstenaars gedachtenkronkels, maar als ik dan toch moet kiezen hou ik het qua foto van de dag toch op een beeld van een buizenconstructie in een boomvork. Dit begrijp ik tenminste. Ze hebben dit “Tunnelvisie” genoemd. Okee, daar kan ik inkomen.


  16-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 oktober Waterval
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de loop van de namiddag was ik er met Phaido nog eens op uit getrokken om links en rechts wat te fotograferen, te wandelen, een geocacheke te plukken… en zo kwamen we in de buurt van De Blauwe Kei bij een korte maar leuke multi-cache, de waterval. Waterval is eigenlijk een net iets te overdreven benaming voor het fenomeen, maar goed, strikt genomen is het er een, zij het een kleintje. Ik vond de scene evenwel toch een foto waard en het stromende water leek me interessant genoeg om er een iets langere sluitertijd op los te laten. Phaido in beeld leek me ook wel leuk, kwestie van een extra element toe te voegen.
  Ik had mijn statief in de wagen liggen, die stond gelukkig vlakbij geparkeerd en ben het maar gaan halen om het water een beetje glad te strijken en het die satijnglans mee te geven. Te lang mocht de sluitertijd ook weer niet worden want Phaido wil wel stil blijven liggen als ik het hem vraag, maar 2 seconden vond ik toch wel de limiet. Gelukkig deed mijn model weer perfect wat er van ‘m gevraagd werd, meerdere keren zelfs want ik heb nog enkele opnames, o.a. een waar ie langs de andere kant ligt, die heb ik op Facebook gezet. Daar moesten we wel helemaal voor rond lopen want over dat smalle watervalletje springen daar past ie voor, de held.

  24 mm - Iso 100 - F10 - 2 sec.


  15-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 oktober Gelukkige verjaardag schatje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn schatje is vandaag weer een jaar mooier geworden.
  Ik had verschillende fotoplannen en alternatieven in mijn achterhoofd opgeslaan maar een voor een vielen die in het water, sommige letterlijk omdat het weer niet meewilde en andere door de ongewilde tussenkomst van onverwachte bezoekers. Uiteindelijk vond ik de redding bij de feestelinge zelf, toen we deze avond thuiskwamen van een leuk ( en lekker ) etentje met close friends Alex en Leentje stond Josee even met de gekregen bloemen voor een gordijn in de woonkamer en ik zag mijn kans. Ik heb links en rechts, hopelijk net subtiel genoeg, een klein beetje gephotoshoped, maar als dat bij poppetjes van 20 mag vind ik dat ik dat bij mijn eigen net iets rijper lievelingsmodel ook mag…
  Gelukkige verjaardag schatje.         


  14-10-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 oktober Sprinkhaan met spiegeling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het lijkt wel of ie zichzelf aan het bekijken is in een spiegel. In de loop van de late namiddag zag ik hem toevallig zitten toen ik Phaido even uitliet in de tuin. Hij was neergestreken op een tuinstoel die nog niet naar zijn winterslaapverblijf gebracht was. Zo’n beest verwacht je daar niet meer midden oktober. Vandaar dat ik nieuwsgierig weer een en ander ben gaan opzoeken. Blijkt dat ze de eerste vorst niet overleven maar vóór het zover is hebben ze hun eitjes al gelegd in de grond en tegen dat het voorjaar wordt komen die uit en zo overleeft de soort. Een sprinkhaan zien in dit seizoen is dus perfect normaal, weer iets bijgeleerd. De larven heten trouwens nymphen las ik ook nog J.  
  Hij zat daar alleszins zo stil en ongestoord dat ik rustig de tijd kon nemen om de macrolens ( Tamron 90 mm ) op mijn toestel te zetten met een 1,4x extender. Zelfs al stel je dan een klein diafragma in, dan nog wordt de scherptediepte minimaal en dus heb ik geprobeerd hem langs de zijkant te benaderen. Bij de eerste shots ging het goed, maar toen ik iets te dicht naderde kwam ie toch plots tot leven en was ie ribbedebie. Jammer, maar ik had alvast enkele aanvaardbare opnames.
  126 mm ( 90 x 1,4 ) – F 16 – ISO 400 – 1/40        


  13-10-2016 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 oktober De Buulse kanaalbrug bij nacht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na een voormiddag wandeling met Phaido en een namiddagje computeren met Photoshop, Facebook, Proshow en Audacity kwam ik deze avond ineens tot het besef dat ik nog helemaal niks gefotografeerd had vandaag. Ik heb me dan nog maar eens op een van mijn liefdes gestort: de nachtfotografie. Rond 10 uur ben ik naar de Buulse kanaalbrug gereden, ik heb de wagen op de parking van de Albert Hein geparkeerd en ik heb me een half uurtje geamuseerd met lange sluitertijden, met diafragmasterretjes en met voor- en achterlichten van voorbijrijdende wagens. Hoewel ik bij dit soort fotografie meestal de neiging heb de opname in zwart wit om te zetten vond ik deze keer dat ie in kleur moest, maar dat begrijpen jullie wel neem ik aan...
  Voor de geïnteresseerden wil ik graag de gegevens meegeven.
  Statief – 45 mm – f 18 – ISO 200 – 30 sec.        


  12-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 oktober Na de brand
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb er geen idee van of ik dit onder de rubriek urbex mag klasseren…
  Toen we deze namiddag langs de Grote Nete fietsten tussen Hulshout en Westmeerbeek kwamen we langs een grote ingestorte, uitgebrande hangar. Opgeruimd was er nog niet. Mijn interesse was meteen gewekt en dat resulteerde zoals dat meestal het geval is in de nodige fotos.
  Thuis gekomen heb ik uiteraard opgezocht welk onheil hier voorbij gekomen was. Meneer Google leerde me dat op 3 augustus het er redelijk apocalyptisch moet aan toe gegaan zijn. Ik citeer: “ Onder de open hangar in de Netestraat, gehuurd door transportfirma Ditraco, stonden een tiental grote en kleine vrachtwagens. Vermoedelijk vloog het koelsysteem van een van de vrachtwagens in brand waarna het vuur heeft zich razendsnel verspreidde tussen de vrachtwagens. De voertuigen raakten zwaar beschadigd en de hangar stortte volledig in. “
  Tussen die vrachtwagens stonden blijkbaar ook enkele personenwagens want het wrak dat ik hier te pakken kreeg lijkt me – ik ben niet zeker – van een iets ouder type BMW.        


  11-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 oktober Gele herfstbloem met bezoek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ook dit jaar zijn ze er weer, de prachtige gele herfstbloemen die me elke morgen toelachen door het venster langs de straatkant als ik mijn krantje zit te lezen. Ik weet al niet meer hoe ze daar ooit gekomen zijn. Waarschijnlijk heeft het vrouwtje, die in tegenstelling met deze jongen wél groene vingers heeft, ze daar ooit gezaaid, gestekt, geplant… We hoeven er ondertussen al jaaaren niks meer voor te doen. Als het weer september wordt komen ze vanzelf terug. Het prachtige najaar heeft er voor gezorgd dat we er half oktober nog steeds van kunnen genieten. Er zijn wel al de nodige uitgebloeide exemplaren tussen geslopen maar als je er met je fototoestel naar op zoek gaat krijg je al snel enkele nog in volle glorie prijkende exemplaren voor de lens. Als er dan één bloem bezoek heeft van een late nectar zoekende zweefvlieg is dat lekker meegenomen.        


  10-10-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!