Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  30-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 maart Zumbakids
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Twee dagen lang fotograferen, vijf voorstellingen van “ Dansen naar de maan en terug “ door de dansers en danseresjes van Balance Health Center, het was een hele klus. Het zit er op zou je dan zeggen, maar niets is minder waar.. nu begint het pas. Ik heb alvast een hele avond besteed aan het organiseren en ruw selecteren van de 2300 ( !!! ) fotos die ik geschoten heb. Het is de bedoeling dat ik dat ga herleiden tot zeg maar een 500-tal. Ik zal er dus met de grove borstel moeten doorheen gaan. Bewerken dat zie ik ook niet echt zitten als het over dergelijke aantallen gaat, dan ben ik nog weken bezig. We zullen het dus moeten doen met wat er uit mijn toestel kwam, het recht voor de raapse eerlijke product. Bij het overschouwen van de oogst viel me alvast dit plaatje van de Zumbakids op. Dat kleindochter Julie een van de danseresjes is speelde natuurlijk een rol bij de keuze.
  Misschien dat dit ook wel illustratief is voor de moeilijkheidsgraad voor de fotografen tijdens het evenement. De witbalans goed aanpakken was onbegonnen werk met al die kleurige spots die te pas en even vaak te onpas alom voor kleurzwemen zorgden. Voeg daarbij het feit dat die belichting naar mijn smaak – en die van mijn Canon – meestal aan de spaarzame kant was en dan begrijp je dat het nodige Fingerspitzengefühl nodig was om de camera-instellingen enigszins aanvaardbaar te houden.    


  30-03-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  29-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 maart Het Schaliken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Terwijl iedereen met dit schitterend voorjaarsweer van de zon, de natuur, eventueel een terrasje, een wandeling of een fietstocht… kortom, van de lente geniet, is dit de habitat waarin ik twee dagen verblijf. Niet dat ik het heel erg vind, ik had toegezegd dat ik zou fotograferen tijdens de show van Balance Danscentum in het Schaliken en ik hou me aan mijn beloften, daarenboven is fotograferen echt mijn ding wel tegenwoordig, dus ik kan er heus wel van genieten. Maar dat zonnetje buiten…. het doet toch ook een beetje pijn…
  Vijf uitverkochte voorstellingen staan er gepland op twee dagen tijd, zwaar werk voor de jeugdige danseresjes, maar ook voor het personeel, de begeleiders, vrijwillige helpers en helpsters en, jawel, ook voor de fotografen.
  Zo ziet de binnenkant van het Schaliken er dus uit. Vóór show nummer drie van start gaat is dit de nog lege zaal, de huistechnieker John zit al op zijn werkplek en de stoel ernaast wordt zo dadelijk ingenomen door ondergetekende. Vandaag heb ik van af die plek met twee verschillende lenzen hoofdzakelijk totaalshots gemaakt. Morgen ga ik rondzwerven door de zaal, in de nok en op nog wat rare plaatsen om wat meer detail- en sfeerbeelden te schieten.


  29-03-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 maart Café De Langenberg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De laatste vrijdag van de maand is het traditiegetrouw vergadering voor de leden van onze motorclub. We hebben geen vast lokaal, dus proberen we alle gelegenheden die de nodige accomodaties bieden om beurt aan bod te laten komen. Vandaag hadden we café De Langenberg uitgekozen.
  We komen daar wel vaker en ik heb zeker al meerdere fotos van de binnenkant van dit etablissement laten voorbijkomen en daarom bedacht ik dat het misschien wel leuk zou zijn ook de buitenkant eens te fotograferen “by night”.
  Bij nader inzien had ik hier misschien beter een HDR opname gemaakt van op statief om ook die lichtreclame wat beter onder controle te houden, maar dat is praat na de daad…
  J In de staat waarin ik mij bevond bij het buitenkomen vond ik dit best een geslaagde opname met alleen maar de monopod om me te ondersteunen.


  28-03-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 maart Repetitie deel 2
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Repetitie voor deel twee van de dansvoorstelling in het Schaliken van aanstaande weekend. De iets grotere meisjes kwamen vandaag aan bod en dat was de hoofdreden waarom ik vandaag ook nog eens een kijkje ging nemen. Julieke danst zich namelijk het ganse jaar de ziel uit het lijf en nu dat ze een prominente rol speelt in de show wil ik natuurlijk op voorhand weten waar, wanneer en hoe ze op het podium zal staan. Hier zit ze, bij de finale van een van de nummers, geknield, in haar grijze outfit ongeveer in het midden. Tijdens de show zal het er qua kledij natuurlijk allemaal nog veel meer flashy uitzien. Ik heb mijn notities alvast gemaakt om ze zo goed mogelijk in beeld te krijgen !!!
  Ook leuk was het dat ik facebookvriendin Beatrice, die er vorig jaar ook al fotografeerde, nu persoonlijk leerde kennen. We gaan het samen goed vinden weet ik nu al zeker.
  In bijgaande foto zit ze trouwens midden voor het podium ook even haar instellingen uit te proberen veronderstel ik.


  27-03-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 maart Jong groen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik vermoed dat je deze 26ste maart een typisch voorbeeld van wisselvalligheid mag noemen, maartse buien en aprilse grillen is een benaming die niet zonder reden op deze tijd van het jaar geplakt wordt. Deze namiddag kreeg ik al fietsend een kleine zondvloed over me heen, maar in de voormiddag konden we de boswandeling met Phaido zowaar met een regelmatig door de wolken brekend zonnetje afhaspelen. En net op het moment dat er zo’n zonnestraal in het bos op een plukje jong groen viel had ik mijn fototoestel met telelens in aanslag. Helemaal niks spectaculair natuurlijk, maar hier wordt ik best gelukkig van. Het licht dat zo mooi doorheen de frisse blaadjes schijnt tegen een donkere rustige achtergrond, meer moet dat niet zijn.


  26-03-2014 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 maart Meneer Fazant
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als ik er ’s morgens uit kom duurt het meestal nog wel een tijdje voor ik ook echt wakker ben. Ik heb sloten koffie nodig, mijn krantje, kruiswoordraadsel, sudokus en dan, na het plegen van een grote beurt op het toilet kom ik gewoonlijk wel langzaam boven water. Vandaag ging dat veel vlotter. Toen ik in de woonkamer gesleft kwam zegde Josee: “ Kijk eens wat daar in de hof zit…”
  “ Verdomme… en gij roept mij niet eerder !?!? “… Meneer fazant zat in al zijn glorie schijnbaar ongeïnteresseerd wat rond te kijken en te pikken op wat bij mensen met groene vingers gazon genoemd wordt. Ik heb nog nooit zo snel de 300 mm met de 1.4x extender op mijn toestel gezet. Eerst heb ik door het keukenraam alvast voor de veiligheid al enkele fotos gemaakt en daarna ben ik voorzichtig in een van de slaapkamers stilletjes het raam gaan openmaken, hij had niks in de gaten… en toen kon ik ongehinderd een hele tijd verder fotograferen. Op een bepaald ogenblik kwam hij zo dicht dat ik begon te denken dat het een tam exemplaar was en dat ie gewoon kontakt met de mensen zocht. Ik ben dan ook naar buiten gegaan maar Phaido schoot als een pijl richting meneer fazant. Die laatste steeg als reactie evenwel meteen, fladder, fladder, bijna loodrecht de lucht in. Ik weet zeker dat Phaido helemaal niks slechts in gedachten had en gewoon vriendelijk wilde snuffelen en kennismaken, maar dat wist meneer fazant niet natuurlijk.
  Enneuuuhhh… dat het gras zo lang staat heeft alleen maar te maken met het feit dat ik bedacht dat lang gras toch veel fijner is om de eitjes in te verstoppen als de klokken komen met Pasen.
  J


  25-03-2014 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  24-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 maart Repetitie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het komende weekend ga ik enkele dagen fotograferen in schouwburg het Schaliken in Herentals. De jonge danseresjes van dansschool Balance gaan daar de show “Dansen naar de maan en terug” presenteren en dat moet worden vastgelegd. Vandaag hadden ze de eerste repetities in zaal en ik ben er al eens naar toe getrokken om de sfeer op te snuiven en natuurlijk ook om me al een beetje voor te bereiden. Het kan nooit kwaad als je op voorhand weet wat er gaat voorbij komen, waar de beste plekjes zijn, hoe het licht is, welke lenzen je best kunt gebruiken enz. enz… De podiumbelichting was nog helemaal niet goed ingesteld maar toch heb ik al enkele shots gemaakt gewoon om een en ander uit te testen.
  De eerste helft van de show werd vandaag afgewerkt en aanstaande donderdag wordt deel twee aangepakt… met andere deelneemstertjes dus. Toen ik deze opname maakte van wat de grote finale gaat worden bedacht ik dat het dan wel erg druk gaat worden op dat podium als er nog eens zoveel jong geweld bij moet…
  Toen ik de opname thuis bekeek zag ik pas hoe grappig het was dat, in de voorgrond, er massaal gefotografeerd en gefilmd wordt met tablets en smartphones door de aanwezige mamas en papas. Volgend weekend, tijdens de echte voorstelling mag dat niet meer…


  24-03-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!