Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  12-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 april Assent
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Assent is een plaatsje in de buurt van Diest in Vlaams Brabant en daar hadden we een wandeling gepland om samen met Phaido tijdens deze zonnige zondagnamiddag wat gezonde buitenlucht te happen en de stappenteller naar zijn dagelijks streefcijfer te helpen. Met de lessen aardrijkskunde uit mijn schooltijd nog vaag in mijn achterhoofd meende ik dat dit het Hageland is. Hagen hebben we niet veel gezien... Je zou je er eerder in Haspengouw wanen.
  We zagen wijdse landschappen, omgeploegde maar nog onbegroeide akkers, 360° horizonten, holle wegen er doorheen en in dat prachtige decor had ene “de Jokke” een mooie geocache tocht uitgezet. We hebben er van genoten, Phaido ook, en we waren niet de enigen. We kwamen nog collega-hobbyisten tegen, gewone wandelaars, joggers, een enkele motorrijder en ook twee mountain-bikers. Pas toen die voorbij waren en ik ze tegen de achtergrond van de zeer aanwezige windmolens zag wegrijden dacht ik er aan toch maar snel de camera uit de tas te halen en alsnog  een foto te maken.  


  12-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 april Pieter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eerst wil ik eerlijkheidshalve vertellen dat dit een foto is die ik vorige dinsdag maakte tijdens de shoot die ik deed met de kleinkinderen in de studio. Maar omdat het vandaag niet echt weer was om er op uit te trekken ben ik na de uitgeregende ochtendwandeling met Phaido verder niet meer de deur uit geweest en heb ik wat met fotos zitten stoeien achter de PC.
  Dit is Pieter die een breakdance beweging doet terwijl hij met zijn linkerhand ( rechts boven voor de kijker ) op de grond steunt.
  Toen ik de originele kleurenversie liet zien op de vergadering van de fotoclub kreeg ik de suggestie dat ik eens moest proberen hem te kantelen om gebruik te maken van de diagonalen en de kijker op het verkeerde been te zetten, een zwart wit omzetting zou  mogelijk ook iets toevoegen en de spiegeling van de steunarm in het witte plexiglas op de vloer kon ik ook maar beter wegwerken dan. Daar ben ik dus mee aan de slag gegaan deze namiddag, 150° linksom, Nik SilverEfex Pro2 er overheen en een beetje met de schuifjes spelen, een vierkante uitsnede en een artistiek randje er rond, klaar.
  Het resultaat bevalt me uitstekend moet ik zeggen, ik vind ‘m er op verbeterd. Dank voor de creatieve duw in de rug vrienden fotoclubbers. Omdat de bewerking van vandaag is en het op die manier eigenlijk een nieuwe creatie is mag ik ‘m met recht en rede toch als foto van de dag plaatsen vind ik.
  Facebook vrienden die willen vergelijken vinden het origineel terug in het album dat ik vorige woensdag plaatste.


  11-04-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 april Daydream Festival
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gelukkig hoef ik bij deze foto geen bijhorende audio te laten voorbijkomen. In Lommel vindt dit weekend het Daydream Festival plaats, een kloon van Tomorrowland zeg maar. Het laatste waar je mij van kunt verdenken is dat ik van boenke-boenke muziek hou, het doet me zelfs een beetje pijn als ik de term muziek er op moet plakken, maar er is blijkbaar een hele generatie die daar anders over denkt want er worden 30.000 toeschouwers verwacht.  Telkens we in de voorbije weken langs het nieuwe industrie gebied Kristalpark reden richting Lommel hadden we al wel gemerkt dat er iets groots te gebeuren stond. De verzameling kleurige giga-tenten en andere accomodaties groeide met de dag en deze week was dat een ware plastic-nepstad geworden. Dan zoek je als nieuwsgierige mens enige info op het internet en zo kwam ik te weten dat een hele horde Dee-Jays zal worden losgelaten op de naar vertier zoekende liefhebbers. En vandaag barstte het allemaal los. De eerste klanten stroomden toe terwijl we er rond 5 uur voorbij kwamen. Ik zette de wagen langs de kant want ik wilde toch wel enkele fotos maken. Die kleurige tenten vond ik op zich eigenlijk best fotogeniek. Jammer dat de boenke boenke ondertussen al op volle sterkte de buurt terroriseerde en zodoende heb ik me maar snel uit de voeten gemaakt na twee shots. Dit is er één van.
  Ze verwachten daar een warme nacht blijkbaar want zoals je ziet hebben ze de nodige grote ventilators gezet om de boel af te koelen…
  J


  10-04-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 april Orval
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik had eens ooit gelezen in een of ander artikel dat Orval, gezien zijn samenstelling, het bier zou zijn waarbij je het minste risico liep om te verdikken. Ik ben dan ook fanatiek Orval beginnen drinken toen en ik heb niet nagelaten mijn geloof in Orval te pas en te onpas te verkondigen aan vrienden en kennissen. Een van de resultaten was dat, op mijn verjaardagsfeestje, ik van alle bezoekers een bak Orval kreeg als cadeau, dat hadden ze afgesproken. Ik heb een jaar lang alleen maar Orval gedronken om door die berg heen te geraken. Geen grammetje kreeg ik er af gedronken helaas...
  Toen we vandaag een bijzonder fijn geocache rondje gelopen hadden in Oevel zagen we tegen het einde van de tocht deze prachtige VW-old-timer geparkeerd staan langs onze route. Met dit warme lenteweer en na ettelijke kilometers stappen was het dorstniveau bij ons groepje naar grote hoogtes gestegen. En dan zie je dit… die nummerplaat… die bakken op het dak… ik weet niet of het als publiciteit bedoeld was, maar het kwam wél binnen… en geen café in de wijde omtrek te bespeuren.
  Een half uur later, nadat we alles succesvol afgerond hadden, inclusief bonus, zaten we op een terrasje na te genieten. Voor mijn neus stond een… Duvel. Dat vind ik nog lekkerder.
  J

  09-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 april Zusjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb eigenlijk niet zoveel fotos waar de beide zusjes, Hannelore en Marie Leen, samen goed op staan. We kennen allemaal wel het fenomeen dat als je een koppel, duo, stel… fotografeert er op het beslissende moment altijd wel één is die met de ogen knippert, even wegkijkt, een zenuwtic te verwerken krijgt, plots beweegt of om nog een andere duistere reden de foto verknalt. Bij deze twee zusjes komt er dan nog eens bij dat de ene de oudste is van vier en de andere de jongste, zodat er relatief gezien tussen beiden, naar hun leeftijd terug gerekend, al bijna een generatie verschil is. Daarenboven kibbelen ze te pas en te onpas zodat ze samen goed te pakken krijgen niet zo eenvoudig is.
  Vandaag kregen ze na een niet eens zo moeilijke zoektocht naar de coördinaten een, op het einde toch wel listig verstopte, multicache te pakken op de Keiheuvel. Een leeggespoten en dan in het zand ingegraven brandblusser als container voor een geocache, je moet er maar opkomen. Ze waren toevallig op hetzelfde moment dezelfde mogelijke verstopplaats aan het inspecteren en het gemeenschappelijke succes was goed voor een knuffel die ik gemakkelijk kon vastleggen met mijn toestel. Ik had ‘m immers al eerder gevonden en ik wist waar ik moest staan wachten om een zegepraal vast te leggen.
  Phaido wist dat blijkbaar ook want die lag boven op de berg te bekijken hoe de zoektocht evolueerde… en hij zag dat het goed was…  


  08-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 april Vriendinnetjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Paasvakantie en dan zijn wij maar wat content dat ze op bezoek komen. Er zijn weer een drietal nakomelingen neergestreken in huize Pol en Josee. Omdat nichtje Julie met broertje, papa en mama op citytrip is naar Londen had Marie Leen daarenboven gevraagd of ze een vriendinnetje mocht meebrengen als extra speelkameraad. Uiteraard hebben wij daar helemaal geen bezwaar tegen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd…
  Vandaag zijn we alvast een fikse wandeling gaan maken in de bossen van Averbode, we hebben de likdreef bezocht, de abdij en omdat we toch in de buurt waren zijn we dan ook maar eens bij tante Lily langs gereden in Aarschot. Nonke Dreeke vond het niet erg dat ik de rest van de namiddag spendeerde in zijn fotostudio met het jonge volkje en daar heb ik weer een gigantische oogst aan kandidaten voor het album 2015 kunnen binnenhalen. Dit is Marie Leen met vriendinnetje Caroline. Ik zal morgen nog wel een deel van de overige fotos op Facebook zetten, kwestie van de respectievelijke ouders ook al even te laten meegenieten…   


  07-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 april De boom in
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn weelderig lichaam en het bijhorend gewicht komen wel eens in conflict met de zwaartekracht. Maar toch durf ik, als de boom er stevig genoeg uitziet en de onderste tak vanaf de grond niet te hoog zit, mezelf wel eens naar boven te hijsen om een geocache uit een hoge verstopplaats te gaan halen.
  Er zijn helaas ook  klim-cachen waar je professioneel klimgerief en een getraind atletenlijf voor nodig hebt om ze te pakken te krijgen. In beide gevallen is dat niet het geval bij ondergetekende. Daar pas ik dus voor en ik zet die ook zo snel mogelijk op “negeren” op de site geocaching.com, zo kunnen ze me niet constant confronteren met het feit dat er in de omgeving nog dingen zijn die ik niet op mijn palmares heb staan. Maar als er dan iets voorbij komt waar ik van meen dat ik het nog aankan dan wil ik wel eens de boom in… tot grote ergernis van het vrouwtje die vindt dat dit zottenwerk is. “Hoe ouder hoe zotter”… ik heb het weer eens moeten aanhoren. Ze wilde wel nog een laatste foto nemen voor ik naar beneden zou storten. Niet dus
  J.        


  06-04-2015 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!