Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  25-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 oktober Pompoenregatta
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De jaarlijkse pompoenregatta werden weer georganiseerd door het pompoengenootschap. Als de herfst is in het land is het pompoenentijd en wij, inwoners van groot-Kasterlee, worden niet voor niets pompoenpapeters genoemd. Er komen nogal wat pompoen-activiteiten voorbij hier in deze tijd van het jaar. Het pompoenenbier wordt weer gebrouwen, we hebben ieder jaar de weging van de zwaarste pompoen tijdens de pompoenmarkt, dit jaar moest je over de achthonderd kilo om in de top drie te zitten… daarvoor was er ook al het pompoenschieten, waar tegenwoordig middels ingenieuze katapult-constructies makkelijk enkele honderden meters overbrugd worden en dan komen als slotakkoord telkenjare de unieke pompoenregatta. In de Ark van Noë,  gekend ontspanningsoord met grote vijver in ons eigenste Lichtaart, was het ook nu weer te doen. De grootste pompoenen worden uitgehold en omgebouwd tot vijverwaardige (?) vaartuigen en al dan niet verkleed kwamen de meest bizarre teams in actie om hun skills te demonstreren. We zagen Romeinse strijders, heksen, jeugdverenigingen, kloosterzusters, deftige burgers in strak pak, zowaar een team uit Zuid Amerika en allerhande andere maffe dapperen die de wilde baren van Noë’s vijver trotseerden. Hoewel er enkele vaartuigen zonken in het heetst van de strijd verheugt het ons dat ook deze keer er niemand verdronken is. Dat er ergens ook nog een klein sportief kantje aan vast zat bewijst misschien deze foto, gekozen uit enkele honderde andere die dan weer meer het ludieke aspect toonden. Die komen wel op Facebook terecht.  


  25-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 oktober Langemark
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben vandaag een rondje Westhoek gedaan. Ik had een tiental oorlogskerkhoven, monumenten en aan WO1 gerelateerde plaatsen op een rijtje gezet en we hebben er een geslaagde toeristische uitstap van gemaakt, als je dat zo oneerbiedig mag zeggen ten minste, het onderwerp indachtig…
  Er kwamen de nodige fotomomenten voorbij, momenten van bezinning, verbijstering en van stilte, en tussendoor ook enkele geocachemomenten natuurlijk. We werden met een indrukwekkend aantal getallen om de oren geslagen, gesneuvelden, statistieken en wetenswaardigheden maar de eindindruk is er toch een van onbegrip over des mensen dwaasheid en gevoelens van medeleven voor al die sukkelaars of het nu Engelsen, Belgen, Duitsers of andere nationaliteiten betrof.
  Ik koos vandaag voor een foto die misschien wat minder spectaculair is dan schokkende beelden van de dodengang of van rijen graven en namenlijsten maar hij is wat mij betreft niet minder raak… Hij is gemaakt op het Duitse kerkhof van Langemark en je ziet dat er bij de Duitse “Zum Gedenken”-bloemekes, Engelse “In remembrance”-poppies geplaatst zijn als teken van de ultieme verzoening en vergeving. Er is dus toch nog hoop…   


  24-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 oktober De Lakenhallen in Ieper
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We liepen al een hele tijd rond met het voornemen eens naar Ieper te gaan, en vandaag kwam het er eindelijk van. Samen met ons vriendenclubje hadden we een en ander geregeld: hotel, info omtrent de slagvelden en oorlogskerkhoven van de Westhoek maar de Last Post was wel degelijk het hoofddoel van onze tocht. De enige reden waarom hier nu geen foto van de klaroenblazers of van een ander onderdeel van de plechtigheid staat is dat ik voor die nachtopnames toch net iets meer bewerkingsmogelijkheden nodig meen te hebben dan ik op de laptop ter beschikking heb om binnen mijn normen te passen. Die fotos komen wel eens voorbij op facebook bijvoorbeeld als ik terug thuis ben.
  Het alternatief en tweede meest voor de hand liggende onderwerp in Ieper zijn de Lakenhallen natuurlijk en dat imposante middeleeuwse bouwwerk bleek in werkelijkheid evenveel, zo niet nog meer indruk te maken dan wij op fotos en afbeeldingen ooit ingeschat hadden. Ik heb snel snel de perspectiefwerking bijna helemaal teniet gedaan zodat vertikalen niet meer zo akelig naar binnen leunen aan de rand van de foto, er zullen wel critici zijn die vinden dat dit niet nodig is of meer nog dat dit eigenlijk niet hoort, maar daar trek ik mij niets van aan… ik vind het wél mooi zo.    


  23-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 oktober Herfst
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het lijkt er voorlopig op dat we niet zo’n mooie herfst gaan krijgen. Er zijn weliswaar enkele bomen die alsnog beslist hebben dat ze nu maar eens aan herfstkleuren moeten beginnen te denken maar de grote meerderheid vindt dat ze daar nog even mee moeten wachten blijkbaar. Op een gemeenschappelijk instappen in de kleurenpracht moeten we voorlopig niet hopen als fotograaf. Het druilerige weer van de laatste dagen wil ook niet meewerken om het allemaal wat warmer te maken qua kleurtoon helaas.
  Als er dan toch enkele bomen langs de wandelroute zijn die medelijden hebben met de kleurenbeluste liefhebber dan maakt die laatste meteen gebruik van een doorkijkje om alvast een impressie te schieten van het seizoen. Herfstkleuren in de voorgrond, nog veel groentinten verderop, maar de afgevallen bladeren op de wandelweg tonen toch dat de herfst nu echt begonnen is. We houden het in de gaten de volgende dagen.     


  22-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 oktober Pastoor Dergentstraat
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor de afwisseling zijn we eens aan de wandel gegaan aan de andere kant van het dorp en voor we het bos in doken richting Weygerberg en Bekenbaan liepen we even in de Pastoor Dergentstraat waar je een mooi onbelemmerd zicht krijgt op de achterkant van het nieuwe appartementencomplex aan het kerkplein. De torenspits van de parochiekerk komt er net boven uit piepen. Ik vond het meteen een plaatje. Een dorpszicht, zij het een beetje alternatief, het was weer jaren geleden dat ik me daar nog eens aan gewaagd had.  


  21-10-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 oktober De Dressenstraat
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze namiddag kregen we bezoek van het vriendenclubje uit Lommel. We hadden een pittige wandeling op het programma gezet met de hondjes. Maar omdat Phaido nu eenmaal op zijn strepen staat moest ik ook in de loop van de voormiddag alsnog even op pad met hem wegens pipi en kaka… Het traditionele rondje Smallebroeken heeft nog weinig verrassingen en ongebruikte fotomogelijkheden na zoveel wandelingen natuurlijk en daarom ben ik de laatste tijd bezig met het zoeken naar originele invalshoeken en standpunten. Steeds vaker mag je daar ligpunten van maken eigenlijk, een oude fotografenwijsheid zegt immers dat je, om origineel uit de hoek te komen, best eens een hoog of een laag standpunt kiest. Een ladder om van boven uit te fotograferen sleur je niet altijd mee als je even het bos in trekt uiteraard en bomen klimmen is op mijn leeftijd ook al niet meer mijn favoriete tijdverdrijf, dus ben ik maar weer eens, zoals al enkele keren eerder deze week trouwens, plat op de buik gaan liggen, midden in de Dressenstraat. En deze keer leverde het een beeld op dat mijn zelfkritiek-ondergrens ruimschoots overtrof. De Dressenstraat in een redelijk symmetrisch 16-9 formaat van uit een super laag standpunt, zoals de doorsnee wandelaar ze meestal niet bekijkt.   


  20-10-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 oktober De appelpluk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij hebben geen appelbomen in onze tuin en eigenlijk vind ik dat jammer. Ik herinner mij uit mijn jeugd hoe ik als klein manneke in de bomen klom in de boomgaard van mijn ouders in het Limburgse Peer ( what’s in a name ). Appels, peren, pruimen, kersen, allemaal hoogstammen… behoorlijk wat klimplezier heb ik daar verzameld. Het plukken was niet eens belangrijk, helemaal in de top van zo’n boom geraken en dan de terrils van de koolmijnen van Genk zien… dat was heerlijk.
  Gelukkig hebben wij vrienden en kennissen die wél nog appelbomen hebben en bij wie we terecht kunnen als het weer oogsttijd is. De boomgaard van Nelly bijvoorbeeld zou ik willen omschrijven als een kleine privé Hof van Eden, geen saaie op pijnlijk rechte lijnen geplante makkelijk plukbare laagstamboompjes in keurig onderhouden kraaknette perken… neen, een varieteit aan ouderwetse hoogstammers zoals ik ze mij herinner van vroeger, kris kras door elkaar uitgestrooid tussen grassen, struiken en bloemen alom en soorten appels die je niet meer ziet in de fruitwinkels waar ze alleen nog eenheidsworst verkopen. Geen Elstars, Granny Smits of Jonagolds hier, maar Renetten, Bellefleurs, wijnappeltjes, schaapsmuiltjes… hehe nostalgie !!!
  Bomen klimmen doe ik al lang niet meer, een kombinatie van lichtelijk overgewicht, stramheid van spieren en knoken en twijfel aan de Polbestendigheid van de appelbomentakken zorgen er voor dat als ik nog eens aan de pluk ga, ik dat doe van op een ladderke. En eerlijk gezegd had ik daar ook enig gezond wantrouwen bij vandaag.
  Ik had tussen het plukken door al behoorlijk wat gefotografeerd toen Josee voorstelde dat ze ook eens een foto van mij wilde maken. Ik hoop dat de onzekerheid rond het wankele evenwicht er niet al te vingerdik op ligt.


  19-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!