Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  08-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 maart Street-catwalk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het evenement street-catwalk dat dit weekend in Aarschot werd georganiseerd kon gelukkig op de goodwill van de weergoden rekenen. De modeshow werd voor een keer eens uit de besloten en exclusieve sferen gehaald en naar de straat gebracht. Een vijfentwintigtal modezaken in Aarschot namen deel aan het gebeuren en bij elk van hen kwam er gedurende een kwartier of zo een mooie catwalk, rode loper en blinky-blinky paaltjes met sjieke rode dikke touwen. Echte mannequins showden daarop de kledij die in de betreffende zaak te koop is. De onvermijdelijke boenke-boenke muziek was ook telkenmale onderdeel van de show – we leven nu eenmaal in 2015 – en mede door het mooie weer was het een vet succes.
  Ik mocht er mijn kennis van de bediening van geluidsinstallaties, mijn energie om lopers, paaltjes, boxen en dat soort dingen te verplaatsen, en last but not least mijn fotokunstjes tonen gisteren en vandaag.
  Vier van de kleinkids waren ook weer van de partij. Pieter kon helaas niet, die moest ergens een breakdance-battle uitvechten en voor Nicolas is dit de tijd van het jaar dat de lammetjes en de kleine geitjes geboren worden dus konden we nu ook niet op hem rekenen. De drie jongedames uit het nakomelingschap hadden evenwel voor versterking gezorgd en zodoende was er een achtkoppige groep om kinder- en tienermode te showen. De organisatie, zeg maar zus Lilly, had gezorgd voor fluo oranje beren-pakjes van L&L voor iedereen. Dat was alvast een opvallend accessoire voor de kids tijdens de verplaatsingen. Jef vond dat oranje maar niks evenwel en met die giechelgrieten op de foto gaan als enige jongen dat zag hij ook niet echt zitten. De groepsfoto is dus een exclusief vrouwelijke aangelegenheid geworden.
  Als enige boy bij de jongste generatie op de catwalk kon Jef wel op meer dan een gemiddeld part van het succes rekenen.         


  08-03-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 maart Schooltoneel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn vandaag naar Wuustwezel geweest. Pieter en Hannelore, de twee jongsten daar zijn van school veranderd. Het wijkschooltje waar ze eerst gingen werd echt te klein, Pieter zou als enige in zijn klasje gezeten hebben…  Deze avond was er een toneel-musical voorstelling door de leerlingen en ik kan niet anders dan vertellen dat we bijna uit onze sokken geblazen werden... superklasse. De verhaallijn was vrij eenvoudig, een koning komt na een reis terug bij zijn koningin en die merkt dat de koning zijn kroon verloren is ergens onderweg. Ze stuurt hem terug om de kroon te zoeken en zo belandt de koning met zijn helper in allerlei landen en scenes tot uiteindelijk het kleinood gevonden wordt. Ondertussen heeft de koning evenwel ervaren dat de zoektocht leuker was dan het leven met zijn strenge koningin en hij keert lekker niet terug naar het hof. Iedere scene en elk land is zo de ideale kapstok voor de samenstellers van de voorstelling om leerlingen en klasjes te laten doen waar ze goed in zijn. Pieter is al een hele tijd redelijk fanatiek bezig met breakdance en dus lag het voor de hand dat er een heuse battle in zou komen. Ze hadden dat verpakt als een toneel uit een American-football-wedstrijd waarbij de spelers de uitdaging aangingen tegen de cheerleaders. Dit is een actie scene van de boys met Pieter ( nr 72 ) in een glansrol.
  Ik was langs de zijkant tegen een muur gaan staan met mijn schermpje uitgeschakeld om zeker niemand te storen tijdens het fotograferen. Noteer de dame op de eerste rij die de ganse voorstelling bekeken heeft op het schermpje van haar smartphone… en zij was niet de enige. Er is tegenwoordig als je naar een voorstelling gaat kijken meer kleur te zien in de zaal dan op het podium verdorie!!! En dan wil ik niet eens zeuren over de menigvuldige flitsen van de pocketcameratjes, wetende dat die vanaf de derde of vierde rij al helemaal zinloos zijn…  
  De gegevens: ISO 2000 - F 4,5 – 1/125 … achteraf gezien had ik de ISO best nog een beetje kunnen opvoeren om de sluitertijd korter te krijgen maar omdat de rest van de voorstelling vrij statisch was had ik voor deze instelling gekozen. Ik vond het nogal meevallen met de bewegingsonscherpte ondanks de relatief lange sluitertijd.         


  07-03-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  06-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 maart Poppies
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hoe een foto van een massa kunst-poppies in een tentoonstelling van architectuurfotografie belandt.
  Schoonbroer Dreeke, man van mijn liefste zus, is een begenadigd fotograaf, ik beschouw hem een beetje als mijn fotografische mentor. Dreeke is iemand die van de analoge fotografie en de doka mee evolueerde naar de digitale technieken en die een beroepscarriere achter zich heeft om U tegen te zeggen. Naast de puur professionele opdrachten is ie ook constant gedreven bezig met zijn eigen kunst projecten. Hij heeft ondertussen in zo ongeveer de hele wereld interessante architectuur gefotografeerd en daarvan maakt hij in zijn eigen typische stijl zeer herkenbare bewerkingen.
  Vandaag was de openings-receptie van een vernissage rond zijn werk in het gemeentehuis van Tremelo. Uiteraard wilden wij daar bij zijn en natuurlijk had ik mijn fototoestel meegenomen.
  Zoals dat wel vaker het geval is bij recepties en andere evenementen bleven wij tot alle andere bezoekers weg waren en toen kon ik Lilly en Dreeke fotograferen vóór een werk waar een leuke anekdote bij hoort.
  Vorig jaar waren ze in Londen om beelden te schieten voor hun jaarlijkse kalender. Een vreemde eend in de bijt, want geen architectuurfoto, was een shot op verzoek van zus Lilly. Die was namelijk zeer onder de indruk van de achthonderd en zoveel duizend kunst-poppies als herdenking van de gevallen Britse soldaten in wereldoorlog één. Toen er met het gemeentebestuur van Tremelo werd gepraat over de organisatie van dit evenement bleek dat er ook in de tentoonstellings-locatie kunst-poppies aanwezig waren. De bewuste foto kreeg samen met die poppies een ereplaats en vanavond werd hij aan de gemeente Tremelo geschonken als dank voor de goodwill bij het organiseren. Dat ik Lilly en Dreeke daar fotografeerde klinkt dan toch ook vrij logisch he…          


  06-03-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 maart Avondgloed over het Zilvermeer.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nonke Rik, een oom van het vrouwtje was eerder deze week overleden in zorg tehuis Hoevezavel in Lommel en deze avond waren we een laatste groet gaan brengen. Toen we terug naar huis reden had ik snel in de gaten dat het een wonderbare zonsondergang was. Ik kon niet snel genoeg op een foto-waardige locatie zijn. Toen ik op een brug in het Kristalpark belandde om enkele windmolens te fotograferen in de rode gloed was de zon net onder… niet getreurd, klik klik en snel verder naar de weg richting Blauwe Kei om fotos van het Rauwse Meer te maken. Ook hier kon ik pasteltinten en alles tussen oranje en diepblauw te pakken krijgen. Toen we op de Postelse weg naast het Zilvermeer reden en het al bijna donker was zag ik toch nog die gloed boven het water. Een laatste stop dan maar, de eerste shots waren niet zo’n succes meende ik te zien op het schermpje van mijn toestel. Maar toen kreeg ik het lumineuse idee even de flitser er op te zetten om de voorgrond wat op te lichten. Weer had ik enkele proefopnames nodig om de goede balans te vinden, relatief lange sluitertijd, niet te fel flitsen en uiteindelijk was ik tevreden met dit shot. Voor de liefhebbers wil ik graag de gegevens er bij zetten… 24 mm, f 18, ISO 100, 4 sec. en de flitser manueel op halve kracht.
  Ik kan het vrouwtje ook niet genoeg bedanken voor haar geduld.
  J     


  05-03-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  04-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 maart CITO
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik wil moutain-bikers die in het bos hun ding gaan doen er niet van verdenken dat ze blikjes Jupiler meesleuren als mondvoorraad. Toch zag ik er vandaag een die dit ding op de afgebroken tak van een boompje spietste. Toen ik hem er over aansprak wist ie te vertellen dat hij dat gewoon had opgeraapt om het te verwijderen als mogelijk gevaar voor volgende mountainbikers, een nobele gedachte, maar dan maak ik er meteen de bedenking bij dat je het toch evengoed kunt meenemen uit het bos. Mountainbikers hebben geen bagagekoffers of andere opbergvakken natuurlijk maar als ik beelden uit de grote wielerwedstrijden zie en noteer hoeveel drank één renner achter of in zijn truitje kwijt kan dan vind ik dat dit ook in het bos mogelijk moet zijn als je er toch voor stopt. Niet dus, ik heb me er verder maar niet druk over gemaakt.
  Als het goed menende, fervente geocacher heb je een regel, een soort erecode zeg maar en die heet Cito – Cache In Trash Out – vrij vertaald: zoek de geocache in het bos en neem de vuilnis mee. Ik probeer me daar ook aan te houden, maar evident is het niet altijd. Waar laat je dan de rotzooi. Publieke vuilnisbakken zijn ondertussen even schaars als politici met een lange-termijn-visie rond milieubeheer. En als je het in je eigen container kiept dan zul je er voor moeten betalen… Cito… leuk, maar…
  Nadat ik deze foto gemaakt had, moet ik ootmoedig toegeven, heb ik het blikje ook laten hangen, maar het knaagt, ik wil toch consequent zijn en het morgen meenemen. Ondertussen blijf ik bij mijn eerdere stelling: hoe duurder de vuilniszakken en het containerpark worden, hoe meer rotzooi we vinden in het bos.


  04-03-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 maart De Wellens
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wellens is een bekende naam in kledingland. De plaatselijke bevolking heeft de langgerekte eigenaardige rotonde bij de aansluiting van de Lichtaartse weg met de ring er zelfs naar genoemd: de banaan van de Wellens. De Wellens, zowel voor dames- als voor herenkleding kun je er terecht, tenminste als je voldoende te besteden hebt. TV presentators, artiesten en vedetten laten zich er graag kleden en dat wordt ook telkenmale vermeld in allerhande programmas, kwestie van de reclamemolen te laten draaien. Een ding moet ik ze toegeven: ze hebben altijd zeer verzorgde en smaakvolle etalages. Telkens we in Herentals komen neem ik me voor dat ik die wel eens wil fotograferen en vanavond na een vriendenbezoek, met druilerig weer en weinig volk op straat zag ik mijn kans schoon, geen autos geparkeerd voor de ramen, en plaats op de stoep om mijn statief neer te planten aan de andere kant van de steenweg. De inrichting stond trouwens in het teken van het zuidwesten van de Verenigde Staten zag ik en daar heb ik sowieso een zwak voor.  
  De Wellens goes Grand Canyon met een pittige Arizona cactus-saus.    


  03-03-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 maart Berk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De symbooltjes op de weerkaarten logen er niet om: stortregen, donkere wolken, hagel en ander ontij hadden ze aangekondigd, kortom een dag om binnen te blijven. Mijn verwondering was dan ook groot toen ik vanmorgen uit het raam keek en ik een staalblauwe, wolkenloze hemel zag met daarin een stralend lentezonnetje. Nog voor ik mijn krantje gelezen had kon ik al niet meer weerstaan aan de roep van mijn wandelschoenen en het veelzeggende ongedurige gedoe van Phaido, …als ie moet, dan moet ie...
  Er was wel een fris windje maar dat zorgde er ook voor dat de lucht niet alleen zo diep blauw was maar ook erg helder. Het leek wel een van die luchten die je wel eens ziet als je omhoog kijkt tijdens een bergwandeling of bij het skiën, een lucht waar je iets mee wil doen bij het fotograferen. En recht omhoog kijkend langs deze berk, met het fototoestel tegen de stam gedrukt wilde ik deze keer eens niet spelen met een beperkte scherptediepte zoals je zou verwachten, integendeel, ik wilde zo veel mogelijk scherp hebben, van voor tot achter, of in dit geval van onder tot boven. Met een erg klein diafragma en een groothoek lukte dat vrij aardig. Het wit van de berk gecombineerd met dat mooie blauw en een toch wel enigszins afwijkend standpunt leverde me weer een mooi plaatje op.
  Vrij snel na de middag hebben we de verwachte nattigheid alsnog over ons heen gekregen maar toen hadden we er al een mooie wandeling opzitten en had ik de foto-oogst al binnen.     


  02-03-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!