Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  29-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 november Café De Hei, bij Marie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor de zondagse afspraak met de vrienden hadden we vandaag café De Hei, bij Marie, uitgekozen als gezellige plek om enkele uren te vertoeven. Het is misschien wel het laatste authentieke bruine café dat je in de wijde omgeving kunt vinden, een stuk erfgoed, zou de status van beschermd monument moeten krijgen... Ze verdwijnen snel helaas.
  Echte ouderwetse Kempense gezelligheid vind je hier nog, sociaal contact is nog waar het om gaat. Hier kom je niet naar toe om te versieren, versierd te worden, om je te bezatten of om opzwepende muziek om je oren gekletst te krijgen. Hier kun je nog een gemoedelijk praatje maken. Dat je toch soms met net wat te veel promille in je bloed thuis komt zullen we maar colleteral damage noemen…   
  Ik ben even naar buiten geslopen om fototoestel en statief uit de wagen te halen en dit oord van gezelligheid  vast te leggen. Dat was niet eens zo gemakkeljk. De spaarzame straatverlichting op de hoek van de Herentalse baan en de weg naar Olen was niet van dien aard om me zelfs met een lange sluitertijd een goede belichting te bezorgen. Om donkere en lichte delen in een aanvaardbare balans te brengen had ik deze keer echt wel een HDR bewerking nodig, een HDR bewerking zonder tone-mapping wel te verstaan, het ging me alleen maar om de belichting. Een bijkomend probleem was ook hier weer de kleurtemperatuur. Gele straatlampen, en wit licht van de café-verlichting… het helpt dan als je van zwart wit houdt. Dan hoef je je over witbalans alvast geen zorgen te maken.
  J  


  29-11-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 november Alweer een omgekeerde spiegeling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Facebook laat je tegenwoordig regelmatig zogenaamde souvenirs terugzien. Fotos van dezelfde datum uit het verleden komen nog eens voorbij en indien je dat wilt kun die dan weer delen. Deze morgen kreeg ik zo een plaatje van twee jaar geleden te zien, een omgekeerde spiegeling… Vrienden en collega fotografen zullen wel weten dat ik dat soort grapjes wel vaker uithaal. Ik heb er al tientallen gemaakt, misschien wel honderd omgekeerde spiegelingen heb ik er in mijn mapje. Het procedé is eenvoudig, je fotografeert een onderwerp met spiegeling, knipt het onderwerp er af, zo dat alleen de spiegeling overblijft en dan zet je dat op z’n kop. Zo lijkt alles op het eerste zicht weer recht te staan, maar het is toch elke keer weer behoorlijk bevreemdend.
  Deze voormiddag, tijdens de ochtendwandeling met Phaido, was ik door die souvenir extra alert. De regen van deze nacht had voor de nodige plassen gezorgd, het licht was zoals je dat graag hebt en ik kon weer enkele exemplaren toevoegen aan mijn verzameling. Deze dreef vind ik extra leuk omdat er hier twee plassen achter een waren. Dat zet de kijker nog meer op het verkeerde been.
  Indien je de foto niet goed begrijpt zou ik je aanraden de monitor even onderste boven te houden en je dan te realiseren dat je alleen de spiegeling ziet.
  J


  28-11-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 november Koekskes Bakken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het vrouwke is een keukenprinses uit de duizend. Voor-, hoofd- en nagerechten, soepen, kleine en grote hapjes, er is geen lekkernij die zij niet op z’n allerbest op tafel tovert. Koekskes bakken is ook een van haar specialiteiten, en dan bedoel ik deze keer niet het soort waar intimi ons wel eens van zouden durven verdenken, maar wel snoepjes voor de Phaido…
  Kippengehakt, bloem en eieren, de precieze verhoudingen ken ik niet, maar Phaido is er dol op. Het vrouwtje bouwt regelmatig een grote voorraad op en die gaat dan in de diepvries, ze zorgt er ook steeds voor dat er enkele hapklare exemplaren mee de wandeling op kunnen of tussen de brokken van de dagelijkse voeding belanden. Ik heb er stiekem ook al eens van geproefd en ik vind het helemaal niet verkeerd.   


  27-11-2015 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 november Het Boshuisje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hendrik Conscience, hij leerde zijn volk lezen… Het boshuisje in Zoersel is de plaats waar Conscience verbleef toen de Loteling hem zijn geschiedenis vertelde. Dat staat ook in rode letters vermeld op de gedenkplaat die rechts langs de deur hangt.
  Wij kwamen er deze namiddag langs gewandeld en het klinkt niet verrassend dat ik een foto wilde maken van dit toch wel historische pand mag ik aannemen. Het probleem waar je op die plaats mee geconfronteerd wordt is dat je niet erg veel ruimte hebt, je zit te dicht bij om het hele huisje in één take er op te krijgen met een standaard lens. En dat is precies wat ik bij had. Als uiterste groothoekstand moest ik het doen met 24 mm. Ik ben aan het sparen voor de nieuwe volledig vervormingsvrije 11-24 supergroothoek van Canon maar het duurt nog wel een tijd voor ik aan het niet onaanzienlijke bedrag van boven de 3000€ kom. Als tussenstap dacht ik even aan de 16-35, maar als je supergroothoek zegt, ga je meteen voor het beste toch? Verder sparen dus… Ideetjes voor Kerstcadeautjes rondstrooien kan nooit kwaad natuurlijk
  J
  Met de panoramafunctie in Photoshop heb ik dit beeld dan maar samengesteld uit drie liggende opnames. Dat is ook supergroothoek… De typische vervorming door de bewerking wilde ik er graag bijnemen. Het zou niet eens zo’n moeilijke opgave geweest zijn om die ook weg te werken trouwens maar ik vond het op deze manier wel zijn charme hebben.


  26-11-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 november Fietstunnel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een venster is een kader met glas er in om door te kijken zult U zeggen, maar het woord kan ook een andere betekenis hebben, namelijk een tijdsruimte waarbinnen een bepaalde activiteit mogelijk is als de omstandigheden meezitten. Voorbeeld: de Nasa wacht tot morgen op een nieuw lanceer-venster voor Apollo 85…
  Zo ben ik, zeker de laatste tijd, constant op zoek naar vensters om te gaan wandelen of fietsen. Ik meende dat ik deze namiddag een redelijk betrouwbaar exemplaar te pakken had om met mijn trouwe tweewieler eens tot Terlo te fietsen en daar enkele geocachen aan mijn palmares toe te voegen, behoorlijk fout ingeschat, zo bleek.
  Na een eerste succesje aan het kapelletje kreeg ik in de gaten dat de buienradar me weer goed beetgenomen had. De luchten voorspelden plotsklaps niet veel goeds en ik ben dan ook maar vierklauwens terug richting Lichtaart gereden. Ik kon de verwachte bui voor blijven en ook aan de fietstunnel onder de nieuwe N19g was ik nog steeds aan de winnende hand. Maar dan won de drang om het fototoestel even uit de tas te halen het op de wens om droog te blijven. Ik zag allerhande composities en maakte vanuit diverse standpunten een hele reeks fotos en toen ik eindelijk tevreden was kwamen de eerste dikke druppels naar beneden. De resterende drie kilometers waren lang genoeg om mij kletsnat thuis te laten komen. Maar over de oogst was ik best tevreden. Deze vond ik ingekaderd en in zwart wit het best tot zijn recht komen.


  25-11-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 november De Sas4-Toren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik kwam deze avond terug van Balen en altijd op zoek naar interessante fotolocaties reed ik deze keer eens langs het Zilvermeer en verder langs het kanaal richting pannenkoekenboot en de Sas4-toren. Ik ben nooit vies van een potje nachtfotografie namelijk, integendeel. Het weer was al de hele dag regenachtig en druilerig geweest en de droge periodes waren zeldzaam. Nu waren er evenwel op enkele verwaarloosbare motregendropjes na best aanvaardbare omstandigheden. Ik had een aantal mogelijkheden in het achterhoofd natuurlijk, maar de Pannenkoekenboot viel al meteen af… niet genoeg verlicht. Het ophaalbrugje en sluiswachtershuis waren bij nader inzien ook niet zo spectaculair als ik had verwacht, maar de toren stond daar mooi te pronken en hoewel ik hem eerst in close up wilde nemen nodigde het standpunt waar ik me bevond uit om een wijds beeld te schieten met de fietsbrug er bij. Onder andere omdat je daar te maken hebt met verschillende soorten licht, de gele straatverlichting, de witte belichting van de Sas4-toren zelf en uiterst rechts de net in beeld vallende blauw-achtige schijn van de pannenkoekenboot, koos ik er voor alles maar om te zetten naar zwart wit, dan ben je sowieso van die verschillende kleurtemperaturen verlost. En dat ik van zwart wit hou is ook geen geheim natuurlijk. J


  24-11-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 nov Bezoek aan de kerstmarkt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een echte kerstmarkt is dit niet natuurlijk. Bij tuincentrum Pelkmans hebben ze best wel een indrukwekkende afdeling kerstartikelen in deze tijd van het jaar en een bezoek van de bewoners van Hoevezavel wordt door die laatsten als een heuse kerstmarkt ervaren. Hoewel het wandelseizoen voor de vrijwilligers eigenlijk voorbij is wilden wij meteen ingaan op de vraag om enkele rolstoelen met passagier tot daar te duwen. Phaido was ook weer van de partij en ondanks het feit dat bij Pelkmans geen honden toegelaten zijn heb ik hem er naar binnen gelogen… door keihard vol te houden dat hij een hulphond van het rusthuis was durfden ze hem uiteindelijk de toegang niet te ontzeggen…
  Een groepsfoto hoort bij zo’n bezoek vond ik. De plek die er voor uitgekozen werd was evenwel zo donker dat ik in eerste instantie vond dat het nauwelijks haalbaar was zonder flash. Toen een van de personeelsleden dan maar voorstelde het te doen met haar smartphone voelde ik me wel op mijn eer getrapt en deed ik het toch maar. Iso waarde drastisch omhoog, een zo groot mogelijk diafragma en een stabiele hand hoopte ik. De gegevens: diafragmavoorkeuze, ISO 2500 – f 4 en zo kwam ik uit bij een sluitertijd van 1/20. Vooral die laatste waarde laat mij vermoeden dat Parkinson nog niet meteen voor de deur staat…
  J


  23-11-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!