Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  26-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 april De Reichsburg in Cochem.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gisteren was het een dag die qua planning vrijwel helemaal strikt geregisseerd was, vandaag daarentegen was da laatste dag van ons clubweekend er eerder een van ieder-doet-wat-ie-wil… De enige afspraak was dat we elkaar nog eens zouden zien rond half twaalf aan de kerk in Pünderich.
  Wij kozen er voor eerst met Phaido een fikse wandeling te maken in de bossen tussen Wittlich en Zeltingen Rachtig. Nadat we behoorlijk bezweet nog genoten hadden van de authentieke dorpsbeelden van Pünderich en de gemeenschappelijke drink – ze hadden er warempel Duvel – wilden wij nog verder naar Cochem.
  Als je over de Moezel praat dan is een van de ikonische onderwerpen altijd weer de Reichsburg in Cochem. Ik heb er ook al menige foto van gemaakt, maar meestal zie je beelden  die van onderaf genomen laten zien hoe hij majestatisch boven de Moezel prijkt. Deze keer kozen we er voor om ‘m van af een hoog panoramapunt in beeld te brengen…       


  26-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 april Moezel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na dat we gisteren de voorstelling van Balance hadden gezien vertrokken we deze morgen, een dag later dan de overige leden in alle vroegte naar de Moezel om toch nog twee dagen van de clubuitstap van de fotoclub mee te pikken. Daarenboven vier ik al zeventig jaar lang mijn verjaardag op deze 25-ste april en dat was deze keer niet anders... tram 7 dus… zucht.
  Het werd een natte gemeenschappelijke wandeling, weinig wandelpret en wandelfotos dus, een boottocht van Zeltingen naar Bernkastel met aansluitend een klim naar de ruine boven het stadje leverde dan weer wel enkele leuke beelden op. De avond met de viering van het “Geburtstagskind” door medeclubleden en andere hotelgasten zal zonder twijfel ook wel menigmaal gefotografeerd zijn maar daar herinner ik me alleszins weinig meer van.
  Na het feest had ik eigenlijk meer zin in slapen dan in nog een tekstje te brouwen... de foto die ik vandaag koos, een zicht op de voorbij glijdende wijnstokken van op de boot, kon ik nog wel uploaden. Iets zinvols er over vertellen was veel moeilijker. Het beeld van de dag gaat over wijn, veel wijn, en dat moet allemaal opgedronken worden... hoera... !!!
  Qua tekst hebben sommige vroege bezoekers waarschijnlijk een net iets andere versie gezien dan wat er vanaf nu te lezen staat. Noem het maar zelfcensuur of gekuist, gerepareerd of beperken van de schade…
  J  


  25-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 april Voorstelling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na al die maanden repeteren was het dan zo ver… de première van de voorstelling, de eerste van vier shows. Gewoonlijk gaat er dan van alles verkeerd, maar dat was vandaag zeker niet het geval. Hoewel ik zowat de ganse show door het kijkvenstertje van mijn fototoestel gezien heb, kon ik er toch van genieten. We kregen een fris, vernieuwend, gedurfd, ik zou zelfs durven zeggen een tikkeltje experimenteel stektakel voorgeschoteld. Het resultaat van mijn fotografische arbeid evenwel, dat moet ik nog eens rustig bekijken, selecteren en bewerken. Ik vermoed dat ik wel de nodige missers zal vinden tussen mijn oogst, meer dan me lief is vrees ik. Makkelijk was het alleszins niet, de combinatie van weinig licht, steeds weer veranderend licht en snelle dansbewegingen vroeg om een korte sluitertijd en een niet al te groot diafragma, want je wil toch voldoende scherptediepte. Hou dan je ISO-waarde maar eens binnen aanvaardbare grenzen, het alternatief is immers een te lange sluitertijd… pfff… Ik heb vaker boven ISO 3200 gezeten dan er onder, dat belooft voor de nabewerking en de ruisreductie. Om er snel eentje uit te pikken voor deze blog - het was al laat - heb ik maar op veilig gespeeld. Met deze redelijk statische schimmen opname kon er weinig verkeerd gaan en ik vond ‘m nog best mooi ook.          


  24-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 april Repetitie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gisteren en vandaag waren het de laatste repetities voor de show Reflections door de dansers en danseressen van dansinstituut Balance. Ze hebben er lang voor gerepeteerd en de laatste scherpe kantjes werden er afgeslepen op het podium in het Schaliken, de zaal waar het dit weekend allemaal gaat gebeuren. Uiteraard was ik er beide dagen ook bij om al wat fotos te maken, maar vooral om standpunten te zoeken, beelden in me op te nemen en me voor te bereiden op morgen avond want dan wordt er van mij verwacht dat ik de show fotografeer. Uit zo’n repetitie leer je veel, bijvoorbeeld dat het licht weer niet echt voordelig is voor de niet flitsende fotograaf. De vele spots zorgen er voor dat er altijd wel iets overbelicht is en als je daar dan je instellingen aan aanpast is de rest te donker… Soms, heel soms zit het dan toch even helemaal goed. Ik kreeg ons Julieke te pakken in een mooi tegenlicht en de al eerder aangehaalde spots met vele kleurtjes heb ik mooi buitenspel gezet door er een zwart wit omzetting op los te laten, zo had ik tenminste geen last van de onnatuurlijke en door elkaar lopende kleurtemperaturen…           


  23-04-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 april Familie-meniscus-probleem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij hebben een familiezwakte. Veel en fanatiek sporten is blijkbaar niet goed voor de familiemeniscussen. Ik vermoed dat wij een weerbarstig meniscus-beschadigend gen doorgeven in onze DNA. Mijn vader had twee kunstknieën de laatste jaren van zijn leven, zelf ben ik al aan beide knieën geopereerd om meniscusletsels te verhelpen en nu was het de beurt aan zoon Michael.
  Deze morgen moest ie nuchter
  binnenkomen in het ziekenhuis St. Monica in Deurne en in de loop van de vroege namiddag mochten we hem al gaan oppikken. Dit soort ingrepen gebeurt tegenwoordig tijdens een dagopname. Hij mocht nog niet meteen mee, hij moest eerst nog een portie ziekenhuiskost tot zich nemen, kwestie van de rekening nog een duwtje te geven denk ik. Toen hij zich van die taak gekweten had mocht hij hinkend op eigen kracht alweer met ons naar buiten lopen. Hij heeft er zichtbaar een goed gevoel bij op de foto en hij gaat er van uit dat hij alsnog eind augustus de trans-alp wedstrijd zal kunnen lopen… ik heb daar mijn twijfels over, de familie-meniscus-geschiedenis kennende…        


  22-04-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 april De kapel van Rhoode
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ga steeds minder vaak fietsen merk ik. Dat komt natuurlijk omdat Phaido niet meteen een grote fan is van het fietskarretje waar ie dan in moet en ik gun hem dan maar zijn wandelplezier. Toen ik deze namiddag alleen vertrok met mijn tweewieler meende ik een ontgoochelde en beschuldigende hondenblik te zien die me nakeek. Ja, sorry Phaido, maar ik wilde nu eenmaal enkele losse geocachen gaan oppikken in en rond Turnhout en die lagen nog al ver uit elkaar, te ver om al wandelend allemaal te bereiken alleszins en constant in en uit dat karretje, dat zag ik helemaal niet zitten…
  Een van de dingen die ik zocht was verborgen in de buurt van de kapel van Rhoode in het gehucht Zwaneven, Oud Turnhout. Dan loop je natuurlijk ook even in de kapel binnen. Het was er redelijk duister – Iso maar meteen op 2000 gezet – en het invallende licht door het raampje links viel me meteen op, pas toen ik thuis op de PC de foto bekeek zag ik de tekening daarvan op de vloer en dat intrigeert me enorm. Een verklaring voor de groene schijn heb ik niet… ik moet zeker nog eens terug gaan kijken daar.      


  21-04-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  20-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 april Het doorkijk kerkje in Borgloon.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat een mooie lentedag mochten we vandaag beleven… Deze morgen al, tijdens de pipi en kaka wandeling met Phaido waren Josee en ik het er over eens dat we de beloftes die we van uit het weer-front merkten niet zo maar konden laten voorbij gaan. Haspengouw, bloesems…, dat was het eerste wat in ons opkwam. Enkele telefoontjes naar onze wandelvrienden later was alles gepland, we zouden met z’n zevenen plus de hondjes een grote bloesemwandeling gaan maken in Mettekoven. En of we er van genoten hebben.
  Na de wandeling, de gigantische bijhorende foto-oogst en het terrasje met de nodige streekbieren was onze goesting nog niet over en wilden we ook nog het bij fotografen ondertussen welbekende doorkijk-kunstwerk-kerkje gaan bekijken in Borgloon. Weer fotos natuurlijk, en laat de ondergaande zon nu net voor dat mooie tegenlicht zorgen waar wij binnen onze fotoclub een werkpunt van gemaakt hebben deze trimester… Gefundenes Fressen he…

  20-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!