Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  13-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 december Dressenstraat
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij leven in een regenlandje, dat is alleszins de mening van de doorsnee Belg. Als onze weermannen en –vrouwen dan komen vertellen dat dit helemaal niet waar is en dat wij slechts gedurende 6% van de tijd regen over ons heen krijgen, dan wil ik dat best geloven, al valt het hard op een dag als vandaag. Tijdens de ochtendwandeling was het al vandattume… zucht, zelfs Phaido leek zo snel mogelijk terug naar huis te willen. Deze namiddag hadden we een geocache wandeling gepland net over de Nederlandse grens. Ondanks de onheils voorspellingen die we van de buienradar plukten hielden wij voet bij stek. Maar ook daar waren de weergoden het er over eens: we houden het nat. Zowel deze ochtend als deze namiddag had ik de Eos in de fototas, maar die heb ik niet eens open gemaakt. In de Dressenstraat heb ik even de iPhone gebruikt om dit beeld te schieten, een zeldzaam net iets droger moment. Het kan de dag helemaal typeren vind ik, nat, druilerig, plassen ( en dat is in dit geval de meervoudsvorm van een zelfstandig naamwoord J ) en grijs.
  Een vaak herhaalde fotografenwijsheid luidt als volgt: het beste fototoestel is datgene dat je bij hebt. Ik weet niet of dit een variant op die uitspraak is, maar ik vond het niet aangewezen de Eos uit de tas te halen, want met je smartphone kun je tegenwoordig ook meer dan aanvaardbare fotos maken, dus het beste toestel is datgene wat je geschikt acht voor de klus?        


  13-12-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 december Kerstversiering
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had het er eergisteren al over bij een foto van de kerstverlichting in ons dorp. Het is weer die tijd van het jaar en het vrouwtje heeft al haar opgespaarde creativiteit losgelaten om het huis om te toveren tot een burcht van kerstgezelligheid. Op de meest onverwachte plekken in huis zie je engeltjes, lichtjes, sterretjes, sneeuw, glinster-glinster… en zoals ieder jaar moest ook de venster van de woonkamer aan de kant van de Kasterleesteenweg een kersttafereeltje worden. Ik gun mijn schatje graag alle credits… ze schudde weer een prachtig schilderijtje uit haar mouw. Op garendraad geregen witte wattebolletjes moeten de sneeuw voorstellen en die dwarrelt neer rond een gestyleerde kerstboom. Onderin huisjes, boompjes en rendieren… voeg daarbij de lampjes rondom en nóg meer kerstattributen zou van het goede teveel zijn.
  Na het maken van de foto zag ik deze avond dat er links boven een lichtje de geest gegeven heeft en daar hangt in de buurt ook nog een draadje los. Zo heb ik morgen ook nog iets te doen... kan ik toch nog overal vertellen dat we het met z’n tweeën gedaan hebben.
  J    


  12-12-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 december Phaido & co.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was vandaag kerstmarkt in zorgtehuis Hoevezavel. Zoals ieder jaar waren wij ook weer van de partij. Het hele gebeuren is uiteraard in de eerste plaats bedoeld om de bewoners het gevoel te geven dat ze er nog steeds bij horen en betrokken worden bij het hele kerstgebeuren maar er worden inderdaad spulletjes verkocht, al dan niet zelf gemaakt, er worden wafels en andere hapjes aangeboden en niet onbelangrijk, er is een en ander te drinken, zelfs glühwein hadden ze in de aanbieding.
  Phaido had er zich op verheugd zijn vriendjes, de beide rusthuishonden Otti en Quinten, terug te zien. Het was alweer een tijdje geleden namelijk, het wandelseizoen is immers al enkele weken voorbij en dan komen we niet meer zo vaak in Hoevezavel.
  Het personeel had er evenwel voor gekozen de beide viervoeters tijdelijk in de kine- en fitnessruimte onder te brengen, best begrijpelijk met de verwachte drukte. Het weerzien beperkte zich daarom tot een korte begroeting achter glas en enige non-verbale honden-gebarentaal-communicatie.  

  11-12-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 december Kerstverlichting
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het wordt weer kersttijd en dat wil zeggen dat alom de kerstversieringen weer opduiken. Handelszaken, privéwoningen en niet in laatste instantie de straatverlichting in onze steden en dorpen, overal zie lichtjes, lampjes, sterretjes en slingers, op de ene plaats nog uitbundiger dan op de andere.
  In ons eigenste Lichtaart hebben ze er al enkele jaren geleden voor gekozen de bomen in het dorp vol te hangen met lampjes-slingers. Ik had deze avond, vóór de wekelijkse vergadering van de fotoclub, al eens geprobeerd een sfeerbeeld er van vast te leggen maar toen was het verkeer toch nog te druk. Met een sluitertijd van 30 seconden krijg je natuurlijk vele rode en witte strepen van voor- en achterlichten in je opname en echt sfeervol vond ik dat niet. Na de vergadering evenwel, rond elf uur kon ik bij wijze van spreken midden op de straat gaan staan en toen had ik van enige opdringerige auto geen last meer.


  10-12-2015 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 december Buffalo, buffalo
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op deze historische dag wilde ik voor één keer graag mijn sympathie en mijn waardering uitdrukken voor AA Gent. Het gebeurt niet elk jaar dat een Belgische club doordringt tot de achtste finales van de Champions League ( ik schrijf dat bewust met hoofdletters ), zelfs niet om de 10 jaar of zo, maar waar we vandaag getuige van waren was hartverwarmend voor iedereen die het vaderlandse voetbal genegen is. Over de 6 wedstrijden van de poule-fase gezien was het niet eens onverdiend.
  Ik zal altijd wel een Antwerp supporter blijven, maar dat wil niet zeggen dat je per definitie vijand moet zijn van alle anderen zoals sommigen nog steeds menen… integendeel, ik heb er van genoten. Voor één keer in de blauw witte kleuren, zij het middels een snelle niet eens zo subtiele bewerking ( het moest rap rap na de wedstrijd en de samenvattingen ). Buffalo, buffalo !!!  


  09-12-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 december Gelukkige Herfstboom
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op weergebied werd het vandaag een dag met twee gezichten. Een uitbundig zonnig herfstgevoel bekroop ons tijdens de wandeling deze voormiddag maar toen ik in de namiddag naar Herentals reed met het vrouwtje om nog wat kerstspullen te gaan scoren was dat in de druilerige regen, het weer waar je als fotograaf niet echt vrolijk van wordt. Deze morgen daarentegen… fluitend en genietend van het mooie licht, de zachte temperatuur en de late herfstkleuren kon ik mijn pret niet op. Ik kan het gevoel niet beter illustreren als met een foto van deze gelukkige boom die ook heel duidelijk staat te genieten. Dat het weerkundig gezien al winter is ontging hem even, de herfsttooi staat hem nog steeds erg goed.


  08-12-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 december Blekerheide
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een winterwandeling noemen we zoiets. We zijn 7 December en het is 14°, de jas wijd open en het zonnetje in de rug, zijn we ergens in Zuid Spanje of op de Bleekerheide? We hebben de twijfels uiteraard snel naast ons neer gelegd want de wandeling om de multicache GCQZC2 op te pikken vertrok wel degelijk op de parking van de Lossing en tot nader order is dat in Lommel. Dat we uitzonderlijke klimatologische omstandigheden beleven daar raakten we tijdens de tocht alle zeven steeds meer van overtuigd. Het woord zweet werd zowaar enkele keren genoemd… J
  Naast onze geocache-hobby hadden we nog een andere reden om daar nog eens naar toe te trekken, de groene medemensen van natuurpunt – alle sympathie hoor – hadden, naar ons ter ore gekomen was, een grote kaalkap gepland in de aanpalende bossen. Enkele tienduizenden (!) dennen moesten verdwijnen om het heidegebied uit te breiden. Dat wilden wij met eigen ogen zien voor we het geloofden.
  En inderdaad… Herstellen in de oorspronkelijke staat noemen ze dat, de natuur weer vrij zijn gang laten gaan… Gemakkelijkheidshalve wordt daar dan bij vergeten dat de heide ook niet de oorspronkelijke natuurlijke begroeing was in onze streken. Die heide kwam er pas toen de arme boertjes het dunne laagje vruchtbare aarde gingen afplaggen om rond hun boerderijtjes te strooien. Op de overgebleven schrale grond begon inderdaad heide te groeien. Het kostenplaatje van de hele operatie betalen wij met z’n allen natuurlijk en de winsten gaan naar bedrijven die hier weer een tijdelijke bron van brandstof voor de bio-verwarming in zien. Vrachtwagens met Nederlandse nummerplaat rijden vrolijk op en aan.
  Ik vraag me af wat ze gaan stoken om hun bio-energievoorziening op peil te houden als alle bossen zullen verdwenen zijn… Dit duurzame energie noemen? Dat gaat is voor mij één brug te ver, da's bullshit !!!


  07-12-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!