Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  15-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 juni Kennismaking
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het kriebelde deze morgen weer eens heel hard. Het wandel- en geocache virus woekert nog altijd volop in huize Pol en Josee en ondanks de voetbalgekte vonden wij dat we vandaag maar eens wat verder van huis moesten om ons over te geven aan onze eerder genoemde verslavingen. We zijn dus naar de Ardennen gereden, meer bepaald de omgeving van Malmédy, waar we een veelbelovende tocht hadden gespot op de geocache-site en na afloop bleken de legger van de cachen en de loggers allerminst overdreven te hebben in hun omschrijvingen. Het werd een erg mooie wandeling. Ook Phaido vond het geweldig want ver van huis zijn er uiteraard andere dieren dan bij ons. Zo kon hij vandaag o.a. kennis maken met een hele bende everzwijnen.
  Dat er in de Ardennen everzwijnen zijn wisten we al langer, wij gingen er altijd van uit dat die daar in het wild lopen en dat, als er dan weer eentje afgeknald wordt, die meteen naar de paté-marcassin fabriek gaat om in pakjes in onze supermarkten te belanden. Maar nu bleek dat ze die beesten daar gewoon kweken. In de buurt van één van de gevonden cachen – die heette niet toevallig “Marcassin” – kwamen wij bij het erf van een boer waar everzwijnen in alle maten en gewichten te spotten vielen, volwassen beren en zeugen, pubers, jonkies met de mooie strepen,  de fotograaf in mij verdrong meteen de wandelaar en de geocacher. Helemaal mooi werd het toen Phaido neus aan neus kwam te staan met een everzwijn-puber die zowaar een begroetingspootje wilde geven. Ik had de Canon in aanslag…


  15-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 juni Het vrouwtje heeft groene vingers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na de ochtendwandeling ben ik eigenlijk niet meer de deur uit geweest. Het zijn drukke dagen. Ik wilde zo snel mogelijk de paar honderd fotos van het “bruiloftsfeest” van gisteren selecteren, bewerken en digitaal uitsnijden. Dan zijn er natuurlijk ook al die voetbalwedstrijden met gerelateerde omringende praatprogrammas en zo houdt een mens geen tijd meer over om nog eens de hort op te gaan om wat te fotograferen. Gelukkig is er dan nog het vrouwtje. Terwijl Phaido bij het baasje blijft schuilen voor de warmte kan het vrouwtje de groene vingers niet in bedwang houden. Zelf hebben wij daar geen last van maar ik wil wel eens geïnteresseerd toekijken hoe zij in de tuin haar lusten botviert. Met de 300mm wijd open en dan nog een 1,4X converter op mijn toestel had ik maar één opname nodig om te zien dat mijn schatje liever met een gewone keukenvork in de grond zit te pulken dan met een echte tuinhark.
  Omdat ik dit uit de losse hand moest doen met 420 mm wilde ik mijn sluitertijd zeker niet langer dan 1/500 om bewegingsonscherpte te voorkomen. De ISO-waarde moest dus flink omhoog naar 1250, maar daar heeft de 6D absoluut geen last van. Ik heb bij de nabewerking zelfs geen ruisreductie moeten toepassen.     


  14-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 juni De bruid drinkt Duvel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit moet de meest sympathieke bruid van de wereld zijn…
  Het is misschien niet de beste foto, maar toen ik hem gemaakt had wist ik meteen dat ik deze zou uitkiezen als foto van de dag voor mijn blog. De enkele honderden fotos van het feest die zouden volgen maakten geen schijn van kans meer.
  Linde en Stijn zijn twee geweldige jonge mensen die allebei als bejaardenhelper werken in de rusthuizen Kapittelhof en Hoevezavel in Lommel. Zoals dat wel vaker gaat bij jonge mensen werden ze verliefd en om een lang verhaal kort te maken… enkele weken geleden zijn ze getrouwd. Voor de bewoners van beide rusthuizen wilden ze dat vandaag nog eens overdoen. De vrijdagse wandeltocht met de oudjes ging deze keer dus richting zaal De Moffel. Afgeladen vol was die, een honderdtal rolstoel-patienten, evenveel vrijwilligers om te duwen en dan waren er ook nog een aantal met de bus gekomen… Het was dus geen echt officieel huwelijksfeest maar de meeste aanwezigen verkeerden wel in de waan… wij ook trouwens.
  J
  Vóór bruid en bruidegom hun entree in de zaal deden was ik het randgebeuren eens gaan bekijken en fotograferen en toen ik even in de keuken binnenwipte zag ik daar warempel de bruid die van een Duvel aan het genieten was. Dan ontstaat er meteen een samenhorigheidsgevoel, ik heb nog nooit zo snel afgedrukt.    


  13-06-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 juni Ontmoeting
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er was eens een schaap, meer bepaald een ram, die tot gisteren goed in de wol zat. Toen we er deze morgen langs gewandeld kwamen zagen we dat ie zijn jas ergens kwijt geraakt was. Ook Phaido, die ondertussen goede relaties heeft opgebouwd met ongeveer elk dier dat we op ons vaste wandelparcours regelmatig tegenkomen, was zichtbaar verrast. Ik versta geen schaaps en ook al geen honds maar ik kan me zo voorstellen dat het gesprek tussen beiden als volgt ging…
  Phaido: “ Amai maat, wat is er met jou gebeurd?”
  Schaap:  ” Da zie je toch, ze hebben me in mijne blote gezet…”
  Phaido: ”  Allee seg…”
  Schaap: “ Ja jong, ze hebben me geschoren, en ze hebben er begot nog flink ingehakt ook”
  Dan komt Josee er even tussen: “ Kom hier sukkelaar ik zal jou ook even een snoepje geven.”
  Phaido: “ Ah neen he, dat zijn mijn snoepjes !”
  Ik weet natuurlijk niet zeker dat het exact in deze bewoordingen gezegd is, wat Josee betreft wel, maar de lichaamstaal van de viervoeters leek er in ieder geval op dat het ongeveer zo moet geklonken hebben.   


  12-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juni De Ontsnapping
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er waren deze morgen tijdens de ochtendwandeling al wat fotomogelijkheden voorbij gekomen, enkele libellen waren zo vriendelijk geweest om een tijdje stil te blijven zitten om mij de kans te geven er met de macrolens zowat bovenop te kruipen, maar achteraf gezien vond ik dat er de laatste tijd al zoveel libellenfotos circuleren dat deze alleen in geval ik niks anders voor de lens kreeg vandaag, als noodoplossing voor deze blog een aanvaardbare keuze zouden zijn.
  Deze avond moest het vrouwtje babysitten in Herentals en ik had meteen al het idee dat er misschien wel enkele mooie avond- of nachtopnames te maken waren. Ik ben maar mee die kant op gereden. De omstandigheden leken mij alleszins gunstig: mooie avond, volle maan… dus ik belde fotovriend Alex om wat tips, hij woont tenslotte in Herentals. Die suggereerde om maar eens naar het BLOSO te trekken, daar heb je de ijsbaan, de Vlaamse wielerschool, het zwembad, de sporthal, hydrodoe, diverse sportvelden… het leek me het proberen waard. Al toen ik er aan kwam gereden zag ik ze staan, “De Ontsnapping”, de beelden van Erik Nagels. Medeclublid André fotografeerde ze al ooit toen ze uit de Noordzee dwars door het tij veilig aan land gefietst kwamen, ze hebben ondertussen al zowat overal in Vlaanderen gestaan, o.a. aan het MAS en er worden zelfs al grote en kleine replicas te koop aangeboden. Nu stonden ze dus in de buurt van de Vlaamse wielerschool en beter konden ze niet staan vond ik.   


  11-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 juni In de wachtkamer van de dierenarts
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik herinner me maar al te goed hoe we met al onze vorige honden elke keer weer een gevecht moesten leveren als we hen mee naar binnen wilden nemen voor hun jaarlijkse bezoekjes bij de dierenarts. Eerst was er de vertwijfelde poging om een andere kant op te lopen als het huis van de dokter in zicht kwam, dan de obstinate weigering om ook maar één poot over die drempel te zetten en in de wachtkamer was het ook steevast behoorlijk stressen. Ooit is onze Fons, Mechelse herder, al bibberend van angst op de schoot van het vrouwtje gaan zitten om troost te zoeken. Toch is dierenarts Frans, waar we de voorbije 30 of 40 jaar met al onze viervoeters vaste klant waren de diervriendelijkheid zelve.
  Toen we Phaido in huis namen hadden we al een eerste bezoek aan Frans gebracht om even een algemene gezondheids-check-up te doen en dat was erg vlot verlopen toen. Vandaag hadden we een afspraak voor de jaarlijkse controle en enkele inentingen om mee naar Italie te mogen reizen in de zomer. Helemaal zeker over hoe hij nu zou reageren waren we niet. Het zou immers kunnen dat ie de eerste keer de geur van de dierenartsenpraktijk nog niet in de neus had en dat ie deze keer wel degelijk gealarmeerd zou zijn… maar niks daarvan… Kwispelstaartend ging ie mee naar binnen, vrolijk zat ie in de wachtkamer zijn beurt af te wachten, en toen Frans hem tenslotte onderzocht en enkele naalden in zijn pelsje prikte leek ie het nog leuk te vinden ook, getuige daarvan de likjes die Frans kreeg. Hoe konden we twijfelen aan Phaido, de beste, vriendelijkste, gehoorzaamste hond van het universum en omliggende…    


  10-06-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 juni Onweer in de lucht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een onweer om U tegen te zeggen hadden we deze morgen al over ons heen gekregen. Op de terugweg van de kaka- en pipi-wandeling met Phaido hadden we het snel dramatisch zien veranderen en we waren net niet op tijd thuis… Gelukkig bleek de cameratas voldoende waterdicht, maar we hebben alles toch maar een tijdje te drogen gelegd.
  En deze namiddag was het weer vandattume. De wolken werden steeds maar spectaculairder en het rommelde weer onheilspellend overal in het rond, maar deze keer bleven we van het ergste gespaard. Ik heb van enkele regenvrije momenten geprofiteerd om luchten te fotograferen, oorspronkelijk met de intentie ze in een map te bewaren. Je weet maar nooit of je ooit eens een giga interessante foto maakt met een totaal uitgebeten lucht… dan kun je er iets moois in photoshoppen als je dat bij de hand hebt…
  J
  Deze avond zag ik dat er nogal wat luchten-fotos de ronde deden op de sociale media en toen vond ik dat ik eigenlijk voor mijn foto van de dag ook maar een keuze moest maken uit mijn kersverse verzameling. Dan zal dat later ook een herinnering zijn aan deze onweersdag.
  Dit is de Kasterleesteenweg richting dorp, ik ben even de straat overgestoken om die geparkeerde autos niet al te prominent in beeld te hebben. Ik hoorde nationale Frank de naam van deze wolken nog noemen tijdens het weerpraatje, iets met cumulus en dan nog wat, het oogde in ieder geval behoorlijk imposant.


  09-06-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!