Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  03-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 april Hobbyisten van diverse pluimage
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op zulke mooie lentedag als vandaag wisten we wel dat het erg druk zou zijn waar we ook op geocachetocht zouden gaan. We kozen voor het relatief nieuwe rondje Laak bij Houthalen in Limburg. Maar ook beoefenaars van andere hobby’s hadden de Laakse bossen en natuurgebieden uitgekozen om zich over te geven aan hun passie merkten we tijdens onze wandeling. Het was wel even schrikken toen we al van ver een aantal zwaar bewapende personen zagen op het traject waar we langs wilden. In deze terrorismetijden denk je dan meteen aan minder prettige mogelijkheden…
  Gelukkig waren het maar gewone burgers met nep wapens die daar een vrije natuur variant van het bekende paintball kwamen beoefenen. Nep wapens is tussen twee haakjes gezegd niet helemaal correct want uit het geïnteresseerd gesprek dat we met die mensen hadden bleek dat die dingen donders goed, snel en accuraat functioneren. Een raak schot van op een niet al te verre afstand resulteert als snel in een pijnlijke blauwe plek. Nadat we veel over hun hobby hadden geleerd en zij over de onze wilden ze nog samen met ons groepje op de foto. Voor alle duidelijkheid, de er niet militair uitziende personen zijn de geocachers, de anderen zijn de oorlogje-spelers.

               

  03-04-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 april De kerkruine in Westmeerbeek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zo leer je nog eens nieuwe bijzondere locaties kennen in je eigen regio. Ik ben in mijn leven misschien al wel 500 keer door Westmeerbeek gereden en ik heb me nooit afgevraagd hoe het er zou uitzien achter de gevels van de doorgaande hoofdstraat. Vandaag ontdekte ik al geocachend een tot nu toe ongekende bijzondere plek. Misschien dat ik voor velen helemaal niks nieuws vertel maar voor mij was het zeker een totale verrassing zo dicht in de buurt.
  Tegen de nieuwe kerk ( gebouwd in 1939 vond ik in de Wikipedia ) staat nog de ruïne van een oude kerk die dateert uit de dertiende eeuw.  Dit is een beschermd monument. Van de oorspronkelijke kerk zijn enkel de gevels en pijlers gedeeltelijk bewaard. Hoe en wanneer die oude kerk in die vervallen staat geraakte heb ik nergens kunnen vinden. Was het een brand, een bom, een aardbeving of nog een andere ramp? Mijn nieuwsgierigheid werd alleszins gewekt. Uiteraard heb ik er de nodige fotos gemaakt en daar heb ik er een van geselecteerd voor deze blog.


  02-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 april Het Kempisch Kanaal bij nacht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik wil vandaag bij hoge uitzondering eens een foto plaatsen die ik zelf als mislukt beschouw. Hij is onscherp en dat is jammer.
  De leden van het spaarkaske van de Brugwachter hadden me gevraagd een nacht-zoektocht uit te stippelen en vanavond hebben we die gewandeld. We vertrokken rond half negen aan de Soeverein en na de Lommelse Sahara doorkruist te hebben trokken we over de voetgangersbrug richting Bleekerheide. Op dat moment was het al rond 10 uur en het was werkelijk stikdonker op die brug. Dan beslist deze jongen dus dat ie een foto wil maken met lange sluitertijd… Een testfoto uit de hand met de hoogst mogelijke ISO-waarde en daarna enig rekenwerk leerden me dat 25 seconden belichten bij ISO 800 en f9 mogelijk moest zijn. Ik had geen statief bij en het enige alternatief was de camera zo vast mogelijk tegen de reling van de brug te drukken. Ik vrees dat die handeling niet stevig genoeg was ofwel dat de brug zelf – een hangbrug trouwens – bewoog want van enige scherpte is er nauwelijks sprake… Toch laat ik de foto graag zien om te tonen dat het mogelijk moet zijn… wordt vervolgd.


  01-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  31-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 maart De Smallebroeken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb nog maar eens een Smallebroeken-foto in de aanbieding. Op de plek waar je het vaakst rondloopt maak je de meeste fotos, lijkt me logisch. Vandaag kwam ik alleszins niet verder op fotografiegebied dan enkele landschappen tijdens de ochtendwandeling. Ik zie er elke dag wel beelden voorbijkomen die ik de moeite waard vind en dan haal ik de camera daar ook wel voor uit de tas. Vaak gooi ik ze na het bekijken op de PC ook weer weg maar even vaak vind ik ze interessant genoeg om ze te bewaren en soms ga ik er in de nabewerking mee aan de slag. In dit geval heb ik er een hele collectie Photoshop ingrepen op losgelaten. Een obligaat voorgrond object wilde ik er niet bijklonen, dat vond ik ook niet nodig, maar verder heb ik geprutst aan het contrast, aan de kleurverzadiging, aan de dramatiek van de lucht, aan de structuur in de achtergrond en links en rechts heb ik ook nog enkele accenten gelegd  door de collectie Nik-filters ter hulp te roepen. De foto ziet er best wel een stuk pittiger uit dan toen ik er mee begon te spelen, en dat was ook de bedoeling.    


  31-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 maart De Abeek vallei.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het toneel voor onze geocacheavonturen situeerde zich vandaag in Limburg, meer bepaald in het plaatsje Reppel. Sinds kort is er een nieuwe serie verstopt in het natuurgebied van de Abeek vallei en dat zou de zoekende hobbyist gegarandeerd een prachtige wandeling moeten bezorgen volgens de beschrijving, voldoende om onze interesse te wekken…
  Wij genoten er alleszins met volle teugen van. Het was misschien nog niet het heerlijkst mogelijk lenteweer toen we deze morgen die kant op trokken, maar we hebben het wel de ganse dag droog gehouden en om door de natuur te struinen is dat eigenlijk voldoende.
  Het fototoestel mocht ook mee en de fotogenieke landschappen dienden zich in groten getale aan.
  Bij dit ven met vogelkijkhut heb ik nog eens mijn panorama techniek getoetst aan een beeld dat ik met de meegebrachte 24 mm groothoek niet in één keer kon vangen. Om weer te geven wat ik in gedachten had waren er zes staande, elkaar gedeeltelijk overlappende fotos nodig. Het aan elkaar zetten – stitchen – was een fluitje van een cent in Photoshop.    


  30-03-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 maart Zoals het vroeger was
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ze worden steeds zeldzamer, de oude huisjes en boerderijtjes die niet vervallen, gesloopt of tot gerenoveerde fermette zijn omgebouwd. In Hoebenschot, aan de andere kant van het dorp, is er zo nog eentje. Een hele tijd geleden fietste ik er eens voorbij en toen zag ik achter het venster een oud vrouwtje zitten met een typische blauwe schort, ze deed me een beetje aan moentje denken, mijn grootmoeder die een tijd bij ons heeft gewoond, zoals het vroeger was, pure nostalgie. Ik had toen geen fototoestel bij en dat vind ik nog steeds jammer. Vanaf die dag heb ik me voorgenomen dat ik de eerstvolgende keer ik haar daar zou zien, ik zou gaan aankloppen om te vragen of ik haar op die plek, al dan niet geposeerd zou mogen fotograferen. Sindsdien heb ik ze niet meer gezien helaas.
  Toen ik er vandaag weer eens voorbij kwam ben ik toch maar eens gestopt en heb ik de Eos uit de tas gehaald. Er is evenwel nogal wat beeldvervuiling in de buurt daar, huizen die de sfeer kapot maken, electriciteitsleidingen en-palen die je liever buiten beeld houdt en het is quasi onmogelijk het hele huisje in een integer beeld te pakken te krijgen. Vandaar dat ik vanavond thuis maar een uitsnede gemaakt heb van de essentie: de voordeur, een raam en een raampje, de bakstenen en de dakpannen. In zwart wit leek het me nog net iets meer authentiek.                 


  29-03-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 maart Nieuwsgierige jongedame.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tussen de buien door slaagden we er deze morgen in de pipi- en kakawandeling met Phaido te doen zonder nat te worden. De buienradar had het helemaal juist toen we meenden een regenvrij venster van een dik uur gezien te hebben. Niet alle buurtbewoners waren even gelukkig evenwel. Er lopen in de weiden aan de Smallebroeken nogal wat paarden, koebeesten en schapen die niet het geluk hebben in de warme woonkamer te kunnen schuilen bij storm en ontij. Deze nieuwsgierige jongedame had duidelijk niet zo lang geleden een frisse douche over zich heen gekregen. Ze was wel vergeten haar knieën te wassen…                


  28-03-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!