Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  02-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 februari Valpartij
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We kunnen alleen maar dankbaar zijn… geen idee waar of wanneer we dit verdiend hebben, maar het was alweer een prachtige wandeldag. We hebben daar dan ook van geprofiteerd om een van onze favoriete natuurgebieden nog eens aan te doen: de Lommelse Sahara. En er waren er nog veel die hetzelfde idee hadden merkten we, wandelaars, moutain-bikers, joggers, honden en hondenbaasjes, vogelspotters, natuurliefhebbers, fotografen en… ruiters. Twee redelijk jonge dames waren zich aan het amuseren door met hun paarden over de zanderige vlaktes en heuvels te galloperen en te racen. Ik had ze al een tijdje in de gaten, had speciaal de 300 mm teletoeter plus extender op mijn camera gezet, enkele fotos in een meetrekbeweging had ik al op mijn geheugenkaartje en toen gebeurde het. Net op het moment dat ik mijn aandacht naar andere onderwerpen wilde verleggen zag ik nog uit een ooghoek dat het voorste paard als in een vertraagde beweging op een vreemde wijze door de knieen leek te gaan, de dame erop kwam naar voren en het koppel ging overkop… ik had de reflex om snel de camera terug te richten en af te drukken… net op tijd. Ik vrees dat er een klein beetje bewegingsonscherpte in de opname geslopen is door de opwinding van het moment en de snelheid waarmee het moest gebeuren, maar in dit geval kan ik daar best mee leven.
  O ja… na enkele tellen zijn ze allebei terug opgestaan, eerst nog een beetje wankel, maar blijkbaar ongedeerd. Paard en ruiter mogen ook dankbaar zijn denk ik… dit had anders kunnen aflopen.


  02-02-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 februari Ria en Annemie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij gaan al sedert jaaaaren op vakantie naar Süd-Tirol, meer bepaald Schlanders, de Italianen hebben daar de naam Silandro voor bedacht, maar ondanks het feit dat dit Italiaans grondgebied is, is dit een oorspronkelijk Duitstalig gebied, dus gebruiken wij ook liever de Duitse naam. We herinneren ons hoe we de allereerste keer toen we daar aanbelandden – dat moet al wel ongeveer 25 jaar geleden zijn – kennis maakten met een Belgische familie uit Geel, vlakbij onze thuis dus. Annemie, de dochter zijn we verder zo ongeveer ieder jaar opnieuw tegen gekomen in hotel Steinberger. Toen de ganse familie niet meer naar Schlanders kwam, zagen we Annemie alleen verschijnen met haar vriendin Ria en ook met Ria was aangenaam toeven. We zagen het koppel ook wel eens in Geel maar sedert enige tijd was het kontakt een beetje verwaterd. Na de overname en naamsverandering van hotel Steinberger gingen wij voortaan in de Goldene Rose en zij bleven de oude stek trouw. Vandaag hebben we de vriendschapsbanden weer opnieuw aangehaald. We waren uitgenodigd in huize Annemie en Ria voor een babbel, een hapje en een drankje.  Hoeft het gezegd dat de geschonken wijn uit Süd Tirol kwam, een heerlijke Lagrein… en de kaastafel mocht er ook zijn trouwens. Een foto van de dames mag niet ontbreken op deze blog.


  01-02-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 januari Bobbejaanland By night
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De laatste vrijdag van de maand, vaste prik, vergadering van de leden van de motorclub die zich geroepen voelen om het reilen en zeilen mee te sturen. We kiezen als locatie telkens een andere horecazaak in Lichtaart, kwestie van met alle kasteleins beste vriendjes te blijven. Vandaag waren we in de taverne aan de camping Korte Heide, waar ik vorige woensdag overdag nota bene nog voor een gesloten deur stond, maar nu konden we er gelukkig wél onze kelen smeren. Pal er tegenover is de ingang van Bobbejaanland en toen we na de vergadering naar huis reden vonden we het vreemd dat de verlichting ingeschakeld was… ofwel had iemand vergeten de schakelaar om te zetten, ofwel was er een of ander onderhoud bezig want bij mijn weten zitten ze daar midden in de wintersluiting. Het leek me alleszins een prima gelegenheid om nog eens aan de slag te gaan met nachtfotografie. Ik heb de wagen dus opnieuw aan de kant geparkeerd, de camera op statief gezet en met een lange sluitertijd heb ik deze foto gemaakt terwijl Phaido en Josee al mopperend te kennen gaven dat het toch wel erg lang duurde. Toen er ondertussen enkele wagens voorbij kwamen heb ik even gevloekt omdat ik die opname verknoeid waande, maar achteraf gezien heeft dat ook zijn charme en vond ik dat zelfs de beste van de serie.         


  31-01-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  30-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 januari Kissie kissie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik herinner me uit prehistorische TV-tijden ene Miss Piggie die te pas en te onpas “Kissie kissie” vroeg aan de mannelijke medespelers en in het bijzonder aan Kermit, in de hoop ook eens van de grond te gaan.
  In de wei met de vele parkeerverbodsplaten waar ik het eerder deze maand al over had lopen enkele paarden. Het zijn vriendelijke beesten. Als we er voorbij wandelen komen ze meestal even tot aan de omheining om ons te begroeten en ook Phaido lijkt het niet erg te vinden ze beter te leren kennen. Gisteren was ik slechts een zucht te laat om een neuze-neuze moment vast te leggen. Vandaag had ik de camera in aanslag toen we in de buurt kwamen, maar het neuze-neuze ritueel was er deze keer niet bij. Was het om ons uit te lachen, om ons te verleiden of om ons uit te dagen? De manier waarop een van de dieren de lippen tuitte bracht me meteen het beeld van miss Piggie voor ogen… Ik vrees dat ik precies hetzelfde zou reageren als Kermit evenwel… het hoeft niet voor mij. Sorry young lady, maar die onverzorgde eetkamer ziet er niet erg appetijtelijk uit, en om je de waarheid te zeggen, die snor- en baardharen zou je ook beter eerst afscheren…        


  30-01-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 januari Het Vagevuur
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Phaido en ik waren met het vrouwtje meegereden tot in Herentals toen ze deze middag de kleinkinderen van school moest halen en we hebben de terugweg met z’n tweetjes al wandelend afgelegd, niet langs de grote baan natuurlijk, maar door de mooie natuur achter de Snepkensvijver. Dat is best een pittige wandeling maar ik verheugde me al op de beloning die ik mezelf beloofd had ergens onderweg. De taverne aan de camping Korte Heide bleek echter nog gesloten, een ommetje langs de voormalige St. Hubertushoeve… in dit seizoen alleen in het weekend geopend… vloek… dan maar verder gewandeld tot bij den Tim in de Balance… oef !!!
  Op mijn facebook-pagina heb ik al een selectie geplaatst van de foto-oogst uit de tocht en bij de hier getoonde keuze voor deze blog wil ik graag een en ander vertellen. Een drietal van de gezelligere horecazaken in onze regio werden onlangs overgenomen en worden nu uitgebaat door een bekend figuur in de plaatselijke uitgaanswereld. Jef-Moustache heeft alleszins een visie en een consequente manier om zijn etablissementen te positioneren in het café-landschap. De St. Sebastiaenshoeve in Olen werd “De Hel”, het Stationneke werd “De Hemel” en van de St.Hubertushoeve in Lichtaart maakte hij “Het Vagevuur”. Laat nu deze St. Hubertushoeve het allereerste café zijn waar ik aanlegde toen wij in 1973 hier in de streek verzeilden. Wij hadden een jaarkontrakt om op te treden in Bobbejaanland en met de overige leden van het entertainment team kwamen we na gedane dagtaak hier wel eens onze dorst lessen en de stress afschudden. Met enige nostalgie toon ik dus bij deze één van mijn eerste herinneringen aan Lichtaart, plaats die wij ondertussen al meer dan een half leven onze thuishaven mogen noemen.  


  29-01-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 januari Het vrouwtje in de zetel.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik zat rustig naar de voetbalwedstrijd te kijken op TV en ik dacht dat het vrouwtje wat zat te lezen aan de andere kant van de woonkamer. Tijdens de rust wilde ik even naar de PC om te zien of er e-mail of beweging op facebook was en toen zag ik dat ze warempel in slaap gesukkeld was. Toen ik de camera te voorschijn had gehaald was haar alarmbelletje al afgegaan want ze zat schijnbaar alweer te lezen toen ik klaar was om te fotograferen. Iets klopte er niet evenwel. Lezen zonder bril?
  Er zit geen opklap-invulflits op de 6D maar voor dit soort opnames is dat ook niet nodig. Om zeker te zijn dat ik geen bewegingsonscherpte zou hebben en ook al om het toestel nog eens op de proef te stellen had ik de ISO-waarde op 12800 ( ! ) gezet en bij het bekijken van de opname op de PC zag ik deze keer toch enige ruis. Met Nik Define kon ik die wel vrij makkelijk inperken en toen ik toch bezig was met bewerken heb ik er links en rechts nog enkele filters op los gelaten. Al bij al had ik minder tijd nodig om mijn schatje er perfect uit te laten zien dan zij zelf ’s morgens in de badkamer.
  J


  28-01-2014 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 januari Toverhazelaar.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We beleven weer een uitzonderlijk zachte winter en net zoals vorig jaar is het arboretum in Kalmthout vroeger opengegaan want de toverhazelaars staan al enkele weken volop in bloei. Ik zat al een tijdje te zoeken naar een gaatje in onze welgevulde agenda – als gepensioneerde heb je het druk – en telkens kwam er weer iets tussen, maar vandaag lukte het dan toch om tot daar te rijden. Het weer was weliswaar niet zo schitterend, maar om te fotograferen heb je geen uitbundige zonneschijn nodig he…
  We hebben ze weer mogen bewonderen, en ik heb weer enkele honderden fotos geschoten van toverhazelaars ( hamamelis voor de plantkundigen onder ons ) en andere winterbloeiers.  En toen begon het te regen… schuilen in de cantine dan maar, iets gegeten en gedronken en ons even bezonnen over de wenselijkheid om hier wat vaker te komen. Het winterbezoek is ondertussen vaste prik, maar we kwamen er achter dat er diverse formules zijn om een jaarabonnement te nemen. We kozen voor de één plus drie kaart. Ik mag voortaan gedurende het ganse jaar met drie willekeurige gasten op bezoek komen. Voor een schamele 45€ zitten er ook nog een heleboel andere voordelen aan vast. Leden van de fotoclub, familie, vrienden, de kleinkinderen… ik zit al vol plannen.
  Uit de tientallen mogelijke tinten hamamelis was het moeilijk kiezen, het vrouwtje en ikzelf konden het maar niet eens worden, dus hebben we maar een Euro opgegooid.
  Op mijn facebookpagina zal ik een meer uitgebreide selectie zetten.   


  27-01-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!