Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  13-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 november Dinner for 2
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nogal wat jaren geleden hebben we ooit  3 grote tafels gekocht in een tweedehands-horecamateriaal-zaak. Meestal staan ze opgestapeld in de garage maar als we weer eens een feestje hebben halen we er één, twee of alle drie de woonkamer in en de andere meubels moeten dan even wijken. Bij het uitgestelde verjaardagsfeestje van het vrouwtje gisteren hadden we genoeg aan twee en om de hoek hadden we een extra tafel voorzien voor de jongste kids, dat vonden die sowieso leuker... en wij ook :) .
  We gaan er elke keer weer van uit dat onze gasten dezelfde eetlust hebben als ondergetekende en dat houdt in dat we ook steevast na elk feestje enkele dagen kunnen teren op de restanten. Vandaag hadden we met z’n tweeëen dus weer een culinaire hoogdag… want koken is iets waar mijn schatje kampioen in is.
  We hebben er ondertussen ook een gewoonte van gemaakt van, als die tafels er toch staan, de volgende dag elk aan een kop van de tafel te gaan zitten om te eten, een tête à tête op afstand zeg maar en dan maak ik ook telkens weer een zogenaamde geef-mij-het-zout-eens-aan-foto. Zout was het alleszins niet wat het vrouwtje daar aan het nuttigen is, als amuse had ze een verrukkelijke mousse van avocado, groene appeltjes en griekse yoghurt in elkaar geknutseld. Wat volgde was ook de moeite waard trouwens.
  Ik meen dat ik in de loop van vorig jaar ook al eens een vergelijkbare foto heb geplaatst, maar die was in zwart wit en deze keer staat het vrouwke er op.


  13-11-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 november Familiefoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is niet zo gemakkelijk om de ganse familie nog eens samen te krijgen. Er zij altijd wel ergens andere verplichtingen als je iets probeert te regelen. Het is alweer bijna een maand geleden dat het vrouwtje verjaarde en het bijhorende feestje konden we vandaag eindelijk organiseren. Dochter en gezinnetje, zoon en gezinnetje, het vrouwke en ikzelf… we hadden het best naar de zin vanavond. Na de drankjes, de hapjes, de iets grotere happen en de bijhorende gezelligheid moest uiteraard ook nog een familiefoto gemaakt worden. Schoonbroer Dreeke, ook aanwezig samen met mijn zus, fotograaf van beroep, was zo gewillig enkele keren op het knopje te drukken.
  Ik heb weer enkele prachtplaten voor het familiealbum maar de allerleukste kwam na afloop, tijdens het ontspanmoment, toen Dreeke nog eens afdrukte…


  12-11-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november Bevers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Omdat sedert begin deze week voorspeld was dat vrijdag de beste dag van de week zou worden op weergebied hadden we al enkele dagen geleden besloten er vandaag een lange geocache-dag van te maken. De streek net ten zuiden van Luik, tussen de monding van de Ourthe en Esneux leek ons interessant genoeg. Qua landschappelijk schoon en geocachemogelijkheden was dat goed gegokt, maar de weergoden waren weer eens niet met ons… we waren beter in het redelijk zonnige noorden van het land gebleven hoorden wij bij thuiskomst, wij evolueerden de ganse dag in grijze grauwigheid. Dit betekent niet dat we niet genoten van onze uitstap natuurlijk.
  We werden tijdens een wandeling langs de Ourthe geconfronteerd met het werk van een bijzonder dier. In het nieuws hoorden we al eerder dat er weer bevers gespot worden in Vlaanderen. In Wallonie zijn die al langer weer actief, daar werden ze uitgezet eind vorige eeuw en ze doen het daar zo goed dat het makkelijker wordt de streken op te noemen waar ze nog niet te spotten zijn dan die waar er wel zitten. De bever, het grootste knaagdier van het noordelijk halfrond, is klaarblijkelijk ook bij ons terug van weggeweest merkten we met eigen ogen!
  Op diverse plaatsen zagen we omgeknaagde bomen in de Ourthe. Die beesten willen dammen bouwen en geen rivier is hen te breed blijkbaar en geen boom te dik. Hoe ze er in slagen precies die bomen uit te kiezen die in het water zullen vallen en hoe ze er in slagen dat ook te laten gebeuren is ons een raadsel maar duidt toch maar weer eens op een bijzonder soort intelligentie. Op bijgaand beeld zie je enkele gesneuvelde bomen met duidelijke knaagsporen en zo waren en nog meerdere langs onze route. De gemeente Tilff heeft weer opruimwerk.


  11-11-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 november Na de bui
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik weet hoe vervelend het is voor mee wandelende niet-fotografen om te pas en te onpas overal te moeten wachten als er ergens weer een potentieel onderwerp opduikt. Daarom neem ik tegenwoordig tijdens de dagelijkse ochtendwandeling niet meer altijd mijn fototoestel mee. Als er onverwacht toch iets zou voorbij komen wat dringend hier en nu moet gefotografeerd worden dan heb ik nog altijd de iPhone en daar maak je ook aanvaardbare fotos mee. Als er iets is dat kan wachten ga ik na de wandeling liever eens terug met de fiets of de wagen. Een bijkomend voordeel is dat ik dan niet altijd met die zware tas moet sleuren…
  Vandaag was dat het geval. Ik had deze morgen op de buienradar gezien dat die vervelende lichte regen niet de ganse voormiddag zou duren en toen het rond half elf inderdaad droog werd zijn we het bos in getrokken. Na een bui ziet alles er veel frisser uit, de kleuren zijn dan ook net iets intenser en de lucht is volkomen helder. Er waren nogal wat plassen waarvan ik  meende dat ik er een en ander in zou kunnen spiegelen, dus ben ik in mijn eentje nadien nog eens met de wagen terug tot in de Smallebroeken gereden om ongestoord aan de slag te gaan. Ik had uiteraard mijn statief meegenomen, een plastic zak om op te zitten of te liggen en zodoende een vuile voorkant te vermijden en een set filters want ik wilde wat experimenteren met lage standpunten en iets langere sluitertijden. De meeste beelden schoot ik met een 3 stops-ND filter op mijn toestel, ISO 100 en diafragma 11 of 13. Ik kwam zo op sluitertijden tussen de 3,5 en 5 sec. en dat leverde me opnames op waar ik tevreden over was. In de nabewerking heb ik alleen de kleurtemperatuur iets omhoog gebracht en met de filter Dark Shadows van de Nik-collectie heb ik de plassen iets donkerder gemaakt, die vond ik over het algemeen iets te bruin, een beetje vies. Misschien dat dit beeld niet het meest typische uit de reeks is, de plas was niet zo spiegelglad als ik zou gewild hebben, er was even wat meer wind namelijk, maar ik ben hier toch gegaan voor de herfstkleurtjes. Ik kan er elke dag maar één kiezen he…  
  ISO 100 – f 13 – 4 sec. – ND-filter 3 stops.      


  10-11-2016 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 november Smoke on the water
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gisteren hadden we de reünie van ons oude bandje waar ik al een foto van liet zien en naar aanleiding daarvan was ik nog eens door mijn oude bestanden aan het zoeken gegaan. Ik was zo op een map met video-opnames gestuit, door het vrouwtje gemaakt tijdens ons allerlaatste optreden in de Amerikaanse mess in Kleine Brogel. Ik had daar nooit iets mee gedaan en die ook helemaal uit het oog verloren. Vandaag ben ik een tijdje bezig geweest om een aantal van die oude rock klassiekers op een DVD te knallen. Smoke on the water, Sweet home Chicago, Rockin’ in the free world, Born to be wild, Highway to hell… we waren best ruige boys in die Jaren.  Omdat het toch al geen weer was om er op uit te trekken – we waren deze morgen al eens nat geworden – had ik de tijd een beetje uit het oog verloren. Als je dan rond 7 uur tot de constatatie komt dat je nog helemaal geen foto gemaakt hebt en je je alsnog aan de zelf opgelegde taak van één foto per dag wilt houden dan resten er nog maar enkele mogelijkheden… ofwel naar buiten, de regen in voor een nachtopname, ofwel binnen eens goed rondkijken. De DVD met onze prestaties lag nog op mijn bureau en met de lichtinval van een hele rij ledjes van de bureaulamp zag het er best speciaal uit. Dit is dus een alternatieve visualisatie van Smoke on the water…      


  09-11-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 november Reünie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We maken er sedert meerdere jaren een gewoonte van om zo vaak mogelijk, telkens de gelegenheid zich voordoet, samen te komen met de leden van ons oude bandje. Herinneringen ophalen, samen wat drinken, de benen onder tafel steken en van een copieuze maaltijd genieten, het is allemaal niet meer zo mateloos onbegrensd als vroeger maar soms klauwen de oude leeuwen nog wel eens, zij het niet meer zo heftig… we worden allemaal een dagje ouder. Vandaag was het een speciale reünie, de eerste zonder onze Amerikaanse buddy, bassist Jack. We hebben diverse toasts op ‘m uitgebracht en dat hebben we ook een keer voor de camera gedaan. Ik had de Eos op statief gezet en Josee drukte op het knopje.     


  08-11-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 november Miezerig herfstweer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Motregen, klamme grijze vochtigheid... ik zal wel niet de enige zijn die aan dit soort weer een grondige hekel heeft neem ik aan. We werden ondergedompeld in deze mistroostige grauwte, fijne miezerige neerslag waar je van meent dat een regenscherm niet nodig is maar waar je toch door en door nat van wordt als je er een tijdje in loopt. Kortom, om het met de volksmond te zeggen, het was eigenlijk geen weer om een hond door te jagen. Wij hebben dat wél gedaan maar we zijn zelf meegelopen en we hebben dit soort fotos meegebracht. Op het eerste zicht lijkt wel een vrolijk plaatje en herfstkleuren zijn ook mooi natuurlijk… ik vind het wel jammer dat je op deze paginas de foto niet een beetje kunt uitvergroten, dan zou je beter de minuscule drupjes nattigheid zien die samen met de troosteloze nevelige achtergrond de sfeer bepaald hebben de ganse dag.


  07-11-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!