Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  11-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 januari LRV De Kempenridders
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Soms maak je fotos omdat je een welbepaald doel of een plan hebt en soms loop je ergens tegenaan waardoor je plots denkt “laat ik dat ook eens proberen”… Experimenteren is des mensen en ik ben er meestal wel voor te vinden.
  Ik kan me wel voorstellen dat die sproeiers in de zomer bij zeer stoffig weer erg nuttig zijn, maar met de nattigheid die we de laatste dagen over ons heen kregen staan ze er maar opvallend nutteloos te wezen.
  We komen elke dag door de Dressenstraat gewandeld met Phaido en als je in de verte enkele tegemoetkomende wandelaars ziet met een loslopende grote herdershond, dan ga je het gevaar niet opzoeken. Een ommetje over de oefenterreinen van LRV De Kempenridders bood deze middag een welgekomen alternatief om mogelijke problemen te vermijden.  Als je daar dan toch loopt, merk je pas hoe drassig het daar is. De stapels autobanden die ze als beveiliging voor paard en ruiter rond de sproeiers bevestigd hebben leken me dan weer een uitdaging om te fotograferen en dan achteraf thuis te zien of na een zwart-wit omzetting voldoende definitie kon overgehouden worden met al die zwart-tinten.
  Wereldschokkend is de foto niet, maar het resultaat van mijn omzetting leerde me toch weer een en ander.


  11-01-2015 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 januari Onze jongste met de kattenjongste
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op het erf van de boerderij in Wuustwezel lopen enkele poezen rond. Dat is best handig want in al die stallen en koterijen houdt zich zonder twijfel ook het nodige ongedierte op en de poezen houden dat bestand binnen de perken. Daarenboven zijn de kinderen des huizes er dol op. Tot voor kort konden ze binnen en buiten lopen waar en wanneer ze wilden maar onlangs werden ze verbannen naar de werkplaats achter het huis. Er waren op korte tijd enkele “ongelukjes” gebeurd en het begon er op te lijken dat de poezen het als een verworven recht beschouwden hun natuurlijke behoeften willekeurig op de meest kwetsbare plekken te deponeren. Kattenpis op de donsdekens bijvoorbeeld… dochterlief heeft daar dan maar resoluut een einde aan gemaakt. Niet meer in huis !!! Ze kregen een heus kattenkasteel in hun nieuwe verblijfsruimte en inzonder de beide kleindochters lopen er regelmatig langs om ze even te knuffelen. Als pake Pol er op bezoek is wil hij wel eens meeglippen met de camera om dat vast te leggen. Dit is onze jongste met de kattenjongste.        


  10-01-2015 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  09-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 januari Café De Valk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Café De Valk in Kasterlee is een van de mooiste, authentieke bruine kroegen die er in onze gemeente nog over zijn. Omdat ik van nachtfotografie hou en ook omdat ik de horeca wel genegen ben wilde ik dat al lang eens fotograferen. Makkelijk was dat niet want er staan altijd wel beeldverpestende wagens voor en langs geparkeerd. Ook vandaag was dat aan de zijkant het geval, maar de voorkant was ten minste helemaal vrij, dus heb ik mijn kans gegrepen. De uitsnede is wel een beetje krap maar ik wilde absoluut geen autos in beeld…
  Er is evenwel iets raars aan de hand met deze opname. Toen ik ‘m thuis op de PC bekeek meende ik dat ik een andere lichtreclame zag. Ik twijfelde zelfs zo hard dat ik terug naar Kasterlee gereden ben om te controleren of ik mijn herinnering nog kon betrouwen. En inderdaad… op de foto zie je de naam van het café in lichte letters met een rood randje er rond, terwijl je met het blote oog ter plaatse één rode lichtreclame ziet met een lichtere weerschijn op de witte muur… Ik vermoed dat het te maken heeft met de overbelichting veroorzaakt door de neonverlichting maar hoe en waarom… dat moeten mij meelezende collega-fotografen maar eens uitleggen. O ja, het is één opname, geen HDR…     


  09-01-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 januari Fotoclub
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was me het dagje wel. Al om half zeven uit mijn bed omdat we om acht uur in Lommel moesten zijn voor een uitgebreid aangeboden ontbijt. De geplande middagwandeling viel letterlijk in het water, met dit hondenweer konden we niet anders dan bij schoonbroer Swa thuis wachten tot we rond half twee naar Budel in Nederland vertrokken. Rond vijf uur weer de benen onder tafel in de Brugwachter – de nieuwjaarskilos moeten nu echt niet meer aangevuld worden, hoogtijd dat de jaarwisselingsverplichtingen voorbij zijn – en net op tijd terug in Lichtaart om de wekelijkse vergadering van de fotoclub te halen. Ik had links en rechts al wel een foto geschoten maar ik wilde toch nog wat meer keuzemogelijkheden. Daarom heb ik tijdens de vergadering even vanuit een hoek van het lokaal in uiterste groothoekstand geprobeerd de ganse groep er op te krijgen. Zonder flits in een niet optimaal verlichte ruimte moest ik keuzes maken… ISO-waarde flink omhoog - de ruis zou ik in de nabewerking wel tackelen - en toch maar een redelijk groot diafragma ondanks het feit dat ik wist dat ik dan niet iedereen van voor tot achter er helemaal scherp op zou hebben. Zo kwam ik op een aanvaardbare sluitertijd. De drie dames die lid zijn van onze club hadden alle drie belet gegeven vandaag en zodoende staat het mooiste gedeelte van het ledenbestand er niet op, maar de mannelijke Lichtaartse fotografenpopulatie leek mij ook interessant genoeg om als item voor mijn jaarboek 2015 alvast in deze blog neer te zetten.      


  08-01-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 januari Lichtharpen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als een kind in een pretpark, zo voelde ik me deze morgen, of als een smulpaap in luilekkerland… Ik had tijdens het eerste deel van de wandeling al genoten van het heldere winterweer, van het mooie lage licht en van zonnetje dat dat daarvoor verantwoordelijk was. Ik had ook al enkele landschappen op mijn geheugenkaartje maar toen we in het bos aankwamen was het hek helemaal van de dam. Ik vertoefde even in fotografenparadijs.
  De zon en de daarmee gepaard gaande opwarming was blijkbaar krachtig genoeg om voldoende vocht aan de doorweekte ondergrond te onttrekken en die bleef in de vorm van een lichte nevel tussen de bomen hangen. Waar de zon er helemaal doorheen kwam zorgde dat voor spectaculaire effecten, tientallen lichtharpen en stralenkransen deden hun best om het de amateurfotograaf naar de zin te maken. Ik schoot en schoot en met een tevreden gevoel kon ik even later terug naar huis om aan de nabewerking te beginnen.             


  07-01-2015 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  06-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 januari Feestverlichting
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had het fotograferen van de feestverlichting in het dorp steeds maar uitgesteld. Ik wilde namelijk wachten op een absoluut windstille dag, die lange snoeren met lampjes wiebelen enorm bij het minste zuchtje wind en dan wordt het moeilijk een opname met lange sluitertijd scherp te krijgen.
  Vandaag was het driekoningen en dan worden de kerstbomen en de kerstverlichting in principe afgebroken dus nu moest ik wel. Toen ik rond acht uur de deur uit ging om even mijn ding te doen begon het verdorie toch wel te regenen zeker, weinig wind, dat wel… Ik ben dan maar met de wagen naar het standpunt gereden dat ik al lang uitgekozen had en net toen ik de camera op statief had zag ik iemand met een ladder aankomen. Hij ging de stekker er uit halen wist ie te vertellen. Dan heb ik maar snel met de natte vinger wat instellingen op mijn toestel gekozen en twee shots gemaakt. Toen ging het licht uit. Normaal gezien zou ik dit resultaat eerst op mijn schermpje beoordeeld hebben en dan geconcludeerd dat ik een iets kleiner diafragma moest instellen om ook achterin iets meer scherpte te verkrijgen, misschien op een iets verder gelegen punt scherp stellen, iets langere sluitertijd… maar goed, dat kon niet meer. In de gegeven omstandigheden moet ik hier dan maar mee leven en eigenlijk vind ik het niet eens zo verkeerd.             


  06-01-2015 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 januari Pimpelmees
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij doen ons best om ieder jaar de vogeltjes in onze tuin doorheen de barre wintermaanden te helpen. Buiten het bereik van katten en kraaien hebben we, niet ver van onze achterdeur, en voor de fotograaf dicht genoeg bij een slaapkamervenster, de nodige vetbollen en een draad-containertje met pindanootjes opgehangen. De koolmezen en de pimpelmeesjes uit de hele buurt kennen de weg naar de plek waar ze al dat lekkers voorgeschoteld krijgen maar al te goed ondertussen want het is dikwijls aanschuiven geblazen en beurt afwachten. Dat gaat soms gepaard met iets wat op klinkende ruzie lijkt en dan wil er ook wel eens een en ander op de grond vallen. Dat wordt dan steevast weer opgeruimd door een occasioneel voorbij komend roodborstje. Deze middag heb ik mijn toestel met telelens op statief gezet voor het open raam van die slaapkamer, scherp gesteld op een van de bollen en dan ben ik met de draadontspanner in de hand van uit een verdoken plekje gaan wachten tot de klanten kwamen. Binnen de kortste keren had ik meer dan genoeg shots op mijn geheugenkaartje om me de rest van de dag bezig te houden met nabewerken. Ik heb dus rigoureus geselecteerd, er waren sowieso nogal wat onscherpe opnames bij, die fladderaars zitten niet stil he en door het wiebelen van hun landingsplaats was er ook al wel eens iets out of focus. Soit, toen ik er een stuk of tien over hield heb ik Josee maar laten kiezen welke zij het mooiste vond. Het is deze pimpelmees geworden.  
  De gegevens: 420 mm – f 8 – ISO 800 – 1/400.             


  05-01-2015 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!