Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  09-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 maart Moe, moeder, moest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was al een uur of vijf toen we terug in de buurt van onze geparkeerde wagen kwamen, dat zie je ook aan de iets langer wordende schaduwen. Toch waren we rond de middag vertrokken voor een geocache-wandeling in het Rielens Gebroekt. De zoektocht via diverse tussenpunten zette ons evenwel enkele keren op het verkeerde spoor en zo werden de oorspronkelijk geplande 8 km er uiteindelijk ruw geschat zeker wel 12, of 13… of meer. We waren op die plek maar een kleine 3 km van huis, maar waren wij blij dat we toch maar met de auto tot aan het beginpunt van de tocht gereden waren….
  Teveel is trop zegde Vanden Boeynants ooit en dat was zo ongeveer wat ik op een bepaald moment ook dacht. Josee hield zich dapper, Phaido liet de tong tot tussen zijn voorpoten hangen en zelf wilde ik natuurlijk ook niet tonen dat ik “stikkapot” was. Gelukkig had ik toch nog de tegenwoordigheid van geest om te zien dat het avondlicht erg mooi was en zo kon ik mijn lotgenoten vastleggen terwijl ze door de avondzon belicht werden.   


  09-03-2014 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 maart De Schepswandeling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor de dagelijkse lichaamsbeweging zijn we vandaag naar Balen getrokken. De Schepswandeling was in 2012 verkozen als wandeling van het jaar en daar wilden wij op deze mooie dag wel eens van proeven. Onze verwachtingen werden niet beschaamd, het werd een zeer afwisselende tocht met riet- en waterpartijen, open velden, weiden, knuppelpad… kortom wij kunnen dit aan collega wandelliefhebbers alleen maar aanbevelen. Dat er zich onderweg ook de nodige fotomogelijkheden aandienden is dan ook niet verwonderlijk. Ik had weer een rijke oogst.
  Bij de keus van deze foto van de dag was het mij eigenlijk te doen om het mooie licht dat op de pluizige rietstengels viel. Dat ik om dat te vangen pal tegen de zon in moest fotograferen was wel een uitdaging, maar het dynamisch bereik van de 6D en de gecombineerde mogelijkheden van fotograferen in RAW en het gebruik van de filters van Nik software zorgden er toch voor dat ik het resultaat dat ik voor ogen had ook uit de bewerking kon puren.
  Voor de geïnteresseerden de gegevens: f 9, ISO 400, 1/1250 op 24 mm. Ik had een 2 stops verloopfilter schuin voor de lens gemonteerd om het licht in de hoek met de zon een beetje te dimmen en daardoor moest ik in de nabewerking het riet daaronder ook weer wat ophelderen met Viveza. Al bij al is dit ongeveer wat ik wilde vastleggen.
  Meer op mijn facebookpagina…    


  08-03-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 maart Lente in het Arboretum
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We blijven van het mooie voorjaar genieten. Deze middag zijn we naar de Kalmthoutse heide gereden om met Phaido nog eens een lange wandeling te maken. Dat daar enkele nog niet gevonden geocaches zaten speelde uiteraard mee in de keuze van de bestemming… en we hebben ze bovengehaald. Maar eerst waren we nog een rondje gaan lopen in het arboretum. We hebben tenslotte een jaarkaart en die moet renderen he. De lente is daar nu echt losgebarsten. Ik heb weer een karrevracht kleurige fotos geschoten en om er eentje uit te kiezen heb ik iene miene mutte gedaan… Een selectie uit de overige schoonheden zal ik op mijn facebook-pagina zetten.


  07-03-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 maart Terrasjesweer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De kleinkinderen zijn weer naar hun mamas en papas en wij hebben van het werkelijk schitterend vroege lenteweer geprofiteerd om een groooote wandeling te ondernemen. Zoals we dat wel vaker doen zijn we te voet naar Kasterlee getrokken om daar op een terrasje iets te gaan drinken. Dat een tocht die normaal gezien zo’n 10 km op de teller zet meer dan vijf uur duurde heeft alleen maar te maken met het feit dat het zo lekker toeven was op het terras van café De Mastentop en dat de ene bekende na de andere bij ons kwam aanschuiven. Deze foto is gemaakt nog voor het drukker werd aan tafel één. Kommetje water voor Phaido, koffietje voor het vrouwtje, ook iets voor het baasje … en dat was maar het begin van een lange rij. De terugtocht naar Lichtaart hebben we al zingend afgelegd.   


  06-03-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 maart Zelfportret
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Carnaval is nog maar net voorbij en wij zitten al met Pasen in ons hoofd. We gaan binnenkort samen een Paas-happening animeren. “We”, dat wil zeggen oma, ik zelf, de kleinkinderen, dochter Ilse en mijn zus Lilly. Die laatste organiseert o.a. dit soort dingen. Vandaag trokken we dus naar Antwerpen voor een bezoek aan het huis Baeyens, algemeen gekend als dé place to be voor toneelkostuums en feestartikelen. Jaren geleden toen we nog in de shows van Ancienne Belgique en Het Witte Paard optraden kwamen we hier bijna wekelijks en we merkten dat er eigenlijk nauwelijks iets veranderd is in al die jaren. Voor het jonge volkje was dit op zich al een avontuur. Het uitzoeken en aanpassen van de spullen die willen gaan dragen tijdens het event kon niet leuker verlopen. We werden geconfronteerd met een aanbod van hier tot in Jaccamacca, we deden er een tijdje over om tot een keuze te komen die enige uniformiteit bood, maar uiteindelijk raakten we het toch eens… en het ziet er veelbelovend uit. Ik zal zelf de haan spelen en mijn entourage zal bestaan uit kippen, kuikens en paashazen.. Bij de meeste gekozen kledij is er nog wel wat werk nodig om alles mooi te laten passen - de kinderen hebben niet dezelfde maten als de gemiddelde vaderlandse acteurs en actrices - en de groepsfoto, die ik wilde maken, was daarom nu nog niet mogelijk. Daarom ging ik maar voor dit zelfportret. De rest van mijn weelderig lichaam wordt te zijner tijd ook nog verpakt in een hanen-outfit, maar ik vond deze kop al leuk genoeg om even vast te leggen.
  De eerbiedwaardige ouderdom van de accommodaties van het huis Baeyens kun je al proeven bij het bekijken van het pashokje en de oude spiegel… hier is de hele Belgische showbizz-wereld ooit voorbijgekomen, deze haan kon er ook nog wel bij dus.   


  05-03-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  04-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 maart Twee meisjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is een beetje logisch dat in de krokusvakantie de fotografische interesse zich toespitst op de kleinkinderen. Gisteren waren ze nog maar met zijn drieën en vandaag logeerden er al vijf bij pake Pol en omaatje. We proberen zo creatief mogelijk zijn om ze in de mate van het mogelijke van de verlokkingen van de mobiele multi-media spullen te houden en we trekken er dan ook zo vaak mogelijk op uit. Natuurlijk biedt elke uitstap ook weer de nodige fotomogelijkheden. Allemaal samen, individueel, al dan niet geposeerd, ik krijg er een behoorlijk afgetrainde rechter wijsvinger van.
  In de buurt van de toeristentoren in Herentals waren vandaag de meeste terrasstoelen “verdwaald” in de omliggende zandduinen. We hadden er vijf op een rijtje gezet om een groepsfoto te maken, en toen ik na een hele serie shots vond dat ik zeker wel materiaal genoeg had om er minimaal enkele goede uit te kunnen kiezen, vertelde ik de kids dat ze verder mochten gaan stoeien. Je moet ook niet overdrijven met dat gefotografeer he. De twee oudste meisjes bleven nog even zitten om wat te keuvelen en net toen ze in de gaten kregen dat ik toch nog het toestel in aanslag had drukte ik nog één keer af, en dat was wat mij betreft de beste van de sessie. Ze zijn best wel meegaand en bereidwillig als ik ze vraag om te poseren, maar zo helemaal spontaan en naturel heb ik ze toch het liefste…
  De groepsfotos heb ik inmiddels op facebook gezet.    


  04-03-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 maart GAS-boete gemist
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eigenlijk is dit een foto waar onder “ Zonder woorden “ zou moeten staan, uitleg overbodig… grinnik, grinnik.
  Hoe waren we zelf vroeger? Van af het moment dat iets verboden was wilden we dat nog net iets liever uitproberen dan al die andere dingen die wél toegelaten waren, toch?
  Toen we de deugnietenblik in de ogen van onze rakker meenden te herkennen waren we er van overtuigd dat hij ook wel gelezen had wat er op dat plaatje stond en dat we met een redelijke kans op succes het vervolg konden voorspellen. Het moet zijn dat de aantrekkingskracht van die witte muur op de bal die vertrok van de voet van Pieter niet groot genoeg was. Het kan ook zijn dat hij gewoonweg helemaal niet op die muur mikte, hij miste hem met vele meters… In dat geval kan ik niet anders dan concluderen dat de jeugd van tegenwoordig toch een stuk braver is dan die van midden vorige eeuw.
  Waarom toch al die commotie rond die GAS-boetes… dat is toch niet nodig?
  Ik vind trouwens ook dat de bordjesmaker van dienst eens zou moeten geïnformeerd worden over het bestaan van lidwoorden in het Nederlands…


  03-03-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!