Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  30-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 november Mosselen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als vereniging probeer je op diverse creatieve manieren geld in de kassa te krijgen. Een van de meest populaire denkpistes daartoe is het organiseren van eetfestijnen in alle maten en gewichten. En in de hitparade van meest geliefde gerechten staan mosselen dan met stip op de aller-eerste plaats in Vlaanderenland. Ik denk dat ik in naam van het merendeel van onze medeburgers mag spreken om onze liefde voor de mossel officieel neer te schrijven.
  Toen neefje Kenny een tijd geleden liet weten dat zijn clubje weer aan de hongerige medemensen had gedacht om aan fondsenwerving te doen hadden wij maar anderhalve seconde nodig om onze deelname te bevestigen. Vandaag was het zo ver. In de parochiezaal van de Barrier hebben we met onze vrienden onze magen gevuld voor het goede doel, en het moet gezegd: zelden zulke lekkere mosselen gegeten.       


  30-11-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 november Pimpelmees
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik hoop echt dat ie het overleefd heeft, maar eerlijk gezegd, ik twijfel er aan.
  Toen ik deze voormiddag wilde vertrekken met Phaido om ons rondje Smallebroeken te wandelen zag ik onder de pergola deze pimpelmees zitten. Geschrokken door onze plotselinge aanwezigheid wilde het vogeltje zich snel uit de voeten maken en ondanks het feit dat wij tegen de glazen zijwand stickers met silhouetten van roofvogels hebben gekleefd koos de diertje die kant als vluchtroute. Zo’n klein ding is natuurlijk geen partij voor een 9 mm dikke ruit gelaagd glas en na de botsing lag het versuft op de grond.
  Ik heb het voorzichtig opgepakt en op de regenton aan de buitenkant van de pergola gezet. Het leek er op dat het snel weer wat beter ging hoewel er toch ook tekenen waren die er op wezen dat er enige beschadiging was… Na een poosje fladderde ie moeizaam 3 meter verder om, zichtbaar in uiterste nood, op het hek neer te strijken. Daar bleef ie zitten. We hebben nog enkele minuten gewacht en dan zijn we toch maar vertrokken voor onze wandeling, we hadden er immers geen idee van hoe we verder iets hadden kunnen doen om 'm te helpen. Toen we terug kwamen was ie weg.
  Misschien is dit de eerste en de laatste foto die er ooit van gemaakt is…     


  29-11-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 november Fotobewerking
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben deze namiddag een prachtige geocache wandeling gedaan. Uiteraard combineer ik zoiets met andere hobbies en het fototoestel gaat ook altijd mee. De novembermap op de PC werd weer flink aangevuld. Toch vrees ik dat voor de afwisseling op deze blog het niet meteen een goede keuze zou zijn alwéér een herfstfoto te plaatsen. Ik ben zelf een grote fan van de kleuren en de beelden die dit seizoen kan bieden maar toch ben ik vanavond even aan de slag gegaan om iets te doen met mijn oogst en er enkele experimenten met fotobewerking op los te laten. Da’s dan weer een andere hobby…
  Niet toevallig had ik het onderwerp enkele weken geleden in de fotoclub al eens ter sprake gebracht. Wanneer houdt fotografie op fotografie te zijn en wordt het een andere kunstvorm? Hoe ver kun je gaan in fotobewerking? Het werd een leuke discussie toen. Helemaal eens werden we het niet... maar het bleek toch dat de meerderheid van de fotograferende gilde redelijk ver wil gaan in het bewerken. Zelf vind ik dit nog altijd fotografie pur-sang. Voor de aardigheid zal ik het origineel meteen ook op mijn facebook-pagina zetten, dan kunnen vrienden en volgers even vergelijken. Reacties lees ik graag natuurlijk.    


  28-11-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 november Licht-sterretjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Via Ingrid, een van mijn facebook-vriendinnen kreeg ik vandaag de link naar een fotoblog waarin iemand geargumenteerd stelde dat, indien je bij nachtfotografie mooie sterretjes wil bij lampen en lichtjes, dat je dan maar beter de UV filter van je lens afhaalt. We hebben bijna allemaal wel zo’n extra stuk glas er op geschroefd, al was het maar om zogezegd onze lens te beschermen. Ik wilde dat deze avond wel eens proberen en ik kon dan ook bijna niet wachten tot het donker was om aan de slag te gaan.
  Ik ben dus aan de overkant van de straat gaan staan rond zes uur en heb met een sluitertijd van 30 seconden en een klein diafragma ( f16 ) enkele fotos gemaakt. Rond die tijd is er nog behoorlijk veel verkeer op de Kasterleesteenweg maar dat vond ik helemaal niet erg, integendeel de spectaculaire effecten van voor- en achterlichten vond ik mooi meegenomen. Waar het me evenwel om ging, nl. de sterren rond de straatlampen, daar bracht het experiment toch niet meteen uitsluitsel. Ik meen te zien dat het resultaat wel beter is dan wat ik tot nu toe voor elkaar kreeg maar het verschil is toch niet erg groot… Even waarschijnlijk ligt dat evenwel aan het feit dat de omstandigheden niet zeer gunstig waren. Het was erg vochtig, een beetje nevelig en een lichte motregen was ook al niet bevorderlijk voor een perfecte zichtbaarheid. Ik vermoed dat als ik dit nog eens overdoe bij helder vriesweer bijvoorbeeld, dat wat er in die blog beweerd wordt wel eens echt waar zou kunnen zijn. Wordt vervolgd dus. In afwachting van een definitief oordeel is hier alvast een van de plaatjes van deze avond.


  27-11-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  26-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 november Voetbal op TV
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Meestal laat ik Josee het meesterschap over de afstandsbediening van de TV. Dans-, voice- en andere onzin-programmas die in prime-time massaal voorbij komen op zo ongeveer alle zenders als voer voor de massas en tot meerdere eer en glorie van de kijkcijfers, interesseren me maar matig, maar het vrouwtje vindt dat prachtig. Als er evenwel voetbal op TV is hebben we een stilzwijgende overeenkomst dat ik op het groot scherm mag kijken en dan zoekt zij wel een alternatieve kijkmogelijkheid in huis.
  Voldoende Duvel in de koelkast, de eerste uitgeschonken… laat de wedstrijd maar beginnen. Eerst nog een foto maken en dan zien we wel hoe de avond verder verloopt.
  Ik ben niet echt een die-hard Anderlecht-fan, maar als Belg supporter je natuurlijk wel voor je landgenoten als het voor de Europese puntjes gaat, 2-0 gewonnen, hoera!!! Ik denk dat ik nog eens tot bij de koelkast loop.


  26-11-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 november Herfstspiegeling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dat de herfst ook leuke spiegelingen kan opleveren mag blijken uit deze plaat van, nog maar eens, de Dekshoevevijver. Meer nog, ik zou zelfs durven stellen dat de herfst het seizoen bij uitstek is voor spiegelingen.
  Eigenlijk zou ik bij deze foto beter helemaal geen uitleg moeten geven, da’s het leukste. Een foto mag of moet vragen oproepen. Indien je als fotograaf de kijker kunt achterlaten met een bevreemd gevoel omdat die niet zeker weet wat ie nu eigenlijk ziet, dan heb je alleszins op dat gebied al gescoord.
  Toch maar enige verduidelijking… Dit procedé pas ik wel eens vaker toe: een spiegeling fotograferen, de bovenkant er af halen zodat je alleen de spiegeling over houdt en dan alles op z’n kop zetten, 180° draaien dus. In dit geval heb ik het riet en een streepje begroeing boven het riet ook nog in de uitsnede gelaten, na de omkering komt dat helemaal onderaan en helpt het nog eens extra mee om de kijker op het verkeerde been te zetten.


  25-11-2014 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  24-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 november De Larumse brug
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met zulk mooi weer waren de kriebels om nog eens te gaan fietsen te sterk om er aan te weerstaan. Ik heb mijn stalen ros te lang verwaarloosd. Het is waar, we hebben ons een fietskarretje aangeschaft om Phaido mee te nemen op onze tochten, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het dan toch zwaar fietsen wordt en dat de actieradius naar mijn smaak al te erg beperkt wordt. Sorry Phaido, maar vandaag wilde het baasje eens alleen…
  Bij het vallen van de avond reed ik over de Larumse brug terug richting Lichtaart en ik was zeer gecharmeerd door de spiegeling in het opvallend rustige wateroppervlak. De fiets moest ik even verderop parkeren want de oude Bailey brug is erg smal en zelfs als je al fotograferend doorheen het stalen gebinte je tegen de kant aandrukt tekens er een auto voorbij komt moet je opletten dat je hielen niet van je voeten gereden worden, absoluut geen plaats om een fiets veilig naast je te houden… Ik heb daar een hele serie geschoten en uiteindelijk koos ik ervoor tussen de passage van twee autos een beetje achteruit te gaan om een stukje van de brugconstructie mee te nemen in de foto.


  24-11-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!