Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  05-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 juli Waterpret
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De hitte was vandaag al veel draaglijker en dus was er weer ruimte voor een iets grotere wandeling. Die deden we vandaag in de buurt van Westerlo. Toen we na het plukken van de nodige geocaches en de welverdiende verfrissing weer huiswaarts reden kregen we een telefoontje dat zoonlief zin had om wat te gaan varen en wat speeltjes uit te proberen op het Albertkanaal.
  Al vrij snel bleek dat de onweersdreiging en de daarmee gepaard gaande windstoten roet in het eten kwamen strooien maar in de vooravond werd het toch plots weer rustig. Een beter moment om nog even van de gemotoriseerde waterpret te genieten konden we ons niet wensen. De vrachtscheepvaart was nog niet op gang gekomen op het kanaal en de meeste  plezierbootjes waren al naar huis. We hadden het rijk voor ons alleen. We hebben flink gegast en de kids vonden de opblaasbare drijvende dingen achter de boot zeker even leuk als het waterskiën. Het was niet gemakkelijk maar vanuit het door de golven klotsende en botsende vaartuig kon ik Jefke toch enkele malen scherp in beeld krijgen

  05-07-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  04-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 juli Afkoeling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het stond gisteren nog in de krant: het is en blijft verboden te zwemmen in de vele uitnodigende onbewaakte watertjes in onze regio. De erbij geplaatste foto was toevallig heel herkenbaar gemaakt aan onze favoriete afkoelplas, de Melle ofte de E3-vijver in Turnhout, ik had het er enkele dagen geleden nog over.
  Met de tropische temperaturen van de laatste dagen is de verleiding erg groot om ergens enige waterpret mee te pikken. In de officiële zwemlocaties zijn honden jammer genoeg meestal niet toegelaten. Ik weet al niet meer of ik het artikel over dat zwemverbod gelezen heb vóór of na dat we toch weer even die kant op trokken om Phaido alsnog zijn pleziertje te gunnen. Ik ben er ook helemaal niet van overtuigd dat zo’n verbod ook voor honden geldt trouwens. En niet zonder enige voorbedachtheid had ik toevallig ook mijn zwembroek aan… Als voorbeeldig baasje moest ik uiteraard even gaan uitproberen of het water niet te koud was voor onze schat. Zwemmen kun je dat ook niet noemen, eerder een beetje langs de kant plonsen, dus met wat goede wil valt dat ook buiten het verbod.
  Als ik dan te water ga neem ik de camera natuurlijk niet mee, die blijft op het droge in de veilige handen van Josee. Die weet de afdrukknop ook staan ondertussen.


  04-07-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 juli Schapen zoeken schaduw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het lijkt er op alsof de hittegolf de enige determinerende factor in ons dagelijks leven aan het worden is. Je ziet in het holst van de dag nog nauwelijks mensen op straat, alleen resistente individuen zoals wij, die even een ( net iets kortere ) wandeling met de hond gaan maken, wagen zich nog in de loodzware hitte.
  Dan kom je langs een weide gewandeld waar een kudde schapen hoort te grazen en dan zie je dat die beesten het allerlaatste stukje schaduw hebben opgezocht. Je leest in de winter wel eens reacties en commentaren omtrent dierenverwaarlozing, want die staan dan buiten met dergelijke koude temperaturen… sta me toe te denken dat die beesten daar echt wel op voorzien zijn dan, maar nu, in deze helse omstandigheden zou er moeten gezorgd worden voor stallen, schaduw en schuilplaatsen tegen de zon.
  Deze foto is gemaakt om 11 uur in de voormiddag ( weer met de iPhone trouwens ).  Ieder logisch denkend mens met wat inzicht in de stand van de zon weet dus dat het laatste beetje schaduw waar die schapen nu in liggen binnen enkele uren zal verdwenen zijn. Ik moet er niet aan denken dat die beesten het grootste deel van de namiddag zullen moeten rondlopen in volle zon en 35° met een zware wollen mantel om hun lijf…       


  03-07-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 juli Drinken voor de vogeltjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Was me dat puffen vandaag zeg… tussen de ochtendwandeling met Phaido en de vergadering van de fotoclub deze avond ben ik eigenlijk niet meer de deur uit geweest, rolluiken naar beneden, gordijnen dicht en proberen zonder al te veel schade de hittegolf te overleven.
  Dat ik toch regelmatig even naar buiten keek past in mijn elke-dag-fotograferen filosofie en dan is het handig als je binnen shoot-afstand van de telelens enkele schalen met water hebt staan voor mogelijke dorstige vogels groot en klein, want ook voor hen is het warm natuurlijk. En of ze er op af gekomen zijn: eksters, kauwen, merels, tortels en vooral veel mussen. Door het raam uit de losse hand met 420 mm was het niet altijd makkelijk om bewegingsonscherpte te vermijden maar enkele keren kreeg ik toch iets op mijn geheugenkaartje dat de criteria die ik mezelf opleg kon doorstaan. Deze twee musjes doen zich tegoed aan een verfrissende dronk. Even later gingen ze zelfs badderen, maar toen had ik jammer genoeg weer de bibber…
  J    


  02-07-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 juli Processierupsen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is waarschijnlijk niet de mooiste of de meest speciale foto die er in het bestaan van deze blog al voorbij gekomen is, maar hij illustreert een probleem dat me zwaar op de lever ligt.
  We zijn vandaag gaan geocachen. Wie gaat er met dit weer geocachen hoor ik al opwerpen… Wij dus, wij zijn inderdaad een beetje goed zot. We hadden dit nu eenmaal gepland en we stappen niet graag af van onze plannen. In Het Kempenbroek in Bocholt, vlak tegen de Nederlandse grens lag er een mooie multi op ons te wachten. De commentaren en de waarderingen waren dermate positief dat wij met goede moed en met enkele liters extra drank op stap gingen ondanks de loodzware hitte.
  Wij werden niet beschaamd in onze verwachtingen, het was inderdaad de moeite waard. Wat ik wel even kwijt wil is dat Natuurpunt, de beheerders van dit mooi stukje natuurgebied het blijkbaar niet de moeite waard vinden, ofwel strijdig met hun filosofie, wie zal het zeggen, om iets te doen aan de alom tegenwoordige processierupsen hier. Bestrijden met chemicalien ed. is niet erg millieuvriendelijk daar zijn we het over eens, maar een brander er overheen zou alvast de tientallen dikke clusters krengen die gewoon tegen de stammen van de eiken zitten, vaak op ooghoogte of lager, vernietigen. Moet dit echt de bron van verspreiding over de ganse wijde omgeving worden?
  Ikzelf ben alleszins niet helemaal onbeschadigd thuis gekomen, dat wordt weer jeuken de volgende hete dagen en nachten gdvd…   


  01-07-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 juni De Melle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na de grootste hitte zijn we met Phaido in de vooravond wat afkoeling gaan zoeken aan de Melle, de E3-plas bij Turnhout. Zoals ik gisteren al vertelde was het ook deze keer de bedoeling de fotomogelijkheden van de smartphone uitgebreid te testen. Toch had ik ook de Canon meegenomen voor… je weet maar nooit.
  De map met kandidaten voor de presentatie op de smartphonefotografievergadering ( 10 lettergrepen
  J ) van aanstaande donderdag groeide ook vandaag weer flink aan. Toch is de tegenlicht-foto die hierbij te zien is gemaakt met de 6D. Van op dezelfde plek had ik ook al een ongeveer identieke foto gemaakt met de iPhone – altijd leuk als je vergelijkingsmateriaal hebt – en hoewel de verschillen miniem waren vond ik deze toch beter. De smartphone-versie heb ik trouwens ter plaatse meteen op Facebook gezet zonder enige bewerking of zo… Dat kan dan weer niet met de plaatjes die uit de Canon komen… euhhh… via wifi en de smartphone eigenlijk wel meen ik, maar dat kan ik dan weer ( nog ) niet…  


  30-06-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 juni De Smallebroeken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We pakken met onze fotoclub de meest uiteenlopende onderwerpen, werkwijzen en technieken aan, kortom alles wat met fotografie in de breedste zin van het woord te maken heeft. Ondanks het feit dat we wel eens lacherig en geïrriteerd doen over de selfies makende en constant fotograferende, overal in de weg lopende, smartphone-generatie hebben we aanstaande donderdag een vergadering rond het thema: fotograferen met de smartphone.  
  Het leek me dan ook niet meer dan logisch dat ik deze week de Canon een welverdiende vakantie zou gunnen en dat ik enkele dagen alleen met de iPhone op stap ga. Tijdens de ochtendwandeling met Phaido ben ik al verwoed aan het schieten gegaan. Ik moet eerlijk bekennen dat het ding voor mij nog veel geheimen heeft maar een compositie maken, dat lukt me meestal nog wel.
  Thuisgekomen van de jacht wil je natuurlijk zo snel mogelijk alles bekijken en selecteren, de oogst was groot en verrassend genoeg zaten er behoorlijk wat bruikbare beelden bij. De grootste schok kwam toen ik de exif-informatie bij de beelden te zien kreeg. Bij deze opname van de Smallebroeken, onze dagelijkse wandelbiotoop, koos de camera in de iPhone voor de volgende instellingen: f 2,2 – 1/2283 – Iso 32 – brandpuntsafstand 4 mm. Ik begrijp er geen snars van. Ik zal opnieuw aan het studeren moeten gaan om mijn inzichten i.v.m. de samenhang van belichtingstijd, diafragma en Iso-waarde in de fotografie te herdefiniëren…


  29-06-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!