Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  16-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 november De Korte Heide
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is en blijft een vaste prik: op zondagavond gaan we met de vrienden ergens iets consumeren en dan kunnen we gezellig bijpraten over alles wat we kwijt willen rond de ervaringen van de voorbije week. Steeds vaker wordt de taverne bij de camping Korte Heide de stek waar we terecht komen. Echt verwonderlijk is dat niet, de keuze in horecazaken waar je zonder gebulder van keiharde muziek of gebrul van zatte mede-consumenten gezellig en rustig een praatje kunt maken is niet meer erg groot tegenwoordig, de enkele lokale cafés waar ondanks het verbod toch nog gerookt wordt vinden we sowieso het bezoeken niet meer waard.
  De lantaarns en de bloemen op de kleine rotonde bij het binnenrijden van de camping had ik al wel ooit eerder op mijn to-do lijstje gezet om als onderwerp voor een shoot te figureren, maar nu was het nevelige weer uitnodigend genoeg om er echt de nodige tijd voor uit te trekken. De uitdaging om de sfeer te vatten wilde ik wel aangaan.
  Blijkt nog maar eens dat het menselijk oog vele malen beter is dan de beste camera want het dynamisch bereik van mijn 6D, waar ik toch wel erg gelukkig mee ben, was niet groot genoeg om alle details in de lampen, die ik met het blote oog wél zag, weer te geven … Over de overige ingrediënten in het plaatje ben ik best tevreden en al bij al vind ik ‘m dus wel geslaagd… Volgende keer toch maar eens proberen of ik dit nog beter kan doen met een HDR opname….    


  16-11-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 november Music on wheels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Music on wheels is een van de projecten van Polleke Vermeulen. Ik heb het hier niet over het typetje Joske Vermeulen dat op zo’n geweldige manier werd neergezet door Gaston Bergmans maar wel degelijk over de muzikale duizendpoot Polleke Vermeulen uit Keerbergen. Met hem heb ik honderden keren opgetreden en ook collega saxofonist Walter Van Tielen was dan vaak van de partij. Nu Josee en ikzelf allebei de gitaren en de microfoons aan de wilgen hebben gehangen staan we langs de andere kant van de barrière en toen we in de loop van vorige week een telefoontje kregen van Pol dat ze deze zaterdag zouden optreden in het prinsenpark in Retie, bij gelegenheid van een nacht-lampjes-wandeling, waren we het er snel over eens dat we daar naar toe wilden. Het werd een bijzonder prettig weerzien, de mannen hadden een nieuwe zangeres bij en het swingde als voorheen.
  Het oude Volkswagenbusje doet nog altijd dienst blijkbaar en de herinneringen bleven maar komen… we hebben er zelfs ooit samen met Koen Wauters van Clouseau op gestaan…  dat het concept ook geapprecieerd werd door de wandelaars op deze toch wel frisse avond deed me erg veel plezier. Tijdens een eerste pauze hebben we honderduit bijgepraat en toen ik voelde hoe koud hun handen al waren kwam en er weer andere herinneringen… Het is niet altijd even gemakkelijk…
  Stel dat iemand van de lezers binnenkort een feestje zou inrichten en een origineel idee zoekt om dat in te vullen dan is dit misschien een goede suggestie.
  www.musiconwheels.be

  Ik heb de link ook aan de linkerkant hiernaast in het lijstje gezet.

  ( Ik heb even een foutje gerepareerd na een opmerking van Alex Leys Embarassed , merci Alex )


  15-11-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 november De Verenigingenquiz
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De verenigingenquiz is een evenement dat ondertussen een traditie geworden is in onze gemeente. Ik ben er niet helemaal zeker van, maar het moet toch al minstens 30 jaar zijn dat telkenjare de strijd om het slimste clubje, gezelschap, vriendenkring of vereniging gestreden wordt. Wij mochten als winnaars van de vorige editie dit jaar organiseren en het werd een succes over gans de lijn. We hadden 24 deelnemende teams, de reacties op de organisatie en het niveau van het evenement waren zeer positief, de clubkas werd mede door de gezonde drank-consumptie  van de deelnemers en het succes van de aanwezigheidsprijskamp weer een beetje meer gespijsd en we kregen verrassende maar zeer sympatieke winnaars . Het Nordic Walking Team bleek te sterk voor alle anderen en die mochten na afloop dan ook de beker omhoogsteken. Mens sana in corpore sano was nooit een meer terechte uitspraak.


  14-11-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 november Ingezoomed
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben nooit vies geweest van een experimentje als het over fotograferen gaat. Lange en superlange sluitertijden, filters, spelen met scherptediepte, beweging van de lens, rotaties, bewerkingen in photoshop al dan niet abstract… geef me een uitdaging en ik wil het wel eens proberen.
  Ik ben al een tijdje bezig met het fotograferen van bomen in het bos met een middellange sluitertijd ( 1 à 2 sec. ) gecombineerd met een opwaartse of neerwaartse beweging van de camera. Dat geeft vaak een sprookjesachtig resultaat, het lijkt soms wel een gordijn. Ik heb een tijdje geleden enkele van die experimenten in een album op Facebook geplaatst trouwens.
  Deze middag met dit mooie weer kon ik de verleiding nog maar eens niet weerstaan en tijdens de wandeling moesten Josee en Phaido meerdere keren op me wachten omdat ik alweer iets aan het uitproberen was. In- of uitzoomen tijdens de tijd dat de lens open is kan onverwacht interessante plaatjes opleveren. Als ik eenmaal met zo’n gegeven aan de slag ga vergeet ik de tijd he… Van op de Valentijnsberg – zo noemen we deze molshoop, nauwelijks enkele meters hoog, omdat de jaarlijkse Valentijnscross er over passeert – had ik een mooi overzicht over het omringende bos met diverse prachtig verlichte bomenpartijen en herfstkleuren op de grond en in de lage begroeiing, bovenin het groen van de dennen en enkel stukjes blauw van de lucht. Wat dat gaf met een snel inzoomende beweging tijdens het afdrukken wilde ik wel eens weten. Het resultaat is bijgevoegd.
  0,6 sec. – f 18 – Iso 100


  13-11-2014 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 november De Pastorie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn zo van die dingen waar ik mateloos kan van genieten: een wandeling in een interessant natuurgebied, een mooi glas wijn, lekker eten en nog wel enkele andere dingen die het leven leuk maken. J
  Vandaag werd de lijst bekend gemaakt met de restaurants die bekroond zijn door Gault Millau, niet zo prestigieus als de Michelinsterren, maar toch niet zonder betekenis mag ik stellen. Er zijn in onze regio nog al wat hoge waarderings-cijfers uitgedeeld en dat doet een cullinair georienteerd mens toch behoorlijk veel plezier. Het absolute toprestaurant van de omgeving is trouwens te vinden op de hoek van onze straat, nauwelijks 200 m van onze voordeur, niet dat ik daar in enige verdienste claim… Met 16 op 20 pronkt De Pastorie samen met De Cuylhoeve in Geel aan de top van de lijst gelauwerde Kempische restaurants. Het is wel niet meteen een zaak waar we alle dagen de benen onder tafel gaan steken, dat valt buiten de reikwijdte van ons pensioentje, maar een enkele keer mag een mens zicht eens laten gaan toch? Op een dag als deze, met het krantenbericht en de cijfertjes nog vers in mijn hoofd vind ik het dan weer wél leuk om even een foto te maken als ik er voorbij gewandeld kom.   


  12-11-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november Wapenstilstanddag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wapenstilstand-dag vandaag. Helemaal overspoeld door de activiteiten en herdenkingen rond wereldoorlog 1 zouden we haast vergeten dat er ook in onze eigen gemeente aandacht wordt besteed aan de dapperen die streden voor onze vrijheid. De oudstrijders die in een aparte hoek van het kerkhof begraven zijn in Lichtaart verdienen op een dag als deze ook onze aandacht vind ik. Het zijn niet allemaal gesneuvelden die daar liggen, integendeel, de meesten stierven een natuurlijke dood. Maar je hoeft niet gesneuveld te zijn om een held te zijn toch? Ik vind het mooi dat de gemeente ze na hun dood de eer gunt samen op een speciaal voor hen gereserveerd perceel te rusten.
  Tijdens een korte avondwandeling met Phaido ben ik even tot op het kerkhof gelopen om op deze manier mijn eerbied en hulde te uiten.  


  11-11-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 november Sinte Mette
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De 11de november vieren we met z’n allen wapenstilstand. Maar veel ouder is de traditie in sommige delen van Vlaanderen om dan Sint Maarten te gedenken. De Sinte Mette viering wordt in Lommel en omstreken nog steeds in ere gehouden. Ieder buurt vindt wel een plek om een stapel afval- of verzameld ander hout in de fik te steken en daar rond een gezellig feestje te bouwen. Onze vaste prik is dan ook telkenjare de Fabrieksstraat in Lommel Barrier waar onze vriend Gerard al maanden aan het sparen is om al wat brandbaar is op een enorme stapel te verzamelen… De gezellige sfeer, de alcoholische versnaperingen, de boterham met spek, ik zou zo niet een twee drie kunnen zeggen wat er nu het leukste aan is, maar ik zou het voor geen geld van de wereld willen missen.
  We hadden deze keer wel enkele twijfels want we hebben ons nu eenmaal voorgenomen Phaido overal mee naar toe te nemen en honden zouden bang zijn van vuur wordt algemeen aangenomen… Onze woef bleek evenwel zonder enige twijfel te vertrouwen op de inschatting van het vrouwtje en het baasje en toen we hem vroegen om samen met het vrouwtje voor de vuurhaard te poseren was dat geen probleem.   


  10-11-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!