Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  24-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 augustus Even genieten van een lekker Wolfke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het gebeurt wel eens dat het vrouwtje mijn fototoestel mee grist om me te verrassen met een opname van een compromitterende situatie of een belachelijke pose waarin ik me weer eens gemanoeuvreerd had, maar vandaag heb ik het haar netjes gevraagd: “ Maak eens een foto van Dreeke en mij…? ”
  Ik mag wel eens gebruik maken van de studio van mijn schoonbroer André, een druk bezette prof-fotograaf. Deze namiddag had ik er een shoot gepland, maar op het laatste moment had mijn model afgebeld met persoonlijke problemen. De shoot dan maar uitgesteld en de vrijgekomen tijd opgevuld met enkele levenskwaliteit verrijkende bezigheden, zoals daar zijn: het nuttigen van een heerlijke Carte Blanche, het luxe-bier van de jonge ambitieuze brouwerij Wolf in Aarschot. Als ik even onbetaalde reclame mag maken… het smaakte verrukkelijk. Na een tijdje werden we naar binnen gejaagd door de regen maar daar smaakte(n) de volgende(n) al even goed.
  J     


  24-08-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 augustus Regen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De regen fotograferen, hoe doe je dat eigenlijk?
  Ik ben nog steeds druk doende met fotos te maken en te selecteren voor mijn waterproject. Water en regen, het klinkt bijna hetzelfde toch? Althans het zit gevoelsmatig in hetzelfde schuifje, bij mij toch. Het is dan ook vanzelfsprekend dat ik vandaag, met alle nattigheid die we over ons heen kregen in de loop van de namiddag en de avond, bedacht dat er toch ook enkele regenfotos in de long-list moesten. Ik vond het niet zo makkelijk om zelfs de meest felle bui een beetje interessant in beeld te brengen… tot ik al experimenterend op mijn buik ging liggen en van onder het afdak – droog, da’s wel net zo fijn voor de camera – de neerpletsende dikke druppels kon te pakken krijgen die in de steeds maar groter wordende plassen achter ons huis insloegen als even zovele bommetjes. Door de 300 mm lens bekeken en omgezet in zwart wit zag het er uit als een nat oorlogsgebied met ontploffingen ten alle kanten.     


  23-08-2015 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 augustus De Heide
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik maakte enkele dagen geleden nog de bedenking dat de heide toch wel erg vroeg in bloei staat, maar dat blijkt heel normaal te zijn… augustus en september zijn de uitbundige  bloeimaanden volgens meneer Google en die weet alles. We zijn vandaag dus maar eens van de purperen pracht gaan genieten. Eigenlijk was het te warm om een fikse wandeling te doen maar dat is een argument waar Phaido geen oren naar heeft. En als het dan toch moet dan maar meteen naar een gebied waar een en ander te fotograferen is. De Kalmthoutse hei zou je dan zeggen, maar ik vermoed dat het daar nu, zeker op zaterdag, veel te druk is. Gelukkig kennen wij in onze omgeving nog wel de nodige plekskes waar je redelijk ongestoord kunt wandelen en die minimaal even mooi zijn. J 


  22-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 augustus Girls just wanna have fun
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tijdens de grote vakantie is er aan bezigheidstherapie geen gebrek voor de kids. Sport, wandelen, jeugdbeweging, op kamp… en voor de danseresjes in spe is er de ene dans-stage na de andere mochten we ervaren. Julie, super gemotiveerd als het over dansen gaat, is zowat de ganse augustusmaand een overvolle agenda aan het afwerken geweest – jawel, ook op die leeftijd hebben ze al tijd te kort blijkbaar -  en deze week waren ze druk doende in haar vertrouwde nest qua dansen. Bij Balance Health Center hadden ze het ambitieuze plan opgevat om in één week met een heleboel would-be prima-donnas  een musical in te studeren. Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s en verder alle kennissen, vriendjes en vriendinnen waren uitgenodigd om te komen kijken. “Mama Mia”, de gekende ABBA-musical werd met veel enthousiasme op de planken gezet en al mag je niet verwachten dat het na zo’n korte repetitietijd helemaal perfect zou zijn, dan waren wij toch zeer onder de indruk van de kwaliteit van de voorstelling en meer nog van de beleving van het jeugdige volkje. Het droop er langs alle kanten af, het ging hier niet om de ultieme professionele kwaliteit, maar deze dametjes wilden duidelijk alleen maar plezier beleven aan datgene waar ze mee bezig waren... Girls just wanna have fun…
  Na afloop werden de danseresjes even in de bloemetjes gezet en natuurlijk koos ik uit de vele fotos die ik maakte er eentje van de groep waarin onze oogappel figureerde.   


  21-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 augustus De Gemeentelijke Visvijver
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Achter de wandel-GPS aanlopend kwam ik samen met Phaido vandaag terecht op dit wondermooie plekje. De “Gemeentelijke Visvijver” las ik op het informatiebord. Het was ergens tussen Retie en Arendonk, maar al sla je me dood, ik zou niet weten of ze met die gemeente nu Retie of Arendonk bedoelen. Het was alleszins de moeite waard.
  We hebben er, met de nodige fotostops een uurtje over gedaan om er helemaal rond te lopen en dit is zeker voor herhaling vatbaar.


  20-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 augustus Just geocaching
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik hoop dat het voldoende tot zijn recht komt in dit formaat, maar de heide stond al in bloei. Meestal kun je begin september pas van die pracht genieten maar ze zijn er vroeg mee dit jaar merkte ik vandaag.
  Ik was deze namiddag helemaal in mijn eentje een mooie geocache-wandeling aan het maken in de Langdonken, een natuurgebied tussen Herselt en Aarschot. Het was best een pittige tocht met enorm veel groen en natuurpracht onderweg en plotsklaps realiseerde ik me dat ik al een tijdlang op een pad aan het lopen was waarlangs aan twee kanten de heide al in bloei stond. Na de oorspronkelijke verbazing vond ik dat ik dit maar eens moest fotograferen. Tenslotte is dit het waar ik het voor doe… geocachen is een fijne hobby, maar een cijfertjes jager zal ik wel nooit worden. Je komt gewoon op fijne plekjes waar je anders nooit zou zijn gekomen en die je bij wijze van spreken aangereikt worden door de collega-hobbyisten. Dit was er zo eentje. Het is trouwens de enige foto die ik vandaag gemaakt heb, ik had het veel te druk met gewoon genieten…


  19-08-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 augustus Het Vijverpad
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het heeft lang geduurd maar tegen de avond werd het weer dan toch een beetje vriendelijker. We hebben dan maar meteen een klein geocacherondje uitgekozen om Phaido nog een verzetje te gunnen, dat we er zelf ook alle baat bij hebben weze ruiterlijk toegegeven… J
  In Retie of is het Witgoor-Dessel vonden wij een tochtje dat ons zeer aanlokkelijk leek en daar zijn we dan ook naar toe gereden om nog wat stappen op onze teller te zetten. Een korte rustpauze aan het info-bord is een niet te missen fotomoment natuurlijk.          


  18-08-2015 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 augustus Verkeersslachtoffer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wil vandaag een foto plaatsen van een boom, een boom die er niet meer is, een verkeersslachtofferboom bij wijze van spreken.
  Het moet ongeveer halfdrie, drie uur geweest zijn vannacht, ik was net aan het indommelen toen ik plotsklaps een geweldige knal hoorde. Ik was meteen weer een beetje wakker en ik herinner me dat ik nog dacht: “ Het onweert alweer verdorie…” en tezelfdertijd realiseerde ik me halvelings dat dit toch net iets anders geklonken had. Ik was evenwel te slaapdronken om op te staan om even te gaan controleren wat er aan de hand was, ik heb me zalig op de andere zij gedraaid en heb vredig verder door alle mogelijk onheil heen geslapen. En onheil was er. Toen ik deze morgen de gordijnen opentrok zag ik meteen dat de boom die voor ons huis langs de straat stond er niet meer was. Er lagen restanten van een in stukken gezaagde stam, takken, bladeren, groen… samen ooit een valse Christusdoornboom.
  Er is blijkbaar een wagen aan volle snelheid tegenaan geknald en daar kon die boom niet tegen. Gemeentewerklieden die even later aankwamen om alles verder op te ruimen wisten me te vertellen dat het wrak weggesleept was en dat de brandweer de boom in stukken gezaagd had en aan de kant gelegd. Over mogelijke slachtoffers waren zij ook niet op de hoogte. Ik ben er verder ook niet achter aan gegaan vandaag, ik had het te druk met andere dingen, de juiste toedracht verneem ik wel in de loop van de week. Ik vind het natuurlijk achteraf gezien wel jammer dat ik toch niet opgestaan ben na die knal. Dat had misschien wel fotos opgeleverd die nog net iets spannender waren… verdomme toch…

  17-08-2015 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 augustus Drone
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Drones… het is een hot onderwerp. Mag het, mag het niet? Wat zijn de regels? Ik heb er tijdens de voorbije marathon in Kasterlee al wel eens een boven de aankomende atleten zien hangen en in ons eigenste Lichtaart heb ik onlangs ook gehoord van een geval van mogelijke tuingluurderij maar zelf heb ik er weinig problemen mee. Josee ligt nauwelijks ooit in haar blootje te zonnebaden en zelfs als dat het geval zou zijn met een drone in de lucht… ze mag nog steeds gezien worden toch?
  Deze morgen stond een kerel met zo’n ding te spelen op het ondertussen verwilderde plein waar de Molenkring tot twee seizoenen geleden voetbalde. Natuurlijk ga ik daar dan op af voor een praatje - eerst had ik stiekem al enkele fotos gemaakt uiteraard - en ik was verrast door de stabiliteit, de mogelijkheden en de betrouwbaarheid van dat kleine vliegend tuigje. Er zat een camera – type Gopro – onder en ik kon live de beelden zien op het scherm bij de afstandsbediening. De man was aan het oefenen want hij was bezig met een cursus om zijn brevet te halen, zo bleek. Het gebruik van drones is immers ondertussen streng gereglementeerd en gebonden aan de nodige regels en beperkingen. Ik gun de man zijn plezier en de fotografische mogelijkheden zijn me ook wel duidelijk. Voorlopig zou ik er niet aan denken mijn dierbare 6D er onder te hangen en voor beelden uit goedkope prulledingen bedank ik feestelijk maar je weet maar nooit wat er gebeurt in de toekomst… Op het internet heb ik alleszins al erg mooie shots gezien en dan heb ik het over landschappen en niet over al dan niet blote madammen…
  J      


  16-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 augustus Naar de kapper geweest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Is het omdat het vandaag “Moederkesdag” is… geen idee, maar het lijkt er wel op dat één van de twee merries die bijna altijd staan te grazen in de wei schuin tegenover het oefenterrein van de Kempenridders in de Dressenstraat voor de gelegenheid naar de kapper geweest is. Wat die gedaan heeft met de staart van het arme dier vind ik maar niks. In plaats van de meestal sierlijk wuivende waaier heeft ie ‘m tot een dun sprietje gevlochten… ziet er niet uit… De versiering in de manen daarentegen lijkt me vrij hip. Dat is dan ook wat ik wilde tonen.
  De dieren zijn het ondertussen gewend dat wij telkens wij er langs lopen wel enige aandacht aan ze besteden en ze komen dan ook steevast naar de omheining toe. Om op de foto te gaan had ik bij deze gelegenheid misschien wel wat meer afstand gewild, met wat inzoomen krijg je ‘m er dan even groot op en dan zijn de verhoudingen wat beter in balans, maar achteruitgaan was geen optie, dan moest ik doorheen de afsluiting fotograferen… Nu moest ik dus leven met dat typische “wat-dicht-bij-de-camera-is-wordt-buiten-proportie-vergroot”-effect. Maar goed, ik zegde het al, wat ik wilde tonen zie je zo nog beter.   


  15-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 augustus Reuzenwas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een tijdje geleden stonden de kranten er vol van, de reuzen en reuzinnen konden op massale publieke belangstelling rekenen in Antwerpen. Tijdens allerhande andere feesten in den lande komen er links en rechts ook wel eens reuzen voorbij, maar elke keer als ze uit de aandacht van publiek en media zijn, verdwijnen ze ook weer in de anonimiteit.
  Wij zijn er toevallig achter gekomen waar al die reuzen verblijven tijdens de voor hen werkloze dagen. Als vrijwilliger in zorgtehuis Hoevezavel gaan we elke vrijdag wandelen met de bewoners en occasioneel worden we ook al eens ingeschakeld voor andere kleine klusjes. Zo kwam het dat ze Josee vroegen even de was op te hangen vandaag… Bingo… betrapt. Nu moeten we nog alleen het nummer van de kamer weten te vinden en dan mag je van ons reuzenfotos verwachten die een inkijk bieden op hoe een reuzenleven er uitziet buiten de werkuren. Dat de reuzinnen modebewust zijn en pikante lingerie durven te dragen zagen we bij deze al…
  Misschien bedenk ik morgen wel een ander verhaal…
  J  


  14-08-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 augustus Wateroverlast
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij zaten gezellig te vergaderen in de fotoclub – ons lokaal  is in de kelder van het OC – en we wisten wel dat het voorspelde onweer in alle hevigheid losgebarsten was, zelfs daar beneden hoorden wij het kletteren. Net toen collega Jan een telefoontje kreeg van vrouw en kinderen dat ze toch wel een beetje bang waren en ikzelf ook de bedenking gemaakt had dat het misschien beter zou zijn toch maar naar huis te gaan om Josee en Phaido wat morele steun te geven zagen we dat het water begon binnen te stromen. Tja dat hou je niet tegen, we hebben nog geprobeerd de buitendeur te blokkeren met matten – zandzakjes hadden we niet bij de hand – maar er was geen houden aan, binnen de kortste keren stond het centimeters hoog. Dan komt de waterfotograaf in mij stiekem weer naar boven en de beste camera is die welke je bij hebt zeg ik altijd maar, in dit geval de iPhone. Ik kon het niet laten even de toestand vast te leggen, daarna ben ik ook maar snel naar huis gereden waar ik verwelkomd werd alsof ik de redding van alle gevaar had meegebracht… Bang van een beetje klank- en lichtspel, die twee…


  13-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 augustus Konijn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb het tot nu toe altijd gehad over lief klein konijntje als ik het had over de langorige beestjes die vinden dat onze hof ook hun thuis is. Vanaf nu ga ik ze gewoon konijn noemen, het wordt tijd om de verkleinvorm weg te laten vind ik.
  De konijnen-populatie heeft goed geboerd tijdens onze vakantie heb ik gemerkt. Niet alleen zijn de al gekende individuen weer een beetje bijgekomen maar ook in aantal zijn ze er op vooruit gegaan. Vier verschillende heb ik er zeker gezien vandaag en het zou kunnen dat… maar daar ben ik niet zeker van.
  Ik kan het trouwens niet helpen dat ik regelmatig in culinaire termen begin te denken als ik er weer eens enkele zie lopen. Ze worden steeds vrijpostiger ook, ze gaan niet eens meer lopen als ik met de camera dichterbij kom om een close-up te maken. Ze weten waarschijnlijk dat ik toch niet snel genoeg ben om ze te vangen en op hulp van Phaido moet ik ook al niet rekenen, die bekijkt ze zonder veel belangstelling wel van op veilige afstand.
  Maar ja… konijn met pruimen… ?


  12-08-2015 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 augustus Hydrodoe
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Josee had een afspraak in Herentals deze namiddag en ik wilde haar graag tot daar brengen. Zij zou dan wel met de bus naar huis gaan en zelf had ik zin in enkele uren hydrodoe,  het bekende water-belevings-park aldaar. Ik wilde mijn verzameling water-fotos nog een beetje aandikken om voldoende keuzemogelijkheden te hebben voor de audio-visuele reeks die ik in elkaar aan het knutselen ben voor het salon van onze fotoclub in november.
  Meteen toen ik er aankwam had ik al gezien dat het er eigenlijk veel te druk was, maar ik ben toch even naar binnen gegaan en dit is een van de weinige fotos die ik er gemaakt heb. De mensen bekijken je zo raar wanneer je als iets oudere man kinderen staat te fotograferen, of is dat maar een indruk? Het was mij trouwens verdorie helemaal niet om die kinderen te doen, die liepen altijd maar door de foto heen…
  Toen ik na een tiental minuutjes besloten had dat ik het wel gezien had, kreeg ik een telefoon van het vrouwtje dat zij ook al klaar was. Zo kon ik haar ook weer oppikken en we zijn samen gezellig iets gaan consumeren bij De Hut aan de Nete, waar we fotomaatje Alex met wederhelft en dochter tegen het lijf liepen. Zo werd het toch nog leuk.
  … en voor de nieuwsgierigaards: in De Hut hebben ze Duvel… jawel !!!


  11-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 augustus De planten van de buren...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  … groeien tot in ons huis.
  Lang geleden, toen we gezamenlijk beslisten een afsluiting te plaatsen tussen onze percelen hebben de buren aan hun kant een gewas gezaaid – ik ken de naam niet, en ik wil ‘m ook niet kennen, het is groen en ik haat het – dat woekert en woekert… tot in onze veranda merkte ik bij terugkeer uit vakantie.
  Ik ben druk doende de vakantiefotos te selecteren en te bewerken en eerlijk gezegd had ik weinig zin om vandaag op fotojacht te gaan. Ik heb ook wel eens minder creatieve dagen, ik geef het toe. Dan moet ik me dwingen om aan mijn zelf opgelegde taak – minimaal één foto per dag – te voldoen en dan wordt het vaak moeilijk om snel een geschikt onderwerp te vinden.
  Dit rot-gewas frustreert me al langer. De drie meter tussen onze buitenmuur en de afsluiting worden spelenderwijs overbrugd door de voortwoekerende wortels en regelmatig probeer ik alles wat aan onze kant omhoog komt kapot te steken, uit te rukken… te vernietigen. Als je dan na enkele weken afwezigheid merkt dat er zich ondertussen een scheut tussen de muur en de gevlinderde betonnen vloer van de veranda omhoog gewurmd heeft kan je alleen maar zuchten … en tezelfdertijd een beetje tevreden zijn omdat je weer een onderwerp gevonden hebt om te fotograferen. Van de nood een deugd maken zeggen we dan.
  Iemand een idee hoe ik dat potentiele oerwoud uit mijn huis kan houden?    


  10-08-2015 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  09-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 augustus Terug thuis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn terug thuis. Na een dag Autobahn ellende, met meer files dan ons lief is, was het al tegen elf uur toen we in Lichtaart aankwamen. Restaurants zijn dan niet meer open en voor een afhaalpizza had ik na 16 dagen Italie begrijpelijkerwijs helemaal geen goesting. De fritzaak om de hoek was verdorie ook al gesloten maar toen bleek de voorzienigheid van moeder de vrouw weer zeer goed van pas te komen: er is altijd nog wel een prefab, kant en klaar, alleen maar opwarmen-iets in huis en terwijl zij daar mee bezig was liep ik puur toevallig eens langs de koelkast. Die trok ik terloops open en tot mijn grote verbazing zag ik daar een van de weinige dingen die ik in Italie gemist had. Ik heb de schat liefdevol op tafel gezet naast een er bij horend glas, een tijdlang heb ik er smachtend naar gekeken, ik kon mij zelfs lang genoeg bedwingen om er eerst deze foto van te maken en toen… Jazeker J


  09-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 augustus Regen en onweer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Marlinger Waalweg was het doel van onze uitstap vandaag. Er is geen betere manier om dat van uit Schlanders te doen dan met de trein tot Töll te sporen en dan ben je zo bij het begin van de wandeling. We hebben als gasten trouwens een Vinscher Card waarmee je gratis van alle openbaar vervoer mag gebruik maken, alleen voor Phaido moesten we een extra kaartje kopen.
  We konden weer de nodige geocachen verschalken onderweg en we genoten er zeer van, te meer doordat het niet meer zo overdreven tropisch heet was. Bij de terugkeer kregen we evenwel de echte reden van die temperatuurval over ons heen: een knetterend onweer zorgde voor meer dan de gewenste afkoeling. De plastic regenprullekes die we in de rugzakken hadden bleken ruimschoots onvoldoende. Dat van mij sneuvelde al bij het aantrekken en het bleek achteraf nog nauwelijks geschikt om mijn rugzak met camera enigszins te beschermen. Josee trok zich beter uit de slag en weer op het perron van het station van Töll aangekomen kon zij er het hardst om lachen.
  Grappen met het woord boerka er in zijn niet welkom volgens Josee…


  08-08-2015 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 augustus Schloss Schlandersburg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eigenlijk is het een schande, nadat we al ongeveer 30 jaar meermaals per jaar Schlanders bezoeken en we de plaats zowat als onze tweede thuis zijn gaan beschouwen was het vandaag de eerste keer dat we Schloss Schlandersburg bezochten. En dan was het nog puur toeval. We namen eens, helemaal willekeurig, een variant op een van de kleine wandelingen in de omgeving en zo stonden we ineens voor de geopende ingang van dit mooie gerestaureerde middeleeuwse bouwwerk.
  Alles wat niet expliciet verboden is, is toegelaten zeg ik altijd maar en dus zijn we door die geopende deur de binnenkant maar eens gaan bekijken. Het cultureel centrum van Schlanders is er gehuisvest merkten we en sinds kort ook de toeristische dienst blijkbaar. We hebben ongestoord de boel kunnen verkennen, de nodige fotos kunnen maken en zo is deze leemte in ons Schlandersbeeld ook weer opgevuld. Beter laat dan nooit…


  07-08-2015 om 23:05 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 augustus Genieten van de waterval
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen we deze morgen aan het hotel vertrokken was het al dik boven de 30 graden. Dan is de waterval van Partschins, die niet eens zo erg hoog gelegen is, op het eerste zicht misschien niet zo’n aanbevolen plek als uitstapdoel. Verkoeling door de hoogte krijg je daar dus niet maar door de massa water die er 97 m. naar beneden dondert, in dit seizoen zo’n 5000 liter per seconde, krijg je daar een mini frisse luchtbel in de omgeving, een soort mini-micro-klimaat. Er is konstant een koele bries die van de waterval komt en de met grote kracht weggeprojecteerde waternevel zorgt er tot op enkele honderden meters afstand voor dat je heerlijk koel besprenkeld wordt. We hebben er een uur of twee in het gras gelegen voor we in het Gasthof Zum Wasserfall de inwendige mens wat versterkt hebben, en daarna was het tijd voor een nieuwe portie afkoeling… Josee wilde graag al poserend tonen hoe fijn het is en Phaido, die enkele meters verder nog lag te soezen, had wel gezien dat het baasje de camera bovenhaalde ( baasje met de rug naar de waterval trouwens om spetters op de lens te vermijden ), Phaido was evenwel net te laat om naast het vrouwtje op de foto te gaan.


  06-08-2015 om 23:12 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 augustus De Vernagt Stausee
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met de hittegolf die we hier in Schlanders meemaken waren we van plan ook vandaag weer hogerop te gaan om wat mildere temperaturen te zoeken. De wandeling rond de Vernagt Stausee in het Schnalstal was blijkbaar niet meteen de beste gok. Ook daar werd het 30 graden.
  Over het landschappelijk schoon, de fotomogelijkheden en intensiteit van de wandeling hoor je ons niets verkeerds zeggen, maar de hitte maakte er toch een zware tocht van. We hebben dan ook ruim onze tijd genomen, zelden zo vaak tegen Josee gezegd: “Stop, tijd voor een foto”. De Vernagt See is natuurlijk prachtig met de unieke smaragd-appelblauw-zeegroene kleur en ik heb dan ook een bijzonder rijke foto-oogst binnengehaald. Overzichtsfotos, details en ook diverse panoramas. Om die uitgebreid te gaan bewerken heb ik hier geen tijd, het avondeten en de bar nadien weet je …
  J Gewoon de Jpg’s recht uit het toestel aan elkaar stitchen en klaar is kees. Drie kwart van de rondwandeling was al achter de rug toen dit beeld voorbij kwam. Ik kon ‘t te pakken krijgen in 8 staande fotos. De panoramafuntie van Photoshop deed de rest.  


  05-08-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!