Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  15-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 augustus Naar de kapper geweest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Is het omdat het vandaag “Moederkesdag” is… geen idee, maar het lijkt er wel op dat één van de twee merries die bijna altijd staan te grazen in de wei schuin tegenover het oefenterrein van de Kempenridders in de Dressenstraat voor de gelegenheid naar de kapper geweest is. Wat die gedaan heeft met de staart van het arme dier vind ik maar niks. In plaats van de meestal sierlijk wuivende waaier heeft ie ‘m tot een dun sprietje gevlochten… ziet er niet uit… De versiering in de manen daarentegen lijkt me vrij hip. Dat is dan ook wat ik wilde tonen.
  De dieren zijn het ondertussen gewend dat wij telkens wij er langs lopen wel enige aandacht aan ze besteden en ze komen dan ook steevast naar de omheining toe. Om op de foto te gaan had ik bij deze gelegenheid misschien wel wat meer afstand gewild, met wat inzoomen krijg je ‘m er dan even groot op en dan zijn de verhoudingen wat beter in balans, maar achteruitgaan was geen optie, dan moest ik doorheen de afsluiting fotograferen… Nu moest ik dus leven met dat typische “wat-dicht-bij-de-camera-is-wordt-buiten-proportie-vergroot”-effect. Maar goed, ik zegde het al, wat ik wilde tonen zie je zo nog beter.   


  15-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 augustus Reuzenwas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een tijdje geleden stonden de kranten er vol van, de reuzen en reuzinnen konden op massale publieke belangstelling rekenen in Antwerpen. Tijdens allerhande andere feesten in den lande komen er links en rechts ook wel eens reuzen voorbij, maar elke keer als ze uit de aandacht van publiek en media zijn, verdwijnen ze ook weer in de anonimiteit.
  Wij zijn er toevallig achter gekomen waar al die reuzen verblijven tijdens de voor hen werkloze dagen. Als vrijwilliger in zorgtehuis Hoevezavel gaan we elke vrijdag wandelen met de bewoners en occasioneel worden we ook al eens ingeschakeld voor andere kleine klusjes. Zo kwam het dat ze Josee vroegen even de was op te hangen vandaag… Bingo… betrapt. Nu moeten we nog alleen het nummer van de kamer weten te vinden en dan mag je van ons reuzenfotos verwachten die een inkijk bieden op hoe een reuzenleven er uitziet buiten de werkuren. Dat de reuzinnen modebewust zijn en pikante lingerie durven te dragen zagen we bij deze al…
  Misschien bedenk ik morgen wel een ander verhaal…
  J  


  14-08-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 augustus Wateroverlast
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij zaten gezellig te vergaderen in de fotoclub – ons lokaal  is in de kelder van het OC – en we wisten wel dat het voorspelde onweer in alle hevigheid losgebarsten was, zelfs daar beneden hoorden wij het kletteren. Net toen collega Jan een telefoontje kreeg van vrouw en kinderen dat ze toch wel een beetje bang waren en ikzelf ook de bedenking gemaakt had dat het misschien beter zou zijn toch maar naar huis te gaan om Josee en Phaido wat morele steun te geven zagen we dat het water begon binnen te stromen. Tja dat hou je niet tegen, we hebben nog geprobeerd de buitendeur te blokkeren met matten – zandzakjes hadden we niet bij de hand – maar er was geen houden aan, binnen de kortste keren stond het centimeters hoog. Dan komt de waterfotograaf in mij stiekem weer naar boven en de beste camera is die welke je bij hebt zeg ik altijd maar, in dit geval de iPhone. Ik kon het niet laten even de toestand vast te leggen, daarna ben ik ook maar snel naar huis gereden waar ik verwelkomd werd alsof ik de redding van alle gevaar had meegebracht… Bang van een beetje klank- en lichtspel, die twee…


  13-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 augustus Konijn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb het tot nu toe altijd gehad over lief klein konijntje als ik het had over de langorige beestjes die vinden dat onze hof ook hun thuis is. Vanaf nu ga ik ze gewoon konijn noemen, het wordt tijd om de verkleinvorm weg te laten vind ik.
  De konijnen-populatie heeft goed geboerd tijdens onze vakantie heb ik gemerkt. Niet alleen zijn de al gekende individuen weer een beetje bijgekomen maar ook in aantal zijn ze er op vooruit gegaan. Vier verschillende heb ik er zeker gezien vandaag en het zou kunnen dat… maar daar ben ik niet zeker van.
  Ik kan het trouwens niet helpen dat ik regelmatig in culinaire termen begin te denken als ik er weer eens enkele zie lopen. Ze worden steeds vrijpostiger ook, ze gaan niet eens meer lopen als ik met de camera dichterbij kom om een close-up te maken. Ze weten waarschijnlijk dat ik toch niet snel genoeg ben om ze te vangen en op hulp van Phaido moet ik ook al niet rekenen, die bekijkt ze zonder veel belangstelling wel van op veilige afstand.
  Maar ja… konijn met pruimen… ?


  12-08-2015 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 augustus Hydrodoe
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Josee had een afspraak in Herentals deze namiddag en ik wilde haar graag tot daar brengen. Zij zou dan wel met de bus naar huis gaan en zelf had ik zin in enkele uren hydrodoe,  het bekende water-belevings-park aldaar. Ik wilde mijn verzameling water-fotos nog een beetje aandikken om voldoende keuzemogelijkheden te hebben voor de audio-visuele reeks die ik in elkaar aan het knutselen ben voor het salon van onze fotoclub in november.
  Meteen toen ik er aankwam had ik al gezien dat het er eigenlijk veel te druk was, maar ik ben toch even naar binnen gegaan en dit is een van de weinige fotos die ik er gemaakt heb. De mensen bekijken je zo raar wanneer je als iets oudere man kinderen staat te fotograferen, of is dat maar een indruk? Het was mij trouwens verdorie helemaal niet om die kinderen te doen, die liepen altijd maar door de foto heen…
  Toen ik na een tiental minuutjes besloten had dat ik het wel gezien had, kreeg ik een telefoon van het vrouwtje dat zij ook al klaar was. Zo kon ik haar ook weer oppikken en we zijn samen gezellig iets gaan consumeren bij De Hut aan de Nete, waar we fotomaatje Alex met wederhelft en dochter tegen het lijf liepen. Zo werd het toch nog leuk.
  … en voor de nieuwsgierigaards: in De Hut hebben ze Duvel… jawel !!!


  11-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 augustus De planten van de buren...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  … groeien tot in ons huis.
  Lang geleden, toen we gezamenlijk beslisten een afsluiting te plaatsen tussen onze percelen hebben de buren aan hun kant een gewas gezaaid – ik ken de naam niet, en ik wil ‘m ook niet kennen, het is groen en ik haat het – dat woekert en woekert… tot in onze veranda merkte ik bij terugkeer uit vakantie.
  Ik ben druk doende de vakantiefotos te selecteren en te bewerken en eerlijk gezegd had ik weinig zin om vandaag op fotojacht te gaan. Ik heb ook wel eens minder creatieve dagen, ik geef het toe. Dan moet ik me dwingen om aan mijn zelf opgelegde taak – minimaal één foto per dag – te voldoen en dan wordt het vaak moeilijk om snel een geschikt onderwerp te vinden.
  Dit rot-gewas frustreert me al langer. De drie meter tussen onze buitenmuur en de afsluiting worden spelenderwijs overbrugd door de voortwoekerende wortels en regelmatig probeer ik alles wat aan onze kant omhoog komt kapot te steken, uit te rukken… te vernietigen. Als je dan na enkele weken afwezigheid merkt dat er zich ondertussen een scheut tussen de muur en de gevlinderde betonnen vloer van de veranda omhoog gewurmd heeft kan je alleen maar zuchten … en tezelfdertijd een beetje tevreden zijn omdat je weer een onderwerp gevonden hebt om te fotograferen. Van de nood een deugd maken zeggen we dan.
  Iemand een idee hoe ik dat potentiele oerwoud uit mijn huis kan houden?    


  10-08-2015 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  09-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 augustus Terug thuis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn terug thuis. Na een dag Autobahn ellende, met meer files dan ons lief is, was het al tegen elf uur toen we in Lichtaart aankwamen. Restaurants zijn dan niet meer open en voor een afhaalpizza had ik na 16 dagen Italie begrijpelijkerwijs helemaal geen goesting. De fritzaak om de hoek was verdorie ook al gesloten maar toen bleek de voorzienigheid van moeder de vrouw weer zeer goed van pas te komen: er is altijd nog wel een prefab, kant en klaar, alleen maar opwarmen-iets in huis en terwijl zij daar mee bezig was liep ik puur toevallig eens langs de koelkast. Die trok ik terloops open en tot mijn grote verbazing zag ik daar een van de weinige dingen die ik in Italie gemist had. Ik heb de schat liefdevol op tafel gezet naast een er bij horend glas, een tijdlang heb ik er smachtend naar gekeken, ik kon mij zelfs lang genoeg bedwingen om er eerst deze foto van te maken en toen… Jazeker J


  09-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 augustus Regen en onweer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Marlinger Waalweg was het doel van onze uitstap vandaag. Er is geen betere manier om dat van uit Schlanders te doen dan met de trein tot Töll te sporen en dan ben je zo bij het begin van de wandeling. We hebben als gasten trouwens een Vinscher Card waarmee je gratis van alle openbaar vervoer mag gebruik maken, alleen voor Phaido moesten we een extra kaartje kopen.
  We konden weer de nodige geocachen verschalken onderweg en we genoten er zeer van, te meer doordat het niet meer zo overdreven tropisch heet was. Bij de terugkeer kregen we evenwel de echte reden van die temperatuurval over ons heen: een knetterend onweer zorgde voor meer dan de gewenste afkoeling. De plastic regenprullekes die we in de rugzakken hadden bleken ruimschoots onvoldoende. Dat van mij sneuvelde al bij het aantrekken en het bleek achteraf nog nauwelijks geschikt om mijn rugzak met camera enigszins te beschermen. Josee trok zich beter uit de slag en weer op het perron van het station van Töll aangekomen kon zij er het hardst om lachen.
  Grappen met het woord boerka er in zijn niet welkom volgens Josee…


  08-08-2015 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 augustus Schloss Schlandersburg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eigenlijk is het een schande, nadat we al ongeveer 30 jaar meermaals per jaar Schlanders bezoeken en we de plaats zowat als onze tweede thuis zijn gaan beschouwen was het vandaag de eerste keer dat we Schloss Schlandersburg bezochten. En dan was het nog puur toeval. We namen eens, helemaal willekeurig, een variant op een van de kleine wandelingen in de omgeving en zo stonden we ineens voor de geopende ingang van dit mooie gerestaureerde middeleeuwse bouwwerk.
  Alles wat niet expliciet verboden is, is toegelaten zeg ik altijd maar en dus zijn we door die geopende deur de binnenkant maar eens gaan bekijken. Het cultureel centrum van Schlanders is er gehuisvest merkten we en sinds kort ook de toeristische dienst blijkbaar. We hebben ongestoord de boel kunnen verkennen, de nodige fotos kunnen maken en zo is deze leemte in ons Schlandersbeeld ook weer opgevuld. Beter laat dan nooit…


  07-08-2015 om 23:05 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 augustus Genieten van de waterval
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen we deze morgen aan het hotel vertrokken was het al dik boven de 30 graden. Dan is de waterval van Partschins, die niet eens zo erg hoog gelegen is, op het eerste zicht misschien niet zo’n aanbevolen plek als uitstapdoel. Verkoeling door de hoogte krijg je daar dus niet maar door de massa water die er 97 m. naar beneden dondert, in dit seizoen zo’n 5000 liter per seconde, krijg je daar een mini frisse luchtbel in de omgeving, een soort mini-micro-klimaat. Er is konstant een koele bries die van de waterval komt en de met grote kracht weggeprojecteerde waternevel zorgt er tot op enkele honderden meters afstand voor dat je heerlijk koel besprenkeld wordt. We hebben er een uur of twee in het gras gelegen voor we in het Gasthof Zum Wasserfall de inwendige mens wat versterkt hebben, en daarna was het tijd voor een nieuwe portie afkoeling… Josee wilde graag al poserend tonen hoe fijn het is en Phaido, die enkele meters verder nog lag te soezen, had wel gezien dat het baasje de camera bovenhaalde ( baasje met de rug naar de waterval trouwens om spetters op de lens te vermijden ), Phaido was evenwel net te laat om naast het vrouwtje op de foto te gaan.


  06-08-2015 om 23:12 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 augustus De Vernagt Stausee
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met de hittegolf die we hier in Schlanders meemaken waren we van plan ook vandaag weer hogerop te gaan om wat mildere temperaturen te zoeken. De wandeling rond de Vernagt Stausee in het Schnalstal was blijkbaar niet meteen de beste gok. Ook daar werd het 30 graden.
  Over het landschappelijk schoon, de fotomogelijkheden en intensiteit van de wandeling hoor je ons niets verkeerds zeggen, maar de hitte maakte er toch een zware tocht van. We hebben dan ook ruim onze tijd genomen, zelden zo vaak tegen Josee gezegd: “Stop, tijd voor een foto”. De Vernagt See is natuurlijk prachtig met de unieke smaragd-appelblauw-zeegroene kleur en ik heb dan ook een bijzonder rijke foto-oogst binnengehaald. Overzichtsfotos, details en ook diverse panoramas. Om die uitgebreid te gaan bewerken heb ik hier geen tijd, het avondeten en de bar nadien weet je …
  J Gewoon de Jpg’s recht uit het toestel aan elkaar stitchen en klaar is kees. Drie kwart van de rondwandeling was al achter de rug toen dit beeld voorbij kwam. Ik kon ‘t te pakken krijgen in 8 staande fotos. De panoramafuntie van Photoshop deed de rest.  


  05-08-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 augustus De Suldenbach in tegenlicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tegenlicht is altijd mooi natuurlijk en het mag dan ook geen verwondering wekken dat ik deze morgen, onderweg naar Sulden ( Sulden Italie, niet Sölden Oostenrijk voor alle duidelijkheid ), bij een van de eerste bochten voorbij Gomagoi een fotostop heb ingelast. Ik reed, ik keek, ik zag de pracht en ik remde… De Suldenbach komt daar in vele trapjes van de berg gedonderd en rond tien uur in de ochtend fotografeer je er pal in de zon. Die kon ik dan ook maar beter buiten beeld houden.
  Ik ben bezig met een serie rond water in al zijn verschijningsvormen – remember – en dit plaatje kon ik niet laten liggen. Ik wilde een grote scherptediepte om het bulderende water over de gehele lengte scherp te hebben en een met lange sluitertijd satijnzacht gemaakte waterstoom was niet de bedoeling, integendeel… om de kracht van het water te illustreren koos ik voor een heel korte sluitertijd zodat de beweging bevroren wordt. Dat de rest van de foto daardoor nogal donker uitvalt vind ik niet eens zo erg. Er is nog groen in de omgeving en daar doe ik het wel mee.
  De gegevens: f 14 – 1/1250 – ISO 500


  04-08-2015 om 23:27 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 augustus Waterval
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn vandaag het Martelldal ingereden ( klemtoon op de tweede lettergreep heren VRT-Giro-reporters J ). De hoofdreden was dat we de hitte beneden in het dal wilden ontvluchten, maar anderzijds is het ook zo dat we de wandeling van het dal-einde omhoog naar de Martellerhütte ieder jaar wel eens willen inlassen in ons bezoek aan de regio, vaste prik. Dit is zonder meer een van de meest lonende tochten die je in de buurt kan ondernemen.
  Voor mijn bijdrage aan het AV-gedeelte voor het salon van onze fotoclub ben ik van plan iets te doen rond het thema water en dan kun je in de bergen ook wel interessante plaatjes scoren natuurlijk. Snelstromende bergriviertjes, meertjes klein en groot, watervallen… er is keus zat voor de schietgrage fotograaf. Ongeveer halfweg Zufallhütte richting Martellerhütte loop je quasi onder deze joekel van een waterval. Ik heb er lang gestaan, wel 100 fotos gemaakt maar selecteren anex bewerken doe ik wel als ik terug thuis ben. Voorlopig wil ik dit plaatje wel delen, recht uit het toestel.
  Morgen wordt het nog heter hier beneden zeggen ze, dus wij gaan weer naar boven. Sulden staat op het programma…
  PS. Voor de niet ingewijden: AV staat voor Audio-Visuele projectie, op een scherm geprojecteerde fotoreeks die ondersteund wordt door aangepaste muziek en waar desnoods ook bewegende beelden en/of allerhande effecten in verwerkt mogen zijn, creativiteit kent geen grenzen.

  03-08-2015 om 23:08 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 augustus Alle dingen hebben een ziel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanaf morgen wordt het hier weer snikheet en vandaag zou het nog een beetje wisselvallig blijven met in de namiddag steeds breder wordende opklaringen. De hoogtewandelingen om de hitte te ontlopen hebben we dus een beetje uitgesteld en we zijn de hele dag beneden gebleven om wat geocachen op te pikken en wat plekjes te bezoeken die we tot nu toe overgeslaan hadden. Enerzijds hebben we ons dat beklaagd want het werd toch een flink eind boven de 30° maar anderzijds ontdek je toch altijd weer nieuwe leuke dingen en dat is dan weer mooi meegenomen.
  Langs de wandelweg nummer 19 van Göflan richting Holzbrück kwamen we gedurende enkele honderden meters langs een soort openlucht tentoonstelling gewandeld. We hadden eerder al kennis gemaakt met de “indiaan” in Prad maar hier woont blijkbaar ook een kunstenaar die met stenen, hout en alles wat hij vindt objecten in elkaar knutselt waar hij bepaalde eigenschappen aan toekent. Toen de man onze interesse zag en misschien een verkoop rook hebben we er even mee gepraat. Alles heeft een ziel beweert ie.
  Josee kan dus maar beter oppassen voor de slang die uit de boom neerdaalt en uit de eieren van wit marmer zullen binnenkort kleine draakjes komen. Het beeld naast haar lijkt zo van het Paaseiland te komen en het voorspelt niet veel goeds terwijl de verkeersborden de onzin en de overdreven regelgeving van onze tijden moeten symboliseren. Phaido vond het wel een aardige man, maar hij geloofde niks van zijn verhalen, wij ook niet trouwens.


  02-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 augustus Solden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zoals in alle toeristische plekken ter wereld is het ook in Schlanders toevallig op het moment van de grootste vakantiedrukte de periode van de zomersolden. Je hebt er geen idee van wat alle spullen in de winkels eerder in het jaar hebben gekost maar met grote beloften van vet afgeprijsde spullen worden potentiele klanten de winkels ingelokt. Ik heb sowieso al helemaal niks met winkelen of shoppen en om mee te doen aan een soldenjacht  hoef je zeker niet tot bij mij te komen. Josee is des te meer gevoelig voor dat soort uitdagingen.
  Toen we rond vier uur na een pittige bergwandeling terug in het stadje kwamen en ik recht op het terras van het hotel afstevende om van een welverdiende grote pint te genieten vond zij nog de energie om in een van die winkels binnen te glippen waar dezelfde 50 tot 70 procent korting belovende affiche buiten hing die er aan 3 andere winkels in de buurt ook hangt. Oke, ik laat ze in zo’n geval maar begaan, ik geniet van mijn biertje en daarna van een tweede als het moet en tegen dat de koopwoede over is, gelukkig meestal zonder buit, komt ze vanzelf wel weer naast me zitten om een cappuccino of een fruitsapje te bestellen. 


  01-08-2015 om 22:24 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 juli Reddingshelicopter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Van Lazise aan het Gardameer naar Schlanders in Süd Tirol is een kleine 200 km. We wilden het rustig doen en hadden beslist van langs kleine wegen en weggetjes de afstand te overbruggen. Als motorrijder heb ik in die regio menige rit gereden en ik weet er mijn weg nog wel te vinden, vandaar dat ik de aanwijzingen van de GPS-madam vaak negeerde om mijn eigen ding te doen. Het werd een mooie tocht tot we op de afdaling van de Gampenpas richting Lana plots op de staart van een file stootten. Er was een ongeval gebeurd blijkbaar, nogal ernstig sijpelde langzaam door. Na vijf minuutjes stilstaan zagen we een reddingshelicopter die een team medisch personeel naar beneden liet zakken. Ik kon het niet laten om het te fotograferen hoewel dit misschien een beetje respectloos zou kunnen overkomen voor mogelijke slachtoffers. Het bleek te gaan om twee motorrijders vernamen we nog wat later. Toen de file na goed drie kwartier weer in beweging kwam en we voorbij de plek van het ongeval kwamen zagen we pas hoe erg het moet geweest zijn, brokstukken van twee totaal verhakkelde race-machines lagen tegen, onder en rond de vangrail langs weerszijden van de rijweg en ik durf niet te denken aan het lot van de rijders. Morgen lezen we het wel in een klein berichtje in de krant hier.   

  31-07-2015 om 23:22 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 juli Een luie dag aan het meer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Josee is er in geslaagd mij vandaag iets te laten doen waarvan ik gedacht had dat het me nooit ofte never zou overkomen. Ik ben op het strand gaan liggen niksen. We hadden al enkele redelijk gevulde dagen achter de rug en daarenboven was het de hele tijd ook net iets te warm als je het ons vraagt. Een luie dag inlassen was dus aan de orde als het van Josee afhing en hoewel ik een pittige geocache-tocht had gepland heb ik me laten overhalen. Op een plek die niet geclaimd is als exclusief voorbehouden voor de diverse luxe-campings en hotels, maar waar hondjes die in het water gaan worden getolereerd, hebben wij ons dekentje uitgespreid en nadat ik met Phaido een zwemtochtje had gepleegd zijn we een tijdje heerlijk samen gaan doen wat miljoenen vakantiegangers op alle stranden van de planeet weken aan een stuk doen, namelijk liggen zonnen en euhhh… verder niks. Er weze bij verteld dat ik toch een plaatsje had uitgezocht dat min of meer in de schaduw van enkele bomen lag.
  Phaido vond het heerlijk dat ie voor een keer eens vast tegen het baasje mocht komen liggen. Ik vond dat zelf ook niet verkeerd en tussendoor, als ik mijn ogen en oren even open deed genoot ik van het uitzicht over het meer, de ritselende bladeren boven me, het geluid van de krekels en het schone vrouwvolk dat de hele tijd overal te bewonderen was. Al bij al vond ik het niet eens zo’n erge beproeving.


  30-07-2015 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 juli Vakantieliefje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In onze kennissenkring ken ik enkele koppels waarvan de relatie aan het Gardameer is begonnen. Het fenomeen vakantieliefje wordt wel vaker bezongen, maar in sommige gevallen wordt het meer dan dat. Of het met Phaido en zijn nieuwe vriendinnetje ook zo een vaart zal lopen blijft nog af te wachten, er lijkt wel iets moois te groeien.
  Onze viervoetige vriend is niet meteen een held als er nieuwe dingen in zijn leven komen. Thuis zwemmen in een vennetje met vlak en rustig water, jazeker, maar als er golfjes zijn zoals aan het Gardameer, dan was er meer nodig dan onze aansporingen om hem in het water te krijgen. Als ie in de buurt komt van andere honden is ie ook niet meteen de meest sociale, hij houdt de nodige reserve en meestal ook de nodige afstand. Die twee eigenschappen werden vandaag zeer onverwacht helemaal doorbroken. Mirra is een teefje die al enkele dagen komt zwemmen en spelen op de plek waar wij Phaido ook in het meer willen laten en vandaag klikte het. Is het omdat ie indruk wil maken? Feit is dat ie samen met Mirra al stoeiend en de golven negerend zonder enige aarzeling het water in dook. Honden hebben op seksueel gebied ook minder remmingen dan mensen bleek maar weer eens want al spelend en snuffelend op de meest interessante plekken leken ze de rest van de wereld een tijd lang helemaal te vergeten. Benieuwd wat het morgen wordt.


  30-07-2015 om 10:03 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 juli Zonsondergang
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als je van Lazise langs het meer richting Pachengo wandelt loop je enkele honderden meters voorbij La Quercia voorbij een gesloten en helemaal vervallen camping. Projectontwikkelaars hebben zonder twijfel al veel begerige blikken op dit perceel laten vallen en ik kan me voorstellen dat urbex-fotografen ook al wel enkele gaten in de omheining ontdekt hebben. Ik had als gewoon voorbij wandelende geïnteresseerde eergisteren al opgemerkt dat de restanten van die steiger wel eens een dankbaar onderwerp zouden kunnen zijn en met de schitterende zonsondergang die we vandaag mochten beleven was de link snel gelegd. Ik had mijn tijdstip vrij goed geprikt zodat ik niet lang moest wachten om dit moment mee te pikken. Dit is de nauwelijks bewerkte foto, zoals ie uit mijn toestel komt. Wat meer uitgebreid bewerken doe ik wel als ik thuis kom en ik de PC met een beter scherm en de collectie Nik-filters ter beschikking heb.
  De zon was toch nog vrij fel om er knal tegenin te fotograferen zodat ik een erg kleine ISO-waarde moest kiezen en ook het diafragma moest ik erg knijpen om de belichting in toom te houden. Voor de liefhebbers wil ik de waarden wel meegeven: ISO 100 - f 10 – 1/200    


  29-07-2015 om 00:01 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  28-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 juli Yes I can
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Fervente en geroutineerde wwaterskiërs zullen hier zonder twijfel veel opmerkingen bij hebben en stellen dat ze nog erg veel te leren heeft. Julie heeft nog niet de meest gracieuze houding als ze achter de boot hangt. Maar of dat haar op dit moment kan deren durf ik te betwijfelen. Dit is haar moment van glorie. De tweede keer dat ze het probeert op het Gardameer en jawel hoor ze is er in geslaagd uit het water op te staan en recht te blijven. De glimlach op haar gezichtje vertelt boekdelen, om de heer Obama te parafraseren:  " Yes I can "   28-07-2015 om 17:26 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!