Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  10-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 juni In de wachtkamer van de dierenarts
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik herinner me maar al te goed hoe we met al onze vorige honden elke keer weer een gevecht moesten leveren als we hen mee naar binnen wilden nemen voor hun jaarlijkse bezoekjes bij de dierenarts. Eerst was er de vertwijfelde poging om een andere kant op te lopen als het huis van de dokter in zicht kwam, dan de obstinate weigering om ook maar één poot over die drempel te zetten en in de wachtkamer was het ook steevast behoorlijk stressen. Ooit is onze Fons, Mechelse herder, al bibberend van angst op de schoot van het vrouwtje gaan zitten om troost te zoeken. Toch is dierenarts Frans, waar we de voorbije 30 of 40 jaar met al onze viervoeters vaste klant waren de diervriendelijkheid zelve.
  Toen we Phaido in huis namen hadden we al een eerste bezoek aan Frans gebracht om even een algemene gezondheids-check-up te doen en dat was erg vlot verlopen toen. Vandaag hadden we een afspraak voor de jaarlijkse controle en enkele inentingen om mee naar Italie te mogen reizen in de zomer. Helemaal zeker over hoe hij nu zou reageren waren we niet. Het zou immers kunnen dat ie de eerste keer de geur van de dierenartsenpraktijk nog niet in de neus had en dat ie deze keer wel degelijk gealarmeerd zou zijn… maar niks daarvan… Kwispelstaartend ging ie mee naar binnen, vrolijk zat ie in de wachtkamer zijn beurt af te wachten, en toen Frans hem tenslotte onderzocht en enkele naalden in zijn pelsje prikte leek ie het nog leuk te vinden ook, getuige daarvan de likjes die Frans kreeg. Hoe konden we twijfelen aan Phaido, de beste, vriendelijkste, gehoorzaamste hond van het universum en omliggende…    


  10-06-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 juni Onweer in de lucht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een onweer om U tegen te zeggen hadden we deze morgen al over ons heen gekregen. Op de terugweg van de kaka- en pipi-wandeling met Phaido hadden we het snel dramatisch zien veranderen en we waren net niet op tijd thuis… Gelukkig bleek de cameratas voldoende waterdicht, maar we hebben alles toch maar een tijdje te drogen gelegd.
  En deze namiddag was het weer vandattume. De wolken werden steeds maar spectaculairder en het rommelde weer onheilspellend overal in het rond, maar deze keer bleven we van het ergste gespaard. Ik heb van enkele regenvrije momenten geprofiteerd om luchten te fotograferen, oorspronkelijk met de intentie ze in een map te bewaren. Je weet maar nooit of je ooit eens een giga interessante foto maakt met een totaal uitgebeten lucht… dan kun je er iets moois in photoshoppen als je dat bij de hand hebt…
  J
  Deze avond zag ik dat er nogal wat luchten-fotos de ronde deden op de sociale media en toen vond ik dat ik eigenlijk voor mijn foto van de dag ook maar een keuze moest maken uit mijn kersverse verzameling. Dan zal dat later ook een herinnering zijn aan deze onweersdag.
  Dit is de Kasterleesteenweg richting dorp, ik ben even de straat overgestoken om die geparkeerde autos niet al te prominent in beeld te hebben. Ik hoorde nationale Frank de naam van deze wolken nog noemen tijdens het weerpraatje, iets met cumulus en dan nog wat, het oogde in ieder geval behoorlijk imposant.


  09-06-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 juni Veilig terug thuis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben ze zitten opwachten deze avond. Ze hadden nog ongeveer 700 km voor de boeg deze morgen en onze traditionele zondagse afspraak stond dus in het teken van “ wanneer komen ze thuis”
  Elf dagen geleden vertrokken ze voor een ambitieuze trip naar Spanje. De geplande 5600 km zijn er bijna 6000 geworden, maar toen wij met ons gezelschap in afwachting iets zaten te drinken in De Korte Heide kwamen ze rond half tien daar veilig en wel ook aangereden. Het moet heet geweest zijn in die motorpakken met dit weer, er werd dus ook meteen gestript… de verhalen over Spaanse temperaturen kwamen evenwel meteen los en toen hadden we al net iets minder medelijden. Een Belgische pint wilde er natuurlijk wel in bij die mannen en daar waar wij als verantwoordelijke motorrijders eigenlijk gaan voor 0% alcohol wilden we voor een keer een strenge uitzondering maken. Eén pintje mocht zonder dat we de clubreglementen boven haalden. Ze wonen ook maar enkele honderden meters verder tenslotte.  


  07-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 juni In de sluis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zoon Michael wilde van het mooie weer gebruik maken om even een ultieme testvaart te maken om te controleren of de revisie-motor ook wel helemaal draaide zoals het hoort. Al snel bleek dat er toch nog iets scheelde. Een telefoontje naar de firma die de reparatie had uitgevoerd zorgde er voor dat er binnen de kortste keren hulp kwam opdagen. Tot onze grote opluchting bleek dat we het probleem niet bij de motor moesten zoeken, die draait als een klok, maar dat er in de staart, zeg maar de koppeling tussen motor en schroef iets niet klopte… of liever, wél klopte, afgaande op het geluid tenminste. Het zou een kleinigheid zijn, maar de boot moet toch weer even naar de werkplaats.
  Deze foto van uit de sluis toont een telefonerende Michael die deskundige hulp vraagt en het vrouwtje en kleindochter Julie, die hopen op een gezellige vaart. Maar de reden waarom ik voor deze foto ging is dat je niet elke dag door een sluis vaart met een speedboot. Ik vond het decor wel apart… 


  07-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 juni Na al die jaren...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was weer een hele tijd geleden dat we nog eens samen geweest waren. En allemaal waren we er niet, Jack onze toenmalige bassist woont alweer bijna een halve eeuw terug in Omaha Nebraska en die konden we moeilijk vragen voor een gezellig onderonsje anex etentje eens over te vliegen, maar de overige vier waren present en we blijven kranig overeind, zo bleek maar weer eens.
  Het was van 1966 tot 1969, zo kort, dat we samen een beat-orkestje vormden, zo heette dat in die tijd, en toen we daarna allemaal onze eigen weg gingen hebben wij zelf nog in menige andere en betere bandjes gespeeld maar van geen een is de vriendschapsband zo intens blijven bestaan als met deze gasten. Regelmatig proberen we samen te komen. Soms gebeurt dat omdat we het zoveelste reünie-optreden gepland hebben, maar al even vaak omdat we vinden dat we er gewoon weer aan toe zijn, zo maar. Het toeval speelt ook wel ooit zijn rol natuurlijk. We zijn samen ooit naar Gambia geweest waar drummer Eddy al 15 jaar een horeca-zaak uitbaat en toen we met z'n allen Jack bezochten in De States hebben we daar zelfs opgetreden, ze spreken er nog altijd over in Omaha... Nu Eddy toch in Belgie moest zijn om een controle en nabehandeling voor zijn hopelijk overwonnen ziekte te ondergaan,  zagen wij de kans schoon om weer eens wat bij te praten... en een hapje te gaan eten 
  Voor we naar het restaurant trokken om de benen onder tafel te steken stopte ik met een gerust gemoed de camera in handen van Josee. Zij weet ondertussen ook al wel waar de afdrukknop zit. Voor één keer koos ik voor een vierkante uitsnijding. Het zal wel zijn omdat ik bandjesfotos nog altijd associeer met LP- of CD hoezen veronderstel ik… En Phaido, die was er toen nog niet bij he mensen...  Very Happy

   


  06-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 mei Moeder en dochter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Kleinzoon Nicolas was gisteren jarig en vandaag zijn we even naar Wuustwezel gereden om de verjaardagswensen over te brengen. Natuurlijk wil ik dan met eigen ogen  ( en fototoestel ) gaan zien hoe het met de veestapel gaat. In het bijzonder de paarden genieten mijn volle aandacht, en niet in het minst de kleine Feetje, Orphelia volgens haar identiteispapieren. De kleine meid is ondertussen ongeveer anderhalve maand oud en ze is al flink gegroeid. Ze is ook niet meer zo schuchter als de eerste keer dat ik haar ging fotograferen, integendeel, ze is best nieuwsgierig, laat zich strelen en is best te vinden voor een close up als ik de Eos er bij haal. Ik heb uiteraard een hele reeks fotos geschoten maar deze, van uit een laag standpunt, met mama Sofie in de achtergrond vond ik wel heel speciaal.   


  05-06-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 juni Tandenborstels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik zat deze morgen mijn krantje te lezen toen Josee met de handen achter de rug naar me toekwam. “Ge moogt kiezen“ zei ze, “geel of groen“… Ik had geen idee waar ze het over had en zonder veel overtuiging antwoordde ik “doe mij maar geel dan“. Triomfantelijk haalde ze twee nieuwe tandenborstels te voorschijn en ze liet er bij horen: “Neen, die gele neem ik, ik heb me bedacht…“
  Tja een mens moet om de zoveel maanden eens veranderen van tandenborstel en of dat nu een groene of een gele wordt maakt mij eerlijk gezegd niet zoveel uit. Maar de logica waarom ik eerst de keus kreeg en daarna weer niet ontgaat me helemaal… vrouwen, ik zal ze wel nooit begrijpen.
  In de loop van de dag heb ik toch nog enkele keren aan het voorval terug gedacht en zo kwam ik op het idee de bewuste tandenborstels maar de eer te gunnen als foto van de dag te fungeren. Prima excuus om niet naar buiten te moeten om te fotograferen met dit hondenweer trouwens…    


  04-06-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 juni Grasmaaien
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik vroeg aan Josee waar al die Duvel gebleven was die volgens mij toch in de koelkast moest liggen. Toen antwoordde ze met een wedervraag: of ik al gezien had hoe lang het gras voor het huis was… Ik probeerde nog even te argumenteren dat ik pas vorige week het gras achter het huis afgereden had maar ik realiseerde me ook wel dat zelfs met mijn allerdikste olifantenvel ik er niet aan zou kunnen ontsnappen. De grasmaaier wachtte, niet meteen mijn favoriete werktuig. Tot overmaat van ramp weet ze ook wel waar ze mijn camera kan vinden en de automatische P stand heb ik haar helaas ook ooit gewezen.  
  Enfin, ik heb deze avond toch van mijn Duveltje kunnen genieten. Zo zie je maar, Johan Cruyff had gelijk: elk nadeel heb zijn voordeel… Eind goed, al goed.


  03-06-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 juni Digitalis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het hoeft niet altijd groots, speciaal, ingewikkeld, geweldig of spectaculair te zijn om mooi te zijn. Vaak is er evenveel schoonheid te vinden in de kleine eenvoudige dingen, je moet er alleen maar voor openstaan, je moet het willen zien…
  Vandaag hadden we De Hooiput in Arendonk uitgekozen als decor voor een extra wandeling met Phaido. Het is een klein zeer gevarieerd gebiedje dat ligt tussen het kanaal, de Biezen en de Watering. Je zult er zonder twijfel in elk seizoen wel van de natuur kunnen genieten maar zeker in deze tijd van het jaar is er een uitbundige pracht van bloemen, planten en groen. De groei van gewassen, grassen, kruiden en onkruiden is dermate explosief dat je als wandelaar goed moet opletten waar je loopt, maar dat kon onze pret niet drukken. Veel kleurige bloemsoorten en insecten zijn er dankbare onderwerpen voor de natuur- en macrofotograaf en de fotomogelijkheden dienen zicht dan ook in een hoog tempo aan. Ik koos vandaag eens niet voor een close-up of een macro maar dit plaatje van bloeiende digitalis langs het wandelpad kon me wel bekoren. Zoals ik al zegde: niet spectaculair… maar stille ingetogen schoonheid.     


  02-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 juni Rox
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik zag deze avond op Facebook een foto van een op de grond liggende manspersoon met een mutsje dat precies op dat van mij leek. Verdorie, dat ben ik daagde het al snel…
  We waren met z’n achten gaan wandelen op het Hoksent in Eksel en toen we, na afloop en na de obligate verdiende verfrissingen, bij Swa en Monique nog wat stonden na te praten was de lokale woef, puppy Rox, al even in veilige haven geplaatst, achter het hek. Puppy Rox evenwel vond dat ie er nog steeds bij hoorde en hij deed zijn uiterste best om weer bij vrouwtje en baasje te komen. Een maand geleden kon ie nog tussen de houten latten of er onderdoor, maar dat was plotsklaps niet meer mogelijk… oh wanhoop… Ik vond de pogingen om toch uit te breken best een foto waard en de jongedame die dat dan weer vastlegde had zeker ook wel een leuk plaatje van een buikliggende fotograaf op fotojacht. Het resultaat van mijn fotoijver zie je hier. Voor de foto van “the making of” moet je naar mijn facebookpagina, want ik heb ‘m gedeeld.         


  01-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  31-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 mei Aarschot: Het Begijnhof
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zoals ik vorige woensdag al aangaf was de tijd die we hadden uitgetrokken voor onze nachtfotografie uitstap naar Aarschot eigenlijk te kort. Van de mogelijke locaties die ik had uitgezocht en voorbereid had ik er niet eens de helft kunnen bezoeken. Ik ben dus samen met het vrouwtje en Phaido deze avond er nog maar eens naar toe gereden. Toen ik woensdag er aan begon te denken het begijnhof ook maar eens met een bezoek te vereren was het zonder dat ik dat gemerkt had al zo laat geworden dat ik me ijlings terug naar de collegas moest haasten en alle verdere fotomogelijkheden maar moest vergeten… Dat heb ik vandaag dus goedgemaakt. En ook deze keer was het blauwe uurtje de ideale tijd om de mooiste plaatjes te schieten. De enkele lantaarns die tegen de gevels van het begijnhof hangen gaan al snel voor overbelichting zorgen bij lange sluitertijden. Toch wilde ik daar best mee leven bij deze shot. De bloemen op de voorgrond heb ik zelfs nog een beetje bijgelicht met een zaklantaarn, bij een sluitertijd van 30 seconden bleken ze bij een eerdere proefopname te donker. Overbelichting enerzijds… te donker anderzijds… fotograferen is vaak keuzes maken, en de gulden middenweg vinden is niet altijd even makkelijk.     


  31-05-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 mei Op wandel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na de wandeling met de bewoners van het woon- en zorgcentrum Hoevezavel zijn we met z’n zessen in de Brugwachter nog een dagmenu gaan nuttigen en enige drank erbij consumeren. Phaido, die we overal mee naar toe nemen was uiteraard van de partij, maar ook puppy Rox mocht voor de eerste keer mee op restaurant. Beide woefkes hebben zich voorbeeldig gedragen en met een beetje goede wil zou je dat ook van onze dames kunnen zeggen. Wij heren gedragen ons natuurlijk altijd goed…
  Toen iedereen verzadigd was van natjes en droogjes wilden de dames te voet naar huis met als argument dat de hondjes nog wat frisse lucht nodig hadden, het is tenslotte maar enkele honderden meters. Wij heren weten dat je vrouwen op zijn tijd eens gelijk moet geven en we hebben ons dan maar opgeofferd om de wagens veilig thuis te brengen.
  Langs de kant van de straat heb ik ze zitten opwachten. Toen ze voorbij kwamen leken ze zich noch steeds even goed te amuseren. Van links naar rechts: Ellygorett, Monique, Josee, Rox en Phaido. Alleen Phaido had ik de gaten dat ik aan het fotograferen was blijkbaar.


  30-05-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 mei Het vertrek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben, toen ik vannacht thuiskwam van de uitstap naar Aarschot nog niet meteen mijn bed in gedoken. Eerst moest ik natuurlijk de foto-oogst even op de PC bekijken en er eentje uitpikken voor deze blog, maar tegen drie uur ( in de ochtend dus ) wilde ik bij vriend Jef zijn. Met z’n vieren hebben ze een motortrip naar Spanje gepland en zo vroeg vertrekken ze om de eerste reisdag al zoveel mogelijk kilometers achter de rug te hebben. Rudi en Jef vertrekken vanuit Lichtaart en de twee anderen ontmoeten ze dan aan de snelweg. Oorspronkelijk zou ik ook meerijden maar na rijp beraad heb ik afgehaakt omdat ik 5600 km op 11 dagen uiteindelijk net iets te ambitieus vond. Neemt niet weg dat ik toch enige jaloerse gevoelens voelde opkomen toen ik ze ging uitwuiven. Goede reis Jef en Rudje, hou het veilig en geniet er van.
  Ik kreeg deze avond trouwens al een SMS-je met de melding dat alles opperbest gaat en dat ze er al dik 900 km hebben opzitten…


  29-05-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 mei Nachtfotografie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nachtfotografie met de fotoclub. Dat zijn altijd leuke avonden. Vandaag was dat niet anders. Op de vergadering was er beslist dat we in Aarschot zouden gaan fotograferen en hoewel het de ganse dag maar twijfelachtig geweest was op weergebied klaarde het rond half tien plots helemaal uit. We konden dus ten volle gebruik maken van het bekende blauwe uurtje en de route die ik had uitgestippeld bleek eigenlijk veel te lang - of de voorzien tijd te kort, we hadden afgesproken om 11 uur weer samen te komen -, als je druk bezig bent vliegt de tijd. De oogst was toch redelijk goed. Een willekeurige keuze uit de reeks die ik aan het station schoot wil ik tonen om de avond te illustreren. De nieuwe voetgangersbrug over de perrons leek mij een ideaal onderwerp om de mogelijkheden van dat blauwe uurtje te benutten.
  Dat we na het fotograferen nog uitgebreid de binnenkant van een Aarschots café hebben verkend hoeft geen betoog.


  28-05-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 mei Duvel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Was me dat een trieste, miezerige, kletsnatte dag vandaag zeg… We waren deze morgen tijdens de wandeling met Phaido al eens uitgeregend,  en na een verkwikkende, opwarmende douche had ik al vruchteloos van onder de pergola gezocht naar fotografeerbare onderwerpen, zin om nog eens de deur uit te gaan en weer nat te worden had ik echt niet meer. Misschien was er wel een insect dat kwam schuilen voor de nattigheid, of kwam er toevallig een mooie vogel binnen zoombereik of een verdwaalde zeemeermin… neen dus. De bloemekes hingen ook al troosteloos, half gesloten de weersomstandigheden te ondergaan, het regende dan weer net niet hard genoeg om spectaculair opspattende druppels of blaasjes te vangen…pffff. Ik besloot mezelf dan maar voor de TV te planten en toen ik naar de Giro d’Italia begon te kijken op Eén zag ik dat het daar zowaar nog slechter was: meters sneeuw op de Gavia en de Stelvio, renners die zich in onmenselijke omstandigheden naar boven werkten, man wat wordt een mens daar mistroostig van. Dan ga je onvermijdelijk even langs de koelkast en toevallig liggen daar toch wel enkele flesjes Duvel in zeker. Dat kan helpen om het moreel weer enigszins te herstellen natuurlijk. Toen ik het eerste glas ingeschonken had zag ik ineens de sporen van veelvuldig gebruik in de opdruk. Als dit glas kon spreken… Zo’n doorleefd glas, daar heb je een band mee, dat geeft je een goed gevoel, daar kikker je toch van op he, en de inhoud draagt daar ook toe bij uiteraard. En dan vind je ineens dat je dat gevoel maar moet vertalen in een tekstje en een foto voor je dagelijkse blog…  f 4 – 1/100 – ISO 1600 


  27-05-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  26-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 mei Leonardo
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn zus woont in Aarschot en daar wilde ik deze avond even naar toe. We hebben namelijk deze week met de fotoclub een nachtfotografie uitstap gepland en Aarschot kwam uit de bus als bestemming. Dan is het handig als je info uit eerste hand kunt verkrijgen van de locals. Schoonbroer Dreeke is trouwens beroepsfotograaf en daar kon ik ook wel een en ander van meekrijgen.
  Zus Lilly is een kattenvrouw - zelf ben ik eerder een hondenman - en deze avond kon ik kennismaken met de nieuwe nummer drie uit de kattenpopulatie in huize Lilly en André. Dat zit zo… Ze namen ooit twee kittens in huis en ze dachten dat het twee kattinnetjes waren. Ze noemden hen Mona en Lisa… snapt U hem? Een van de twee bleek bij nader inzien een katertje te zijn en die werd dus omgedoopt tot Mon. Nu kwam er enkele tijd geleden een verwilderde huiskat bij hen schooien om aandacht en eten en zus kon natuurlijk niet anders dan daar op ingaan. Wonder boven wonder kwamen Mon en Lisa erg goed overeen met de indringer bleek al snel. Na een tijdje was de toevallige bezoeker een regelmatige bezoeker geworden, hij  - inderdaad, een kater dus - werd gevangen, gechipped, gefatsoeneerd en nu beschouwen ze hem ook een beetje als huiskat, een beetje veel zelfs :) . Ze hebben hem Leonardo genoemd… snapt U hem?
  Neen? …. Da Vinci…
  Toen we deze avond samen op het terras zaten kwam hij weer zijn rantsoen ophalen en die vreemde meneer met dat rare ding voor zijn gezicht betrouwde hij toch niet helemaal.


  26-05-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 mei Het vertrek, de stemplicht roept.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Negen uur deze morgen. In Moorsele is de hemel stralend blauw, en het ziet er naar uit dat dit in de loop van de dag in heel Belgie zo zal blijven. Dan is het natuurlijk dubbel jammer dat je de laatste dag van ons motorweekend noodgedwongen moet halveren omdat je vóór de sluitingstijd van de stembureaus je stemplicht moet vervullen. De terugrit naar huis hebben we dus flink moeten inkorten. Bij het vertrek van uit Ter Gracht getuigen de schaduwen op de voorgrond van het feit dat niet alleen Josee fotos aan het maken was van de motards. Rudy heeft ‘m net in eerste gezet en het startsein is gegeven… onze dames nemen weer voor even afscheid, tot straks in Lichtaart.


  25-05-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 mei Phaido en het poesje van Lieve
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Allereerst moet ik enkele dingen vertellen die meer met het “dagboek” dan met het “foto” gedeelte van deze blog te maken hebben. Zo hebben we hier in Ter Gracht een enorm slechte, onbetrouwbare, meestal gewoon falende internetverbinding en pas deze avond slaagde ik er in, rijkelijk laat, toch de blog van gisteren - vrijdag - on line te krijgen, bijna 24 uur overtijd dus. En nu, op het ogenblik dat ik dit zit te brouwen op de laptop is het weer van dattume: verbonden zegt ie, maar er is geen site of geen link die geopend wordt als ik er op klik… tja… of de exploten van deze zaterdag tijdig kunnen ge-upload worden lijkt me dus ook al zeer twijfelachtig… goed, we zien wel…
  Op fotogebied ook een niet onbelangrijk gegeven: ik kan het niet over mijn hart krijgen de Eos 6D in de topkoffer van mijn machine te leggen om ‘m mee te nemen op de tocht. Te veel en te pittig V-twin geroffel en geschud lijkt me geen geschikte behandeling om een positief effect te hebben op de levensduur van mijn oogappel…
  De werkelijk schitterend mooie rit die we vandaag onder de wielen kregen moet dus noodgedwongen zonder relevante illustraties blijven. Wat we dan weer wel kunnen tonen is een beeld van het avondgebeuren en dat hoeft echt niet alleen maar over eten, drinken en feesten te gaan. Lieve, een van onze dames, heeft vriendschap gesloten met een lief klein poesje, en toen we probeerden Phaido ook voor te stellen aan het kleine ding was er van beide kanten een totaal gebrek aan belangstelling. Phaido heeft meer interesse voor baasje en fototoestel dan voor het poesje van Lieve en het poesje van Lieve heeft geen reden om een andere dan deze lekkere veilige plek uit te kiezen om te genieten van de mooie avond en wie weet wat nog al meer…  


  24-05-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 mei In de schuur
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn deze morgen met z’n zevenen vertrokken voor een weekendje Nord - Pas de Calais, zeven gelukkige motards en zeven al even blije paardjes. De rit naar onze uitvalsbasis was best de moeite waard. Rudi had de mooiste kilometers tussen Lichtaart en hotel Ter Gracht in Moorsele uitgezocht en zelfs het weer leek ons te willen verwennen tot… de laatste 40 kilometers. Plotsklaps gingen de hemelsluizen open met zulke intensiteit dat zelfs de regenpakken die we in allerijl aangetrokken hadden niet konden verhinderen dat we als verzopen katten op onze bestemming aankwamen, gelukkig zonder schuifpartijen of andere ongevallen. We mochten de machines in de schuur zetten – Ter Gracht is een soort Hoeve-toerisme-hotel – en terwijl ze stonden uit te hijgen heb ik ze ook maar eens de eer gegund de dagelijkse blogbelevenissen te illustreren. Morgen gaat het naar de Opaalkust, Cap Gris Nez en de bezienswaardigheden van Frans Vlaanderen… we kunnen alleen maar hopen dat alle nattigheid er vandaag uitgevallen is maar de voorspellingen zijn niet erg hoopgevend…    


  23-05-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  22-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 mei Op de parking
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We proberen de dagelijkse wandelingen met Phaido zo afwisselend mogelijk te houden. Het hele Smallebroekenrondje kent ie ondertussen al veel beter dan wij zelf ( hij snuffelt ook veel meer ) en dus gaan we regelmatig eens ergens anders de benen strekken… op locatie dus. We gaan dan met de wagen, Phaido achterin, en als we dan de achterklep openmaken weet ie dat er een nieuw avontuur wacht.
  Het is maar twee kilometer van thuis tot op de parking van het natuurgebied Hoge Mouw en we wandelen er wel eens vaker te voet naar toe, maar als je het gebied wat intenser wilt verkennen krijg je toch een uur wandelplezier extra ter plaatse als je met de wagen tot ginder rijdt. Phaido is ondertussen een geroutineerde wagenzitter geworden en die wacht op een sein van het baasje om er uit te springen, maar die moet eerst nog fotograferen…


  22-05-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!