Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  09-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 mei De sahara
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn vandaag naar Lommel gereden om de communiefotos van Lander te gaan brengen. Ik had dat natuurlijk ook via We Transfer of Dropbox kunnen doen maar persoonlijk kontakt is toch altijd leuker en dan was er nog die nieuwe multicache in de Lommelse Sahara die ik wilde gaan zoeken…
  Met zulk mooi weer in zulke mooie omgeving is de camera altijd schietensklaar en dat was nodig vandaag want ik kreeg weer allerlei visioenen. Om de zoveel meter zag ik een vrouwke met een Phaido en omdat ik toch even aan het twijfelen ging omtrent het waarheidsgehalte van wat mijn brein doorkreeg van mijn ogen was ik toch wel erg opgelucht toen ik thuis op de PC zag dat ik deze keer geen hallucinaties had gehad of dubbel- of trippelzicht door de alcohol…      


  09-05-2017 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 mei Hoenders
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het zou er op kunnen lijken dat er in ons dorp qua wandelmogelijkeid alleen maar de Smallebroeken bestaat. Dat is inderdaad bijna altijd het décor van onze dagelijkse ochtendwandeling met Phaido en daar heb ik het dan ook vaak over maar geloof me, er is hier nog veel meer wandelplezier te plukken. Van thuis naar Balance Health Center en/of omgekeerd is ook zo’n traject dat ik graag loop, niet langs de grote weg naar Herentals natuurlijk maar binnendoor, via de Bekenbaan, de paadjes van de heuvelrug, het Barbara pad en zo verder.
  Als ik dan vertrek van uit de taverne bij Balance is de kortste weg naar de Bekenbaan dwars over de camping en in deze tijd van het jaar is daar nauwelijks volk te bekennen op een gewone maandagnamiddag, maar kippen lopen er wél, ook in de zomer trouwens. Vandaag vond ik dat het qua vogelfotografie  niet altijd de obligate ijsvogels, roerdompen, botvinken, reigers of andere bonte spechten moeten zijn maar dat een kip ook een mooie, zeer fotografeerbare vogel is. Ik had er meteen drie voor de lens. Hoewel… ik denk dat het hanen zijn, bij twee van de drie ben ik quasi zeker, nummer drie ( rechts ) is een twijfelgeval, ik ben geen kippoloog. Sta me toe ze veiligheidshalve in de titel van dit stuk maar hoenders te noemen, dat dekt de lading in beide gevallen.       


  08-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 mei Cartierheide
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is niet de eerste keer dat we dit gebied uitkiezen om te gaan wandelen. De Cartierheide willen wij bij deze aan iedere wandelliefhebber aanbevelen. Diverse uitgezette routes zijn een leidraad om het gebied te verkennen of indien je zoals wij een geocache-adept bent kom je op geocaching dot com ook aan je trekken. Met de goedkeuring van natuurbekeer werd hier onlangs weer een reeks cachen verstopt en dat was de reden waarom we vanmiddag de wagen op de aangeduide parkeerplaats zetten. We hebben alweer genoten van de tocht, van de omgeving, van het gezelschap, van de zoekopdrachten en natuurlijk ook van het napraten bij een Duvelke in de taverne bij de camping Ter Spegelt.  
  Alles helemaal Zen en dik oke zou je zeggen, toch hebben we hier een ietwat bittere bemerking bij. Ik hou echt van de natuur en de bescherming ervan ligt me nauw aan het hart maar… De groene medemens die dit in beheer heeft trekt zich duidelijk geen zier aan van zijn eigen ecologische voetafdruk… In onze natuurgebieden, ook hier, ligt verdomme half Borneo aan tropisch hardhout… dit kan toch ook worden in elkaar geknutseld met kunststof, met inlands hout of desnoods in beton… of is dat niet groen genoeg?     


  07-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 mei Tafelgoochelaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was weer plezant.
  Eindelijk met pensioen, het feestje voor Leentje kabbelde gezellig verder toen een van de gasten zich ontpopte als een begenadigd tafelgoochelaar. Hij had ons al verbaasd met enkele trucjes met geldstukken en speelkaarten en zo, trucjes die in het begin niet meteen wereldschokkend waren maar die geleidelijk aan de aandacht aanscherpten voor het betere werk dat volgde. Hij had de mouwen opgestroopt om te laten zien dat er niks in zat en toen plooide hij een uitgeknipte advertentie uit een reclamefolder, van de Aldi meen ik, tot een zo klein mogelijk formaat en toen hij het weer openplooide was het een biljet van tien euro… een volgende advertentie, van de Colruyt denk ik, onderging hetzelfde lot en dat werd twintig euro… hoe hij het deed zullen we nooit weten en of advertenties van de Carrefour of Delhaise vijftig of honderd euro opleverden ook niet.
  Toen ik hem vroeg of hij zich thuis niet eens een namiddag doorheen een stapel reclamefolders wilde werken bleek hij ook geen vrije datum in zijn agenda te vinden… egoist !     


  06-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 mei Kabouters
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Kabouters bestaan echt. Ik was er eigenlijk van overtuigd dat wij in Groot Kasterlee de enigen waren in ons melkwegstelsel die zich mochten verheugen over een aanwezige kabouterpopulatie. Het Kabouterpad en zeker de Kabouterberg zijn wereldberoemd, universumberoemd zelfs… toch? Vandaag merkte ik evenwel dat er nog plekken zijn waar ze een leefgemeenschap gesticht hebben. Toen wij in Tessenderlo tussen Vinnie’s 5 en Kapelletje Klokkeveld fietsten zag ik namelijk deze kabouter pater familias met een deel van zijn kroost en familie langs de weg staan bij hun woonst. Ik vermoed dat ze wel wisten dat wij uit kabouterland Lichtaart-Kasterlee kwamen, dientengevolge op de hoogte waren van het bestaan van kabouters en dat ze zich daarom niet verstopt hadden want normaliter zijn ze zo snel en zo ingenieus in het bedenken van camouflagetechnieken dat je ze nooit te zien krijgt.
  Deze foto is alleszins het bewijs dat wij vandaag het geluk hadden ze te spotten. Ik zal zeker deze observatie doorgeven aan het kaboutermeldpunt en ik hoop dat ik bij deze weer enkele kaboutertwijfelaars over de streep getrokken heb om voortaan ook wat beter de ogen open te houden bij potentiele kaboutervriendelijke locaties.


  05-05-2017 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 mei OKRA
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden tijdens onze dagelijkse wandeling al enkele dagen blauwe pijltjes gezien, opgehangen en vastgemaakt aan bomen, paaltjes en alles waar pijltjes aan vastgemaakt kunnen worden, het soort pijltjes dat gebruikt wordt om wandelaars en mountain bikers de goede richting uit te sturen als ze zich in onze Lichtaartse bossen begeven. Deze keer stond er OKRA op en het kon niet anders dan dat we een dezer dagen zouden gekonfronteerd worden met een massa krasse ouderlingen met wandel-aspiraties. Vandaag was het zo ver. Toen we vertrokken door de Reffenakkers liepen we al samen met enkele verdaalde individuen en waar de blauwe pijltjes richting Dressenstraat wezen zijn wij maar rechtdoor gelopen, recht de Smallebroeken in, de wandeling in omgekeerde richting. Niet dat we iets tegen OKRA of krasse ouderlingen hebben, verre van, maar Phaido vind het toch fijner als hij niet konstant tot de orde geroepen wordt en braaf “zit!” moet doen om passanten niet onnodig bang te maken.
  Toen we langs diezelfde Dressenstraat terugkeerden na ons rondje kwamen we weer een groep fluo hesjes tegen en deze keer had ik de camera in aanslag. Met de 300 mm er op kon ik van op afstand een kompakt beeld vastleggen van de tegemoetkomenden en ik vermoed dat ze het niet eens gemerkt hebben.


  04-05-2017 om 23:42 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 mei De Smallebroekencache
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik mag aannemen dat het ondertussen wel duidelijk is dat ik een gedreven geocacher ben. Ik zou voor één keer deze blog dan ook eens willen gebruiken als hulpmiddel bij mijn hobby.  De Smallebroekencache is een fotozoektocht die grosso modo langs het parcours loopt dat wij zo ongeveer dagelijks afleggen met Phaido. Op het einde moeten de cachers dan aan de hand van gevonden cijfers coordinaten berekenen om de verstopplaats te vinden. Voordien moeten ze evenwel ook ergens de code ontdekken om het hangslot, dat de cache beveiligt, te openen. En daar loopt het wel eens fout merk ik aan de logs.
  Ik ga op de pagina van de cache bij geocaching.com een hint toevoegen waarin ik verwijs naar deze datum van deze blog.
  Dat dit geen gewone tak aan een boom is zie je toch mag ik hopen. Je kunt ‘m er uit halen en aan het uiteinde zit een filmroldoosje met daarin de gegevens. Het is een verstopmethode die wel meer voorkomt en voor geroutineerde deelnemers stelt dit geen enkel probleem. De hint die al op de site staat is “Ramses Shaffy”… hoog Sammy, kijk omhoog Sammy… snapt U hem? Met deze extra hint inclusief fotos moet het zelfs voor het kleinste kind duidelijk zijn. Medehobbyisten laten genieten van een mooie wandeling is het doel en niet zozeer iets onvindbaars verstoppen.
  J
  Voor dreuzels of muggles ( geocachetaal voor oningewijden ) die eventueel interesse hebben staat hier onder de link naar de pagina van de Smallebroekencache.
  https://www.geocaching.com/geocache/GC5920Y_de-smallebroekencache


  03-05-2017 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 mei Op wandel langs de Sûre.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Geen dagverse fotos vandaag…
  Na een natte ochtendwandeling had ik niet meer zo veel zin om nog eens naar buiten te trekken en ik heb mezelf dan maar achter de PC geparkeerd om me door de massa gemaakte fotos van de laatste tijd te worstelen. Balance, het fotoclub weekend en communiefotos van Lander… er moet niet veel bijkomen om een burn-out te krijgen. Terwijl het buiten maar bleef miezeren stortte ik me op de erg zonnige fotos van onze Luxemburgse uitstap. Het kontrast met wat ik zag op het scherm en de nattigheid aan de andere kant van  het venster kon niet groter zijn. Je zou er een chagrijnig gevoel door kweken. Gelukkig was er de stralende glimlach van het vrouwke die met Phaido langs de Sûre wandelde om dat gevoel in de kiem te smoren.     


  02-05-2017 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 mei Phaido en vriendjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze middag zijn we weer eens naar Lommel gereden. Ik had namelijk het genoegen communiefotos te mogen maken van Lander. We hebben er een uitgebreide shoot van gemaakt, mogelijkheden zat in de buurt… het skatepark, de speeltuin, de Soeverein en natuurlijk de Sahara als prachtig natuurgebied. Broertje Juul was ook van de partij en ze zijn allebei dol op Phaido. Het gevoel is trouwens wederkerig, Phaido vind het geweldig als hij met de jongens kan stoeien. Telkens we verhuisden van de ene fotolocatie naar een andere trokken ze met z’n drieën samen op en uiteraard nam ik dat ook regelmatig in beeld.  


  01-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 april De brug over de Sûre
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden het clubweekend met de fotoclub in Clervaux niet beter kunnen plannen. De weergoden waren ons extreem gunstig gezind en ook over de andere ingredienten om er een geslaagde trip van te maken waren de meningen unaniem positief. De thuisblijvers hadden dus weer eens ongelijk.
  Om het weekend af te sluiten hadden we nog een bezoek gepland bij clublid Guy die in het Luxemburgse Dillingen in een prachtige omgeving zijn vrije tijd doorbrengt. Vrijdag was hij er wél om met ons Clervaux te verkennen maar daarna had hij andere verplichtingen. We waren nieusgierig genoeg om, nu we toch zo dicht bij waren, een tegenbezoek te brengen. Phaido, het vrouwke en ikzelf waren als eersten ter plaatse, ruim voor het afgesproken uur zelfs en dus hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om een wandeling langs de Sûre te maken.
  Zelfs zonder de kanos vond ik dit al een mooi beeld. Al wie ooit over de oude brug over de Sûre gereden heeft tussen Duitsland en Luxemburg in Dillingen begrijpt waarom ik dit een plaats wil gunnen op deze blog. De kanos zijn een welgekomen toetje…   


  30-04-2017 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 april Koolzaadvelden in bloei
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  We hadden voor deze namiddag een gemeenschappelijk bezoek aan de fototentoonstelling "The family of man" op het programma staan maar om de tijd vooraf goed te besteden wilden we eerst de wandeling naar de abdij ondernemen. Het geleide bezoek dat wij na wat opzoekwerk op de site meenden te doen kon helaas niet doorgaan want er was iets onduidelijks met de activiteiten van de paters...
  Dan hebben we daarboven maar een wandeling gedaan en hoewel ongepland, vielen we van de ene fotomogelijkheid in de andere. Koolzaadvelden in bloei zijn vandaag het onderwerp dat ik uit meerdere andere mogelijkheden selecteerde. 

  29-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 april Kroonluchter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Toen we deze avond in hotel Koener zaten te eten, met z'n achten rond een grote ronde tafel onder een imposante kroonluchter hadden we er al grapjes over gemaakt: wat als... hij naar beneden valt?
  Hij is blijven hangen gelukkig en meteen na het eten ben ik even naar de kamer gelopen om de camera te gaan halen. Ik vond dat wel een interessant onderwerp namelijk. Ik heb de camera op zijn rug op de tafel gelegd precies onder het centrum. Voor ik hem precies in het midden had heb ik wel enkele keren moeten proberen maar uiteindelijk is dit, zij het niet voor de volle honderd procent perfect, toch wel erg dicht bij helemaal goed.  

  28-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 april Klaver Zuring
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het lijkt er op dat dit ook een jaarlijks weerkerend item wordt in deze blog. In het Hallerbos hebben ze de paars-blauwe boshyacinten en wij hebben in Lichtaart ook een bos vol bloemekes, witte weliswaar en ondertussen weet ik ook dat het geen bos anemoontjes zijn maar wel klaver zuring, dit door toedoen van medeclublid Ludo die blijkbaar alles afweet van de west Europese flora.
  Ik moet toegeven dat ze er dit jaar niet zo overweldigend bijstaan als andere jaren. Het was de eerste keer dat ik er kwam dit jaar en misschien was ik te laat op het seizoen of juist te vroeg… Als ik even terugkijk plaatste ik er vorig jaar een foto van op 15 april met Phaido op een indrukwekkend bloemekestapijt. Na de koude aprilmaand zou het wel eens kunnen dat ze volgende week alsnog uitbundig aan het bloeien gaan… toch nog maar eens langslopen. Als het niet zo is dan heb ik tenminste de mooie wandeling weer gehad.


  27-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 april Uitstekend wandelweer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Koud? Bah nee… wie zei daar ook weer dat er geen slecht weer bestaat, alleen maar slechte kleding?
  Ach ja, het mag dan misschien wel een tikkeltje frisser zijn dan het langjarig gemiddelde en iets minder lenterig dan we zouden wensen maar al bij al werd het alweer een dag waarin de zon zich regelmatig liet zien, prima wandelweer zou ik zeggen. De voorspelde regendag liet het afweten en dat vonden wij niet eens zo erg.
  Zoals ongeveer iedere morgen zijn zijn we ook vandaag weer de Smallebroeken ingetrokken met Phaido en de zon was toch wel vaak van de partij. Met het fototoestel bij de hand om die mooie wolkenluchten te fotograferen hebben we er genoten van ons dagelijks rondje. Phaido blij, baasje blij, vrouwke blij… iedereen blij. Vroeg of laat gaan die temperaturen vanzelf omhoog maar voorlopig hoor je ons toch niet klagen.


  26-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 april Schaduwen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Weer een jaar er bij. Happy birthday to me… maar het leven gaat gewoon verder natuurlijk. Het gros van de feestelijkheden hadden we vooruit geschoven naar het weekend en daar ben ik ondertussen alweer min of meer van hersteld. Vandaag kwamen de felicitaties via messenger, whatsapp, sms, telefoon en andere facebooken en er kwamen toch ook nog enkele echte, niet virtuele personen langs met als consequentie dat er weer een en ander uit de koelkast en van het wijnrek werd gehaald maar alles bleef binnen de perken. Tussendoor was het business as usual: ik heb een flink stuk van de namiddag en de avond voor de PC doorgebracht om de opnames van de dansvoorstelling van Balance te selecteren, te fatsoeneren en uit te snijden. Bij deze groep viel het me op dat er door de puntverlichting van de spotjes voor op het podium toch wel erg bijzondere schaduwen op het doek vielen achteraan. Een uitsnijding van een uitsnijding bracht dat wat meer prominent in beeld en de veel aandacht vragende kleurtjes kon ik aan banden leggen door er een zwart wit omzetting tegenaan te gooien. Aan Balance zal ik uiteraard de volledige kleurenversie aanleveren tussen enkele honderde andere maar voor deze blog vond ik dit leuker.      


  25-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  24-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 april Kerniel. Uitzicht- en fotopunt.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn vandaag nog eens richting Borgloon getrokken. De bloesemtijd was duidelijk over zijn hoogtepunt merkten we. Toch kon ik nog wel enkele bruikbare fotos scoren. Qua geocachen kwamen we bijzonder goed aan onze trekken gezien de vele nieuwe cachen die er voor het event van het voorbije weekend verstopt waren. En tijdens het fietsen van een van de uitgestippelde rondjes kwamen we in Kerniel, een deelgemeente van Borgloon, in de buurt van de abdij Marienhof, voorbij dit houten bouwwerk, een ringvormig platform dat een mooi uitzicht biedt over het dal, de boomgaarden en de abdij. Dat is gefundenes Fressen voor deze jongen. Dit is het soort fotografie waar ik helemaal in kan duiken. Lijnen en bogen en strakke constructies… Dat dit in zwart wit moest vond ik vanzelfsprekend.      


  24-04-2017 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 april The day after
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het duurde best een tijdje voor ik echt wakker was deze morgen. Het was een geslaagd feestje gisteren avond moet ik zeggen en dat vertaalt zich vaak in een ochtend ( of langer ) zombie-gedrag. 0ver het menu dat het vrouwke had klaargetoverd alle lof: aperitieven met diverse amuses o.a. een heerlijke schuim van appel, mascarpone en avocado, ouderwetse garnaalcocktail ( met grijze garnalen he ), courgette-soep met pesto en amandelschilfers, blinde vinken met rodewijnsaus, groenten en knoflook-puree, een alternatieve tiramisu met speculaas en griekse yoghurt, en dan nog koffie met gebakjes en koeken… Onze gasten waren vol lof. Dat zoveel lekkernijen moeten doorgespoeld worden met evenveel of nog meer vloeibaar lekkers is vanzelfsprekend en hoewel we niet meer zo zwaar over de grens gaan als vroeger was de oogst aan lege flessen toch ook indrukwekkend deze morgen.
  Toen ik al min of meer tot het rijk der levenden was teruggekeerd was het vrouwke al begonnen met enige orde te scheppen in de chaos. Deze beelden vond ik het bewaren waard en ik heb er dus mijn fototoestel op gericht. Na enkele mislukte pogingen realiseerde ik me dat je dit met zoveel tegenlicht van buiten moeilijk in één opname kunt vatten en ik heb er dan maar een HDR van drie opnames van geschoten. Deze avond, toen ik weer helemaal fief en monter was heb ik daar in de PC dit resultaat van gebrouwen.     


  23-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 april Dansvoorstelling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanavond hadden we dus, zoals al eerder verteld, mijn verjaardagsfeestje. Deze namiddag was ik wel eerst nog naar het Schaliken in Herentals getogen om de voorstelling van het jaarlijkse dansgebeuren van Balance te fotograferen. Ik ben thuisgekomen met een geheugenkaartje van 32 Giga helemaal vol ( echt waar ) en nog voor we aan het eten gingen en aan de drank, had ik gelukkig al enkele shots geselecteerd die eventueel in aanmerking zouden kunnen komen voor de dagelijkse blog. Dat het opnames waren waarin kleindochter Julie op de voorgrond staat vind ik niet meer dan normaal. Bij de fotos die ik zal aanleveren aan Balance zal ik die vooringenomenheid laten varen… afgesproken.
  Na het feest zit ik de tekst bij de gekozen foto in te tikken en ik doe mijn best om de juiste toetsen te raken. Gelukkig bestaat er zoiets als spellingscontrole. O ja… Julie is de linkse voorin.

  ISO 4000  -  f 3,5  -  1/200


  22-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 april Keukenprinses
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben in de loop van volgende week jarig en morgen al is er het vooruitgeschoven verjaardagsfeestje voor de vriendenkring. In de loop van de week hebben het vrouwke en ik al enkele keren gebrainstormd over het menu dat we de gasten gaan aanbieden en we zijn ook al de inkopen gaan doen. Tistezeggen… het vrouwke is de inkopen gaan doen en ik mocht/ moest soms mee. Sedert deze morgen is het vrouwke druk in de weer met potten en pannen en als ik voorzichtig opper dat ik ook wel een en ander kan voorsnijden bijvoorbeeld countert ze dat meteen met de mededeling dat ze toch liever alles zelf onder controle houdt. Ze weet dat ik meestal meer verknal dan dat ik bijdraag tot de goede gang van zaken in de keuken. Ik mag wel regelmatig komen proeven van sausjes, soep, dressings en andere lekkernijen, een rol die me op het lijf geschreven is.
  “Schoenmaker blijf bij Uw leest” zegt het spreekwoord en die wijsheid indachtig heb ik dan maar enkele keren de camera boven gehaald om mijn keukenprinses en haar activiteiten vast te leggen.

  21-04-2017 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 april Boom
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden afgesproken dat we vandaag zouden gaan geocachen in Lummen en het is een prachtige dag geworden, zowel het weer als de omgeving, het gezelschap en de fietstocht en dan zou ik de grote oogst aan gevonden cachen nog vergeten. We hadden het zo druk dat daardoor de oogst aan gemaakte fotos eigenlijk maar zeer minimaal was. Ik vind het dan ook misschien zelfs een klein beetje een verplicht nummer om toch een foto van de dag te kiezen.
  Toen we rond de middag ergens op een bank in het bos onze bokes aan het eten waren deden wij dat onder de goedkeurende blik van een prachtige, monumentale, uit de kluiten gewassen den. Met het oog op landschapsfotografie had ik de 16-35 groothoek op mijn toestel staan en ik heb enkele keren naar boven gefotografeerd. Verder heb ik nog een paar bosdreven op het geheugenkaartje en toen ik vanavond thuis nog een kort wandelingetje maakte met Phaido heb ik die ook nog eens laten poseren. Niks wereldschokkends allemaal…
  Ik wil bij deze aan die boom de eer gunnen deze paginas op te vrolijken met zijn aanwezigheid. Hij komt trouwens met 16 mm gefotografeerd net iets minder imposant over als wij hem zagen van op onze lunchpauzebank.


  20-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!