Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  03-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 september Bier & Bokes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het zit in de familie bij het vrouwke. Mijn schatje wilde wel eens gaan zien hoe haar nichtje Eline het er van af bracht met haar akoestische duo Dyadic tijdens het Bier & Bokes event in Lommel Barrier. Mijn interesse was ook gewekt, al was het maar door het eerste deel van de naam van het festival… Als ze dat bij ons in Lichtaart ooit willen organiseren dan ben ik van de partij, om te consumeren he. Een stuk of 60 speciaalbieren hadden ze in de aanbieding en om ondertussen de honger te stillen bokes me eps en kees… J Maar goed, vandaag waren we gekomen voor de muziek.
  Ik zag twee enthousiaste jongelui aan het werk die tweestemmig met begeleiding van één gitaar eigen versies van bekende popsongs ten gehore brachten. In potentie hebben ze een sterke formule te pakken, er moet nog aan geschaafd worden natuurlijk, maar het klonk alleszins zeer fris. Benieuwd hoe dat evolueert. We hebben afgesproken dat we ook eens een repetitie gaan bekijken.    


  03-09-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 september Daar waar een man het niet graag heeft
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Piemel, fallus, fluit, geslachtsdeel, geslachtsorgaan, jongeheer, leuter, lid, lul, mannelijkheid, paal, penis, piel, piet, pietje, pik, pisser, plasser, potlood, prik, roede, snikkel, stijve, tamp, tampeloeres, zwengel… en ik vergeet er nog wel enkele... het bestaan van zoveel benamingen voor dat ding onderin bewijst hoeveel belang wij mannen er aan hechten. De bescherming er van is dan ook een van onze primaire instincten. Als je naar een sportwedstrijd gaat kijken merk je dat, telkens er een situatie ontstaat waarbij er onraad dreigt richting die regionen, alle stoere kerels dezelfde reflex hebben. De kroonjuwelen moeten worden gevrijwaard van mogelijke averij.
  Van jongsaf wordt daar aandacht aan besteed. Neem nu deze avond. We waren na de vrijdagwandeling met de bewoners van Hoevezavel nog langs geweest bij Josee’s broer. Lander en Juul, de kleine neefjes waren er op bezoek en dan wordt er geravot, gevoetbald. Juul vind dat ie na zijn broer Lander, maar vóór Courtois moet gesitueerd worden in de pikorde ( heb je hem? ) van Belgische doelmannen en hij was dan ook vastbesloten het verwachte atoomschot van zijn opa uit zijn doel te houden. We hadden hem gewaarschuwd dat er gevaar dreigde voor zijn nageslacht en zonder dat we er een gebruiksaanwijzing moesten bijvoegen deed hij precies wat moest… maar goed ook.
  J       


  02-09-2016 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  01-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 september Shake shake shake
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als we na een pittige wandeling voorbij een volwassen plas lopen is er niet veel nodig om Phaido uit te nodigen er even in te gaan. Eigenlijk was het net omgekeerd deze morgen, we konden hem niet tegenhouden! We moesten deze middag nog ergens naartoe namelijk en we wilden hem liever netjes houden. Gelukkig was het water proper en schudde hij zich uitgebreid droog na zijn bad zodat de schade best meeviel. Dat ik hem dan constant in het vizier heb met de camera is vanzelfsprekend toch? Shake shake shake en klik, dat levert een grappige foto op. Hij hoeft er niet altijd op zijn paasbest op te staan he…       


  01-09-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 augustus De Schelde
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben deze avond met fotomaatje Alex naar Antwerpen getogen. We hadden ingeschat dat er wel enkele interessante fotomogelijkheden zouden zijn in de Scheldestad. Het leek er op dat de zonsondergang veelbelovend zou zijn, het nieuwe havenhuis hadden we nog niet gefotografeerd, van boven op het MAS is het altijd leuk fotograferen, de nieuwe fietsbrug leek ons ook wel wat… kortom ons lijstje was goedgevuld.
  Zoals dat vaak het geval is: ons lijstje was eigenlijk veel te goed gevuld. Het nieuwe havenhuis is weliswaar klaar maar de beeld-vervuilende elementen er rond, kranen, voertuigen, nadar, storthopen, zorgen er voor dat het nog wel een tijdje zal duren alvorens je daar zonder zware Photoshopbewerkingen frisse fotos kunt plukken. Boven op het MAS was er zoveel wind dat fotograferen met lange sluitertijden bijna onmogelijk was, tot bij de fietsbrug zijn we niet geraakt en toch kwam ik zeer voldaan terug thuis. Een prachtige zonsondergang boven de Scheldebocht maakte veel goed. We hebben daar ook lang staan schieten, zonder op de tijd te letten. Dit beeld komt zo ongeveer recht uit de camera, niet bijgesneden, nauwelijks bewerkt. In deze avondsfeer werden we een tijdje ondergedompeld.    


  31-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 augustus Bereklauw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is een plant met een zeer kwalijke reputatie. Het onderscheid tussen de inheemse en de veel grotere en gevaarlijkere grote bereklauw wordt evenwel vaak over het hoofd gezien. Ze zijn allebei erg fotogeniek natuurlijk en de foto die ik vandaag plaats van de gewone bereklauw, in zwart-wit dan nog, zou je als cliché kunnen bestempelen maar ik zag de kans om er onder te kruipen… en waarom zou ik dan ook niet eens zo’n foto maken?
  En ja, ik heb ‘m aangeraakt, hij was al verdord trouwens en ik vermoed daardoor minder agressief, er zaten wat zijtakjes in de weg namelijk en die heb ik weg geplooid. Of ik nu morgen dood ga? Ik hoop het niet alleszins, ik heb voorlopig nog nergens last van maar de symptomen komen pas na 24 uur zeggen ze… afwachten dus. Het zijn de haartjes van de stengel en de bladeren die brandwonden veroorzaken las ik. In tegenstelling tot brandnetels bijvoorbeeld, merk je het niet meteen en dat is het linke aan die plant.
  Uitgebloeid worden ze wel eens in bloemstukken gebruikt en dat gegeven is dan weer goed voor mijn nachtrust zo meteen. Ik mag ondertussen alweer een van de cliché-fotos die ik zelf ook wel eens wil maken afstrepen van mijn lijstje.   


  30-08-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 augustus Samen genieten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sedert ik het vrouwke getoond heb hoe je fotos en filmkes gemaakt met de iPad of iPhone snel op facebook plaatst moet ik extra op mijn tellen passen. Vroeger was ik voor de kleinkinderen vaak de boeman met de camera als ik weer eens plaatjes voor het jaarlijkse fotoalbum bij elkaar aan het sprokkelen was. Nu begrijp ik ze een beetje beter…
  Lig ik op een onbewaakt ogenblik even te relaxen en is Phaido trouw bij het baasje komen liggen om er een samen genieten moment van te maken, duikt daar plots van achter de iPad het grijnzende gezicht op van mijn schatje. Als je dan even later terug naar binnen loopt om verder te gaan met het samenstellen van je AV-reeks voor het salon van de fotoclub, en je bekijkt eerst even wat er ondertussen allemaal voor onzin voorbij gekomen is op facebook zie je jezelf daar liggen.
  Mijn eigen foto-oogst was eerder schraal vandaag en ik heb er geen probleem mee als foto van de dag ook eens te kiezen voor een prent die al eerder op facebook stond - op mijn eigen account verschijnt ie dan ook nog nota bene -, zelfs al heb ik ‘m dan niet zelf gemaakt.      


  29-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 augustus De Heuvelse Hei
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was vandaag niet meer zo overweldigend warm en de geocache-wandeling “Het verloren kabouterdorp” die we al zo lang op ons to-do lijstje hadden staan moest er dus vandaag maar aan geloven. We hadden op geocache.com alle lovende logs gelezen en de verwachtingen waren dus erg hoog… het moet gezegd dat we niet ontgoocheld werden. Zowel de wandeling, de zoekopdrachten als de eindlocatie waren top. Dat we 4 uur onderweg waren om 6,5 km af te leggen wil alleen maar zeggen dat we er zeer uitgebreid van genoten. Op een zondagnamiddag, bij dit soort weer, was het weliswaar een beetje druk tijdens de tocht maar dat kon de pret niet drukken. We kwamen voorbij menigvuldige foto-geschikte plekken maar deze opname van de Heuvelse Hei in volle bloei vonden wij vandaag het mooiste beeld op ons geheugenkaartje.   


  28-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 augustus Synchroonspringen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is een olympische discipline naar het schijnt, synchroonspringen was een spectaculair onderdeel van het aanbod olympische spelen op alle TV-zenders deze zomer. Je hoeft daarvoor niet in Rio te zijn natuurlijk. Gewoon aan het Albertkanaal, als tussendoortje of als alternatief voor waterskien en pleziervaartjes zie je wel eens taferelen die de vergelijking aankunnen. Vader en zoon, in dit geval: zoon en kleinzoon, springen in het water en opa heeft de camera in aanslag. Dit is het resultaat.


  27-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 augustus Cats
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was me het dagje wel. Voor de ochtendwandeling met Phaido trokken we naar Groot Rees, wandelen en geocachen gaan goed samen toch? In de vroege namiddag wachtte er ons een afspraak in Balance Health center waar ons danseresje Julie de ganse week een dans-stage had meegemaakt en het resultaat van wat ze hadden in elkaar geknutseld konden we komen bekijken. Ze hadden de musical Cats in een eigen kleedje gegoten en ondanks het feit dat katten niet echt mijn favoriete diersoort zijn vond ik het meer dan geslaagd. Snel naar Dessel dan want Pieter, onze breakdanser had zich daar een ganse week lang kunnen uitleven in zijn passie. Trainen, moves instuderen, ritmisch bewegen, dance-battles… hoe meer ik er van begin te begrijpen, hoe meer ik er van overtuigd ben dat dit top-sport is. En dan was er ook nog een avond aan het Albertkanaal. Als zoonlief met kleinzoon Jef gaat waterskien wordt er al eens beroep gedaan op mijn aanwezigheid, verplichte tweede persoon in de boot en een extra vaarbewijs…
  Vanzelfsprekend was mijn goede vriend de Canon-Eos present tijdens al die activiteiten en de keuze voor foto van de dag viel op… tromgeroffel, tromgeroffel… een scene uit de musical Cats!!!!  


  26-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 augustus Kermis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is een jaarlijkse traditie dat we op de donderdag van Lommel kermis met de bewoners van zorgcentrum Hoevezavel naar de foor wandelen. Door de plotse hittegolf moesten de plannen vandaag evenwel enigszins veranderd worden. Alles gewoon afgelasten was geen optie, de ontgoocheling zou te groot zijn voor die oudjes. Als alternatief had de directie er dan maar voor gekozen de tocht in de voormiddag te doen, ze gingen er van uit dat het dan nog net iets minder heet zou zijn.
  Een klein vervelend detail was er nog waar we mee moesten leven: in de voormiddag is de foor niet geopend… De rolstoelen werden zoals altijd tot bij café De Kroon geduwd en daar zijn we dan maar blijven plakken. Wij, vrijwilligers, vonden dat helemaal niet erg en omdat de smoutebollenkraam ook nog gesloten was hadden we verse croissants besteld bij de bakker zodat onze passagiers toch iets te smikkelen kregen tussen de drankjes door.
  Ik mocht de rolstoel van Lisa duwen vandaag en van haar wil ik graag deze foto plaatsen. De pretoogjes vertellen dat ze het toch leuk vond ondanks het feit dat het ritje in de rups met haar begeleider deze keer niet kon doorgaan…


  25-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 augustus Verkeersbordenzaad
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De wildgroei van verkeersborden in de regio is al te opvallend om er niet even bij stil te staan. Neem nu de vierbaansweg tussen Turnhout en Kasterlee… daar moet je al een boekhouder met Exell op de laptop naast je zitten hebben om bij te houden waar je hoe snel mag rijden, wanneer je niet of wel mag voorbij steken of afslaan, wie waar voorrang heeft en wat de wetgever nog voor valkuilen heeft ingebouwd onderweg. Bij elke zijweg, hoe klein ook, moet al die informatie herhaald worden uiteraard, liefst in viervoud. Je moet het maar kunnen, meerdere honderden verkeers- en infoborden op een traject van 7 kilometer. Dat is ook de plaatselijke landbouwgilde niet ontgaan. Een gekende ondernemer had tot niet zo lang geleden het monopolie op de winstgevende handel in die gewassen maar nu zijn de boeren van het gehucht Groot Rees er blijkbaar achter gekomen waar ze het zaaigoed kunnen verkrijgen.
  Tijdens een geocache-fietstocht zagen we vandaag meerdere vaten met verkeersbordenzaad naast een perceel mais. De eerste oogst van verboden-te-parkeren-en-te-stationeren borden
  op een proefveld is alleszins veelbelovend. Met de steeds maar groter wordende overlast van pokemonjagers bijvoorbeeld is dit zeker een slimme en verantwoorde keuze.
  Maar de mogelijkheden zijn quasi onbeperkt natuurlijk. Wij verheugen ons alvast in een toekomstig Kempens landschap waarin naast de traditionele gewassen ook kleurrijke velden met snelheidsbeperkingborden en nog meer snelheidsbeperkingsborden zullen verschijnen, dat lijkt ons immers de grootste groeimarkt. Verboden-voor-pokemongolen lijkt me trouwens ook een interessante bijverdienste.


  24-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  23-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 augustus De heide staat in bloei
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In augustus kleurt de heide weer rozig paars, verrassend nieuw is dat niet natuurlijk, dat gebeurt ieder jaar, maar toch zijn er telkens weer hele hordes fotografen die het fenomeen willen vastleggen. Deze jongen is er een van trouwens. Toen ik vorige zondag met Alex naar Doesburg trok had ik de Posbank op mijn heide-verlanglijstje gezet maar het weer stak daar een stokje voor. Dan moest het maar vandaag gebeuren. Uit de vele mogelijkheden had ik deze avond de omgeving van de Retiese Watering aan de Langendijk uitgekozen. Avond, inderdaad, want ik wilde gebruik maken van het mooie warme avondlicht, en deze keer had ik wél goed getimed.
  Net voor de zon achter de bomen verdween aan de overkant van de vijver stond ik met de vinger op de afdrukknop te wachten op deze plek om zoveel mogelijk strijklicht in mijn opname te krijgen. Veel tijd om van positie te veranderen heb je niet uiteraard want die toestand duurt niet lang maar toch heb ik enkele mooie plaatjes mee naar huis kunnen brengen. Dat Phaido daarna nog zwemmekes wilde doen was ook nog een meegepikte fotogelegenheid, maar één jaarlijkse heidefoto is een verplicht nummer vind ik, vandaar deze keuze.  


  23-08-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 augustus Prinsenpark
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nadat we deze morgen Pieter en een vriendje naar Dessel hadden gebracht waar ze de ganse week een breakdance-stage gaan meemaken vonden we dat we, nu we toch in de buurt waren, nog maar eens een wandeling moesten maken in het Prinsenpark. Dat was al veel te lang geleden. Aan Phaido moet je zoiets geen twee keer vragen natuurlijk. Nieuwe geurtjes, andere paadjes, hij is er ons dankbaar voor vertelt ie me wel eens tijdens onze intiemste momenten…
  Zoals altijd is ie ook steeds bereid om te poseren als we weer eens een locatie gevonden hebben waar een model goed in zou passen. In dit hemelbed, dat daar geplaatst was voor de bosbewoners, wilde onze held graag even plaats nemen. Prinsheerlijk genoot hij van zijn plekje en van de aandacht, wat wil je… in het Prinsenpark…


  22-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 augustus Doesburg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De openlucht fotografica markt is een evenement dat ieder jaar weer massa’s geïnteresseerden naar het oude Nederlandse hanzestadje Doesburg lokt. Een beetje oneerbiedig uitgedrukt zou je kunnen zeggen dat het een soort rommelmarkt voor foto-gerelateerde spullen is. Dit jaar waren ze aan de 21ste editie toe en Alex had me gevraagd of ik niet mee wilde om daar eens wat te gaan rondneuzen.
  Ik heb lang geaarzeld eigenlijk want volgens Frank en Sabine zou het een kletsnatte zondag worden. Het wordt een beetje eentonig maar ook vandaag hebben wij de voorspelde regenbuien niet over ons heen gekregen. We waren redelijk vroeg vertrokken om de grote drukte voor te zijn en pas toen we helemaal rond waren en alles gezien hadden voelden we, terug naar de auto wandelend, de eerste druppels. Dat de hemelsluizen zowat de ganse terugrit geopend bleven deerde ons niet echt. Ondertussen had ik wel, spotgoedkoop, enkele filters, een lenskapje en een fototas op de kop kunnen tikken. Uiteraard heb ik ook enkele charmes van Doesburg vastgelegd en het dient gezegd dat het er erg mooi is, een plek om nog eens te bezoeken. Als het er eens wat minder druk is wil ik best wel eens terug gaan om het oude centrum uitgebreid te fotograferen maar vandaag koos ik voor een iets nieuwere buurt. Dit harmonieus samengaan van woon-, werkruimte en flats, in een urbanisatieproject vond ik meer dan geslaagd en het fotograferen waard. Meestal ben ik niet zo’n liefhebber van het soort eenheidsworst-gebouwen die je in Nederlandse wijken vaak ziet maar hier heb ik met bewondering naar gekeken.    


  21-08-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 augustus Zitbank met toiletgelegenheid
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ze waren er weer eens dik naast, onze nationale weermannen en -vrouwen. We hebben de ganse dag genoten van een stralend mooie zomerdag met luchten die varieerden van staalblauw tot versierd met prachtige wolkenformaties. De temperaturen nodigden ook al niet uit om binnen te blijven en na de ochtendwandeling en een uitgebreid terrasje in de loop van de namiddag vond ik het in de vooravond ook nog leuk om samen met Phaido een tochtje te gaan maken in de buurt van de abdij van Postel. Dat er nog enkele geocachen te rapen waren was een leuke bijkomstigheid natuurlijk. Dat in zo druk bewandelde natuurgebieden als hier regelmatig rustbanken langs de wegen en paden te vinden zijn is niet meer dan normaal. Het was evenwel de eerste keer in onze wandelcarriere dat we er een zagen met een eigen toiletgelegenheid. Dat moest op de foto. Misschien was het wel omgekeerd trouwens: een toiletgelegenheid met zitbank voor de op hun beurt wachtende wandelaars in hoge nood…   


  20-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 augustus Wandelaars
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb de vrijdagse vrijwilligers-wandelaars met de bewoners van Hoevezavel eens langs de andere kant bekeken vandaag. Telkens we deze kant uit trekken is dit een stopplaats om even uit te rusten en wat bij te praten. Dat geldt zowel tussen de vrijwilligers onderling als tussen vrijwilligers en bewoners in zoverre dat mogelijk is natuurlijk.  
  Ik vind het best oke dat ze me tegenwoordig zowat beschouwen als de huisfotograaf in het zorgtehuis. Er wordt me ook regelmatig gevraagd of ik even een foto wil maken, daar waar ik vroeger zo iets zelf eerst moest vragen eigenlijk. Als we op vrijdag gaan wandelen met de bewoners maak ik altijd ook wel enkele shots van de altijd weer anders samengestelde groep maar deze keer wilde ik het eens net iets anders doen. Langs de achterkant komen de vrijwilligers eens wat beter in beeld en dus schoot ik nu eens van uit dit standpunt. Phaido is zoals altijd een alom tegenwoordige getuige van onze bezigheden.    


  19-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 augustus Wegomlegging
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb ooit met het idee gespeeld een fotoalbum te maken met allemaal absurditeiten. Je hoeft als fotograaf je ogen niet eens erg wijd open te houden om dagelijks voorbeelden van lachwekkende, belachelijke, domme, overgereglementeerde, idiote, bizarre… kortom zotte toestanden te zien in ons Belgische straatbeeld. Deze namiddag was het weer raak.
  Ik was vriend Alex gaan bezoeken in Herentals en toen we terug naar de Molenvest liepen na een verfrissing in de Tasse Tout zagen we een mini verkeersopstropping bij de hoek van de Zandstraat en de St. Magdalenastraat. Er zijn nogal wat wegenwerken in de stad dezer dagen en de bijhorende wegomleggingen zijn legio. Hier worden de automobilisten, die richting station willen, de Magdalenastraat in gestuurd, maar 20 meter in die straat is die ook afgesloten en staat er weer een bord met een wegomlegging van een wegomlegging doorheen de Vaartstraat. Die is evenwel... ook afgesloten met de vermelding dat het de ganse maand een speelstraat is. Gevolg: autos die achteruit terug naar de Zandstraat willen terwijl anderen precies de Magdalenastraat in willen om de omlegging te volgen. Hahahahaahaaaaa… ( de korte samenvatting van mijn gedachten na een tijdje observeren )… This is Belgium… this is Kafka. Er worden waarschijnlijk ergens verkeers-planologen vet betaald om dit soort onzinnige toestanden te bedenken.  


  18-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  17-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 augustus Geelse Bloemmolens
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had al een tijdje zin om nog eens aan avond- of nachtfotografie te gaan doen en na enige twijfel ben ik rond een uur of tien toch maar eens naar het Kempisch Kanaal getrokken. Een specifiek doel had ik eigenlijk niet maar meestal komt de inspiratie wel onderweg, zo ook vandaag.
  De Geelse bloemmolens in Ten Aard zijn door het moederbedrijf Dossche op non-actief gezet begin dit jaar. De 8 resterende werknemers zijn hun job kwijt en wat er met de gekende torens gaat gebeuren is nog verre van beslist. Het stadsbestuur hoopt dat er een nieuwe bestemming voor gevonden wordt, ze denken aan kantoorruimtes en/of loft, maar zelf kunnen of willen ze niet investeren. Als ik dit goed interpreteer is het hoog tijd om dit nog eens te fotograferen nu het nog kan, onderwerp gevonden.
  Er dreef nogal wat groen spul op het kanaal, algen of zo, en daardoor is de spiegeling niet zo loepzuiver als ik gehoopt had, maar anderzijds werd zo die satijnachtige  beweging van het water, die ik met een sluitertijd van 30 seconden verwachtte, nog een beetje geaccentueerd.       


  17-08-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 augustus De Melle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de loop van de avond zijn we nog even een wandeling gaan doen rond de Melle. Ik had zonsondergangplannen. Om de daar vaak rondhangende sexueel anders geaarde medemens duidelijk te maken dat ik volslagen hetero ben had ik, na de oneerbare voorstellen die ik hier de vorige keer in ontvangst mocht nemen van een ongewenst meewandelende jongeheer, naast Phaido ook het vrouwtje aan mijn zijde… deze keer geen last gehad van de ook nu weer aanwezige homofeniele gretigaards gelukkig. J
  Toen ik na een half rondje de zon echt recht in beeld kreeg over het water bleek die nog veel te hoog te zitten en veel te fel te zijn om zonder een big stopper ND filter in beeld te nemen, foutje bij het inschatten van de tijd moet ik toegeven. Dan heb ik als alternatief maar enkele tegenlicht opnames gemaakt doorheen de begroeiing waarbij ik de zon telkens net achter een of andere tak of ander boom-onderdeel verstopte. De manier waarop die middels het gekende diafragma-sterretje hier komt piepen was voor mij de reden om vandaag voor deze plaat te kiezen.             


  16-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 augustus Photoshoot-fun
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden vandaag de Wuustwezelse tak van de kleinkinderenverzameling op bezoek. Ze hadden hun papa en mama ook meegebracht trouwens. Met het jaarlijkse fotoalbum in gedachten heb ik dan de camera constant binnen handbereik. De kids vinden het helemaal niet erg om op de foto te gaan, integendeel, ze bedenken zelf vaak de leukste poses. Het is fijn fotograferen met zulke modellen.           


  15-08-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!